Last Minute + безплатно дете! Почивка в Италия, о-в Сицилия - хотел Athena Resort 4* (АРХИВИРАНА)


Цени от: 1020 лева
Продължителност: 8 дни
Транспорт: Самолет
Местоположение: Италия

Описание

Почивка в Италия - остров Сицилия с директен чартърен полет от София и обслужване на български език. Настаняване в хотел Athena Resort Village 4*на база All Inclusive Soft!
 
Супер LAST MINUTE промоция за дати на отпътуване 07.07.;14.07.; 21.07. и 28.07.2018!

 • ПЕРФЕКТНАТА оферта за ценителите на природата, безкрайните плажове, ситния пясък, великолепната храна и спокойствие.
 • Парк-комплекс, който можем да наречем райска градина, заради невероятната, отлично поддържана зеленина и с един от най-добрите плажове в Сицилия.
 
Остров Сицилия - перлата на Средиземноморието. 
Остров Сицилия е сред водещите туристически дестинации в света. Той е изключително популярен сред всички европейци, а за мнозинството от италианците е любимо място за прекарване на лятната почивка. Островът се слави като едно от най-слънчевите и приветливи кътчета на континента. Притежава много красива архитектура, екзотична природа, прекрасни плажове, вкусна и здравословна южняшка храна и всичко необходимо за една прекрасна лятна почивка без никаква динамика и бързане.
 
Програма на почивката Ви на остров Сицилия

Ден 1 София - Катания
 
Почивката Ви започва със среща на летище София за регистрация за полет до Катания с авиокомпания Мистрал Еър. Пристигане в Катания На летището ще Ви посрещне представител на фирмата туроператор за трансфер до хотела, вечеря и нощувка.

Ден 2
 
Закуска. Информационна среща с Вашия представител в хотела. Свободно време. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 3 Етна и Таормина
 
Закуска. Свободно време. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка. 
По желание и при предварителна заявка: Целодневна екскурзия до Етна и Таормина. 
Ранно отпътуване от хотела. Етна е най-високият действащ вулкан в Европа. Изкачване с автобус до 1924 м. Свободно време с възможност за разходка на страничните кратери "Силвестри", които са били активни 1986 г., за закупуване на сувенири от лава в някое от многобройните магазинчета, за опитване на мед от Дзаферана или ракията "Огънят на Етна". По желание може да се стигне до "Кулата на Философа" в подножието на четирите действащи кратера на ниво около 2900 метра надморска височина с въжен лифт и джипове (само при благоприятни метеорологични условия; заплаща се на място допълнително – 60 евро/36 евро (4 – 12г)). Препоръчителни са топли дрехи и удобни обувки! 
Отпътуване за Таормина. Пешеходна разходка по живописните улички на най-прочутия курорт на Сицилия. Автобусът ни оставя на паркинг в подножието на града, откъдето се придвижваме до централната улица с безплатно бусче. Свободно време с възможност за посещение на гръцкия театър от ІІІ в. пр. хр. - величествено произведение на природата и човека, откъдето се разкрива спираща дъха гледка към залива на Джардини Наксос, за разглеждане на останките от римския Одеон и Градския Парк, да се разходите по привлекателната главна улица с панорамния площад "IX Април", където се намира и известният "Вундербар" – любимо място на Лиз Тейлър, площад "Дуомо", любимо място на Оскар Уайлд. Там е фонтанът "Четирите фонтана" с кентавъра, който е символ на града.

Ден 4 Модика - Шикли
 
Закуска. Свободно време за плаж и забавления. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка. 
По желание и при предварителна заявка: Полудневна екскурзия Модика. 
Отпътуване от хотела за посещение на град Модика. Модика е включен в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Градът е основан от сикулите около VII век пр. н. е. По-късно е бил окупиран от римляните. През 845 г. е превзет от норманите. През XIII и XIV век е под испанско владичество при графовете от фамилия Гуалтиери. През следващите векове тази позиция е наследена последователно от други 6 италиански фамилии . Модика е управлявана, подобно на останалата част от Сицилия, от испански крал от Палермо. Това положение се запазва до XVIII век, когато остров Сицилия е управляван от Виена, а по-късно в края на XVIII и началото на XIX век е част от Кралство Сицилия. 
Векове назад, испанците донесли от Мексико какаовото семе. От тогава до сега, в Модика се пази традицията и ритуалът за получаването на шоколад при ниска температура. Той е зърнист, тъй като какаото се обработва на не повече от 50 градуса и захарта се запазва цяла. Но, това, което никой не е и сънувал е шоколад със сол. Има много и различни видове: с плодове и пълнежи, с люти чушки, но със сол е нещо неповторимо като реализация и вкус. Посещение на цех за демонстрация и дегустация. Пешеходна обиколка в старата част на града, където се намират двата катедрални храма катедралата „Св. Георги”, в която се намират част от мощите на Свети Георги Победоносец и е образец за сицилиански барок и “Свети Петър”, където се намира рядко срещаното изображение на Исус Христос в поличка. Свободно време за самостоятелна разходка и възможност да опитате модиканското “Бароково кафе”. 
Връщане в хотела за вечеря.

Ден 5 Сиракуза и Ното
 
Закуска. Свободно време. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка. 
По желание и при предварителна заявка: Целодневна екскурзия до Ното и Сиракуза. 
Ранно отпътуване от хотела. Пешеходна разходка с местен екскурзовод в стария град на Сиракуза, остров Ортиджа, известен с богатата си древногръцка история, част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Сиракуза е най-известната гръцка колония в Средиземноморието. Някога описана от Цицерон като "най-великият гръцки град и най-красивият от всички". Това е и родното място на Архимед. Пешеходната туристическа програма започва от храма на Аполон – най-старият дорийски храм в Сицилия от VI в. пр. Xр., площад Архимед, площадът "Ил Дуомо" с прекрасната катедрала и църквата "Света Лучия", където се намира и оригиналът на едно от големите платна на Караваджо "Погребението на Света Лучия". Обиколката завършва при извора на Аретуза, където ще научите легендата за вечната любов. Свободно време с възможност за разходка с лодка около острова или до морските пещери, посещение на музея на Архимед или музея "Белломо" или разходка в пристанищната крепост на Сиракуза Кастело-Маниаче от XIII в. 
В ранния следобед се отправяме към Ното, обявен за перфектният бароков град. Истинско бижу, включено в листата на ЮНЕСКО. Туристическа програма с местен екскурзовод по централната улица, от двете страни, на която са разположени църквите с прилежащите към тях бивши сгради на манастири, Катедралата, Палацо Николачи с най-красивите барокови балкони на света. Свободно време с възможност за посещение на Палацо Николачи – имението на богати търговци на риба тон. 
Вход за музея „Белломо” – 8 евро 
Вход за Палацо Николачи – 4 евро.

Ден 6 Рагуза
 
Свободно време за плаж и забавления или самостоятелно посещение на Рагуза. 
Отпътуване за Рагуза – един от най-красивите градове на остров Сицилия, известен с уникалната си архитектура и местоположение. Рагуза е разположена на исторически хълм между две долини. Разглеждане на централната част и свободно време. Препоръчват се удобни обувки.

Ден 7 Долината на храмовете в Агридженто – Скала дей Турки
 
Закуска. Свободно време. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка. 
По желание и при предварителна заявка: 
Целодневна екскурзия Долината на храмовете в Агридженто и Скала дей Турки. 
С местен екскурзовод се разглежда една от основните забележителности на Сицилия, която включва останките на седем древногръцки храма от V век пр.н.е., посветени на боговете Хера, Зевс Олимпийски, Херкулес, храма Конкордия. Долината на Храмовете е включена в списъка със световното културно наследство на ЮНЕСКО. Агридженто е наследник на античния Акрагас, наречен от древногръцкият поет Пиндар “най-хубавият град на смъртните”. В Акрагас е роден и прочутият гръцки философ Емпедокъл (490-430 пр.Хр.). Основан е през VI в преди Христа от заселници от близката колония Джела. Днес някогашното му величие още личи в множеството развалини в долината и в седемте храма, най-прелестните гръцки останки извън пределите на Гърция. 
Входна такса 10 евро за лица над 18 год. 
Посещение на туристическата атракция Скала дей Турки, която се намира на крайбрежието в близост до гр.Агридженто, при Порто Емпедокле. Белоснежното царство на Сицилия наподобяват едно природно стълбище, чиито стъпала водят към крайбрежието и свързват два великолепни плажа. Изваяна е в резултат на въздействието на морските вълни и вятъра, в продължение на хилядолетия. Светещият на слънцето огромен бял масив е необичайно въздействащ спектакъл и е едно от най-посещаваните природни забележителности. 
Препоръчителни са леки дрехи, шапки и слънцезащитни кремове! 
Връщане в хотела.

Ден 8 Катания - София 
 
Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване за България с директен полет. Пристигане на летище София.

Туроператора си запазва правото да прави промени по програмата на пътуването. 

Резервация:
 • Депозит: 350 лв
 • Доплащане: 31 дни преди настаняване.

 • Анулации:

 • до 60 дни преди датата на полета: без неустойка
 • от 60 до 31 дни: 350 лв
 • от 30 до 1 ден преди датата на пътуване: цялата дължима сумa

 • Полетно разписание: (подлежи на препотвърждение)
   
  • Превозвач: Мистрал Еър (Италия)
  • София– Катания 15:10 / 16:00
  • Катания – София 12:30 / 14:20
Важно:
 
 • All Inclusive Soft – включва закуска, обяд, вечеря на блок-маса с разнообразни салати, основни и десерти, вино, бира, вода, безалкохолни напитки от диспенсър машина без лимит по време на храненията.

 • Настаняването за лято 2018 е в реновирани през 2016 г котидж стаи (cottage rooms), с отлична гледка към природния парк и със собствена веранда, обзаведена с маса и столове, а за клиенти с малки деца и трудноподвижни хора се препоръчва настаняване във вилидж стаи (village rooms).

 • Някои от ресторантите и вечерната и дневната анимация работят за гости на хотела от края на май до края на септември.

 • От 2016г има градски транспорт няколко пъти дневно до град Рагуза, като билет се закупува на място на цена 3.50 евро в посока (валидно към 2017г.)

 • Допълнителни екскурзии: •  
 • Полудневна екскурзия до Модика на български език при минимум 20 записани туристи - Цена: 35 евро възрастен / 15 евро (дете от 2 до 12)

 • Целодневна екскурзия до Етна и Таормина на български език при минимум 20 записани туристи - Цена: 60 евро възрастен / 30 евро (дете от 2 до 12)

 • Долината на храмовете в Агридженто и Скала дей Турки - Цена: 50 евро възрастен / 25 евро (дете от 2 до 12)

 • Целодневна екскурзия до Сиракуза и Ното на български език при минимум 20 записани туристи - Цена: 60 евро възрастен / 30 евро (дете от 2 до 12)

 • Пакет от 3 екскурзии (Етна и Таормина, Модика и Шикли, Агридженто и Скала дей турки) - Цена: 150 евро възрастен / 75 евро (дете от 2 до 12)

 • Пакет от 4 екскурзии (Етна и Таормина, Модика и Шикли, Сиракуза и Ното, Агридженто и Скала дей турки) - Цена: 200 евро възрастен / 100 евро (дете от 2 до 12)

 • Хотел Athena Resort 4* http://www.athenaresort.com

 • Местоположение 
  Разположен на близо 25км от Рагуза. Athena Resort е 4-звезден комплекс, идеален за семейства и за тези, които искат да се насладят на незабравима почивка, изпълнена със забавления и заслужен релакс на прекрасните плажове на Югоизточна Сицилия. Заобиколен от зеленина, с поддържани градини и общирни зелени тревни площи, подходящи за отдих и спорт. За да направи престоя Ви още по-приятен отговаря екип за анимация, който е на разположение на гостите през цялото време (от средата на юни до септември).

 • Хотела 
  Една от най-важните характеристики на комплекса са внимателно приготвените ястия в изключително разнообразното меню: от най-вкусните местни ястия до най-добрите международни. Ресторантът “Athena” (разположен в главната сграда) с капацитет до 600 гости е оборудван с климатична система, използва се за закуска + обяд + вечеря, ястията се сервират на шведска маса, с включени вода и вино.

 • Стаите 
  Хотелът предлага 136 стаи в къщички (8 стаи в сграда, 4 на приземен етаж с веранда и 4 на първи етаж с балкон), всички оборудвани с климатик, сателитна телевизия, телефон, хладилник, сешоар, сейф (ключът се получава на рецепция срещу депозит).

 • Басейни: 
  3 плувни басейни (1 в близост до главната сграда, достъпен през целия сезон, 1 плувен басейн, достъпен от средата на юни до средата на септември) всички оборудвани с чадъри, шезлонги за безплатно ползване до изчерпване на количеството.

 • Плаж 
  На около 4 км от комплекса, 15 000 кв.м. широк частен плаж с фин златист пясък и африкански палми, оборудван с чадъри и шезлонги за безплатно ползване, до изчерпване на количеството. До плажът се движи шатъл с разписание от 9:00 до 12:30 и от 15:30 и 19:00.

 • Плажни кърпи: 
  Достъпни са кърпи за плаж срещу депозит и срещу заплащане (10 евро депозит и 6 евро заплащане на седмица, 1 евро заплащане за всяка допълнителна промяна)

 • Важно!
 • Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.

 • Промени в маршрута и програмата по време на екскурзиите поради форс мажорни обстоятелства или метеорологични условия не дават право на възстановяване на сумите за екскурзията.
 • За плащане на екскурзиите на място не се приемат кредитни карти.
 • При анулиране на екскурзия под 24 ч. или неявяване се предвижда 100 % парична глоба.
 • Деца до 2 г. (ненавършени) – безплатно на допълнителните екскурзии.
 • При наличие на свободни места допълнителни екскурзии могат да се заявяват по време на пътуването без промяна на предварително обявената цена.

Информация за дати и цени

Цена на турист с включени летищни такси и база на настаняване All Inclusive Soft в котидж студио

 
Дати на отпътуване Турист в двойна стая Единична стая 3-ти възрастен 1-во дете 0 – 11,99
07.07.2018 1020 лева 1250 лева 920 лева 550 лева
14.07.2018 1090 лева 1370 лева 1000 лева 500 лева
21.07.2018 1160 лева 1360 лева 980 лева безплатно
28.07.2018 1210 лева 1400 лева 1010 лева безплатно
04.08.2018 1300 лева 1480 лева 1080 лева безплатно
11.08.2018 1320 лева 1500 лева 1090 лева безплатно
18.08.2018 1320 лева 1500 лева 1090 лева безплатно
01.09.2018 1180 лева 1330 лева 990 лева 590 лева
15.09.2018 1060 лева 1190 лева 890 лева 550 лева
29.09.2018 990 лева 1160 лева 860 лева 530 лева

*Last minute – валидна само за нови резервации, до изчерпване на промоционалните места 
*Децата заплащат само оперативни такси 82 лв + горивна такса посочена за конкретната дата 21 дни преди полета 

Цена на турист с включени летищни такси и база на настаняване All Inclusive Soft във вилидж

 
Дати на отпътуване Турист в двойна стая Единична стая 3-ти възрастен 1-во дете 2 – 11,99 2-ро дете 2 – 11,99
07.07.2018 1150 лева 1300 лева 970 лева 600 лева 890 лева
14.07.2018 1230 лева 1420 лева 1050 лева 550 лева 890 лева
21.07.2018 1260 лева 1460 лева 1080 лева 560 лева 920 лева
28.07.2018 1310 лева 1500 лева 1110 лева 590 лева 960 лева
04.08.2018 1350 лева 1530 лева 1130 лева 600 лева 990 лева
11.08.2018 1370 лева 1550 лева 1140 лева 590 лева 980 лева
18.08.2018 1370 лева 1550 лева 1140 лева 590 лева 980 лева
01.09.2018 1230 лева 1380 лева 1040 лева 640 лева 920 лева
15.09.2018 1110 лева 1240 лева 940 лева 600 лева 820 лева
29.09.2018 1040 лева 1210 лева 910 лева 580 лева 750 лева

Какво е включено в цената

 • Самолетен билет с директен чартърен полет на Mistral air
 • Регистриран 15 кг багаж и 7 кг ръчен багаж
 • Летищни такси
 • 7 нощувки на база All Inclusive Soft
 • Трансфер летище – хотел – летище с климатизиран автобус
 • Чадъри и шезлонги на плажа
 • Чадъри и шезлонги около басейна
 • Ползване на ресторант и бар на плажа, в периода в който работят
 • Ползване на тематични ресторанти, след предварителна заявка в периода в който работят
 • Тематични вечери – италианска, сицилианска
 • Вечерни забавления и шоу-програми представени от отлично подготвен международен екип аниматори
 • Дневни забавления – аеробика, танци, гимнастика, състезания
 • Ползване на игрища за футбол, баскетбол, волейбол, тенис-кортове, боча, кану и други забавления на плажа и на територията на комплекса
 • Мини клуб и Джуниър клуба за забавления на Вашите деца
 • Wi-Fi интернет на лоби-бара – безплатно
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистънс, с ДЗИ
 • Представител на туроператора с български език за целия престой

Какво не е включено в цената

 • Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета.
 • Общинска такса: 1,50 евро на човек на ден – заплаща се на място. Възможно е да бъде променена без предупреждение
 • Хавлия за плаж с депозит 10 евро и седмична такса 7 евро, по желание
 • Доплащане, по желание за All Inclusive – 175 лева на човек за целия престой
 • Ежедневен градски транспорт до един от най-красивите сицилиански градове Рагуза – цена 3.50 евро (към 2017-та)
 • Допълнителни екскурзии, по желание
Айтравел 2 ООД

Адрес: Варна, ул. Петър Парчевич 3
Телефон: 052/97 41 42; 0888/52 94 52; 0884/77 20 01
Сайт: http://www.i-travel.bg

Още оферти