09.11.2018! Австралия, Големият бариерен риф и Сингапур - самолет от София (АРХИВИРАНА)


Цени от: 8180 BGN
Продължителност: 15+ дни
Транспорт: Самолет
Местоположение: Австралия, Сингапур

Описание

Екскурзии

Австралия, Големият бариерен риф и Сингапур - самолетна екскурзия от София

 

17 дни / 13 нощувки

Транспорт: самолет

Дати: 09.11.2018

Цена: 8180 BGN

 

 

СИНГАПУР, МЕЛБЪРН, ФИЛИП АЙЛЪНДС, ДЪНДЖЕНОНГ, СУВЕРЕН ХИЛ, ОЛБЪРИ, Национален парк „Козчиуско”, КАНБЕРА, СИДНИ, КЕРНС, Голям Бариерен Риф, КУРАНДА, Национален парк „Куранда”

 • 1 ДЕН
 • 09.11.2018 Среща в 10.00 ч. на летище София, Терминал 2. Самолетен полет София – Доха в 11.55 ч. с “Qatar Airways”. Кацане в Доха в 17.30 ч. В 20.40 ч. - полет Доха - Сингапур.
 • 2 ДЕН
 • 10.11.2018 Кацане в Сингапур в 09.15 ч. Разходка в централната част на града и разглеждане на най-големия шадраван в света. Свободно време. Вечерта - разходка в чаровната зона около Сградата на Националния театър и Операта и на Clarke Quay, разположен на завоя на река Сингапур, където се намират множество ресторантчета и вечерно време е много приятно и уютно за вечеря и за разходка. Възможност за разглеждане и пазаруване в някой от многото МОЛ-ове. По желание - вечеря за двама в кабината на местното „виенско колело”, докато се наслаждавате на гледката на нощен Сингапур. Нощувка в Сингапур.
 • 3 ДЕН
 • 11.11.2018 Закуска. Свободен ден в Сингапур или по желание, след обяд – полудневна екскурзия до остров Сентоса - “Островът на удоволствията“. Островът е най-посещаваната градска атракция, считан за прародител на Сингапурските паркове – с музеи, паркове, алеи за разходка и езда, невероятни плажове, ресторанти и барове. С автобус имате възможност да разгледате острова и да спирате при всяка атракция(входовете се заплащат допълнително): статуята на Мерлиона, който е полу-риба/полу-лъв и е символът на Сингапур, Делфинариума и др. атракции на острова, където имате възможност да видите шоуто на делфините и др. Свободно време с възможност за плаж. Вечерта – посещение на шоуто „Крилете на времето“, където танцът на цветните фонтани, създаден с най-модерната техника, ще ви достави невероятно удоволствие. Връщане в хотела в Сингапур. Нощувка в Сингапур.
 • 4 ДЕН
 • 12.11.2018 Закуска. Туристическа обиколка на Сингапур, която започва със статуята на Мерлиона – символ на Сингапур, продължаваме с разглеждане на: Chinatown – кварталът е културен център на Сингапур и все още може да Ви даде възможност да надникнете в миналото и някогашният облик на града, защото е запазил тесните си улички, многобройни храмове, тераси и многобройните живописни пазари. Тук се посещава най-интересния китайски храм в Сингапур Thiang Hong Keng Temple. След това продължаваме с разходка в колоритния квартал “Малка Индия“ с многобройните улички, изпъстрени с богата палитра от магазини, “Колониален Сингапур”– Empress Place Building, импозантна викторианска сграда, сега музей, катедрала “Сейнт Андрю” и др. По желание - посещение на панорамната площадка на хотел “Marina Bay Sands” 5*. След обяд - свободно време с възможност за разглеждане на една от новите забележителности на Сингапур - „The Gardens by the Bay”. По желание – посещение на „Градината на орхидеите”. Привечер - трансфер до летището за международен полет Сингапур – Мелбърн в 22.25 ч. Нощен полет. Вечеря в самолета.
 • 5 ДЕН
 • 13.11.2018 Закуска в самолета. В 08.50 ч. се пристига на летището в Мелбърн. Трансфер до хотела и по възможност - настаняване. Следва обиколка на Мелбърн, столицата на щата Виктория, разположен на Порт Филип Бей и река Яра, която включва Бизнес центъра на града с неговата еклектична архитектура, Центъра на викторианското изкуство, Мемориалният храм, централният площад „Обединение”, модерния квартал “Турак Вилидж” и градините Фицрой. Градът е известен с широките и елегантни залесени булеварди и паркове в английски стил, уютните си ресторанти и кафенета и елегантните си магазини. Спиране при Кралските ботанически градини и Националната галерия. Посещение на Къщичката на Капитан Кук. След обяд – свободно време с възможност за разглеждане на централната част на града – Операта, Казиното и др. Вечерта - вечеря в ресторант, представляващ стар трамвай в колониален стил от началото на века. Виктория е известна със своите градски трамваи. Вечерята в уникалната атмосфера на запазен и реставриран градски трамвай, ще Ви предостави незабравимо преживяване. Трамваят се движи из живописните улици на Мелбърн, докато Ви сервират вечерята. Имате възможност да се насладите на кухнята и на най-доброто от австралийските вина. Нощувка в Мелбърн.
 • 6 ДЕН
 • 14.11.2018 Закуска. В 08.30 ч. започва полудневния тур до Дъндженонг – планиннска верига, богата на тропическа флора и прекрасни гористи хълмове. Пътешествието за следващите 25 километра през горите на Дъндженонг продължава с най-стария в Австралия и най - добре запазен в света парен локомотив “Пуфинг Били”. Продължаваме към Филип Айлъндс. Дегустация на вина от най-добрите австралийски изби. По пътя за Филип Айлъндс имате възможност да видите коали, да храните кенгуру, да видите папагали и други животни. Във Филип Айлъндс имате възможност да наблюдавате уникален спектакъл – Парадът на Пингвините! Всяка привечер, при здрач, пингвините излизат от морето и маршируват по брега до техните хралупи в пясъчните дюни. Пингвините на Съмърланд Бийч си имат своите вечерни ритуали, които очароват всеки посетител, наблюдавал ги от брега. Филип Айлъндс е резерват на австралийска фауна, което го прави много специално място. (Препоръчва се топло облекло, тъй като нощите на острова могат да бъдат много студени). Нощувка в Мелбърн.
 • 7 ДЕН
 • 15.11.2018 Закуска. Този ден пътуваме по Великия океански път. Тук имате възможност да се насладите на красивата крайбрежна ивица, със сурови и стръмни скали, плажове със златни и копринени пясъци. Всеки километър на Великия океански път предоставя уникални гледки. Продължаваме през джунглите от евкалиптови дървета на Отуейския Национален парк. Минаваме покрай огромните скални късове “Дванайсетте Апостола” и оформените от морските вълни “Остров - Арка”. Пътуване до Баларат. Нощувка в Баларат.
 • 8 ДЕН
 • 16.11.2018 Закуска. Започва тридневният тур през австралийския материк от Мелбърн към Сидни през Олбъри и Канбера. Пътува се на запад към резервата за диви животни Баларат, където ще преживеете изненадващи срещи с представители на австралийската фауна. Ще имате възможност да почувствате вълнението от близка среща с австралийската дива фауна в естествения гъсталак на Австралия. Ще срещнете коали, двуутробни, кенгура, крокодили... Пътешествието продължава със Суверен Хил – най-известният музей на открито в страната. Мястото е свързано с една от най-богатите златни жили в света и съответно с най-екзалтиращата златна треска, обхванала европейците. Имате възможността да се запознаете с “историята на Баларат” и първите 10 години от откриването на златото, през август 1851г. Можете да опитате късмета си, промивайки пясък в златоносните води на реката и да усетите наистина начина на живот на първите златотърсачи в техните палатки и хижи. Пътешествието продължава през Бендиго към Олбъри. Олбъри – живописен провинциален град, запазил атмосферата си от 19-ти век. Градът е известен освен със златните си мини, също и с първокласните си винарни. Вечеря и нощувка в Олбъри.
 • 9 ДЕН
 • 17.11.2018 Закуска. Отпътуване от Олбъри през Националния парк „Козчиуско”. Продължаваме на юг през зимните ски курорти Тредбо и Джиндабайн. Свободно време за обяд в Джиндабайн. Продължаваме през Снежните планини – югозоподно от Сидни, известни най-вече със своите прекрасни ски писти, планински потоци, глетчерови езера, “алпийски тип пейзажи”. Националният парк „Козчиуско”, разположен в сърцето на Снежните планини, разполага с почти 700 000 хектара плаж и невероятни пейзажи. Националният парк е известен и с връх Козчиуско, който със своите 2 228 м е най-високият в Австралия. Пътешествието продължава към ски центъра Куума. Отпътуване към Канбера – столицата на Австралия е разположена точно на половината път от Мелбърн към Сидни, в щата Нов Южен Уелс. След Федерацията, през 1901г. се избира новата столица на държавата. Столичният град е добре планиран, строен по проекти на американския архитект Уолтър Бърли Грифин. Модерната архитектура на съвременен мегаполис е омекотена от красиви градски паркове и градини с изкуствени езера. Там са и всички чужди посолства, строени в уникалния за тяхната страна архитектурен стил. Името Канбера идва от аборигенски диалект и означавало “място за срещи”. Нощувка в Канбера.
 • 10 ДЕН
 • 18.11.2018 Закуска. Тур из столичния град Канбера – Националната библиотека, Австралийският мемориал на падналите във войните, Кулата на Черната планина, сградата на Върховния съд на Австралия, Дипломатическите посолства. Изкачване на върха на планината Айнсли, откъдето се открива чуден изглед към Канбера. Обиколка на езерото “Бърлий Грифин” и фонтана на капитан Кук. Посещение на Военния мемориал, качване на покрива на Новия парламент на хълма Капитолия, разглеждане на Стария парламент и Художествената галерия. При възможност във времето - посещение и разглеждане на Националния музей. След обяд продължаваме за град Сидни, първият основан от заселници град в Австралия, строен в един от най-красивите заливи в света. Столица на Нов Южен Уелс, Сидни е най-големият мегаполис в Австралия, смесица от множество култури и раси. В допълнение към красивото пристанище, Сидни се намира в полите на Сините планини. Привечер - пристигане в Сидни. Настаняване в хотел. Свободно време с възможност за вечерна разходка. Нощувка в Сидни.
 • 11 ДЕН
 • 19.11.2018 Закуска. Туристическа обиколка на Сидни – “Скалите”, родното място на града, с останки от неговото бурно минало. Обиколка на южните плажове, “Двойния” залив и “Розовия” залив, на историческия Падингтън. След това, от 12.30 ч. до 14.00 ч. ще направите разходка из пристанищния залив на Сидни с круизния кораб „Матилда”, по време на която може да се насладите на обяд с морски деликатеси на борда на кораба. От 17.00 ч., по желание - посещение на Морския аквариум, където могат да се видят акули и други представители на океанската фауна. Вечеря в ресторант на Tелевизионната кула с въртяща се платформа. Нощувка в Сидни.
 • 12 ДЕН
 • 20.11.2018 Закуска. Свободен ден в Сидни или по желание - еднодневна екскурзия до известните Сини планини. По желание - разходка с панорамен лифт, която Ви дава възможност да се насладите на красивия пейзаж и невероятната панорамна гледка, откриваща се към долината. Възможност, по желание, за разходка с влакче. Връщане в Сидни. Вечерта, по желание - вечерен круиз в залива на Сидни (с включени вечеря и музикална програма). Нощувка в Сидни.
 • 13 ДЕН
 • 21.11.2018 Закуска. Свободен ден в Сидни или по желание, от 10.30 ч. - можете да направите тур в Операта на Сидни - посещение и разглеждане на световноизвестната Опера отвътре. След това, при възможност във времето, по желание - може да се посетят: Ботаническата градина (входът е безплатен), Рибния пазар или Хайд Парк. Трансфер до летището. В 14.10 ч. - вътрешен полет Сидни - Кернс, най-северният град на Австралия и “порта” към Големия Бариерен Риф. Пристигане в Кернс в 16.15 ч. (Градът е заобиколен от тропически джунгли, километри бели плажове и тюркоазени води. Джунглите стигат до самия океан, а крайбрежната ивица е прорязана от коралови рифове и осеяна с тропически островчета). Настаняване в хотел. Нощувка в Кернс.
 • 14 ДЕН
 • 22.11.2018 Закуска. Целодневен круиз из Големия Бариерен Риф, на борда на круизния кораб “Океански дух”. Възможност за гмуркане с шнорхел и маска или пътуване с кораб с прозрачно дъно и докосване до магическия подводен коралов свят на Рифа. Обяд на борда на кораба. Връщане в Кернс в късния следобед. Свободно време – с екскурзовода ще разгледате чаровното градче Кернс. Нощувка в Кернс.
 • 15 ДЕН
 • 23.11.2018 Закуска. Целодневна екскурзия до Куранда с автобус. Посещение на селището насред джунглата Куранда, където по желание можете да се снимате с коали или да разгледате пазарите. Посещение на аборигенско селище. Връщане в Кернс. Свободно време и нощувка в Кернс.
 • 16 ДЕН
 • 24.112018 Закуска. Свободно време в Кернс. Трансфер до летището. Вътрешен полет Кернс - Мелбърн в 16.30 ч. Пристигане в Мелбърн в 20.50 ч. В 23.55 ч. - полет Мелбърн - Доха.
 • 17 ДЕН
 • 25.11.2018 Пристигане в Доха в 06.15 ч. сутринта. Полет Доха - София в 07.55 ч. Пристигане на летище София в 12.15 ч.

  ПОЯСНЕНИЯ:

  Екскурзия до Сините планини:

 • Тръгване с автобус от Сидни. Пътува се към река Nepean, където свършва гр.Сидни и започват Сините планини. Спирка за почивка и сутрешен чай.
 • Пътуването продължава като по пътя се спира на „Wentworth Falls” - откъдето се открива една от най-красивите гледки към Сините планини.
 • След това се посещава гр. Катумба и водопада Катумба.
 • В Сините планини са спира на панорамна площадка, откъдето се открива невероятна гледка към скалната формация – каньонът „Трите сестри“, превърнал се в символ на планините. Тук ще чуете и легендата за трите сестри. Ще имате възможност с влакче да стигнете до подножието на каньона, където ще можете да се разходите в джунглата и после да се върнете обратно с влакчето (влакчето се заплаща допълнително на място по 25 австрал. долара).
 • На връщане се минава покрай залива Homebush в Сидни, където ще видите Олимпийския парк от Олимпийските игри 2000 г. Този ден ще завърши с круиз по река Парамата.
 • Сините планини (Blue Mountains) са красива и величествена природна местност в Австралия. Простират на юг от Мелбърн и са близо до столицата Сидни в Австралия. Намират се в областа Нов Южен Уелс. Над тях прекъснато се стеле лека синя мъгла, като причина за това невероятно явление са микроскопичните капчици евкалиптово масло, които се носят из въздуха, пречупвайки слънчевата светлина. В резултат се е получила тази странна синя мъгла, дала името на Сините планини.
 • От 2000 год. Сините планини са поставени на 14-то място в списъка на Световното наследство на Австралия. Те са дом на над 400 вида животни, много застрашени видове растения, сред които 91 вида евкалиптови дървета. Те обхващат 8 Национални парка, а шест аборигенски племена обитават територията от 1 милион хектара, принадлежаша на Великите Сини планини.
 • Има специално направени за туристите места за наблюдения, а от Еко пойнт е най-доброто място за разглеждане на прочутите пясъчни колони - Трите сестри (величествени скални образувания, които се издигат над долината) и откриваща се страхотна панорамна гледка към каньоните и дефилетата на долината Джеймисън.

  ЦЕНА:

  - на човек в двойна стая за резервации повече от 6 месеца преди датата на тръгване - 8 180 лв (при група минимум 15 човека)

  - на човек в двойна стая за резервации до 6 месеца преди датата на тръгване - 8 280 лв (при група минимум 15 човека)

  - доплащане за единична стая - 1 740 лв

  При група от 10 до 14 човека - доплащане около 400 лв

  В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:

 • - самолетни билети за всички международни полети от България до Сингапур и Австралия и обратно;
 • самолетни билети за вътрешните полети Сидни – Кернс – Мелбърн;
 • - летищни такси за всички международни полети и за вътрешния полет Сидни-Кернс - Сидни – 1 066 лв/ 545 евро (18.02.2017 г.) - подлежат на потвърждение;
 • - трансфери летище - хотел - летище;
 • - 2 нощувки със закуски в Сингапур в хотел 4*;
 • - 11 нощувки със закуски в Австралия в хотели 3* и 4*;
 • - 1 вечеря в местен ресторант (8-ми ден);
 • - 1 вечеря в реставриран градски трамвай (в Мелбърн) - 5-ти ден;
 • - 1 вечеря в ресторант на Телевизионната кула с въртяща се платформа (в Сидни) - 11-ти ден;
 • - 1 обяд с морски деликатеси на борда на круизен кораб “Матилда” (11-ти ден);
 • - 1 обяд на борда на круизен кораб „Океански дух” (14-ти ден);
 • - разходка из пристанищния залив на Сидни с круизен кораб „Матилда” (11-ти ден);
 • - целодневен круиз из Големия Бариерен Риф (с включен обяд на борда на круизния кораб) - 14-ти ден;
 • - целодневна екскурзия до Куранда с автобус (15-ти ден);
 • - посещение на аборигенско селище (15-ти ден);
 • - входовете на музеите и обектите, които са посочени в програмата;
 • - екскурзоводско обслужване, водач от ТА и местен екскурзовод по време на обиколките (с превод на български eзик);
 • - всички посочени в програмата обиколки;
 • - наземен транспорт в Австралия, който се осъществява с туристически автобус, оборудван с климатик;
 • - такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - 90 лв.

  В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:

 • - такса за обработка и подаване на документите за австралийска виза – 60 лв;
 • - медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро - 36 лв (за лица до 65 год.), 72 лв - за лица от 65 год. до 80 год.;
 • - допълнителна застраховка „Отказ от пътуване”;
 • - допълнителни мероприятия (плащат се в офиса на ТА):
 • - вечеря за двама в кабината на местното „виенско колело” в Сингапур - 215 евро (цена за 3-ти човек - 107 евро) - 2-ри ден;
 • - полудневна екскурзия до остров Сентоса - 55 щ.долара (3-ти ден);
 • - посещение на панорамната площадка на хотел “Marina Bay Sands” - 20 щ.долара (4-ти ден);
 • - посещение на „Градината на орхидеите” - 5 щ.долара (4-ти ден);
 • - посещение на Морския Аквариум в Сидни - 60 лв - (цената е за входа на аквариума, в нея не влиза транспорта до там. Отива се или с градски транспорт или такси.) (11-ти ден);
 • - еднодневна екскурзия до Сините планини - 135 щ.долара (12-ти ден);
 • - вечерен круиз в залива на Сидни - 120 щ.долара (с включени вечеря и музикална програма) - 12-ти ден;
 • - посещение и разглеждане на Операта в Сидни (13-ти ден) - при група до 5 човека, в сборна група с местен екскурзовод, без превод на български език - 70 лв / при група от минимум 6 човека, с местен екскурзовод, с превод на български език - 90 лв
 • - допълнителни мероприятия (плащат се на място):
 • - влакче на Сините планини - 25 австрал.долара (около 20 щ.долара) - 12-ти ден;
 • - панорамен лифт на Сините планини - 39 австрал.долара (около 29 щ.долара) - 12-ти ден.
 • - Има вариант за 1 или 2 нощувки в хотел “Marina Bay Sands” 5* в Сингапур. Доплащане за 1 нощувка - около 295-395 евро за човек в двойна стая. Цената варира непрекъснато и се уточнява в деня на плащането на хотела. В цената на нощувката не е включена закуска, тя се плаща допълнително на място в хотела - 41 сингапурски долара (26 евро).

  Забележки:

 • Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
 • За полетите между отделните държави лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен багаж.
 • ТА си запазва правото при промяна на летищните такси от страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента.
 • ТАКСАТА ЗА ОБРАБОТКА НА ДОКУМЕНТИТЕ ЗА АВСТРАЛИЙСКА ВИЗА НЕ СЕ ВЪЗСТАНОВЯВА В СЛУЧАИТЕ НА ОТКАЗ ЗА ИЗДАВАНЕ НА ВИЗА

  Плащане:

 • - депозит - 2 600 лв (внася се при записване)
 • - първо доплащане - 2 000 лв (внася се след издаване на австралийска виза)
 • - второ доплащане - краен срок за внасяне на цялата сума - 30 работни дни преди датата на тръгване

  НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

 • - Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на тръгване;
 • - За деца под 18 год., пътуващи с единия от двамата родители - нотариално заверена декларация от другия родител за разрешение детето му да пътува в чужбина.
 • - само за работещи:
 • * служебна бележка от местоработата (с подпис и печат): контакт на прекия началник (телефон, e-mail), от кога работи лицето там , на каква длъжност, от коя до коя дата е в отпуск, на коя дата се очаква пак да се яви на работа
 • * банкова сметка: титуляр, налична банкова сметка - извлечение с транзакции за последните 3 месеца, баланс по сметка със скорошна дата
 • - ако сте собственик (съдружник) на ЕТ, АД, СД, ООД:
 • * фирмена банкова сметка с транзакции за последните 3 месеца
 • * удостоверение от Данъчна служба за липса на данъчни задължения
 • * извлечение по ЕИК
 • Всички документи трябва да са изготвени на български и на английски език (с превод от оторизиран преводач)
 • - За пенсионери - не са необходими изброените документи. Само е необходимо кандидатът да попълни формуляр за виза в офиса на ТА.
 • 0052

   

   

   

 •  

ГЛОБЪЛ ТУРС ООД

Адрес: гр. Варна, бул. Княз Борис 86
Телефон: 052/601085; 0899818457
Сайт: http://www.globaltours-bg.com

Още оферти