Топ оферта: ВЕНЕЦИЯ, ФЛОРЕНЦИЯ, Пиза, Верона, Любляна - 31.10.2018 - автобус от София, Пловдив и Хасково - ПОТВЪРДЕНА! (АРХИВИРАНА)


Цени от: 395 BGN
Продължителност: 5 дни
Транспорт: Автобус
Местоположение: Италия

Описание

Екскурзии

Топ оферта: ВЕНЕЦИЯ, ФЛОРЕНЦИЯ, Пиза, Верона, Любляна - 31.10.2018 - автобусна екскурзия от София, Пловдив и Хасково - ПОТВЪРДЕНА!

 

5 дни / 3 нощувки

Транспорт: автобус

Дати: 31.10.2018

Цена: 395 BGN

 

 

ЛЮБЛЯНА – ВЕРОНА – ПИЗА – ФЛОРЕНЦИЯ – ВЕНЕЦИЯ

 • ПЪРВИ ДЕН– 31.10.2018
 • Отпътуване в 03.00ч.от стадион “Младост” в гр.Хасково, 04.15ч. от хотел “Тримонциум” в гр.Пловдив, 06.30ч. от паркинга пред стадион "Васил Левски" в гр.София по маршрут Ниш-Белград-Загреб - Любляна. Столицата на Словения е едно прекрасно единство между минало и настояще. Разходката в центъра на този спокоен и уютен град ще започне от Конгресния площад, където са разположени бароковата църква „Св.Троица“, монументалното неоресансово здание на Люблянския университет и Словенската филхармония, приемник на едно от най-старите музикални учреждения в Европа. Ще продължим нашата разходка към друг интересен площад, който носи името на великия словенски поет Прещерн, за да преминем през Тройния мост над река Любляница към Стария град. Тук ще видим сградата на Кметството с изящния фонтан на трите реки-дело на венецианския склуптор Франциско Роба. Обиколката ни ще завърши пред Катедралната църква „Св.Николай“. Нощувка.
 • ВТОРИ ДЕН– 01.11.2018
 • Закуска. Отпътуване за романтичната Верона, известна благодарение на Шекспир като “града на Ромео и Жулиета“. Туристическата ни програма ще започне от обширния площад “Бра”,обкръжен от монументалните дворци на Палацо де ла Гран Гвардия на Доменико Куртони,неокласическия Палацо Барбиери и Арена ди Верона - паметника, който е прославил Верона и с който градът с основание се гордее. Издигнат е в началото на 1 век от бетон и веронски камък, който придава особен колорит на монумента.Днес това е несравнимо място за значителни спектакли,лирически опери и е една от големите и вълнуващи открити сцени в света.По елегантната улица „Мацини“ ще достигнем до живописния площад “Ербе” и до „Салона на Верона“- „Пиаца дей Сеньори“.Тук е внушителния Комунален дворец с високата 87 м Кула на Ламберти, Двореца на Капитана, изящната Лоджия дел Консильо и двореца на фамилия Скалигиери. До малката църква „ Санта Мария Антика“ са Арките на Скалигиери в типична веронска готика.Няма да пропуснем Къщата на Жулиета- с нейната статуя в двора и прословутия балкон,за да спазим поверията, които носят късмет и щастие в любовта. Отпътуване за Пиза . Разглеждане Площада на чудесата /“Пиаца ди Мераколи“/съхранил до наши дни четири забележителни постройки : Катедралата,впечатляваща с произведения ,в които са заложени едни от най-ранните тенденции на Проторенесанса; Баптистерията, издигната през 13 век,като най-внушителна по размери в света; Закритото гробище „Кампосанто“с галерии от уникални фрески и прах смесен със земя донесена от кръстоносците от хълма на Голгота в Ерусалим; и безспорно най-популярното от четирите чудеса на площада - Наклонената кула- един от най-интересните обекти в туристическия регистър на Европа. Нощувка.
 • ТРЕТИ ДЕН– 02.11.2018
 • Закуска. Разглеждане „люлката на Ренесанса”- Флоренция. Това е град на изкуствата, нямащ равен на себе си в света.Тук едни от най-бележитите творци на архитектурата, живописта и склуптурата са създали творби разнасящи славата на града по целия свят. Туристическата ни обиколка ще започне от църквата “Санта Кроче”- истински пантеон на велики италианци като Микеланджело, Макиавели, Галилей, Керубини. Ще продължим до квартала на Данте Алигиери, увенчал с творчеството си върха на италианската поезия. На площада на Катедралата ще се възхитим на три прочути постройки от периода на политическото и културно могъщество на Флоренция. Най-старата е Баптистерията от 11век с шедьовър на ваятелското изкуство –„Вратата на рая“-дело на Лоренцо Гиберти. Впечатляват величествената Катедрала“ Санта Мария дел Фиоре“с огромния купол на Брунелески и високата 82 м Камбанария по проект на Джото. Разходката ни ще завърши на площад „Синьория”-истинси музей под открито небе. Тук са изложени забележителни творби като „Персей“ на Челини, „Юдит“ на Донатело,“Отвличане на сабинянките“ на Джанболоня, копие на“Давид“ от Микеланджело. В близост до площада е най-старият покрит мост над река Арно „Понте Векио“ и ренесансовия дворец Уфици-днес художествена галерия, чиято колекция е една от най-богатите не само в Италия, но и в света. Нощувка.
 • ЧЕТВЪРТИ ДЕН– 03.11.2018
 • Закуска. Отпътуване за Венеция- градът на лагуната, на гондолите, на каналите и мостовете – градът на всички мечти. Отплаване с кораб от пристанището Пунта Сабиони до историческия център, за да се потопим в една красота,запазена от столетия. Великолепният архитектурен ансамбъл на площад “Сан Марко”впечатлява с тържествените здания на Старата и Новата Прокурации,с високата 98,6 м Камбанария,с Библиотеката на Сансовино, с Часовниковата кула .Най-представителните сгради безпорно са Двореца на дожите и базиликата “Сан Марко”, възпяващи славната история на Венецианската Република.Ще се разходим по тесните улички ,малки площадчета,старинни мостове,за да достигнем до моста “Риалто”, от чиято внушителна белокаменна арка се открива великолепна гледка към Канале Гранде. Отпътуване за България.
 • ПЕТИ ДЕН– 04.11.2018
 • Пристигане в България.

  ЦЕНА:

  Отстъпка от цената при записване до 31.05.2018 или до изчерпване на промоционалните места: 30 лв.

 • - на човек в двойна / тройна стая - 425 лв.
 • - единична стая - 545 лв.
 • - дете до 12 с двама възрастни - 375 лв.

  Цената включва:

 • - 3 нощувки със закуски в хотели;
 • - Автобусен транспорт по програмата;
 • - Туристическо обслужване на български език по време на екскурзията.
 • - Медицинска застраховка.

  Цената не включва:

 • - Входните такси на посещаваните туристически обекти.
 • - Корабче до Венеция и обратно– 20 евро;
 • Билети за автобус във Флоренция– 3 евро;
 • Слушалки във Флоренция– 2 евро.
 • 0063

   

   

   

 •  

ГЛОБЪЛ ТУРС ООД

Адрес: гр. Варна, бул. Княз Борис 86
Телефон: 052/601085; 0899818457
Сайт: http://www.globaltours-bg.com

Още оферти