ТИРОЛСКА ПРИКАЗКА - екскурзия със самолет и автобус от София - ПОТВЪРДЕНА за 06.08.2018! (АРХИВИРАНА)


Цени от: от 873 BGN
Продължителност: 6 дни
Транспорт: Автобус, Самолет
Местоположение: Австрия, Италия

Описание

Екскурзии

ТИРОЛСКА ПРИКАЗКА - екскурзия със самолет и автобус от София - ПОТВЪРДЕНА!

 

6 дни / 5 нощувки

Транспорт: автобус + самолет

Дати: 06.08.2018

Цена: от 873 BGN

 

 

ТИРОЛСКА ПРИКАЗКА – самолет и автобус

 • Екскурзията е шестдневна и включва 1 нощувка в района на Тревизо, 2 нощувки в района на Кортина д’Ампецо, 1 нощувка в района на Инсбрук, 1 нощувка в или в околности на Любляна, самолетен билет София – Тревизо с авиокомпания „Райанер“ (в цената са включени летищни такси, 1 брой малък салонен багаж до 10 кг с размери 55х40х20 см и 1 брой чекиран багаж до 20 кг) и богата екскурзоводска програма, включваща разглеждане на Тренто, Болцано, Кортина д’Ампецо, изкачване с лифт на връх Тофана ди Мецо (3191 м), Випитено (Щерцинг), Инсбрук, Залцбург. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 или 2 звезди.

  ПРОГРАМА:

 • ПЪРВИ ДЕН – Полет София – Тревизо с авиокомпания „Райанер“. Пристигане на летище Тревизо. Трансферът летище - хотел не е включен в цената на екскурзията (цена за трансфера се предоставя по заявка). Настаняване в хотел в района на Тревизо. Нощувка.
 • ВТОРИ ДЕН - Закуска. Отпътуване за Тренто. Разглеждане на Тренто – столица на региона Трентино – Южен Тирол. Градът, разположен на р. Адидже, е чудно живописен със своите сгради във венециански стил на фона на алпийския пейзаж. Разходка из центъра на града: ул. „Белендзани“ със строгите венециански фасади на къщите си, „Пиаца дел Дуомо“ с прекрасния фонтан на Нептун, фасадите на катедралата и на Палацо Преторио. Свободно време. Отпътуване за Болцано – столица на провинция Южен Тирол. Болцано е прекрасен, оживен град, в който се съчетават италианското, тиролското и австрийското влияние в архитектурата, в културата, в бита и в кулинарията. Възможност за посещение на Археологическия музей на Горно Адидже, наречен още „музеят на Йоци“, защото тук е изложен леденият човек Йоци – изключително добре запазена мумия на човек, живял през каменно-медната епоха, преди около 5300 години. Мумията е открита през 1991 г. от германски алпинисти недалеч от ледника Симилаун, в Йоцталските Алпи. Тъй като в музея обикновено опашките са големи, предлагаме предварителна резервация и закупуване на билети за влизане в определен час, при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цена: 20 лв. (включва цената на билета за вход и такса резервации). При повишаване цената на билета, туроператорът си запазва правото да коригира цената на тази услуга. Местата за посещение на музея са ограничени – групата може да е от максимум 25 човека; записваме до изчерпване на местата. Разходка из центъра на Болцано – катедралата, доминиканската църква, „Пиаца деле ербе“, францисканския манастир. Свободно време. Отпътуване за Кортина д’Ампецо по живописен път през Доломитите, по който ще имате възможност да се насладите на възхитителни гледки. Самият град Кортина д’Ампецо е живописно разположен на 1210 м надморска височина, в сърцето на Южните Алпи или Доломитите – най-красивата част от Алпийския масив. Пристигане, настаняване в хотел в или в околностите на града. Настаняване. Нощувка в района на Кортина д’Ампецо.
 • ТРЕТИ ДЕН - Закуска. Качване с кабинков лифт до връх Тофана ди Мецо – 3191 м надморска височина, откъдето се открива възхитителна гледка към околните скалисти върхове. Изкачването с лифта продължава около 20 мин. Под самия връх има изградена панорамна прощадка и кафене. Лифтът спира на две места по пътя, където също може да се слезе, за да се полюбува човек на прекрасни гледки към околните върхове и към Кортина. Цената на билета за лифта, която е около 30 евро, не е включена в пакетната цена на екскурзията и се заплаща на място. Свободен следобед в Кортина д’Ампецо – разходка из центъра на града. По желание - качване с кабинков лифт до връх Тонди ди Фалория – 2123 м надморска височина, разположен срещу Тофана, откъдето има други не по-малко възхитителни гледки. Под върха има хижа с ресторант и панорамна площадка. Пеша или пък с джип, който струва около 10 евро на човек в двете посоки, можете да стигнете до самия връх – на 2340 м. Цената на билета за лифта, която е около 20 евро, не е включена в пакетната цена на екскурзията и се заплаща на място. Нощувка в района на Кортина д’Ампецо.
 • ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Отпътуване за Инсбрук. По пътя – кратък престой във Випитено (Щерцинг) – прекрасно алпийско градче, предлагащо на туристите яркоцветните фасади на централната си улица на фона на алпийския пейзаж. Разходка из центъра на града. Продължаване към Инсбрук през чудно живописния проход Бренер – най-известният проход в Източните Алпи. Пристигане. Разглеждане на забележителностите на Инсбрук – стария град – „Мариятерезиен щрасе”, колоната на Св. Ана, градската кула или Щаттурм, къщата със странното име „Златния покрив”, Хелбингхаус, Катедралата „Св. Якоб”, двореца „Хофбург“ (отвън), църквата „Хофкирхе“ с мавзолея на император Максимилиян (отвън). Настаняване в хотел в или в околностите на Инсбрук. Нощувка.
 • ПЕТИ ДЕН - Закуска. Отпътуване за Залцбург. Пристигане. Разглеждане на Залцбург: улица “Гетрайдегасе” с родната къща на Моцарт, църквата „Св. Петър”, Катедралата, площадите “Капителплац”, “Домплац”, “Резиденцплац” и “Моцартплац”, градините на замъка „Мирабел“. Свободно време. Около 15.00 ч. – отпътуване за Любляна. Вечерта – пристигане. Настаняване в хотел в или в околности на града. Нощувка в Любляна .
 • ШЕСТИ ДЕН - Закуска. Отпътуване за София по маршрут Любляна – Загреб – Белград – София. Вечерта – пристигане в София на Централна автогара София, сектор “Паркинг”. Трансфер до Пловдив.

  Забележка: Участниците в екскурзията трябва задължително да носят удобни обувки и връхна дреха, дори през лятото.

  ЦЕНИ ЗА РАННИ РЕЗЕРВАЦИИ до 2 месеца преди тръгване:

 • 21.05.2018 - 26.05.2018 – 946 лв.
 • 06.08.2018 - 11.08.2018 – 873 лв.

  СТАНДАРТНИ ЦЕНИ:

 • 21.05.2018 - 26.05.2018 – 975 лв.
 • 06.08.2018 - 11.08.2018 – 899 лв.
 • Намаление за деца и младежи до 11 г. + 2 възр. - 60 лв.
 • Намаление за деца и младежи до 11 г. + 1 възр. - 46 лв.
 • Доплащане за индивидуална стая - 182 лв.

  Цената включва:

 • - Самолетен билет София – Тревизо с авиокомпания с „Райънер“;
 • - Летищни такси и 1 брой малък салонен багаж до 10 кг с размери 55х40х20 см и 1 брой чекиран багаж до 20 кг;
 • - 1 нощувка със закуска в района на Тревизо;
 • - 2 нощувки със закуски в района на Кортина д’Ампецо;
 • - 1 нощувка със закуска в района на Инсбрук;
 • - 1 нощувка със закуска в района на Любляна;
 • - Транспорт с луксозен автобус по програмата;
 • - Описаната програма с екскурзовод на български;
 • - Водач – придружител от туроператора.

  Цената не включва:

 • - Такси за вход в музеи, корабчета, лифтове и пр.;
 • - Застраховка „Медицински разноски при пътуване” по 2 лв на човек на ден;
 • - Трансфер летище – хотел района на Тревизо.

  ВАЖНО:

 • При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: около 3 или 4 евро на човек на ден в хотели 3 звезди и около 5 евро на човек на ден в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени.
 • 0001

   

   

   

 •  

ГЛОБЪЛ ТУРС ООД

Адрес: гр. Варна, бул. Княз Борис 86
Телефон: 052/601085; 0899818457
Сайт: http://www.globaltours-bg.com

Още оферти