ТИРАНА – КРУЯ – ДУРЪС - ОХРИД (АРХИВИРАНА)


Цени от: 340 лв.
Продължителност: 4 дни
Транспорт: Автобус
Местоположение: Албания, Македония

Описание

ПРОГРАМА:
1 ден 
Отпътуване от София в 06.00 ч. от Централна автогара. Преминаване през Македония. Пристигане в Дуръс, Албания. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощуване.
2 ден
Закуска. Екскурзия до модерната и пъстра столица Тирана и историческото градче Круя. Посещение на Националния исторически музей. Ще имате възможност да се запознаете с историята и културата на района, които са проследени през различните епохи. Спирка при Часовниковата кула, която се е превърнала в символ на града. Посещение на джамията Етем бей, която впечатлява със своята архитектура и внушителни размери. Интерес представляват изрисуваните растителни мотиви, част от албанските традиции. Ще видите и къде са живели бившите комунистически лидери. Посещение на бункер, превърнат в интересен музей, посветен  на политическите арести и гоненията от комунистическия режим. В него ще научите повече за албанската полиция и нейното въоръжение. Отпътуване за Круя. Родното място на Скендербег е едно от най-посещаваните в страната. Разглеждане на замъка, построен през V-VI в. В него се помещава и етнографски музей. Разходка из интересния средновековен пазар, разположен в самото градче. Пазарът привлича туристите както със самото оформление на дървените магазинчета, така и с ръчно изработените сувенири. Прибиране в Дуръс. Вечеря. Нощуване.
3 ден
Закуска. Екскурзия до на Берат с разглеждане на крепостта, издигната на скала край река Осуми. Крепостта е една от основните туристически атракции в района, заради запазената си архитектура и величественост. В крепостта имало повече от 20 църкви, построени през XIII в., и джамия, изградена след завладяването на Берат от османците. Днес са запазени само основите и част от минарето.  Посещение на църквата „Св. Николай“, в която се помещава музея на Онуфри. В него може да се види най-голямата колекция от стенописи от XVI в. в Албания.. Разходка из кварталите Мангалем и Горица, където запазените камени къщи се издигат терасовидно на фона на планината. Отпътуване за Македония. Пристигане в Охрид. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощуване.
4 ден
Закуска. Пешеходна разходка в Стария град с разглеждане на „Света София” - най-голямата средновековна църква в областта, църквата  „Света Богородица Перивлепта” посветена на Дева Мария, „Свети Йоан Канео” - църква от 13 в., амфитеатъра и крайбрежната улица на Охридското езеро, което е най-дълбокото в Европа и според  учените и най-старото на континента. Запазвайки  уникална водна екосистема с повече от 200 застрашени вида от световна значимост, езерото е обявено за част от световното природно наследство на ЮНЕСКО през 1979 г. Екскурзия до  манастира „Св. Наум”,   един от най-красивите в цяла Македония и предпочитано поклонническо средище. Основан е през 910 г., като сегашната сграда датира от 16 век. От първоначалната църква е запазен малък параклис с гроба на Свети Наум. Следобед отпътуване от Охрид. Пристигане в София вечерта..

Информация за дати и цени

Дати: 28.04., 24.05. 2018 г.
Цени:
На човек в двойна/тройна стая Единична стая Дете  0 -5.99 Дете 6-11.99
340 лв. 430 лв. 135 лв. 225 лв.
Децата ползват намаление само като трети човек в стая.
 

Какво е включено в цената

 • Транспорт с автобус;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 4* в Охрид;
 • 2 нощувки с 2 закуски и 2 вечери в хотел 4* в Дуръс;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро със ЗАД Мондиал;
 • Пешеходна разходка на Охрид с екскурзовод;
 • Екскурзия до Манастира Свети Наум;
 • Екскурзия до Тирана и Круя с екскурзовод;
 • Екскурзия до Берат;
 • Тур мениджър от фирмата.

Какво не е включено в цената

 • Градска такса – 1 евро на ден на човек, заплаща се на рецепция в Албания.
 • Входни такси за музеите.
АПОЛО 2000 ООД - офис Дондуков

Адрес: София, ул. Тракия 17 - до парк Заимов
Телефон: 0899298441
Сайт: http://www.facebook.com/tourismtravelandjourney/

Още оферти