Услугата летищен трансфер - какво трябва да знаем

публикувано на 27.04.2015 18:35

В последните години, особено популярна стана услугата "трансфер" за частни клиенти. Всеки който пътува в чужбина, независимо дали до морски, планински курорти или големи бизнес мегаполиси, може да си поръча индивидуален трансфер. Индивидуалният трансфер може да бъде с лек автомобил побиращ 3 или 4 човека, малък бус или дори автобус. Предварително заявявате летището на което пристигате, часът и номера на полета и дестинацията до която трябва да стигнете. Най-голямото удобство на трансфера е, че при пристигането Ви на летището в терминала за пристигащи ще Ви чака шофоьр с табелка на която е изписано Вашето име. Качвате се в колата и потеглята директно към Вашата крайна точка. Давата ваучерът на шофьора и се наслаждавате на пътуването, не е нужно да се пазарите за курса или да заплащате в брой.

Трансферните услуги се предлагат както за много дълги разстояния (например от летището в Кайро до курорта на червено море Хургада) така и до къси разстояния вместо такси (например от летището в Дубай до хотела Ви). Това е изключително удобно, защото избягвата конфронтация и пазарене с таксиметрови шофоьри, особено в по-екзотични държави. Много често трансферните услуги са дори и по-евтини от всякакъв друг наличен транспорт от даденото летище. 

Популярни са и споделените трансфери. Споделените трансфери тръгват от летището и спират на различни адреси или хотели, където оставят пътници. Споделени трансфери се предлагат почти навсякъде - от курортни летища до летища в големите градове като например тези в Лондон. 

Най-удачно е да резервирате трансфер след като вече сте закупили Вашите самолетни билети за да знаете точните дати, часове и номера на полети. Можете да запитате за трансфер през сайта www.travelmix.bg или директно при туристическата агенция от която сте закупили самолетните си билети. Друг вариянт е да използвате някой от специализираните брокери за трансфери по цял свят. Един от най-големите е Holiday Taxis, от чийто сайт може да резервирате директно онлайн.