ЮАР - пътешествие между два свята, с водач от България! (АРХИВИРАНА)


Цени от: 4790
Продължителност: 11 дни
Транспорт: Самолет
Местоположение: ЮАР

Описание

ЮАР - пътешествие между два свята, с водач от България!
/САМОЛЕТНА  ПРОГРАМА/
 
 
Период: 27.02 - 09.03.2019г.
11 дни/ 9 нощувки
Цена: 4790,00 лв.
 
 
Програма :
 
        ДЕН 1 София – Доха
Отпътуване в 20:40 ч. от Терминал 2 на летище София за Доха с полет на авиокомпания „Qatar Airways“ (продължителност на полета: 4 ч. и 40 мин.). Групата се съпровожда през целия маршрут от водач от България.
 
     ДЕН 2 Доха – Йоханесбург
Кацане на летището в Доха в 01:20 ч. Отпътуване от Доха за Йоханесбург в 02:30 ч (продължителност на полета: 8 ч. и 30 мин.). Кацане на летището в Йоханесбург в 10:00 ч. Посрещане от представител на място. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел „Peermont Mondior“ **** (или подобен) в Йоханесбург. Вечеря в „Emperors Palace Resort complex“. Нощувка.
 
     ДЕН 3 Йоханесбург – Претория – Хейзивю
Закуска. Отпътуване за провинция Мпумаланга – мястото, където изгрява слънцето. Позната като „Източен Трансваал“, Мпумаланга се смята за едно от местата с най-голямо природно разнообразие и едно от най-красивите места в Южна Африка. По маршрута – панорамна обиколка на Претория. Столицата на Южноафриканската република е  разположена в живописната долина на река Апис. Това е един от малкото градове в ЮАР, чиито жители в по-голямата си част са с европейски произход. Привечер настаняване в хотел „Protea Hazyview“ *** (или подобен) в района на Хейзивю. Вечеря в хотела. Нощувка.
 
      ДЕН 4 Национален парк "Крюгер"
Закуска. Целодневно фотосафари в Национален парк „Крюгер“ – най-големият в Южна Африка и един от най-големите в света, който се простира на приблизително 19 000 км2. Той е дом не само на „Голямата петорка – африкански бивол, леопард, лъв, слон и носорог, но и на 517 вида птици, 114 вида влечуги, включително черна мамба, 3000 крокодила, както и множество риби. В „Крюгер“ има повече видове едри бозайници от всеки друг парк в Африка. Годишно паркът се посещава от милиони туристи. Според голяма част от посетителите  „Крюгер“ е истински рай, където може да се потопите в дивата природа и да се докоснете до местните обитатели, които се разхождат необезпокоявани на воля. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
 
     ДЕН 5 Хейзивю – Кейптаун
Закуска. Рано сутринта фотосафари в национален парк „Крюгер“ – отново невероятна възможност  да се насладите от няколко десетки метра разстояние на живота на дивите обитатели на парка. Трансфер до летище „Kruger Mpumalanga“ за полет до Кейптаун. Пристигане на летището в Кейптаун. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел „Commodore Hotel“ ****  (или подобен) в Кейптаун. Вечеря в хотела. Нощувка.
 
     ДЕН 6 Кейптаун – Оудсхорн
Закуска. Отпътуване за Оудсхорн, известен с големия брой ферми, в които се отглеждат щрауси. Спирка за обяд по пътя. Посещение на пещерите Канго ( ок. 1 час) – едно от най-живописните творения на природата и една от най-посещаваните забележителности в цяла Южна Африка. Представляват пещерна система, която се е образувала преди повече от 150 000 години, а днес се простира на повече от 5 километра. Тази "скална приказка" от варовикови форми, омагьосани езера, дълбоки ями и преплитащи се тунели в продължение на хилядолетия е останала скрита от хората до 1780 г., когато пещерите са открити съвсем случайно от овчар, който минавал през този район. Настаняване в хотел „La Plume“  ****  (или подобен) в района на Оудсхорн. Вечеря в хотела. Нощувка.
 
     ДЕН 7 Оудсхорн – Найсна
Закуска. Посещение на ферма за щрауси (около 1 час). Отпътуване за Найсна. Обяд в туристическия район на Найсна. Настаняване в хотел „Protea Knysna Quays“ **** (или подобен). Следобед свободно време за разглеждане на Найсна – хубав малък град и популярен курорт, част от туристическия маршрут „Garden Route“. Градът е разделен на две части: Waterfront – туристическият район и същинският град, разположен в непосредствена близост. Найсна е известен със своя фестивал на стридите и гостоприемството на местните жители. Заобиколен от зелени хълмове, градът е разположен на северния бряг на живописна лагуна, която е охранявана от бурните води на океана от два скалисти острова (две глави на горгони). Този район се смята за един от най-живописните в света. Круиз в залива на Найсна  с включена вечеря на блок маса. Нощувка.
 
     ДЕН 8 Найсна – Кейптаун
Закуска. Отпътуване за Кейптаун. Обяд по пътя. Туристическа програма в Кейптаун и Тейбъл Маунтин: изкачване с лифт до Тейбъл Маунтин (само при подходящи метеорологични условия); посещение на крепостта „Добра надежда“ и градините на бившата Холандска  източноиндийска компания; преминаване край Парламента на ЮАР, кметството на Кейптаун и Музея за история на робството в Южна Африка. Разходка в Бо Каап – район в Кейптаун, известен в миналото под името „Малайският квартал“. Настаняване в хотел „Commodore Hotel“ **** (или подобен) в Кейптаун. Нощувка.
 
     ДЕН 9 Кейптаун – Нос Добра надежда
Закуска. Целодневна екскурзия на полуострова: кварталите Клифтън, Кампс Бей и Ландудно. Круиз до островa на тюлените с отпътуване от Хаут Бей. Пътуване по панорамния път „Chapman's Peak Drive“ към Кейп Пойнт – най-югозападната част на крайбрежието на Република Южна Африка, посещение на най-южната точка на Африканския континент – нос Добра надежда. Изкачване с фуникуляр до върха на Кейп Пойнт, откъдето можете да се насладите на невероятни гледки към Атлантическия и Индийския океан. Обяд в град Саймънс. Посещение на плажа „Болдърс Бийч“, обитаван от колония африкански (очилати) пингвини. Вечеря в ресторант „Gold“. Нощувка.
 
     ДЕН 10 Кейптаун – Доха
Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване в 13:20 за Доха с полет на авиокомпания „Qatar Airways“ (продължителност на полета: 9 ч. и 30 мин.). Пристигане в Доха в 23:50 ч.

     ДЕН 11 Доха – София
Отпътуване за София в 06:50 ч. с полет на авиокомпания „Qatar Airways“ (продължителност на полета: 5 ч. и 10 мин.). Пристигане в София (Терминал 2) в 12:00 ч.

     ТУРОПЕРАТОРЪТ има сключен застрахователен договор по чл. 99 от ЗТ с № 0650000163/04.07.20178г. „ЗД Евроинс” АД
     Туристическа агенция "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 3,50% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването и възрастта на туриста. Застраховката се сключва в деня на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).
 
17
 

Информация за дати и цени

Дати
27.02 - 09.03.2019 - 4790 лв.

Какво е включено в цената

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
v Самолетен билет София - Доха - Йоханесбург и Кейптаун - Доха - София на авиокомпания "Qatar Airways" с включени летищни такси, чекиран багаж до 30 кг и ръчен багаж до 7 кг;
v Самолетен билет за вътрешен полет Крюгер - Кейптаун с включени летищни такси;
v Посочените в програмата трансфери;
v 1 нощувка със закуска в хотел "Peermont Mondior" **** (или подобен) в Йоханесбург;
v 1 вечеря в ресторанта на "Emperors Palace Resort complex" в Йоханесбург;
v 2 нощувки със закуски и вечери в хотел "Protea Hazyview" *** (или подобен) в Хейзивю;
v 3 нощувки със закуски и 1 вечеря в хотел "Commodore Hotel" **** (или подобен) в Кейптаун;
v 1 вечеря в ресторант "Gold" в Кейптаун;
v 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "La Plume" **** (или подобен) в Оудсхорн;
v 1 нощувка със закуска в хотел "Protea Knysna Quays" **** (или подобен) в Найсна;
v 1 вечеря на кораб в залива на Найсна;
v 4 обяда (от 6-ти до 9-ти ден);
v Транспорт с туристически автобус по маршрута;
v Описаната туристическа програма в Претория и Кейптаун;
v Посещение на национален парк "Крюгер", пещерите Канго и Найсна;
v Местен екскурзовод на английски език;
v Водач-преводач от България;
v Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 50 000 ЕUR.

Какво не е включено в цената

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
v Туристическа виза за ЮАР - 65 лв.;
v Бакшиши: 3 - 5 USD на турист на ден за екскурзовод / шофьор / пиколо (заплаща се задължително на място);
v Входни такси за музеи и прояви, посещавани по желание;
v Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!);
v Разходи от личен характер.
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
v Полезна информация:
v Цената на екскурзията е калкулирана при следните валутни курсове: 1 USD = 1,8 лв. и 1 EUR = 17,9 ZAR. При промяна на валутния курс с повече от 5 % агенцията си запазва правото да промени в съответната посока цената на екскурзията.
v Цената на екскурзията е калкулирана при цена на самолетен билет Крюгер – Кейптаун 3375 ZAR. При промяна на валутния курс или цената на билета от страна на авиокомпанията агенцията си запазва правото на промяна на цената на екскурзията в съответната посока.
v Екскурзията се провежда при миниму 14 записани туристи.
v Авиокомпаниите си запазват правото да променят полетното разписание и стойността на летищните такси.
v Местата за настаняване са категоризирани според местните изисквания за категоризация на туристическите обекти и е възможно да не съответстват напълно на същия брой звезди.
v Валутни курсове:
v Часово време: София - 12 ч.; Йоханесбург, Претория, Кейптаун – 12 ч.
v Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
v МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
v Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
v ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
за български граждани е необходима предварително издадена виза. v Необходими документи: надлежно попълнен формуляр на английски език; две актуални цветни снимки в паспортен формат (3х4), приложени към формуляра в указаното за целта място; паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в страната (поне две страници в паспорта трябва да бъдат празни, за да се поставят печатите за влизане и излизане от страната); потвърждение за трудова заетост с реални детайли по получаваното възнаграждение, заеманата позиция и отпуснатия отпуск за периода на посещението (ако туристът е собственик на фирма, се изискват актуалното състояние и банкова референция за фирмата), преведени на английски език; оригинал на банково извлечение по сметка или кредитна карта за последните 3 месеца с превод на английски език; за деца: изискват се акт за раждане и декларация за съгласие от родителите, ако поне един от тях не придружава детето, като и двата документа трябва да са нотариално заверени, с легализиран превод на английски език и с апостил от Министерството на външните работи на България или от Министерството на правосъдието; за ученици и студенти се изисква и служебна бележка от учебното заведение, преведена на английски език; самолетен билет; хотелска резервация; бележка за платена такса в деня на подаване на документите; сертификат за извършена ваксинация срещу жълта треска – за туристите, пътуващи към ЮАР от страните, попадащи в Yellow Fever Belt. Агенцията съдейства само при попълването на формуляра за кандидатстване за виза. Всички документи се подават лично в консулската служба към посолството.
СТИЛ ТРАВЕЛ ЕООД

Адрес: гр. София, 1142, бул. “Васил Левски” № 8, партер
Телефон: 02/ 483-36-07
Сайт: http://styletravelbg.com/

Още оферти