ТОП ОФЕРТА: Рим, Ватикана, Венеция, Сан Марино, Пиза, Флоренция, Сан Джиминяно, Сиена - 17.09.2018 - самолет (АРХИВИРАНА)


Цени от: от 925 BGN
Продължителност: 7 дни
Транспорт: Самолет
Местоположение: Италия

Описание

Екскурзии

ТОП ОФЕРТА: Рим, Ватикана, Венеция, Сан Марино, Пиза, Флоренция, Сан Джиминяно, Сиена - 17.09.2018 - самолетна екскурзия от София, Пловдив и Хасково - ПОТВЪРДЕНА!

 

7 дни / 6 нощувки

Транспорт: самолет

Дати: 17.09.2018

Цена: от 925 BGN

 

 

ВЕНЕЦИЯ – САН МАРИНО – ПИЗА – ФЛОРЕНЦИЯ – САН ДЖИМИНЯНО – СИЕНА – РИМ – ВАТИКАНА

 • ПЪРВИ ДЕН– 17.09.2018
 • Отпътуване в 11.15ч.от летище София за Венеция /по желание трансфер до летище София за туристите от Хасково и Пловдив/. 12.15ч.- Пристигане във Венеция. Разглеждане на Венеция- градът на лагуната, на гондолите, на каналите и мостовете – градът на всички мечти. Великолепният архитектурен ансамбъл на площад “Сан Марко”впечатлява с тържествените здания на Старата и Новата Прокурации, с високата 98,6 м Камбанария, с Библиотеката на Сансовино, с Часовниковата кула. Най-представителните сгради безпорно са Двореца на дожите и базиликата “Сан Марко”, възпяващи славната история на Венецианската Република. Ще се разходим по тесните улички, малки площадчета, старинни мостове, за да достигнем до моста “Риалто”, от чиято внушителна белокаменна арка се открива великолепна гледка към Канале Гранде. Нощувка.
 • ВТОРИ ДЕН– 18.09.2018
 • Закуска. Посещение на най-старата република Сан Марино: площад “ Либерта” със Статуята на свободата, “Палацо Говерно”, базиликата“Сан Марино“. Отпътуване за Пиза. Разглеждане Площада на чудесата /“Пиаца ди Мераколи“/съхранил до наши дни четири забележителни постройки : Катедралата, впечатляваща с произведения ,в които са заложени едни от най-ранните тенденции на Проторенесанса; Баптистерията, издигната през 13 век, като най-внушителна по размери в света; Закритото гробище „Кампосанто“с галерии от уникални фрески и прах смесен със земя донесена от кръстоносците от хълма на Голгота в Ерусалим; и безспорно най-популярното от четирите чудеса на площада - Наклонената кула- един от най-интересните обекти в туристическия регистър на Европа. Отпътуване за Монтекатини Терме. Отпътуване за Монтекатини Терме. Нощувка.
 • ТРЕТИ ДЕН–19.09.2018
 • Закуска. Разглеждане „люлката на Ренесанса”- Флоренция. Това е град на изкуствата, нямащ равен на себе си в света. Тук едни от най-бележитите творци на архитектурата, живописта и склуптурата са създали творби разнасящи славата на града по целия свят. Туристическата ни обиколка ще започне от църквата “Санта Кроче”- истински пантеон на велики италианци като Микеланджело, Макиавели, Галилей, Керубини. Ще продължим до квартала на Данте Алигиери, увенчал с творчеството си върха на италианската поезия. На площада на Катедралата ще се възхитим на три прочути постройки от периода на политическото и културно могъщество на Флоренция. Най-старата е Баптистерията от 11век с шедьовър на ваятелското изкуство –„Вратата на рая“-дело на Лоренцо Гиберти. Впечатляват величествената Катедрала“ Санта Мария дел Фиоре“с огромния купол на Брунелески и високата 82 м Камбанария по проект на Джото. Разходката ни ще завърши на площад „Синьория”-истинси музей под открито небе. Тук са изложени забележителни творби като „Персей“ на Челини, „Юдит“ на Донатело,“Отвличане на сабинянките“ на Джанболоня, копие на“Давид“ от Микеланджело. В близост до площада е най-старият покрит мост над река Арно „Понте Векио“ и ренесансовия дворец Уфици-днес художествена галерия, чиято колекция е една от най-богатите не само в Италия, но и в света. По желание посещение на галерия „Уфици“. Нощувка.
 • ЧЕТВЪРТИ ДЕН– 20.09.2018
 • Закуска. Отпътуване за удивителното градче Сан Джиминяно. . Още отдалече ще ни очарова неговият силует от многобройни високи кули, които през 14 в. са били повече от 70, но днес все пак са останали 13 от тях, които доминират над средновековния градски пейзаж. Ще се потопим в облика на града, който е останал практически почти недокоснат от следващите столетия .През красивата и внушителна Порта „Сан Джовани“ ще достигнем до двата главни площада „Пияца де ла Чистерна“ и „Пиаца Дуомо“, където са Комуналния дворец, Палацо дел Подеста и църквата „Коледжата“-съхранили безброй произведения на изкуството.Ще си оставим време да опитаме „най-вкусния сладолед на света“ и задължително ще опитаме от емблематичното за Сан Джиминяно бяло вино Вернача. Отпътуване за Сиена- най-добре запазеният средновековен град в Италия. Неговите тухлени сгради и керемидени покриви му предават необикновен колорит и топлина. Разположения между три хълма централен площад “Дел Кампо“ е истинска перла на средновековната архитектура. Той е във формата на мида, в подножието на която се намира общинския дворец „ Палацо Публико“, увенчан с гордо стоящата Кула „Манджа“. Това е мястото, където се провежда най-известното в Италия конно надбягване-Палио, пуснало корени дълбоко в сърцето на всеки местен жител. Катедралата на Сиена е не само една от най-красивите църкви в цяла Италия, но и истинска съкровищница на изкуството с творби на Никола и Джовани Пизано, Микеланджело, Бернини,Донатело . Отпътуване за Рим. Нощувка.
 • ПЕТИ ДЕН– 21.09.2018
 • Закуска. “Roma , la citta eterna”- Вечния град Рим . Няма град в света, който по богатството на събития и превратности в миналото си, по исторически и културни паметници, да се мери с Рим. Той е крайъгълен камък на историята не само на Италия, но и на цялата западна цивилизация. Пешеходната обиколка на „Античен Рим“ е с екскурзовод на български език. Древният град постига изключителни успехи в създаването на грамадни и прекрасни сгради и съоръжения. Един от символите на славата на Рим е Колизеумът/ признат за едно от новите чудеса на света /. Бил е място за гладиаторски битки,боеве с диви животни и даже за морски сражения. Ще продължим покрай най-голямата триумфална арка- Арката на император Константин, покрай останките на „Форум романум“ и Императорските форуми на Веспасиян, Цезар,Траян. Ще се изкачим на Капитолийския хълм с представителен площад, създаден по проект на Микеланджело. Пресичайки оживения площад „Венеция“ ще достигнем до Пантеона. Посещението на този древен „храм на всички богове“ впечатлява не само с размерите си , но и с изяществото си.Рим е богат не само на исторически паметници, но на дворци, на площади, на фонтани. Разхождайки се по живописни улици ще достигнем до площад „Навона” ,заобиколен от ренесансови и барокови сгради с три красиви фонтана, най-прекрасният от които е „Фонтана на реките”, създаден от Бернини. Ще отдъхнем на знаменитите стълби на площад „Испания”, в подножието на който е фонтана „Баркача”. Няма да пропуснем не само най-известния, но и най-красивия фонтан- Фонтана ди Треви. Ще спазим поверието да хвърлим монета, за да се завърнем отново в Рим. Нощувка.
 • ШЕСТИ ДЕН– 22.09.2018
 • Закуска. За величието и красотата на Рим огромна заслуга имат и папите, които векове наред са притежавали върховната власт и огромни средства и са привличали най-знаменитите творци. По желание посещение с екскурзовод- изкусвовед на Ватиканските музеи, Сиксктинската капела и катедралата „Св.Петър” . Ще имате прекрасната възможност да се докоснете до един културен феномен, истинска съкровищница на изкуството: от древногръцки и римски статуи, през галериите на географски карти и гоблени, през станците на Рафаело до уникалните фрески на Микеланджело в Сикстинската капела.Ще ни впечатли величието и богатството на най-големата христианска църква в света „Св.Петър” с папския конфесион на Бернини, с бронзовата статуя на Свети Петър от 13 в. на Арнолфо ди Камбио, с най-известната „Пиета” на Микеланджело. Строг и величествен е и площад „Св.Петър” обгърнал с изящна колонада величесвения храм. Нощувка.
 • СЕДМИ ДЕН– 23.09.2018
 • Закуска. Трансфер до летището. 14.35ч.- Отпътуване от Рим за София. 17.35ч.- Пристигане в София. По желание трансфер с автобус за туристите от Пловдив и Хасково.

  ЦЕНИ:

  Отстъпка от цената при записване до 31.05.2018 или до изчерпване на промоционалните места: 70 лв.

 • - на човек в двойна / тройна стая - 995 лв.
 • - единична стая - 1395 лв.
 • - дете до 12 с двама възрастни - 945 лв.

  Цената включва:

 • - Самолетен билет София- Венеция с включена летищна такса и ръчен багаж до 10кг. с максимални р-ри 55см Х 40см Х 20 см.;
 • - Самолетен билет Рим- София с включени летищни такси и ръчен багаж до 10кг. с максимални р-ри 55см Х 40см Х 20 см.;
 • - 6 нощувки със закуски в хотели 3 и 4 звезди;
 • - Автобусен транспорт по програмата;
 • - Туристическо обслужване на български език по време на екскурзията.
 • - Медицинска застраховка.

  Цената не включва:

 • - Входните такси на посещаваните туристически обекти.
 • - Ватиканските музеи /резервация, екскурзовод и входна такса/ – 40 евро, за ученици – 30 евро*;
 • - галерия Уфици /резервация, екскурзовод и входна такса/ – 45 евро *;
 • - Регистриран багаж до 20кг. + 1бр. малък ръчен багаж– 140 лева;
 • - Корабче до Венеция и обратно– 20 евро;
 • - Билети за транспорт/метро и слушалки около 20 евро;
 • *Посещението на Ватиканските музеи, галерия «Уфици» и трансфера до София се заявява и заплащат предварително, при записване за екскурзията и се провеждат при минимум - 20 туристи*.
 • 0063

   

   

   

 •  

ГЛОБЪЛ ТУРС ООД

Адрес: гр. Варна, бул. Княз Борис 86
Телефон: 052/601085; 0899818457
Сайт: http://www.globaltours-bg.com

Още оферти