УЕЛС - ЗЕМЯТА НА ПЕСЕНТА (АРХИВИРАНА)


Цени от: 3087 лв.
Продължителност: 7 дни
Транспорт: Самолет
Местоположение: Великобритания

Описание

1 ден София – Лондон - Кардиф
Полет София-Лондон Хийтроу с Ак България Еър. Излита в 06:35ч. Каца в 08:05ч. Трансфер до столицата на Уелс – Кардиф. Настаняване в Exchange Hotel за 2 нощувки база закуска. Запознанството ни със Уелс започва със.....гурме сафари, както го наричат тук: посядаме за дегустация в различни заведения на различни места в Центъра на Кардиф, за да опитаме 3-курсови менюта в различни битови и исторически заведения. По време на този Гурме тур/включен в цената/, групата ще опознае старинният център на Кардиф, и Залива, и ще се наслади на шедьоврите на уелската кухня, акцентуваща на зайците, сезонните зеленчуци, овчето сирене, хлябът със семена...и определено много на уелската бира/сайдер/. Уелсците се гордеят със своята кулинария и с удоволствие говорят за нея: ще научите най-различни факти и тайни за местната кулинария, за изискани ястия, поднасяни на уелския принц и за доста по-традиционните народни пъбове. Подбрали сме за Вас заведения с дух и история!!!  Разходка с воден бус до Залива на Кардиф, за да уважим многобройните кафенета там и да видим какво предлага Залива като десерти.
Нощувка в Exchange Hotel, разположен в Залива, предлагащ не само кулинарни изкушения/вече няма да имате сили/, но и многобройни бутици, галерии, магазинчета за традиционни занаяти....
2 ден Кардиф
Закуска. Посещение на Великденска литургия. Свободно време за обяд. По желание: Великденски обяд с агнешко в местен ресторант /уелсците, както и ние, почитат Великденската трапеза най-вече с агнешко/. Или свободно време за собствено проучване на старинните улички и тайни кътчета в центъра на Кардиф.
Следобед - Посещение на Замъка Кардиф (1-часова обиколка с включени входни такси и екскурзоводска беседа). Разположен всред разкошни паркови градини в самия център на столицата,Замъкът е една от емблемите на Уелс и от ключово историческо значение. Стените на Замъка и неговите приказни кули крият 2 000 години история. 
3 ден Музеят на открито Св.Фаган - Национален Парк Пемброукшир - Тенби
Закуска. Този ден е посветен на Музеят на открито Св.Фаган (обиколка с включени входни такси и екскурзоводска беседа), представящ  живота, бита, традициите, занаятите и обичаите на Уелс през вековете. Националният Исторически Музей на Уелс, разположен във феодално имение от 16ти век, и заобиколен от 100 акра паркова площ, е един от най-големите Музеи на открито в Европа. След като сме надзърнали в уелската история, се отправяме към Национален Парк Пемброукшир, известен с романтичните си крайбрежни градчета и секващо дъха крайбрежие. Пешеходна туристическа  обиколка на рибарското и пристанищно градче Тенби: средновековни крепостни стени от 13ти век, Замъка Тенби, Имението на Тюдорите, Галерията на Изкуствата....и още много много интересни кътчета и уютни кафенета, скрити в тесните калдъръмени вити улички на Тенби. Настаняване в Fourcroft Hotel за 1 нощувка база закуска.
4 ден Тенби – Абъристуит – замък Пемброук 
Закуска. Денят ни започва с посещение на Пемброук Кесъл, родното място на Крал Хенри 7-ми, (включени входни такси и екскурзоводска беседа). Тази величествена крепост, идилично разположена на бреговете на реката, играела ключова роля в Британската История. След приключване на тура и екскурзоводската беседа, свободно време за разходки и снимки в Замъка - Шедьовър на Уелската Архитектура. Продължаваме по крайбрежието на Среден Уелс. Спираме за обяд и разходка в красивото пристанищно градче Абърейрън, предлагащо секващи дъха гледки към Залива Кардигън. Настаняване в Абъристуит в Richmond Hotel за 1 нощувка база закуска. Свободното ни време привечер можем да вземем влакчето Aberystwyth Cliff Railway, за да се насладим на изумителните гледки към града, а също и да надникнем през най-голямата в света камера обскура, предлагаща ни птичи поглед към 1000 кв.мили земя и море.
5 ден Абъристуит – замък Конуи Касъл -Ландудньо
Закуска. Днес ще пътуваме през вторият Национален Парк, който ще видите по време на нашето уелско пътешествие  – Национален Парк Сноудония. Пътуваме през планиски склонове към живописното курортно градче Портмейрион.  Пешеходна туристическа  обиколка: ще се насладим на фантастичните му градини (датиращи от 18ти век), ще научим историята му и ще отморим следобеда в някое от уютните му кафенета или арт магазинчета. За киноманиаците – тук е сниман филмът „Затворникът”. Продължаваме в посока север. Посещение на Замъка Конуи Касъл (1-часова обиколка с включени входни такси и екскурзоводска беседа). Конуи Касъл е невероятно място, в което човек би се изгубил с удоволствие. Средновековните стени са почти непокътнати, над тях се извисяват 21 крепостни кули, в града – крепост се влиза през 3 автентични порти. Крепостта е не само една от най-могъщите, но и една от най- модерните през Средновековието. В почти всяка от бойните кули има средновековна...тоалетна. Отправяме се директно към една от кулите, от която се открива секваща дъха гледка към крепостния град. След приключване на тура и екскурзоводската беседа, свободно време за разходки и снимки. Тази нощ ще преспим във викторианското градче Ландудньо. Настаняване в LLandudno Bay Hotel за 2 нощувки база закуска.
6 ден Национален парк Сноудония
Закуска. Отправяме се на пътешествие в магичния Национален Парк Сноудония – Планината Сноудон е най –високата  в Британия и Уелс. Качваме се до подножието връх Сноудон със зъбчата железница Snowdon Mountain Railway (3,5 ч пътешествие, билет за влакчето - включен в цената). Под нас се разкриват наистина приказни гледки. Продължаваме към гр. Кернарфън. Посещение на Замъка Кернарфън (ЮНЕСКО), построен от Крал Едуард 1-ви (1-часова обиколка с включени входни такси и екскурзоводска беседа). След приключване на тура и екскурзоводската беседа в Замъка, свободно време за разходки и снимки в градчето.Следва тур с Дегустация и Вечеря за Сбогом в местна винарна – дегустацията включва всички продукти винарната-   много сайдер, вино и...ябълков сок (вечеря с дегустация на вина и сайдер - включени в цената)
7 ден  Лондон - София
Закуска. Свободно време за разходки в Ландудньо. Вземаме си СБОГОМ с Уелс и трансфер до Лондон. Полет ЛОНДОН ХИЙТРОУ – София с АК БЪЛГАРИЯ ЕЪР. Излита в 17:35ч. Каца в София в 22:45ч.

Информация за дати и цени

31.03.2018 - 6.04.2018 
7 дена / 6 нощувки

Цени 
  Цени на ранни записвания Стандартни цени
На човек в двойна стая 3087 лв. /1575 евро 3324 лв. /1645 евро
Единична стая 3577 лв. /1825 евро 3714 лв. /1895 евро
 • цената е валидна при група от минимум 18 души

Какво е включено в цената

 • Самолетен билет с авиокомпания с АК БЪЛГАРИЯ ЕЪР с включени: летищни такси, регистриран багаж до 23 кг;
 • Летищни такси по международните полети-127евро (към дата 14.11.2017г.
 • Всички трансфери, описани по програма, с частен климатизиран микробус
 • Климатизиран транспорт по време на целия маршрут в УЕЛС от  - до ЛОНДОН;
 • 6 нощувки на база закуска в описаните хотели по програма;
 • 2 нощувки със закуски в Кардиф в хотел Exchange Hotel 4*
 • https://exchangehotelcardiff.co.uk
 • 1 нощувка със закуска в Пемброукшир в хотел Elm Grove Country House 4*
 • www.elmgrovecountryhouse.co.uk
 • 1 нощувка със закуска в Абъристуит в хотел Richmond Hotel 4*
 • www.richmondhotel.wales
 • 2 нощувки със закуски в Ландъндо в хотел Llandudno Bay Hotel 4*
 • www.llandudnobayhotel.com
 • Всички екскурзии и посещения по описаната програма:
 • Гурме тур в Кардиф;
 • Посещение на Великденска литургия в Кардиф;
 • Посещение на Замъка Кардиф (1-часова обиколка с включени входни такси и екскурзоводска беседа);
 • Музеят на открито Св.Фаган (обиколка с включени входни такси и екскурзоводска беседа);
 • Национален Парк Пемброукшир;
 • Пешеходна туристическа  обиколка на рибарското пристанищно градче Тенби;
 • Посещение на Пемброук Кесъл (включени входни такси и екскурзоводска беседа);
 • Пешеходна туристическа  обиколка на красивото пристанищно градче Абърейрън;
 • Посещение на Замъка Конуи Касъл (1-часова обиколка с включени входни такси и екскурзоводска беседа);
 • Национален Парк Сноудония – изкачване до подножието връх Сноудон със влакче Snowdon Mountain Railway (3,5 ч пътешествие, билет за влакчето - включен в цената).
 • Медицинска застраховка за покритие 10 000 евро на ЗАД Армеец за периода на цялото пътуване
 • Застраховка отговорност на туроператора
 • Водач, който ще пътува с групата по време на цялата екскурзия и ще превежда на български език - при група от 18 души

Какво не е включено в цената

 • По желание: Великденски обяд с агнешко в местен ресторант
 • Бакшиши за местните екскурзоводи и шофьори - по Ваша преценка на място
 • Застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката се сключва до 5 дни след датата на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел.
 • Разходи от личен характер - напитки, телефони и всичко друго, което не е обозначено в „цената включва”
АПОЛО 2000 ООД - офис Дондуков

Адрес: София, ул. Тракия 17 - до парк Заимов
Телефон: 0899298441
Сайт: http://www.facebook.com/tourismtravelandjourney/

Още оферти