Узбекистан - Перлата на Изтока (АРХИВИРАНА)


Цени от: 3 599лв.
Продължителност: 10 дни
Транспорт: Самолет
Местоположение: Узбекистан

Описание

Дата: 21.09 - 30.09.2016
Престой: 10 дни / 9 нощувки
Цена: 3 599лв. Ранни записвания: отстъпка 200 лв  до 31.03.2016!

София - Истанбул - Ташкент  - Хива - Бухара - Самарканд - Чимган - Чарвак - Ташкент – Истанбул - София
ПРОГРАМА:

1-ви ден

София – Ташкент

Полет от София в 10:00ч с Turkish Airways до Истанбул. Кацане в 11:25ч и свободно време в  Истанбул. По желание тричасова обзорна автобусна-пешеходна екскурзия с гид на български eзик. Продължение за Ташкент в 18:10ч и кацане в 00:45ч. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел Wyndham Tashkent 4* http://www.wyndhamtashkent.comили подобен. Нощувка.


2-ти ден

22.09.16, четвъртък    Ташкент

След закуска, целодневна туристическа обиколка на Ташкент - един от най-развитите и оживени центрове на Средна Азия. Ще посетим в старата част уникални лабиринти от тесни улички и забележителни исторически паметници като: архитектурния комплекс Хазрет Имам, където се пази най-старият коран в света от VII в., с джамията Тиля Шейх,  мавзолея Кафал Шаши и медресето Барак Хан, където се намира най-богатата библиотека на източни ръкописи; медресе Абдулкасим - националното училище на художествените  занаяти.  По време на обзорна екскурзия ще видим новопостроения парламент; Ташкентския университет; Дворец на Романови; Театъра за опера и балет и др.  Пешеходна разходка на площада на Амир Тимур и площада на Независимостта, Вечеря и нощувка в хотела


3-ти ден

Ташкент – Ургенч – Хива

След закуска ранно отпътуване за летището в Ташкент за вътрешен полет в 08:40ч за Ургенч. Кацане в 10:20ч, посрещане, трансфер до гр. Хива, където се започва пешеходна екскурзия на старата част на града – музей на открито, заобиколен от високи стени с джамии, мавзолеи, минарета и медресета. Посещение на комплекс Ичан Кала - това е първият обект в Узбекистан под егидата на Юнеско. Комплексът впечатлява с 10-метровата си крепостна стена, датираща от XVII в. и с голямото разнообразие от религиозни и светски сгради, намиращи се зад крепостните стени. Ще видим минаре Калта Минор - символ на града и единственото минаре, което е покрито изцяло с керамични плочки. Те образуват сложни, разнообразни форми в няколко цвята, като преобладаващите цветове са синьото и зеленото.

Главната петъчна джамия в старата част на Хива. Според арабския географ Мукадаши джамията Джума е строена през 10-и век. Нейните уникални резбовани колони са като истински музей на дърворезбата. Има 213 колони, но е трудно да се намерят една с друга да са еднакви. Това е една уникална сграда без портал, купол, коридори или двор

Разходката предвижда и разглеждане на медресето на Амин Кан, мавзолея на Пахлаван Махмуд, минарето на Ислам ходжа и др.  Настаняване в хотела   Asia Khiva  4* http://asiahotels.uz/en/Asia-Khiva.html или подобен.  Свободно време след обяд Вечеря в ресторанта с фолклорна програма.  Връщане в хотела и нощувка.


4-ти ден

Хива- Бухара  (480 км)

След закуска отпътуване за Бухара по пътя на древните кервани през пустиня Къзълкум.

 „Пътят на коприната“. Предвиждат се спирки за снимки в пустинята и на бреговете на величествената р. Амударя и свободно време за обяд в чайхана. Пристигане в Бухара в късния следобед. Градът е един от най - старите и значими градове на територията на Узбекистан. През своята 2500-годишна история израства до статута на важен търговски и занаятчийски център по Пътя на коприната. Бухара е и важно религиозно средище, посещавано от хиляди последователи на суфизма, които идват на преклонение пред  родното място на Бахауддин Накшбанди  - създател на една от най – големите суфистки секти. Заради своето богато културно историческо наследство, старата част на града е в Списъка  на ЮНЕСКО. Настаняване в хотел Sultan 3*  http://www.bukhara-sultanhotel.com/  или подобен. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.


5-ти ден

Бухара

След закуска, целодневна туристическа обиколка Туристическата обиколка на града, която включва "Сърцето на Бухара"  - архитектурния комплекс Ляби Хауз XVI-XVII в., Мавзолея на Саманидите ІХ-Х в.; цитаделата Арк - център на държавното управление в Бухара през 4 век; джамията Калян с 48 метровото минаре - символ на свещената Бухара от 12 век;Мавзолея Чешма Аюб ХІV в. със свещен извор, от който според легендата е пил вода библейския пророк Йов;  медресето на Абдулазиз–Хана; Музея на килимите и др. Вечеря в прочутото медресе „Нодир Диван-Беги” с типично узбекска кухня и фолклорна програма. Нощувка.


6-ти ден

Бухара-  Самарканд  (250 км/ 3ч)

След закуска трансфер до жп гара и отпътуване в 08:40ч за Самарканд със скоростния  влак «SHARK» в първа класа. В 11:45 пристиганe в Самарканд, основан 700 г. пр н.е. - един от най древните градове на Земята. Повече от две хиляди години градът е бил ключов пункт по Пътя на коприната.  Туристическата обиколка започва с посещение на   „Регистан” (Пясъчният площад) – световноизвестния комплекс от 3 медресета и джамията с позлатен купол; главната джамия Биби Ханъм XVII в. - най-голямата и най-красивата строена някога в Централната Азия в чест на първата съпруга на Тимур, дъщеря на китайския император. След почивка за обяд посещение на спектакъла за историческия костюм  «EL MEROSI». Трансфер до хотела Samarkand Plaza 4*  www.hotelsamarkand-plaza.com  или подобен  и настаняване. Традиционна вечеря в местен ресторант. Нощувка.


7-ми ден

Самарканд

Закуска. Продължение на обзорна екскурзия в Самарканд с посещение на архитектурнияткомплекс Шахи Зинда, така наречения „Град на мъртвите” - комплекс от мавзолеи, датиращи главно от ХІV и ХV в. Изключителните шедьоври от теракота, майолика и филигранни облицовки с плочки са били създадени от персийски и азербайджански майстори и заедно представляват образец на керамичното изкуство, останал ненадминат в Централна Азия. Някои от тези най-ранни мавзолеи са били за жените на Тамерлан, за красивата му млада племенница и за неговите сестри. Това, което прави Шахи Зинда прочут е гробницата на Кусам ибн Аббас (Живият цар), братовчед на пророка Мохамед;

обсерваторията Улугбек - невероятна конструкция от XV  в. за изучаване на небесните тела. Улугбек, внук на Тимур създава  през 1437 г. Зиджи Султани от 994 звезди, считан за един от най-добрите звездни каталози, създавани в древността; на гробницата на пророк Даниил, почитан от мюсюлмани, юдеи и християни. Следва дегустация на прочутите местни вина.

Следобяд свободно време за самостоятелно разглеждане на града и посещение на прочутия източен пазар СИАБ в историческия център, също една от забележителности на града с която трябва да се запознаете. Вечеря в националния дом «NIGINA HOUSE», където ще наблюдаваме Мастер–клас по приготвяне kd специално национално ястие „Пилаф” в домашна обстановка. Нощувка.


8-ми ден

Самарканд - Ташкент  (344 км/ 2,10ч)

Закуска. Посещение на мавзолея "Гур Емир" - гробницата на Амир Тимур, мавзолея Рухабад.

Свободно време до трансфер за жп гара и отпътуване в 17:00ч. за Ташкент съсскоростният влак  «AFROSIAB» в бизнес класа. В 19:00ч. пристигане в Ташкент, трансфер и настаняване в хотел Wyndham Tashkent 4* http://www.wyndhamtashkent.com или подобен. Вечеря и нощувка.


9-ти ден

Ташкент - Чимган - Чарвак - Ташкент (240 км)

След закуска отпътуване за целодневна екскурзия до Чимгански планини. Изкачване със седалковия лифт на височина 800 м за да се насладим на прекрасната гледка на планините и езерото Чарвак. Продължаваме до брега на Червакския язовир, където се намира курортната зона и хотел „Пирамиди”. Ще ни очаква обяд и възможност за плаж.

Полъхът на водата и разкошната гледка на планините създават атмосфера за почивка и отмора през най-горещите летни дни. Връщане в хотела в Ташкент. Вечеря и нощувка.


10-ти ден

Ташкент- София

Ранен трансфер за летище и отпътуване в 08:15 с полет на с Turkish Airways. Кацане в 11:35ч. Свободно време в Истанбул. Продължени за София в 19:25ч. Кацане в България  в 20:45ч.  Край на програмата.

Информация за дати и цени

ЦЕНИ:
Настаняване / Дати      ПАКЕТ           ПРОМОПАКЕТ
 цена на човек в двойна стая

Пакет при група от 15-20 туристи

ОБЩА ЦЕНА НА ПЪТУВАНЕТО:
 3 799 лв           3 599лв

Пакет при група от 21 туристи *

ОБЩА ЦЕНА НА ПЪТУВАНЕТО:
3 699 лв           3 499лв

Какво е включено в цената

Цената включва:

Самолетен билет с включени летищни такси* София-Ташкент-София на с Turkish Airways;
Трансфери и транспорт с климатизиран туристически  автобус;
9 нощувки със закуски в хотели:

-         4 нощувки в Ташкент в хотел Wyndham Tashkent 4*http://www.wyndhamtashkent.com  или подобен;
-         1 нощувка в Хива в хотел Asia Khiva  4*  
http://asiahotels.uz/en/Asia-Khiva.html или подобен;
-         2 нощувки в Самарканд в хотел Samarkand Plaza 4* 
  www.hotelsamarkand-plaza.com  или подобен; 
        -    2 нощувки в Бухара в хотел Sultan 3*  
 http://www.bukhara-sultanhotel.com/  или подобен ;

8 вечери , от които 2 с фолклорно шоу в Хива и в „Нодир Диван-Беги в Бухара ;
1 обяд в хотел «Пирамиди» на Червакския язовир;
 билети със скорстните влакове:
 - «AFROSIAB»/ бизнес класa  Самарканд- Ташкент;
-  «SHARK »/ първа класа Бухара- Самарканд;
-  самолетен билет с  летищни такси за вътрешен полет Ташкент – Ургенч на “Uzbekistan Airways”;
Целодневни екскурзии в Ташкент,  Хива, Бухара и Самарканд;
Входни такси за всички посещавани обекти;
Дегустация на вино в Бухара;
Посещение на спектакъл «EL MEROSI» в Бухара;
Местно екскурзоводско обслужване;
Водач и преводач на български език по време на пътуването;
Съдействие за издаване на туристическа виза в Узбекистан;
1 бутилка минерална вода на ден в автобуса;
Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец” за лица до 70 г. за застрахователна сума 10 000 евро

Какво не е включено в цената

Цената не включва:

Туристическа входна виза за Узбекистан - 15 долара;
Доплащане за единична стая - 380 лв;
Обзорна тричасова екскурзия в Истанбул с гид на български език– 50 лв на човек при мин. 15 туриста.
Доплащане за застраховка ''Помощ при пътуване" на ЗАД "Армеец" за лица над 70 до  80 г. за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове: 20 лв;
Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи     от клиента причини – по желание и при записване;
 Бакшиши и разходи за лични нужди.
 Летищните такси към датата на публикуване на офертата са в размер на 684 лв и се фиксират към датата на доплащане!

Забележка:
Данни за паспортен и визов режим:


Визата за български граждани се издава при пристигане на Международно летище в Узбекистан.  За кандидатстване е необходимо копие на паспорта с валидност минимум 6 месеца след приключване на пътуването; попълнен визов формуляр;
служебна бележка от месторабота или учебно заведение на фирмена бланка.
Агенцията съдейства за подготовката и подаването на документите за виза, не се налага лично явяване;
За деца под 18 г. е необходима нотариално заверена декларация от родителя,  който не придружава детето;
За посещение на Узбекистан няма задължителни ваксини;

Важно!

за гарантиране на групата е необходим минимален брой на туристите: 15 записани;
смяната на посочения хотел с подобен от същата категория не се счита за значителна  промяна на  програмата;
цените са изготвени при курс 1USD = 1.782 (11.03.2016) и промяна на валутния курс на щ. долар към Евро Топ Тур,  си запазва правото да преизчисли  цената към датата на доплащане, която е  15.07.2016.

Условия за записване:

Копие от задграничен паспорт, попълнен договор и депозит в размер на 1500 лева на човек;
Краен срок за събиране на групата: 08.07.2016;
Доплащането до: 15.07. 2016;
Географски свят - офис Варна

Адрес: гр.Варна ул.Драгоман 29
Телефон: 052 612 717
Сайт: http://www.geosviat.com/

Още оферти