Япония - Страната на изгряващото слънце (АРХИВИРАНА)


Цени от: 6386 лв.
Продължителност: 10 дни
Транспорт: Самолет
Местоположение: Япония

Описание

Насладете се на Страната на изгряващото слънце и опознайте уникалните традиции на Япония! 

Ранни записвания за резервации до 23.12.2017 г. 

Програма 
1 ден 
Полет София-Мюнхен с АК Lufthansa. Излита в 12:55ч. Каца в Мюнхен в 13:50ч. Полет Мюнхен-Токио. Излита в 16:15ч. 

2 ден 
Каца в Токио (Ханеда) в 10:50ч. Митническите формалности отнемат около 1 час. Посрещане, трансфер и полудневна обиколка на Токио: 
Обиколката започва с Дайба - квартал, създаден върху изкуствен остров в залива. През 1850г. е бил построен за отбранителни цели, след това в края на 20 век е драстично разширен и превърнат в морско пристанище. От 1990 г. насам е разработен, като основна търговска област, зона за отдих и жилищен район. Следващата ни спирка е Токио Тауър - "японската Айфелова кула" всъщност е радио и телевизионна кула, извисяваща се на височина 333 метра, построена през 1958г. Става популярна, когато пак същата година е била осветена с помощта на специален механизъм, наречен ”Димантено перде”, който осветява, кулата в специални цветове, вариращи от чисто бяло в лято, към меко оранжево през зимата. Фотостоп на Площадът на Имперския Дворец - тихо и спокойно кътче в забързания град; Императорския дворец и неговите градини се намират на мястото на бившия жилищен дворец на Токугава шогуни през периода Едо (1603-1867). Разглеждане на Източните градини на Имперския дворец. 
Настаняване в хотел Lumiere Nishikasai 3* района Харажуку – Омотесандо за 3 нощувки. 

3 ден 
Закуска. Целодневна туристическа обиколка на Токио: започваме с разглеждане на най-стария храм в Токио - храма Асакуса Канон, наричан още и Сенсожи. Историята му започва от VII век, като легендата разказва, че през 628 г. двама местни рибари уловили малка статуя в мрежата си докато ловели риба в река Сумида. Те отнесли статуята в селото си и хората разпознали в нея образа на Канон - богинята на милосърдието. Така бил построен храм, който да съхрани и почете статуята на богинята. Сумида круиз – от Асакуса до градините Хамарикю. Посещение на шинтоисткия храм Мейджи: Шинто е една от най-древните японски религии, дълбоко свързана с японския живот. Шинтоистките ценности проповядват хармония с природата и добродетели като "Магокоро" (или искрено сърце). Шинтоистките божества се наричат „Ками” или божествени духове и може да живеят, както в природата на дървета и на скали, така и в одухотворени същества и животни. Като знак на благодарност им се посвещават храмове. Храмът Meiji Jingu е посветен на Император Мейжи и неговата съпруга Императрица Шокен, чиито гробници са в Киото. След смъртта на Императорът и Императрицата в началото на ХХти век, японците решават да почетат техните добродетели завинаги, като работят доброволно и събират 100 000 дървета от цяла Япония и извън страната. Така благодарността и усърдието на този необикновено трудолюбив народ, намират своя апотеоз в този храм, издигнат през ноември 1920г. 
Свободно време за обяд на прочутата пешеходна улица Накамисе: Тя е една от най-старите търговски улици в Япония. Традиционни закуски, като Kaminari-okoshi (хрупкав оризов снакс) и Ningyo-яки (торта с червен боб), аксесоари в японски стил, играчки, вентилатори и орнаменти за коса са само някои от нещата, които могат да бъдат намерени там. Следващата ни спирка е Скай Трий - Кула висока 634м с платформа за наблюдение на 350 м. Посещава се още Акихабара (Акиба) - електронният квартал на Токио. Историята на този електрически район започва след края на войната, когато радио части започват да се продават там. Днес посетителите могат не само да си купят електрически уреди, но също така и електронни части, като интегрални схеми (интегрирани вериги), кондензатори, и други необходими неща за електронен ремонт като инвентар, измервателни уреди и др. 
Разходка в района Харажуку – Омотесандо където ще се насладите на така наречената Harajuku мода: уникална и ефектна, предимно за младото поколение, както и висок клас жилища. 

4 ден 
Закуска. Отпътуване за целодневна екскурзия до Нико. Посещаване на храма-светиня Тошогу, мавзолей на Токугава. Токугава е основател на шогуната Токугава и управлява Япония до 1868 г. в продължение на цели 250 години. Богато украсеният храм се състои от няколко шинтоистки и будистки храмови сгради, разположени в красива гора. Първоначално възникнал като мавзолей, храмът се разраства до голям, пищно украсен комплекс. Разглеждане на храма Футарасан и минаване по свещения мост към храма. Отпътуване за езерото Чузенжи и водопада Кегон. Висок 100 м., водопадът Кегон е един от трите най-красиви в Япония и единственото място, от което изтичат водите на езерото Чузенжи. Привечер отпътуване обратно към Токио. 

5 ден 
Закуска. Днес напускаме Токио в посока Камакура и Хаконе, намиращи се на 80 км. югозападно от Токио. Туристическата програма в Камакура включва разглеждането на старинния исторически град: улица Комачи-дори - главната търговска улица на Камакура, осеяна с кафенета, традиционни японски ресторанти и магазини, храма Котоку-ин - известен със своята бронзова статуя на "Великия Буда" и храма Хасе Канон - известен със статуята на богинята на милосърдието Канон. Към обяд отпътуване към Хаконе, част от национален парк Фуджи-Хаконе-Изу. Разходка с корабче по езерото Аши, откъдето се открива секваща дъха гледка към господаря Фуджи. Качване с лифт до връх Комагатаке. Отпътуване към Хаконе. и лифт до връх Комагатаке. 
Настаняване в Lake Fuji Premium Resort 3* . Японска битова традиционна вечеря в хотела. 

6 ден 
Закуска. Целодневна екскурзия до Фуджи и Мацумото 
Изкачване до 5та станция на връх Фуджи, (зависи от атмосферните условия). Разходка с корабче по езерото Кавагучи, разходка из Ориши Парк и посещение на традиционното селце Ошино Хакаи. Отпътуване към Мацумото. Към обяд пристигане в Историческият град Мацумото, разположен в централната зона на остров Хоншу, част от област Нагано. Градът е наричан още „входът към Японските Алпи” - отлично място за пешеходен туризъм сред красиви природни кътчета. Градът е емблематичен за японската култура, защото в него се намира най-старият замък на територията на страната. Основите на този дворец са положени през 1504 г., а около век по-късно е реконструиран. Тази крепост се счита и за една от трите най-съвършени в Япония. Особено впечатляваща е отбранителната кула, която е висока пет етажа. Както повечето японски дворци и този в Мацумото има един таен етаж. От шестия етаж се открива прекрасна панорама на околните планини и градини. 
Свободно време за разходка в зоната на старинните постройки и къщи, повечето от които са превърнати в малки хотели и магазини. Разходка по Търговската улица на града - Там може да откриете много малки магазинчета за антики, книги или пък емблематични за Япония храни. Близо до търговската улица е и Старият театър, чийто врати са затворени след прожекцията на „Последният самурай”, но все още на него се виждат налепени постери и плакати, които напомнят с носталгия за времето, когато театърът е работил. 
Посещение на Музеят на японското укийое, където са изложени 100 000 уникални рисунки върху дървени плочи. Отпътуване към Такаяма (2часа).Настаняване в хотел Takayama Kanko Hotel 4*( стаи японски стил). Вечеря в хотела. 

7 ден 
Закуска. Пешеходна обиколка на Такаяма с посещение на сутрешния пазар Хида-Такаяма Миягава– известни с пресните си зеленчуци, риба и ръчно изработени изделия, и Такаяма Жиния; Отпътуване към Ширакава-го. Това място е уникално и много красиво. Традиционните му къщи са на стотици години и се намират в подножието на връх Хаку. Стилът, в които са построени в превод означава „конструирана като ръце в молитва“. Именно това е водещото при построяването им, и здравината им, разбира се. Къщите наистина приличат на ръцете на монасите будисти притиснати в молитва. 
спирка на обсерваторната площадка Широяма, която предлага величествена гледка над околните покриви и планините; посещения на традиционната къще Вада. Отпътуване към Инуяма. Настаняване в хотел Meitetsu Inuyama 4*. Вечеря в хотела. 

8 ден 
Закуска. Отпътуване към към Киото. (2,5 часа) Пристигаме в Киото към 13.00ч. 
Туристическа програма в Киото: Замъка Нижо, дело на великия Токугава. През 1602 год. той заповядва на всички феодални владетели в западната част на днешна Япония да подкрепят финансово изграждането на замъка Нижо. Нижо е завършен 25 години по-късно. Следва посещение на Център за изработване на занаятчийски изделия и текстил, където сме поканени на ... ефирно кимоно шоу. Следващата ни спирка е Храма Кийомизу-дера, част от историческите паметници на древно Киото и Световното наследство на ЮНЕСКО. Свободно време в Гийон-кварталът на гейшите в Киото. Препоръчваме разходка по автентичната улица Каварамачи. Продължаваме с разглеждане на Храмът Кинкаку-жи, известен още с името Риоанжи или Златния Павилион - дзен будистки храм с невероятен градински комплекс, признат за част от 17-те Исторически паметници на древно Киото и част от Световното наследство на ЮНЕСКО и Скалната градина, прекрасен пример за японския ландшафтен дизайн. Ако времето позволява, последната спирка за деня ще е Имперският Дворец - който е резиденция на японското императорско семейство до 1868 г., когато столицата е преместена от Киото в Токио. Дворецът е разположен в Императорския парк. 
Настаняване в хотел Kyoto Central Inn 3*+. 

9 ден 
Закуска. Отпътуване към Нара. Туристическа обиколка на Нара, първата столица на Япония от 710г. Обиколката започва с храма Тодайджи (752 г.) - дом на Великия Буда, една от най-големите бронзови статуи на Буда в света, изработена от 437 тона бронз и 130 кг. чисто злато. Свободно време в Парка на Сърните, където над 1100 сърни се разхождат на воля - считат ги за посланици на храма. Продължаваме с храма Касуга - най-красивият шинтуистки храм в Нара (710 г.), заобиколен от 3000 висящи фенера (разглежда се отвън). Отпътуване към Осака. Туристическа програма в Осака: Посещение на Замъка Осака - символ на града. Замъкът е разположен на 60 000 кв.м. и съдържа 13 сгради. Паркът към замъка има огромни зелени площи, спортни съоръжения и е едно от най-красивите места в града по време на цъфтежа на японските вишни през април. Следва небостъргача Умеда, наричан още Умеда Скай, една от най-посещаваните сгради в Осака. Свободно време в Шинсайбаши - предпочитан за разходки и шопинг от местните, впечатляващ с пъстрите си магазини и реклами. Настаняване в хотел APA Hotel Namba – Ekihigashi 3* 
Свободно време в Осака. Нощувка. 

10 ден 
Трансфер до летището за полет Осака-Франкфурт с АК Lufthansa. Излита в 10:00ч. Каца във Франкфурт в 14:50ч. Полет Франкфурт-София на АК Lufthansa. Излита от Франкфурт в 18:55ч. Каца в София в 20:05ч. 

Информация за дати и цени

Дата: 08.05.2018
10 дни / 8 нощувки
Цени:
  На човек в двойна стая Единична стая Трети възрастен / дете 12-18 г. в стая с 2-ма възрастни
Цени на ранна резервация до 23.12 3258 евро / 6386 лв. 3630 евро / 7115 лв. На запитване
Стандартни цени 3398 евро / 6660 лв. 3730 евро / 7311 лв. На запитване
 

Какво е включено в цената

 • Самолетни билети за международни полети София-Мюнхен-Токио / Осака-Франкфурт-София на АК Lufthansa, с включени летищни такси по международните полети - 460 евро / 899 лева (към 8.09.2017г).
 • Всички трансфери, описани по програма, с частен климатизиран микробус
 • 3 нощувки със закуски в хотел хотел Lumiere Nishikasai 3* в Токио
 • http://www.hotel-lumiere.jp/nishikasai/en/
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел Lake Fuji Premium Resort 3*
 • http://www.fujipremiumresort.com/
 •  
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в риокан Takayama Kanko 4* в Такаяма http://www.takayama-kh.com/
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел Meitetsu Inuyama в Инуяма 4*
 • http://www.m-inuyama-h.co.jp/en/
 • 1 нощувка със закуска в хотел Kyoto Central Inn 3*+  в Киото http://kyoto-centralinn.jp/
 • 1 нощувка със закуска в хотел APA Hotel Namba-Ekihigashi в Осака 3* https://www.apahotel.com/ja_en/hotels/
 • Всички турове и обиколки, описани по програма - с частни бусове, с местен екскурзовод на руски език ( и с превод на български език при група от мин. 13 души)
 • Входни такси на посещаваните обекти по програмата
 • Медицинска застраховка за покритие 10 000 евро на ЗАД Армеец за периода на цялото пътуване
 • Застраховка отговорност на туроператора
 • Водач на групата от България - при група от мин. 13 души
 • Такса обслужване за местни екскурзоводи и шофьори

Какво не е включено в цената

 • По желание Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и на запитване в офиса на туроператора;
 • Разходи от личен характер - напитки, телефони и всичко друго, което не е обозначено в "цената включва"
АПОЛО 2000 ООД - офис Дондуков

Адрес: София, ул. Тракия 17 - до парк Заимов
Телефон: 0899298441
Сайт: http://www.facebook.com/tourismtravelandjourney/

Още оферти