04.10.18! ЯПОНИЯ и Сеул - самолетна екскурзия от София - ПОТВЪРДЕНА! (АРХИВИРАНА)


Цени от: от 6885 BGN
Продължителност: 13 дни
Транспорт: Самолет
Местоположение: Корея, Япония

Описание

Екскурзии

ЯПОНИЯ и Сеул - самолетна екскурзия от София - ПОТВЪРДЕНА!

 

13 дни / 10 нощувки

Транспорт: самолет

Дати: 04.10.2018

Цена: от 6885 BGN

 

ТОКИО, НИКО, ЙОКОХАМА, КАМАКУРА, ХАКОНЕ, ЕЗЕРОТО АШИ, ПЛАНИНАТА ФУДЖИ, КИОТО, НАРА, ОСАКА, СЕУЛ

ПРОГРАМА:

 • 1 ДЕН
 • 09.05.2018 Среща в 20.30 ч. на летище София, Терминал 2. Самолетен полет София – Доха в 22.30 ч. с “Qatar Airways”.
 • 2 ДЕН
 • 10.05.2018 Кацане в Доха в 03.20 ч. Самолетен полет Доха - Токио в 06.45 ч Пристигане в Токио в 22.40 ч. (местно време) на международното летище „Нарита”. Посрещане от представител на японската фирма. Tрансфер до хотела и настаняване. Свободно време. Нощувка в Токио.
 • 3 ДЕН
 • 11.05.2018 Закуска. В 08.45 ч. започва обиколката на град Токио с автобус и екскурзовод на английски език и превод на български език. Първо ще посетим „ Двойният мост“ пред Кралския дворец, където ще може да направите снимки на двореца и моста към него. След това ще минем покрай сградата на Парламента (Японският Капитол). Обиколката ни ще продължи с посещение на Източната императорска градина, състояща се от Хонмару и Ниномару – замъка и красивите японски градини, където Едо Шогун е прекарал старините си със своя харем; След това ни очаква кварталът Асакуса , където ще имате свободно време за обяд и възможност за разглеждане на търговската улица Хакамисе, дълга над 200 м, където малки сувенирни магазинчета и ресторантчета Ви пренасят в атмосферата на старо Токио . След това ще посетите и разгледате: храмa Асакуса Канон, посветен на богинята на милосърдието Канон, който е най-старият храм в Токио, построен през 645 г. и е символът на традиционно Токио. По желание и възможност посещение на ‘’Гейша шоу’’ . Вечерта свободно време. Нощувка в Токио.
 • 4 ДЕН
 • 12.05.2018 Закуска. Продължаваме с разглеждането на Токио: кварталът Акихабара, създаден през 1940 г. , днес световно известен “град”, състоящ се от над 250 магазина за електроника, интернет и електроуреди; търговската улица Гинза, по желание посещение на рибния пазар, продължаваме към новата туристическа атракция на Токио – футуристичният квартал Одайба, където са модерните сгради на множество шопинг-центрове, “водния град”; „Форта на Венера”, „Мостът на дъгата” . Ше имате възможност за снимка пред „Статуята на Свободата“, подарена на град Токио от Франция и откъдето имате една от най-красивите гледки към града и към Токийския залив. Привечер по желание посещение на най-високата телевизионна кула в света „Tokyo Sky Tree “. Нощувка в Токио.
 • 5 ДЕН
 • 13.05.2018 Закуска. В 07.30 ч. тръгване за екскурзия с автобус до град Нико, където ще пристигнем около 10.00 ч. Там ще посетите и разгледате впечатляващото светилище “Тошогу”, обединяващо в себе си архитектурата на японски храм и светилище, построено през 1636 г. по време на управлението на Токигава Шогун III, един от най-известните японски лидери. Ще имате възможност да видите творбите “трите маймуни” и “спящата котка”, изработени от известния японски майстор Жигаро Хидари, свързан с много легенди. След това ще посетите светилището „ Футарасан“ , основано през 782 г от будиският монах Шодо Шонин, който е разпространил будизма в Нико. На връщане по пътя ще спрем на водопада „Хегон”, където ще можете да направите снимки на водопада отгоре. По желание, може да слезете с асансьор до долната панорамна площадка. Свободно време за обяд. След обяд продължаваме към езерото „ Chuzenji“. Спирка за снимки към езерото и красивите планини, които го заобикалят. Отпътуване за Йокохама. Трансфер до хотел в централната част на града. Свободно време.. Нощувка в Йокохама.
 • 6 ДЕН
 • 14.05.2018 Закуска. В 08.00 ч. - отпътуване с автобус за гр.Камакура, една от известните туристически дестинации в Япония, разположен на юг от Токио на полуостров Муира, в залива Сагами и известен със своите храмове и исторически забележителности. Тук ще посетите символа на Камакура – „Великият Буда от Камакура”, брознова статуя на Амида Буда, разположена в храма Котокуин през 1252 г. с височина от 13.5м, втората по големина статуя на Буда в Япония. Разглеждането ще продължи с храмът „Хазе Канон” на сектата Жодо, известен със статуята на Канон, богинята на милосърдието, известна със своите 11 глави и 1000 ръце. С височината си от 9.18 м, тази позлатената дървена статуя е най-голямата дървена статуя в Япония. Свободно време за обяд и възможност за разходка по известната улица „ Комачи“ с много сувенирни магазини. След обяд ще разгледаме светилището „Дзурудаока Хашиман”- едно от най-известните японски светилища, посветено на 15-я японски император Ожин, обожествен в бога Хашиман, който според легендата е донесъл от небесата императора Ожин. Светилището представя 3 фигури: на императора Ожин, на неговата майка Чингу и на неговата съпруга Химегами. След това ще отпътувате към град Йокохама, където ще може да разгледате модерния комплекс „ Минато Минай“. Нощувка в Йокохама.
 • 7 ДЕН
 • 15.05.2018 След закуска в 07.30 ч. отпътуваме към Хаконе, област от Националния парк Фуджи-Хаконе-Изу, известна с курортите си със 17 топли минерални извори. Предлага ви се впечатляващия круиз по езерото Аши с красиви гледки към околните планини, формирани от ву묬ка¬нична дейност преди повече от 400 000 години. Пътуването продължава с автобус до планината Фуджи, висока 3776 м, където се изкачваме с автобус до 5-та станция, откъдето има чудесна панорамна гледка. Свободно време за обяд. Продължаваме към Шин Фуджи . В 16.10 ч. - трансфер до ж.п. станция Шин-Фуджи и отпътуваме с влака-стрела „Шинканзен” за град Киото. Пристигане в Киото в 18.00 ч. Трансфер до хотела. Нощувка в Киото.
 • 8 ДЕН
 • 16.05.2018 Закуска. В 07.45 ч. започва обиколката на град Киото с автобус. Ще имате възможност да посетите и разгледате: храма Руоанжи, обявен през 1994 г. от ЮНЕСКО за световно наследство и известен още като храмът на “мирния дракон”, невероятните скални и пясъчни градини, състоящи се от 15 скали и признати като абсолютно творение на японската култура в стила “Каресансуи”. Разглеждането продължава със Златния павилион (така известния храм Кинкакуджи), строен през 1397 г. като резиденция на пенсиониралия се шогун Ашикага Йошимитсу и след смъртта му превърнат в храма “Зен”. След това ще посетим замъка Нижо, построен през 1603 г. от 15–ия Шогун Токугава Иеасу като негова резиденция в Киото и е бил средище на важни исторически събития. Свободно време за обяд и възможност за разходка по чаровната улица с много ресторантчета и сувенирни магазини . След обяд по желание посещение на храма Киомизу - храма на „чистата вода”, който е древен храм на будиската секта „Хасо”, която според една от легендите е основана през 657 г. от китайския монах Дошо. Храмът е един от най-красивите в Киото. По желание този ден Ви се предлага - посещение на чаена церемония (известна като „Садо”) от 15.00 ч. или посещение на ‘’Самураи шоу’’ от 17.00 ч. Връщане в хотела. Нощувка в Киото.
 • 9 ДЕН
 • 17.05.2018 Закуска. В 08.00 ч. - тръгване за Нара, където се посещава храма Тодайджи с най-голямата статуя на Великия Буда в цяла Япония и впечатляващия парк на сърните в Нара, които може да храните с купена храна в парка. Пътуването Ви продължава към гр.Осака. След пристигането в Осака следва обиколка с разглеждане на замъка Осака, построен 1583 г. по време на управлението на император Тойотоми Хидейоши, целта на който е била да превърне замъка в център на обединена Япония. След това ще посетим небостъргача “ Umeda Sky Building” с обсерваторията наречена „ Небесната градина“, известна още като „Плаващата градина“, откъдето ще имате възможност да се възхитите от красивата гледка към града. След това ще продължим към квартала Шиншайбаши , където ще имате свободно време на най-известната търговска улица на града - „ Доронбори“. По пътя ще видите модерната архитектура в Осака, както някои от класическите сгради като тази на кметството на Осака, и др. Нощувка в Осака.
 • 10 ДЕН
 • 18.05.2018 Закуска. Свободно време с възможност за разходка с корабче по каналите на града, посещение на аквариума на Осака и др.. Трансфер до летището. В 18.10 ч. - полет Осака – Сеул Пристигане в Сеул в 20.00 ч. Трансфер до хотел и настаняване. Възможност за първи впечатления от Сеул – Южнокорейската столица се счита за един от водещите глобални градове, нареждащ се сред най-важните финансови и търговски центрове в световен мащаб и също така се явява дом на множество компании, сред които Samsung, LG и Hyundai-Kia. През 2008 г. Сеул е обявен за шестия икономически най-силен град според списание „Форбс”. Нощувка в Сеул.
 • 11 ДЕН
 • 19.05.2018 Закуска. Следва туристическа обиколка на столицата на Южна Корея, Сеул. С население, надхвърлящо 10 милиона души, Сеул е сред най-големите градове в световен мащаб, а Сеулският конгломерат с население от почти 24,5 милиона души, е вторият най-голям метрополисен регион в света. Районът на Сеул е населен от повече от две хиляди години, а самият град е създаден през 18 г. пр.Хр. като столица на Пекче, една от трите корейски държави. Автобусната обиколка ще започне с разглеждане на храма Джогеса – главният храм на Джогеджонг – основният клон на Корейския будизъм, който набляга на Дзен, медитативните традиции и запазване на чистотата на монашеския обет. В 10.00 ч. Ви предстои да видите церемонията по смяната на караула пред портата Даханум на двореца Деоксугунг. Разглеждане на кралския дворец Кионгбок, построен през 1394 г., това е главният и най-голям от „Петте големи двореца”, построени по време на династията Чосон; в превод името му гласи „Дворецът на греещото щастие”. Тук са инсталирани първите електрически лампи в страната, също в този дворец се е разиграла една от най-трагичните драми в корейската история през 1895 г., когато императрица Меонгсеонг била екзекутирана от японците. Посещение на Националния фолклорен музей на Южна Корея, представящ културното богатство на този живописен народ. Свободно време за обяд и възможност за разходка и пазаруване в Инса-донг – център за традиционно корейско изкуство и антики с много ресторантчета и магазини. След обяд посещение на площада „Гуангуамун” и стауята на И Сънсин, който участвал в 23 морски битки срещу японците и постигнал победа във всяка от тях по време на Японската инвазия срещу Корея през 1592-1598 г. Статуята на крал Седжонг, който разпространил корейската азбука през 15 век, е друга забележителност на този площад. След това ще се разходим по канала „Cheonggyecheon Stream“ в централната част на града. Нощувка в Сеул.
 • 12 ДЕН
 • 20.05.2018 Закуска. Този ден Ви се предлага по желание да посетите телевизионната кула на Сеул, разположена на най-високата точка на града, откъдето се открива най-хубавата гледка към града. След това по желание ще имате възможност да посетите туристическото селище „ Ханок“, където ще разгледате типичните за Южна Корея къщи от различните периоди на развитие на страната. Свободно време за обяд. След това по желание посещение на най-високия небостъргач в Южна Корея „ Lotte Sky Tower” висок 555 м. , откъдето се открива невероятна гледка към града и заобикалящите го планини Mamsan, Gwansaksan. Вечерта - трансфер до летището.
 • 13 ДЕН
 • 21.05.2018 В 00.45ч. полет Сеул – Доха с “Qatar Airways”. Кацане в Доха в 05.05ч. В 06.50 ч. полет Доха – София. Пристигане на летище София в 12.00 ч.

  ЦЕНА за ранни резервации до 6 месеца преди тръгване:

  - на човек в двойна стая при група от минимум 15 човека - 6885 лв

 • - на човек в двойна стая при група от 10 до 14 човека - 7445 лв
 • - на човек в двойна стая при група от 6 до 9 човека - 7765 лв
 • - доплащане за единична стая - 1580 лв

  СТАНДАРТНА ЦЕНА:

  - на човек в двойна стая при група от минимум 15 човека - 6985 лв

 • - на човек в двойна стая при група от 10 до 14 човека - 7545 лв
 • - на човек в двойна стая при група от 6 до 9 човека - 7865 лв
 • - доплащане за единична стая - 1580 лв

  В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:

 • - самолетни билети за международните полети
 • - летищни такси – 958 лв/ 490 евро (20.02.2017 г.) - подлежат на потвърждение;
 • - трансфери летище - хотел - летище;
 • - 10 нощувки с 10 закуски (3 нощувки в Токио, 2 нощувки в Йокохама, 2 нощувки в Киото, 1 нощувка в Осака, 2 нощувки в Сеул);
 • - Сеултуристическа обиколка на Токио – 3 –ти ден и 4-ти ден.
 • - екскурзия до град Нико (с автобус) - 5-ти ден.
 • - екскурзия до Камакура – 6-ти ден.
 • - круиз по езерото Аши – 7 –ми ден.
 • - пътуване до планината Фуджи ( с автобус до 5-та станция) – 7-ми ден.
 • - туристическа обиколка на Киото ( с автобус) - 8- ми ден.
 • - билети за влака „ Шинкансен“ от Шин-Фуджи до Киото (със запазени места в 2-ра класа) 7-ми ден;
 • - екскурзия до Нара – 9 – ти ден.
 • - туристическа обиколка на Осака – 9-ти ден.
 • - туристическа обиколка на Сеул – 11-ти ден.
 • - наземен транспорт в Япония и Сеул с туристически, автобус по време на обиколките ;
 • - входните такси за обектите, посочени в програмата;
 • - екскурзоводско обслужване, водач от ТА и по време на обиколките местен екскурзовод (с превод на български език);
 • - такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - 78 лв

  В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:

 • - медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро – 28 лв (за лица до 65 год.), за лица от 65 год. до 80 год. - 56 лв;
 • - допълнителна застраховка „Отказ от пътуване”;
 • - билети за метрото - 1 билет е 900-1500 вон ( 2 - 4 щ.д.)
 • - допълнителни мероприятия (плащат се предварително по желание):
 • * посещение на ‘’гейша шоу” - 35 евро. (3-ти ден.)
 • * посещение на чаена церемония - 25 евро (8-ми ден)
 • или
 • * посещение на „самурай шоу’’ – 35 евро. (8-ми ден)

  Забележки:

 • - Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
 • - За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен багаж.
 • - Всички екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително;
 • - ТA си запазва правото при промяна на летищните такси от страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента.

  Начин на плащане:

 • - депозит при записване 3200 лв
 • - доплащане до 30 дни преди тръгване

  НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

 • - Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на тръгване;
 • - За деца под 18 год. - нотариално заверена родителска декларация за разрешение детето им да пътува в чужбина.

  Информация за хотелите (или подобни):

 • Tokyo – “Tokyo Green Palace” - http://www.tokyogp.com/
 • Yokohama - ‘’HOTEL MYSTAYS Yokohama Kannai ‘’- https://www.mystays.com/en/hotel/yokohama/hotel-mystays-yokohama-kannai/ -
 • Kyoto - “ANA Crowne Plaza Hotel Kyoto” - https://www.anaihghotels.co.jp/search/kas/cp-kstna/
 • Osaka - “Sheraton Miyako Hotel Osaka’’http://www.starwoodhotels.com/sheraton/property/overview/index.html?propertyID=3092&SWAQ=958C
 • Seou - ‘’Holiday Inn Express Seou’’ - lhttps://www.ihg.com/holidayinnexpress/hotels/us/en/seoul/seoex/hoteldetail?cm_mmc=GoogleMaps-_-EX-_-KR-_-SEOEX
 • 0052

   

   

   

 •  

ГЛОБЪЛ ТУРС ООД

Адрес: гр. Варна, бул. Княз Борис 86
Телефон: 052/601085; 0899818457
Сайт: http://www.globaltours-bg.com

Още оферти