ЦЯЛ ИНДОКИТАЙ - ВИЕТНАМ, КАМБОДЖА, ЛАОС и МИАНМАР (АРХИВИРАНА)


Цени от: 6464 лв.
Продължителност: 15+ дни
Транспорт: Самолет
Местоположение: Виетнам, Камбоджа, Лаос, МИАНМАР

Описание

ТАЙНИТЕ НА КХМЕРСКИТЕ ХРАМОВЕ, БУДИСТКИ РИТУАЛИ И МАГИЯТА НА ИНДОКИТАЙ

Маршрут: 
София - Доха - Хо Ши Мин- Ангхор Том и Ангхор Ват /Камбоджа/ - Луанг Прабанг - Ханой - залива Халонг - Ханой – Янгон – Баган – Мандалай - Янгон - Доха - София
 
ПЪРВИ ДЕН: 02.03.2020|София-ДОХА
Полет София-ДОХА с АК КАТАРСКИ АВИОЛИНИИ. Излита в 12:25ч. Каца в ДОХА в 18:15ч. Излита от ДОХА в 20:10ч.
ВТОРИ ДЕН: 03.03.2020|ХО ШИ МИН /ЗАКУСКА, ОБЯД/
Каца в САЙГОН /Хо Ши Мин в 07.15ч./ Посрещане от представител на партньорската фирма и първо се отправяме към битов реторант за закуска и освежаване. Запознанството ви с Виетнам ще започне именно с кулинарията: ще пробваме прочутата супа с кнедли и телешко Pho Bo и специалитета Pho. Следва полудневна обиколка на град Хо Ши Мин, разположен северно от делтата на река Меконг. Някогашният Сайгон е най-големият град във Виетнам, културен, търговски и туристически център, наричан често „Перлата на Изтока”. Обиколката включва: Историческия музей, Катедралата Нотр Дам, театъра и старата поща, Сградата на Пощата - проектирана от Густав Айфел, посещение на Военния музей. Продължаваме с Пагодата Лам, Пагодата Тиен Хау - една от най-старите пагоди извън Китай. Обяд в битов ресторант. Продължаваме обиколката с Двореца на Обединението (някогашен Президентски Дворец, изиграл съществена роля за падането на Сайгон през 1975г). обиколката приключва в пъстрия и забързан Чолон /Китайския Квартал/. Трансфер и Настаняване в Park View Saigon Hotel  за 3 нощувки.
ТРЕТИ ДЕН: 04.03. 2020|ХО ШИ МИН - ТУНЕЛИТЕ КУ-ЧИ - ХО ШИ МИН / ЗАКУСКА, ОБЯД/
Закуска. Среща в лобито на хотела с Вашия гид и Отпътуване за тунелите Ку Чи. Никога не разкрити от американските военни по време на Виетнамската война, тунелите Ку Чи са важна база на виетнамските партизани. С дължина над 200 км., тази невероятна подземна мрежа, която свързва бившите командни пунктове, болници, подслони и оръжейни заводи, е изкопана на ръка, с най-примитивни средства - лопати и селски кошници за изнасяне на пръстта. По време на разходката из района се разказва за ежедневието на Виетконг - виетнамската Съпротива, виждат се умело прикритите входове и сложните капани. Обяд в битов ресторант. Връщане в Хо Ши Мин. Свободно време.
ЧЕТВЪРТИ ДЕН:05.03.2020|ХО ШИ МИН-ПЛАВАЩИТЕ ПАЗАРИ КАЙ БЕ&-ХО ШИ МИН /ЗАКУСКА, ОБЯД/
След закуска (около 08.30ч.) среща в лобито на хотела с Вашия гид и отпътуваме към Вин Лонг - провинция в сърцето на делтата на река Меконг. При пристигане в град Май То (на 2 часа от Хо Ши Мин) - сърцето на Делтата на Меконг, известен със своите оризови тераси и овощни градини.  
Първата ни спирка е пагодата Вин Транг – най-старата пагода в Южен Виетнам, шедьовър на т.нар. Меконг архитектура – комбинация от ветнамска, кхмерска и западно европейска архитектура. Качваме се на круизно корабче с което бавно се придвижваме по Меконг, и спираме в селца, съхранили древните култура и бит – ферми за отглеждане на пчели и орхидеи,ще опитаме прясна медовина и вино от мед, пресни тропически плодове. Посещение на Кокосова Ферма, за да се запознаем с местните занаяти и да опитаме сладки от кокос и домашно приготвен чай с мед, и да се насладим на представление на живо с типичната за региона Тай Ту Музика. Обяд в битов ресторант с типична за Делтата кухня с много рибни специалитети, супи и пресни зеленчуци.  Връщане в Хо Ши Мин. Обяд в Хо Ши Мин. Връщане в хотела Свободно време.
ПЕТИ ДЕН:06.03.2020| ХО ШИ МИН - СИЕМ РИЙП /ЗАКУСКА, ВЕЧЕРЯ/
Закуска. Полет Хо Ши Мин – Сием Рийп (Cambodian Angkor Air) Трансфер и настаняване в Somadevi Angkor Resort & Spa  4*  за 2 нощувки Вечеря с шоу програма - представление на живо на традиционни кхмерски танци апсара.
ШЕСТИ ДЕН:07.03.2020| СИЕМ РИЙП /ЗАКУСКА, ОБЯД/
Закуска. Среща в лобито на хотела с Вашия гид за целодневна екскурзия - обиколка на последната столица на великата Кхмерска империя - Великия град Ангкор Том. Основан е от най-великия строител, крал Джаяварман VII, който обединява княжествата и създава кхмерската империя. Градът е заобиколен от 8-метрови стени, образуващи перфектен квадрат. Посещават се: Южната порта - украсена с изображения на слонове и 4 огромни лица, а от двете страни на пътеката 54 богове и демони държат свещената змия Нага; Будисткият храм Байон, великолепен архитектурен шедьовър от XII век, последното огромно култово съоръжение, построено в Ангкор и видимо от далеч със своите 54 кули, символизиращи 54-те провинции на кхмерската империя и всяка от кулите е украсена с 4 лица на Авалокитшвара - Богът на Добротата и Милосърдието. Огромните 216 каменни лица са ориентирани към 4-те посоки на света; Терасата на слоновете - мястото, откъдето кралят и неговият двор са наблюдавали победоносните шествия на армията; Терасата на прокажения крал - наречена така заради скулптура от XV век на хиндуисткия бог на смъртта Яма, покрита с мъх, напомняща на болен човек и съответстваща на легендата за прокажения крал на Ангкор. Обяд в битов ресторант.
Нашето пътешествие в царството на кхмерите продължава с посещение на Ангкор Ват (ЮНЕСКО) - най-голямото култово съоръжение на планетата. Общата площ на храмовия комплекс е 2 кв.км. Построен е от крал Сурияварман II, през XIIв. - време на разцвет на кхмерското кралство, като хиндуистки храм, посветен на Вишну. Сътворен е в стила на Дравидската архитектура, съгласно древните хиндуистки представи за света - централната му кула наподобява пирамида, а 5-те кули символизират 5-те върха на митичната планина Меру - дом на Боговете. Външните му защитни стени са символ на планините, заобикалящи света, а огромният ров с ширина 190 метра символизира океана. Стените вътре са украсени с 2-метрови каменни барелефни сцени от хиндуистката митология и военните подвизи на краля, а над 2000 апсара танцьорки украсяват второто ниво на храма. Фигурите най-добре се открояват преди залез, когато слънчевите лъчи падат върху тях. Построен с цел да бъде кралски храм, по-късно става мавзолей на Сурияварман II. Разглеждане на Та Пром - един от най-живописните храмове, известен с това, че е във вида, в който е открит през XIX век - опасан от коренищата на вековни дървета. Храмът е посветен на майката на крал Джаяварман VII и е проектиран като университет. Според надпис върху храма, в строежа са участвали над 80 000 души и върху него се извисявали 38 кули. Посещение на кралския басейн за ритуално къпане Сра Сранг.
СЕДМИ ДЕН:08.03.2020| СИЕМ РИЙП - ЛУАНГ ПРАБАНГ /ЗАКУСКА, ОБЯД /
Закуска. Среща в лобито на хотела с Вашия гид за целодневна екскурзия до езерото Тонле Сап - най-голямото сладководно езеро в югоизточна Азия, Великото Езеро на Камбоджа. Пътуване през традиционни кхмерски селца. Разходка с лодка до плаващото село Chong Khneas, на 10 км от Сием Рийп -ще добиете представа за живота на неговите обитатели, чиито храмове, къщи, пазари, болници и училища са наколни постройки, а учениците се придвижват с малки гребни лодки. Обяд в битов ресторант. Ще посетим местните работилници "Chantiers Ecoles - Les Artisans d'Angkor" , които пазят живи кхмерските арт традиции по дърворезба и гравиране на камъни. Посещаване Фабрика заз коприна, където ще видите целия процес  - от отглеждане, хранене на копринените буби, през акстракцията на коприна и същинското превръщане на нишките във ефирен плат, а накрая боядисването му ръчно. Трансфер до летище. Полет Сием Рийп – Луанг Прабанг (Laos Airline). Трансфер и настаняване в Santi Resort & Spa 4*  за 2 нощувки.
Луан Прабанг е най-добре съхранилият своите традиционни ценности и облик град в Югоизточна Азия. Спокойствието и естественото очарование на този град с неговата прекрасна природа, го правят едно от най  - посещаваните места в Лаос. Нощувка.
ОСМИ ДЕН:09.03.2020| ЛУАНГ ПРАБАНГ  - ПЕЩЕРАТА ПАК ОУ /ЗАКУСКА , ОБЯД /
Възможност за по-ранобудните: ако Ви се става преди изгрев слънце, можете да вземете участие в за да видите един много интересен ежедневен ритуал – шествие от стотици монаси, облечени в традиционните за будизма оранжеви роби, които събират милостиня (основно ориз) от благочестивите жители на града.
Закуска. Среща в лобито на хотела с Вашия гид за целодневна екскурзия: Разходка с круизно корабче по р. Меконг - покрай нас като в калейдоскоп се нижат ено след друго традиционни лаоски рибарски селца – докато стигнем до свещените Пещери Пак Оу: 2 свързани пещери, украсени с хиляди позлатени и лакирани статуйки на Буда в различна форма, оставени като дарение от поклонници. По пътя спираме в традиционното селце Бан Ксангхай, където се дестилира и произвежда местно оризово вино. После посещаваме работилница за рисувана хартия Бан Ксанг Конг. Обяд в битов ресторант. Обиколка на Луан Прабанг: най-старият Храм Ват Сене, уникалният Ват Ксиентонг със заострените му покриви спускащи се до земята, типичен пример за традиционна лаоска архитектура. Качване до панорамната площадка Фуси, Нощувка в Луан Прабанг. За да се насладим на уникалния залез и тоблясъците на последните слънчеви лъчи по свещената позлатена ступа. Свободно време на нощния пазар, където ще се радвате на богат избор платове, тъкани ръчно и ръчно рисувани от племената в околните хълмове на Луанг
ДЕВЕТИ ДЕН:10.03.2020| ЛУАНГ ПРАБАНГ - ХАНОЙ /ЗАКУСКА/
Закуска. Ще посветим сутринта отново на Луанг Прабанг: посещение бившия Кралски дворец, сега превърнат в Национален Музей с експозиция, отразяваща богатството на лаоската култура, с артефакти и шедьоври от дните на първите лаоски крале до ден днешен. Свободно време до обяд за разходка из уличките на Луан Прабан. Трансфер до летище. Полет Луанг Прабанг – Ханой Трансфер до летище. Полет Луан Прабан - Ханой (Laos Airline)  Трансфер и настаняване в Adamas Hotel 3* за 2 нощувки със закуски.
ДЕСЕТИ ДЕН:11.03.2020|| ХАНОЙ - ЗАЛИВА ХАЛОНГ/ЗАКУСКА, ОБЯД, ВЕЧЕРЯ/
Каца в ХАНОЙ в 07:25ч; Трансфер към Залива Халонг. Спирка за закуска в подбран ресторант. /първото Ви запознанство с Виетнам ще започне с опитването на традиционното ястие ПО/. Отпътуване към делтата на Червената река, през тучни оризови поля, към залива Халонг - Залива на Излитащия Дракон, за круиз с кораб Stellar Cruise 4*. Обяд с морски дарове и специалитети на виетнамската кухня. Докато корабът се носи из Залива, ще се насладите на уникални гледки и ще направите снимки на изумрудени лагуни, мангрови горички, обрамчили над 2 000 островчета и побити в морето гранитни скали - като гръбнак на Дракон, който се готви за полет. Разходката продължава към Пещерата на Изненадите  (Sung Sot). Отплаваме към най-известната пещера в залива Сунг Сот. Влизане в пещерата. Свободно време за каякинг или шнорхелинг. Вечеря с ексклузивно 5-степенно меню с традиционни морски дарове, типични за Халонг. На палубата с напитка в ръка изпращате последните лъчи на залязващото над залива слънце. Възможност за нощен риболов на калмари или участие в уроци по кулинарно майторство заедно с екипажа.
ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН:12.03.2020| ЗАЛИВА ХАЛОНГ -  ХАНОЙ /ЗАКУСКА, ОБЯД/
Закуска. По-ранобудните могат да започнат деня с уроци по тай чи на палубата, преди закуска. Закуска. Отпътуване с малки гребни лодки към Пещерата Луон, покрай островчета с екзотични имена като Човешка глава и острова на Костенурката, Барабана, Девата, Краставата Жаба. Обяд в ресторант на пристанището (Cua Vang Restaurant) - типична виетнамска кухня с морски дарове. Трансфер до Ханой (2 часа). Възможност за посещение на традиционнот Водно Куклено Шоу. Нощувки в хотел Adamas Hotel 3*
ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН:13.03.2020| ХАНОЙ - ЯНГОН /ЗАКУСКА, ОБЯД/
Закуска. Полудневна панорамна обиколка на Ханой - Етнографския музей, Храмът на Литературата - първият Конфуциански Колеж, построен през 11-ти век като първия университет във Виетнам, Пагодата Тран Куок (Пагодата с 1 стълб), езерото Хоан Кием, храма Нгок Сон. Комплексът Хо Ши Мин с мавзолея, и прословутата 36-та улица на Стария Град. Свободно време в Стария Квартал на Ханой, където можете да си напазарувате красиви ръчно изработени тъкани, дърворезби, статуетки, сувенири. Обяд в битов ресторант. Трансфер до летище. Полет Ханой – Янгон  (Vietjet Air) Трансфер и настаняване в Rose Garden Hotel 4*
ТРИНАДЕСЕТИ ДЕН:14.03.2020| ЯНГОН – БАГАН /ЗАКУСКА, ОБЯД/
Закуска. Ранен трансфер до летище. Полет Янгон – Баган, най-богатият археологически комплекс на Азия, където хиляди храмове и пагоди свидетелстват за едно богато и велико минало. Трансфер и настаняване в хотел Amazing Resort Bagan 4*  за 2 нощувки.
Отправяме се на целодневна обиколка на Баган, столицата на царство Баган ( IX-ти до XIII-ти век). По време на просперитета на царството между ХІІ-ти и ХІІІ-ти век, в самото поле на Баган са построени над 10 000 будистки храмове, пагоди и манастири, от които над 2200 оцеляват и до наши дни. Започваме с най-известната – пагодата Швезигон (11в), считана за прототип на по-късните Мианмарски пагоди.
Ще посетим известните храмове Wetkyi-inn Gubyaukgyi, с техните невероятни стенописи, също и храма Htilominlo, известен със своите гипсови орнаменти и корнизи. Обяд в битов ресторант. Следобеда посещаваме Археологическия Музей, храмът Anada, и абсолютния архитектурен шедьовър: манастира Anada Okkyaung, най-високият в Баган храм Thatbyinyu, и денят ни завършва, гледайки залеза  от Bu Phaya.
ЧЕТИРИНАДЕСЕТИ ДЕН:15.03.2020| ПЛАНИНАТА ПОПА /ЗАКУСКА, ОБЯД/
Закуска. Целодневна екскурзия до планината Попа – Мианмарският „Олимп”, считано за светилище на боговете. Национален парк Popa Mountain Park приютява над 150 ендемични лековити билки. Обяд в битов ресторант. Следобед се връщаме в Баган. Нощувка в Amazing Resort Bagan 4*.
ПЕТНАДЕСЕТИ ДЕН:16.03.2020| МАНДАЛАЙ – САГАИНГ – АВА /ЗАКУСКА, ОБЯД/
Закуска. Трансфер до Мандалай с частен бус. Качваме се първо на хълма Сагаинг, за да се насладим на уникалната панорама. Посещение на пагодата Son U Ponnya Shin. Продължаваме към старинното древното градче Ава. Разхождаме се по неговите тесни калдаръмени улички с традиционна рикша. Посещаваме Кралския Дворец, наблюдателната Кула и Манастира Bagaya. Връщаме се в Мандалай, като по път спираме за разходка археологически комплекс Amarapura /някогашна столица/, на брега на р. Иравади. Фотостоп на моста U Bein bridge  - чисто тиково дърво. Сега Амарапура е известна с тъканите от коприна и висококачествен памук, както и със леенето на бронзови изделия. Настаняване за 1 нощувка в Hotel Marvel 3*
ШЕСТНАДЕСЕТИ ДЕН:17.03.2020|МАНДАЛАЙ – ЯНГОН /ЗАКУСКА, ОБЯД/
Закуска. Посещение на Манастира Швенандау (Shwe Nan Taw), известен като „Златният палат”, известен с уникалните си дърворезби, а също пагодата Кутодау(Kuthodaw Pagoda), приютила най-голямата книга в Света. Обяд в битов ресторант. Трансфер до летище и полет до Янгон. Трансфер и настаняване в Янгон в Rose Garden Hotel за 1 нощувка със закуска.
СЕДЕМНАДЕСЕТИ ДЕН:18.03.2020|ЯНГОН /ЗАКУСКА, ОБЯД/
Закуска. Туристическа обиколка на Янгон: Пагодата Слюе (Slue Pagoda) - смята се, че там се намира косъм на Буда. Продължаваме с Кметството на Янгон, Паметникът на независимостта - голям обелиск, охраняван от статуи на лъвовел продължаваме със посещение на Karaweik Hall - реплика на традиционна бирманста кралска ладия. Последната ни спирка е „златната пагода” Шведагон, издигаща се на 100 метра височина, построена преди 2500 година, повреждана многократно от земетресения. Обяд в битов ресторант.  Свободно време на известния пазар Bogyoke Aung San, най-популярният пазар в Янгон, където можете да се изкушите от ръчно тъкани и рисувани традиционни мианмарски платове, лакирани изделия, антични предмети, картини, бижута и скъпоценни камъни като рубини, сапфири и други скъпоценни камъни. Трансфер до летище.
ОСЕМНАДЕСЕТИ ДЕН:19.03.2020| ЯНГОН - ДОХА - СОФИЯ
Полет ЯНГОН – Доха. Излита в 01.05ч. Каца в Доха в 05.15ч.
Излита от Доха в 06:55ч. Каца в София в 11:25ч.
 

Информация за дати и цени

Период на пътуване
02.03.2020 - 19.03.2020
17 дни / 15 нощувки
самолетна екскурзия с група и водач

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 30.11.2019
  НАСТАНЯВАНЕПАКЕТНА ЦЕНА
Възрастен в двойна стая 3 298 евро / 6 464 лева
Възрастен в единична стая 3 798 евро / 7 444 лева
ПАКЕТНАТА ЦЕНА Е ВАЛИДНА ПРИ ГРУПА OT МИНИМУМ 15 ДУШИ

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
 • Аванс в размер на 1150 евро/ 2646 лева на човек, копия на паспортите на всички пътуващи, сключване на договор
 • Пълно плащане до 23.12.2019г.

Какво е включено в цената

 • Самолетни билети за международни полети София-Доха- Ханой / Хо Ши Мин - Доха - София на АК Катарски авиолинии с включени летищни такси.
 • Вътрешни полети с включени летищни такси по отсечките
  • Хо Ши Мин - Сием Рийп
  •  Сием Рийп - Луан Прабанг
  • Луан Прабанг-Ханой
  • Ханой- Янгон
  • Янгон – Баган
  • Баган – Мандалай
  • Мандалай - Янгон  
 • Всички трансфери, описани по програма, с частен климатизиран микробус категория – туристически;
 • 15 нощувки със закуска по програма както следва:
 • Круиз по залива Халонг
 • Изхранване: 10 закуски, 6 обяда и 2 вечери
 • Всички турове и обиколки, описани по програма, частен климатизиран микробус и местен екскурзовод на руски език и съответно превод на български от страна на водача;
 • Входни такси на посещаваните обекти
 • Минерална вода по време на турове и обиколки
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на ЗАД Армеец
 • Застраховка отговорност на туроператора
 • Водач на групата от България - при група от 15 души

Какво не е включено в цената

 • Туристическа многократна виза за Виетнам – 50 щатски долара, която се заплаща и полага на място при пристигане (необходима е снимка с размери 4 x 6 см);
 • Виза за Камбоджа,  заплаща се на летището при пристигане, 30 долара (необходима е снимка с размери 4 x 6 см);
 • Виза за Лаос,  заплаща се на летището при пристигане, 35 долара (необходима е снимка с размери 4 x 6 см);
 • Лични разходи;
 • Медицинска застраховка на лица над 70 години – доплащане 28 лева;
 • Бакшиши за шофьора и екскурзоводите, събират се предварително в София – 30 долара на човек;
 • Безалкохолни и алкохолни напитки по време на храненията
 • Разходи от личен характер
 • По желание сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“ - Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката; Моля консултирайте се с наш представител
 • По желание включване на покритие за „Допълнителни рискове“ към застраховка
АПОЛО 2000 ООД - офис Дондуков

Адрес: София, ул. Тракия 17 - до парк Заимов
Телефон: 0899298441
Сайт: http://www.facebook.com/tourismtravelandjourney/

Още оферти