18.09.2018! Цяла ФРАНЦИЯ - автобусна екскурзия от София (АРХИВИРАНА)


Цени от: 1320 BGN
Продължителност: 13 дни
Транспорт: Автобус
Местоположение: Франция

Описание

Екскурзии

Цяла Франция - Париж, Мон Сен Мишел, замъците по Лоара, Френска Ривиера, Монако, Венеция и Баварски замъци - автобусна екскурзия от София

13 дни / 12 нощувки

Транспорт: автобус

Дати: 18.09.2018

Цена: 1320 BGN

 

 

ВСИЧКО ОТ ФРАНЦИЯ с посещение на Баварските замъци, Мон Сен Мишел, замъците по Лоара, Ривиерата, Монако и Венеция

Туристическа програма:

 • 1 Ден:
 • София - Любляна
 • Тръгване от Пловдив в 05:00 от бензиностанция ОМВ до хотел „Санкт Петербург“ (заявява се и се заплаща предварително); от в 08:00 ч. От София - Национален стадион “Васил Левски” и в 08:30 от автогара „Сердика“ (само с предварителна заявка).Транзитно преминаване през Сърбия. Настаняване в хотел в района на Любляна. Нощувка.
 • 2 Ден:
 • Любляна - Замъка Херенхимзее - Аугсбург
 • Закуска. Кратка туристическа програма в Любляна - град на кръстопът, въплътил духа на централна Европа и Средиземноморието, мост между разнородни култури, настроения и идеи. С нашата разходка ще видите Старото кметство, Тримостието, централния площад с монумента на автора на словенския химн Франц Прешерн, Францисканския манастир, Змейския мост. Отпътуване за Германия и вълнуващия замък на Лудвиг II- Херенхимзее, олицетворяващ сбъданата мечта на крал Лудвиг за “замък по-бляскав от Версай”. Лудвиг II строи този замък, за да се "спаси" от светския живот, баловете и развлеченията. Това е място за уединение, където самотният крал можел да избяга от реалността и да се потопи в света на пълното блаженство. Той е живял тук само 10 дни, като всяка вечер заповядвал Огледалната зала да бъде осветявана от всичките 33 полилея и 44 свещника, в които горели 2000 свещи.Продължаваме към Аугсбург. Настаняване в хотел. Нощувка в района на Аугсбург.
 • 3 Ден:
 • Аугсбург – замъците Линдерхоф и Нойшванщайн - Страсбург
 • Закуска. Отпътуване към легендарните Баварски замъци. Разглеждане на лятната резиденция на крал Лудвиг II – Линдерхоф, както казва самият той: "Мястото е едно от най-красивите места, някога намирани..." Фееричният дворец "Линдерхоф" - шедьовър в стил великолепен барок и изискано рококо е любимия дворец на "последния добър и самотен крал" . Сред величествен планински пейзаж се крие едно истинско бижу, което поразява със своето очарование! Денят ни продължава с посещение на замъка Нойшванщайн -архитектурно творение, вдъхновило крал Лудвиг II, наречен „Безумни“ ,от легендата за лебедовия рицар Льонгрин и от сюжетите в оперите на Вагнер. Кацнал върху живописен хълм в подножието на Баварските Алпи, Нойшванщайн е един неповторим дворец,една фантазия от камък, сякаш току що появила се от някоя завладяваща детска книжка. Самото име ("Нов лебедов камък") идва от мита за Льонгрин - Рицаря лебед. Вагнер създава по него едноименната опера, а Чайковски пише балета "Лебедово езеро". Любопитен факт е, че замъкът е трябвало да бъде "достоен храм за богоподобен приятел", както сам кралят се изразява,но Рихард Вагнер никога не го посещава. Отпътуване за Франция и очарователния Страсбург. Настаняване в хотел. Нощувка.
 • 4 Ден:
 • Страсбург - Париж
 • Закуска. Туристическа програма в Страсбург, където се ражда бъдещето, докато миналото живее в красота. С какво ще запомним Страсбург? С щъркелите, които не се страхуват дори да зимуват тук, готическата катедрала, характеризирана от Виктор Юго като „чудо на величието и изяществото”,с почти нереалната красота и прелест на квартала „Малката Франция”,с вълшебната приказка от архитектура, естетика и висок стандарт, с разходката с корабче,от което ще видим и сградите на Европейския парламент, Международния съд за правата на човека и Съвета на Европа. /12.50 EUR/. Отпътуване към Париж и неустоимите изкушения на града на любовта и светлината! Настаняване в хотел. Нощувка в района на Париж.
 • 5 Ден:
 • Париж
 • Закуска.Туристическа програма в Париж -площад Конкорд, най-големия площад в Париж, обелиска от Луксор ,подарък от Мохамед Али , шейх на Египет за крал Луи Филип,църквата Мадлена,Парламента,легендарната Шанз Елизе с елегантни магазини и луксозни ресторанти,Триумфалната арка по модел на арката на Константин в Рим,Notre Damе - безспорен шедьовър на готическата архитектура. Разглеждане на Лувъра – съкровищница от шедьоври, величествен парижки дворец, пазещ спомена за поколения френски крале от Средновековието до XIX-ти век. Красивата сграда съхранява исторически и неповторими творби от различни епохи, както и едни от най-великите произведения на световното изкуство като древногръцката Венера Милоска, „Мона Лиза” на Леонардо да Винчи, картините на Рафаело, „Свободата води народа” на Йожени Делакроа... Ще се изкачим на Айфеловата кула,Дантелената Дама на Париж,която изкачва посетителите високо над човешките мечти.Ще видим още Монументалния ансамбъл Инвалиди, Парижката Гранд опера,площад Вандом, базиликата Сакре Кьор на хълма Монмартър. Ще направим спиращо дъха пътешествие по Сена,люлката на Париж,под звуците на популярни френски шансони . Връщане в хотела. Нощувка.
 • 6 Ден:
 • Париж – екскурзия до Версай
 • Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до двореца Версай (15 евро входна такса + 15 евро за транспорт) ,където ще се срещнем с великолепието,с невероятния разкош,на Краля-Слънце, както и с безброй многото отпечатъци и символи на изкуствоти.Носейки се на крилете на военните си успехи, Луи XIV създава едно от чудесата на съвременна Франция...
 • Връщане в Париж - градът на влюбените. Следват незабравими мигове на хълма Монмартър, сред пъстро великолепие от картини на Площада на художниците,бохемска атмосфера и френски шик. Този живописен квартал ще ви подари усещане за свобода, примесено с артистичен хаос. Точно тук, всички мечти изглеждат реални, дори невъзможните… Ако може да се опише Париж с една дума, то тя би била „любов”. Но не може. Защото този град има много определения, лица, нюанси и детайли, и именно в това се крие магията на Париж. Монмартър е идеално място за разходка по всяко време на денонощието. Връщане в хотела. Нощувка.
 • 7 Ден:
 • Париж – екскурзия до замъците по Лоара
 • Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до замъците по Лоара (25 евро). Отпътуване към живописната долина на Лоара,наричана „Градината на Франция“, заради приказната си красота,където все още се носят легенди за любов и интриги, за пищни балове и ловни трофеи. Не случайно Юнеско е обявило за паметник на световното културно наследство цялото пространство. Посещение на Шамбор – екстравагантен замък и шедьовър на френската ренесансова архитектура,великолепно творение на Франсоа I и вдъхновение за екипа на Дисни, когато създават филмчето за „Красавицата и Звяра“. Емблематичен с уникалната си архитектура и 440 стаи,където с неподражаема красота се преплитат традиционните форми на френските средновековни крепости с класическите фигури и детайли, прибавени от ренесансовите майстори. Следва замъка Блоа с могъща и величествена осанка ,който е е сред най-внушителните замъци, извисяващи се над Лоара и е блестящ образец за развитието на френската архитектура от Средновековието до XVII-ти век,бил резиденция на Катерина Медичи и Кралица Марго. Връщане в Париж. Нощувка.
 • 8 Ден:
 • Париж – Мон Сен Мишел - Рен
 • Закуска. Посещение на абатството „Мон Сен Мишел“ (10 EUR), което е уникално с природната си особеност, че по време на прилив се превръща в остров. Величие и мистичност излъчваансамбъла на Манастира, Катедралата, Църквата, Параклиса и наблюдателните кули, накацали еднa над другa върху малка скала в океана. „Мон Сен Мишел“ е една от основните туристически атракции в цяла Франция. Той представлява архитектурно чудо, увенчано с църква и готически манастир. Шосе с дължина 1,8 км свързва острова с континентална Франция. „Мон Сен Мишел“ и неговият залив са обявени от ЮНЕСКО за част от Световното културно наследство през 1979 г. След като се насладим на гледката, която „Мон Сен Мишел“ ни предоставя, ще се отправим към Орлеан, който се намира в долината на река Лоара, прочута с красивите си замъци. Голяма част от забележителностите на града са свързани с Жана д'Арк, която вдъхновява френската армия за победа след продължителната обсада по време на Стогодишната война между Франция и Англия (1339 - 1453). Продължаваме за град Рен – живописната столица на Бретан. Настаняване в хотел в района на Рен. Нощувка.
 • 9 Ден:
 • Рен – Тур – Лион
 • Закуска. Отпътуване за Тур. Туристическа програма в Тур – родният град на Балзак. Тур е важен университетски център и най-често начална точка за пътешествие по долината на река Лоара. През Средновековието е бил едно от най-важните места за поклонения. По време на туристическата обиколка на града ще имате възможност да видите красивата готическа катедрала, посветена на Св. Гатиен, Ботаническите градини на града, музеят на изобразителното изкуство, музеят на местните занаяти, както и красивия френски площад „Пас Плимеро“. Изключително голям интерес тук представлява старинната част на града – Ле Виьо Тур. Характерно за града са 30-те пазара – по един за всеки ден от месеца. Отпътуване за Лион. Настаняване в хотел. Нощувка.
 • 10 Ден:
 • Лион – Ница – Сан Ремо
 • Закуска. Туристическа програма в Лион - разположен по бреговете на две реки: Рона и Саона. Ще имате възможност да се разходите в Стария град, който е включен в списъка на ЮНЕСКО като част от световното и културно наследство, улица „Виктор Юго”, площадите „Bellecour” и „Карнот“, Катедралата „Св. Йоан Кръстител”, Операта, Hotel „Dieu”, където Франсоа Рабле написва „Гаргантюа и Пантагрюел”. Продължаваме към Ница. Ница е град разположен по бреговете на Залива на ангелите, заобиколен от приморските Алпи, защитаващи града от хладни ветрове. Столицата на Лазурния бряг е петият по големина град във Франция  и най-големият на френската Ривиера. Ница е един от най-хубавите и най-важните курортни комплекси на Средиземно море. Сред интересните забележителности тук са римските постройки - арени, терми, площад “Масена” (Place Masséna), руската църква “Св. Николай”, музеите на Матис, Марк Шагал, манастира Симиез и др. Ница притежава особена красота и очарование, които я правят една от най-предпочитаните курортни дестинации във Франция. Настаняване в хотел в Сан Ремо. Нощувка.
 • 11 Ден:
 • Сан Ремо – Монако – Венеция
 • Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до Монако (25 евро). Монако (Monaco) е синоним на лукс, красота, развлечения и красиви емоции. Заради своята малка площ Княжество Монако е най-гъсто населената държава на Земята. Разположен е на красивия Лазурен бряг на Средиземно море и отстои само на 18 км източно от Ница и на около 100 км от Сен Тропе. Този същински рай се намира на френската Ривиера, между Средиземно море и Франция и разполага с най-доброто от Лазурния бряг. Той е втората най-малка държава в Европа веднага след Ватикана. Основните доходи на страната идват от туризъм. Годишно в Монако пристигат около 700 000 чуждестранни туристи. Световната си слава Монако дължи на Гранд Казино в Монте Карло, на старта от Формула 1, който се провежда ежегодно, и на бляскавия живот на кралското семейство Грималди. Отпътуване за Венеция. Настаняване в хотел в Лидо ди Йезоло.
 • 12 Ден:
 • Венеция – Опатия
 • Закуска. Пътуване с корабче (20 евро) покрай островите на Венецианската лагуна до Венеция. Туристическа програма във Венеция – площад „Сан Марко” и едноименната базилика, построена, за да съхрани мощите на Светеца; дворецът на Дожите, откъдето е управлявана Венецианската република повече от 1000 години; Камбанарията; Часовниковата кула; мостът „Риалто”; Канале Гранде; мостът на Академията. Свободно време. Настаняване в хотел в Опатия - наричана „Ница на Адриатика”, най-аристократичния курорт на Хърватската ривиера, чиято слава се разнася по света от австрийските благородници. Свободно време за разходка. Нощувка.
 • 13 Ден:
 • Опатия – София
 • Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София и Пловдив (по заявка) вечерта.

  Цена: 1320 лв.

  Отстъпка за ранни резервации 6% до 31.10.2018

  Дати: 03.07.18/ 18.09.18

  Цената включва:

 • - 12 нощувки в хотели 3*: 1 в района на Любляна, 1 в района на Аугсбург, 1 в Страсбург, 4 в района на Париж, 1 в Рен, 1 в района на Лион, 1 в Сан Ремо, 1 в Лидо ди Йезоло и 1 в Опатия;
 • - 12 закуски в ресторантите на хотелите;
 • - Туристическа програма в следните градове: Любляна, Страсбург, Париж, Тур, Лион, Ница, Монако, Венеция;
 • - Транспорт с комфортен автобус;
 • - Екскурзоводско обслужване.

  Цената не включва:

 • - Доплащане за единична стая: 253 евро / 495 лв.
 • - Медицинска застраховка към ЗAД „Армеец“ за 13 дни с покритие 5000 евро за лица на възраст до 70 г. – 12 лв, за лица на възраст от 70 г. до 85 г. – 30 лв;
 • - Екскурзия до Версай при минимум 25 туристи (предплаща се в офиса на агенцията) – цена за транспорт + входна такса – 30 евро;
 • - Екскурзия до замъците Шамбор и Блоа при минимум 25 туристи – 25 евро;
 • - Екскурзия до Монако при минимум 25 туристи – 25 евро;
 • - Корабче до Венеция и обратно (може да се заплати на място) – 20 евро.
 • - Трансфер от и до Пловдив при минимум двама туристи – 30 лева;
 • - Входни такси за посещаваните туристически обекти;
 • - По желание – застраховка „Отмяна на пътуване“.
 • - Посещение на абатството „Мон Сен Мишел“ - 10 евро

  Условия за записване:

 • - Депозит: 30% от пакетната цена;
 • - Доплащане: 15 дни преди датата на на отпътуване;
 • - Минимален брой туристи за провеждане на екскурзията: 25 туристи;

  Анулации и неустойки:

 • - при повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа; по време на национални празници и официални почивни дни срокът е 90 дни;
 • - между 59-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
 • - между 29-ия и 15-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;
 • - при по-малко от 15 дни преди датата на заминаване се удържа 100% от стойността на екскурзията.

  Необходими документи:

 • Български граждани, пътуващи по програмата е необходимо да притежават валидна лична карта или паспорт.
 • За лица до 18 години, пътуващи без родител/родители – нотариално заверена декларация - оригинал и ксерокопие и копие от акта за раждане.
 • 0002

   

   

   

 •  

ГЛОБЪЛ ТУРС ООД

Адрес: гр. Варна, бул. Княз Борис 86
Телефон: 052/601085; 0899818457
Сайт: http://www.globaltours-bg.com

Още оферти