Южна Индия - Храмове, подправки, Аюрведа


Цени от: 4798 лв.
Продължителност: 15+ дни
Транспорт: Самолет
Местоположение: Индия

Описание

МАРШРУТ: Ченай – Канчипурам – Махабалипурам – Пондичери – Танжор – Тричи – Четинаду – Мадурай – Перияр – Кумараком – Алепей – Кочин – Марарикулам - Кочин

Южна Индия – земята на дравидите, издигащите се към небето кули на храмовете, ароматът на подправки от плантациите по хълмовете, спокойното великолепие на лагуните и каналите, очарованието на колониалните къщи в Пондичери, несравнимата южняшка кухня, удивителното величие на къщите-дворци в Четинад, безбрежните пясъчни плажове на Марари... От Тамил Наду, известен с богатото си културно наследство, до пищните природни красоти на Керала, нека открием една различна Индия – дъхава, еклектична и духовна...

ПРОГРАМА:
1 ден София – Доха 13.04.2018г.
Отпътуване вСофия, Терминал 2. Пристигане на летището в Доха. Настаняване в хотел в столицата на Катар. Нощувка.
2 ден Доха – Ченай 14.04.2018 г. (закуска)
Закуска. Панорамна обиколка на Доха. Трансфер до летището. Отпътуване от Доха.
3 ден Ченай –Канчипурам- Махабалипурам 15.04.2018 г. ( закуска, обяд и вечеря)
Пристигане в Ченай. Посрещане на летището и трансфер до хотела. Настаняване и почивка. Късна закуска. Обиколка на Ченай – столицата на Тамил Наду. Градът е една от първите британски колонии в Индия. Основан през 1639 г. край малко рибарско селище, понастоящем градът със своите 7 млн. души население, е главния търговски, културен и икономически център на южна Индия. Разглеждане на  Крепостта Сейнт Джордж - първата крепост в Британска Индия и храма Капалишвар Темпъл.Отпътуване за Канчипурам . Въпреки че в превод името Канчипурам означава “Златния град”, той е известен преди всичко със своите храмове. За индусите градът е свещен, място, където душата може да постигне своето спасение. Обяд. Отпътуване за Махабалипурам. Настаняване в хотела. Свободно време за плаж. Вечеря и нощувка.
4 ден Ченай - Махабалипурам-  Пондичери 16.04.2018г. ( закуска, обяд и вечеря)
Закуска. Обиколка на Махабалипурам. Градът ебил важно пристанище през древността, известен на гърци, финикийци и римляни. Продължил е да играе важна роля и по време на династията Палава. В Махабалипурам се посещава Панча Ратас – една от петте най-монолитни сруктури, Тайгър Кейв – един от многото скални храмове, построен при управлението на Палава. Посещение на Шор Темпъл – състоящ се от три гробници. Храмът еедно от най-старите светилища в южна Индия,  построено през 7 в. Представя типичната за Палава архитектура. Най-впечатлявящият паметник несъмнено е огромния барелеф от розов гранит, изобразяващ слизането на Ганг от небесата, според текстовете на Рамаяна, една скулптура с изключителна документална и художествена стойност. Обяд. Отпътуване за Пондичери. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка.
5 ден Пондичери 17.04.2018г. ( закуска, обяд и вечеря)
Закуска. Разглеждане на Пондичери.Градът е известен като “Белия град”. Той е бил индийското седалище на Френската Източно-индийска компания, създадена от един от министрите на Луи ХІV. Посещение на Сри Ауробиндо Ашрам, основан през 1926 от Сри Ауробиндо – велик поет и философ. Днес това място е предпочитано от световните пътешественици, търсещи духовност. Посещение на френския мемориал от войната, издигнат в чест на войните, загубили живота си по времето на Първата Световна Война. Посещение на плажа Променад , известен с живописните гледки.Обяд . Разходка с рикша до местния пазар.  Вечеря и нощувка.
6 ден Пондичери – Танжор18.04.2018г. ( закуска, обяд и вечеря)
Закуска. Отпътуване за Танжор - столица на династията Чола от 9-ти до 14-ти век. По пътя разглеждане на Чибамбарам Свамималай &Гангаикондачолапурам.Пристигане в Танжор, настаняване в хотел.Обяд.  Посещение на Sri Brihadeeswara Temple. Храмът е изключителен пример от архитектурата на Чола и е признат за част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Построен е от Раджа І през 10-ти век и е посветен на бог Шива. Високата 65м кула на храма свидетелства за изключителните умения на строителите по времето на династията. Стенописите в храма са едни от най-красивите в цяла Индия.  Посещение на двореца Танджавур, заобиколен от старинни крепостни стени. Той завладява с прекрасни градини, просторни обзаведени зали, високи наблюдателни кули, красиви фрески и сложни дърворезби. Тук се намира и една от най-известните библиотеки от средновековието.Вечеря и нощувка.
7 ден Танжор – Тричи – Четинаду 19.04.2018г. ( закуска, обяд и вечеря)
Закуска. Отпътуване за Тричи - известен с крепостта си, издигаща се над стария град и на светилището, намиращо се на остров – Срирангам. В течение на дългата си история Тричи е бил владян от династиите Чола, Палава, Пандя, от англичани и французи. Посещение на Rockfort Teple. Продължаваме за Четинаду - район в южната част на Тамил Наду, известен със своите къщи-дворци, храмове и изключителната си кухня. Бил е населен от богати търговци и банкери, които са изградили изумителни къщи, украсени с мрамор, тиково дърво, кристали, огледала и подова настилка от плочки, характерни за района. Настаняване. Обяд. Посещение на Четинад Палас и Музея. Вечеря. Нощувка.
8 ден Четинаду – Мадурай 20.04.2018г. ( закуска, обяд и вечеря)
Закуска. Отпътуване за Мадурай. Настаняване. Обяд. Следобед наблюдаване церемонията на гатовете. Вечеря. Нощувка.
9 ден Мадурай 21.04.2018г. ( закуска, обяд и вечеря)
Закуска. Разглеждане на Мадурай – най-стария и най-свещен град в Тамил Наду. Легендата разказва, че когато Шива раздавал благословията си на земята, от косата му над града покапал божествен нектар “маду”, откъдето идва и названието му. Вероятно тази божия благословия е превърнала Мадурай във важен търговски център, който може да се похвали с над 2500 годишна история. Посещение на Храма на Минакши, шедьовър на дравидската архитектура. Посветен е на Минакши, едно от превъплащенията на Парвати, съпругата на Шива. Минакши означава “Богинята с рибешки очи”. Разглеждане на Тирумали Наякяр Махал - дворец, датиращ от 17 век, в който се наблюдава синтез между дравидската и ислямската архитектура. Посещение на Вандиюр Мариаманд. Обяд. Следобяд посещение на местен пазар.Вечеря. Нощувка.
10 ден Мадурай – Перияр22.04.2018г. ( закуска, обяд и вечеря)
Закуска. Отпътуване за Перияр - Национален резерват в щата Керала. Намира се на границата с Тамил Наду. В средата на парка се намира живописното едноименно езеро. Настаняване в хотел в Перияр. Разходка из града, възможност за масаж и аюрведа. Посещение на плантация с подправки. Разходка с лодка в езерото Перияр. Вечерта шоу за традиционни бойни изкуства. Вечеря и нощувка.
11 ден Перияр – Кумараком23.04.2018г. ( закуска, обяд и вечеря)
Закуска. Отпътуване за Кумараком, който е популярна туристическа дестинация. Разположен е на брега на езерото Вембанад, най-голямото сладководно езеро в Керала.Настаняване. Обяд. Следобяд посещение на птичия парк – където се наблюдават мигриращи птици от Сибир през зимата. Вечеря. Нощувка.
12 ден Кумараком – Алепей 24.04.2018г. ( закуска, обяд и вечеря)
Закуска. Круиз от Кумараком към Алепей. Неслучайно Алепей е наричан “малката Венеция на Изтока”…Набраздената от канали, лагуни, реки и езера Керала, често е наричана “Земя, благословена от боговете”. Там е мястото, където земя, вода и небе се сливат в едно. “Плаващите къщи”, служещи навремето за превоз на стоки, днес служат предимно на туристите за незабравими разходки из каналите. Обяд. Вечеря и нощувка на кораба.
 
13 ден Марарикулам25.04.2018г. ( закуска, обяд и вечеря)
Закуска. Отпътуване за Марарикулам. Настаняване в хотел.Обяд. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.
14 ден  Марарикулам26.04.2018г. ( закуска, обяд и вечеря)
Закуска. Свободно време за плаж. Обяд. Вечеря и нощувка.
15 ден  Марарикулам  - Кочин 27.04.2018г. ( закуска, обяд и вечеря)
Закуска. Отпътуване за Кочин. В резултат на своята бурна история градът носи белега на различни култури – португалска, холандска и британска. Изграден е върху множество острови и полуострови, свързани помежду си с мостове и фериботи. Наричан “Кралицата на Арабско море”, от 14 век Кочин е важен център за търговия на подправки на Западното крайбрежие. Настаняване в хотел. Посещение на Форт Кочин, Синагогата. Форт Кочин е историческото сърце на града, където се намира дворецът на раджата, познат като “холандския дворец”, построен от португалците през 1555 г. Синагогата Парадези е най-старата синагога в Общността на нациите, построена през 1567 г. Църквата Свети Франциск построена през 1503 г., е най-старата европейска църква в Индия. Първоначално там е било положено тялото но Васко да Гама, преди да бъде пренесено в Лисабон. Вечерта – танцово шоу Катакали. Представлява традиционен танцов спектакъл, чийто репертоар черпи вдъхновение от санскритските епоси Рамаяна и Махабхарата. Вечеря и нощувка.
16 ден Кочин 28.04.2018г.
Ранен трансфер до летището. Отпътуване за Доха. Отпътуване за София от Доха. Пристигане в София.

 

Информация за дати и цени

Дати: 13.04. - 28.04.2018г.
16 дни/ 15 нощувки/ 14 закуски/ 13 обяда/ 13 вечери
 
  Възрастен в двойна стая Единична стая
 
Ранни резервации
до 15.01.2018 г.
 
4798 лв.
 
5889 лв.
Стандарни цени при записване след 15.01.2018 г. 4998 лв.  
6088 лв.
 

 
 

Какво е включено в цената

 

 •  Самолетен билет София – Доха-Ченай –Кочи -Доха – София;
 • летищни такси международни полети;
 • 14 нощувки в хотели 4 *:
(нощувка в Ченай ;1 нощувка в Махабалипурам; 2 нощувкив Пондичери; 1 нощувка в Танжор; 1 нощувки в Чатинаду, 2 нощувки в Мадурай, 1 нощувки в Перияр, 1нощувка  в Кумараком,1 нощувка в Алепейна луксозна лодка;  2 нощувки в Марари; 1 нощувка в Кочин;);
 • 14 закуски;
 • 13 обяда;
 • 13 вечери;
 • 1 нощувка със закуска в Катар хотел 3*;
 • виза за Катар;
 • всички входни такси на посещаваните обекти по програмата;
 • климатизиран автобус по време на цялотопътуване;
 • местен екскурзовод по време на цялото пътуване;
 • водач-преводач от агенцията по време на цялото пътуване;
 • 4,94 % такси Индия;
 • Медицинска застраховка Помощ при пътуване с лимит 10 000 евро застраховател Евроинс.

Какво не е включено в цената

 • виза за Индия в размер на 195 лв.( заплаща се лично в посолството);
 • бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори – 110 лева ( заплащат се задълженително в България);
 • носачи, рикши и др. – 19 лева евро ( заплащат се задълженително в България);
 • такса обработка на виза – 40 лева( заплащат се задълженително в България);
 • напитки;
 • разходи от личен характер;
АПОЛО 2000 ООД - офис Дондуков

Адрес: София, ул. Тракия 17 - до парк Заимов
Телефон: 0899298441
Сайт: http://www.facebook.com/tourismtravelandjourney/

Запитване


Още оферти