СЪКРОВИЩАТА НА ШРИ ЛАНКА И ЛУКСОЗНА ПОЧИВКА НА ПЛАЖА (АРХИВИРАНА)


Цени от: 2583 лева
Продължителност: 10 дни
Транспорт: Самолет
Местоположение: Шри Ланка

Описание

СЪКРОВИЩАТА НА ШРИ ЛАНКА И ЛУКСОЗНА ПОЧИВКА НА ПЛАЖА

Шри Ланка е всичко, за което душата копнее – чиста природа, добронамерени хора със сърдечни усмивки, вкусна храна и изненади на всяка крачка.
 

ПРОГРАМА

ДЕН 1: Среща на летище София. Полет за Шри Ланка през Истанбул в 21:20 ч. с Turkish Airlines. Полет от Истанбул за Шри Ланка в 04:25 ч

ДЕН 2: ЛЕТИЩЕ – КАНДАЛАМА

Трансфер от Летището до град Кандалама. Продължителност на трансфер – около 4 часа.

Вечеря и нощувка в хотел Sigiriya Jungles 5* или подобен.

ДЕН 3: КАНДАЛАМА – СИГИРИЯ – ПОЛОНАРУВА – КАНДАЛАМА

Закуска в хотела.

Трансфер от Кандалама до Сигирия.

Сигирия е петвековна скална цитадела, някогашен кралски дворец на Крал Касияпа, днес част от Световното наследство. Тя е призната не само за своето инженерно и градоустройствено планиране, но и като един от най-красивите паметниците на изкуството и културата в Шри Ланка. Изкачвайки стълбите между огромние Лъвски лапи се открива гледка към симетричните кралски градини в подножието, благодарение на които можем да добием представа за величието, което някога е доминирало в тази крепост. Заобиколена от укрепления и ровове, Лъвската скала наподобява митологичен „Град на Боговете“, който е покрит със стенописи в стил Гупта много наподобяващи картини, открити в Пещерите на Аджанта в Индия.

Разхождайки се в западната част на Сигирия ще видим Огледалната стена покрита с картини.

Друго интересно място е Музеят, който ще Ви отведе в епично пътешествие назад във времето, за да разберете как скалата се е извисила на такава височина и как местните построяват собствена хидравлична машина, за да изпомпват водата до самия връх, което и до днес се смята за истинско чудо в Азия.

Трансфер от Сигиярия до Полонарува.

Издигайки се с упадъка на Анурадхапура, Полонарува е била средновековната столица и бижу в короната на Крал Паракрамабаху I.

Градът и до днес остава доказателство за религиозните вярвания, оставяйки световното и културно наследство. Докато се разхождаме сред разпръснатите наоколо стени, благословени някога от местните тъпани, ще видим статуи, изобразяващи Буда, който си почива, местни напоителни канали и фантастично издълбани скултури от културата на Хиндиуизма. От някогашните покои на крал Нисанкамала се открива красива гледка към изскуствено построеното езеро Паракрама Самудрая, резервоар, който някога бил наричан „Морето на крал Паракрамабаху“.

Трансфер от Полонарува до Кандалама.

Вечеря и нощувка в хотел Sigiriya Jungles 5* или подобен.

ДЕН 4: КАНДАЛАМА – ДАМБУЛА – МАТАЛЕ – КАНДИ

Закуска в хотела.

Трансфер от Кандалама до Дамбула.

Град Дамбула е бил притегателен център за много крале още от I век пр.х.

Днес, Дамбула е икона в сърцето на Шри Ланка, която помещава в себе си будистки пещерен храм. Едни от най-впечатляващите стенописи разпределени в пет отделни пещери се намират там. Ще обърнем внимание колко изящно са направени скалните стенописи, наред със 150-те статуи на Буда- една от които издълбана в стената и покрита със злато.

Трансфер от Дамбула до Матале.

Матале е селскостопански район в центъра на Шри Ланка. Градът много рядко би могъл да бъде пропуснат от картата, поради забележителния си принос към отглеждането на различни култури на острова, като чай, каучук и различни подправки. Матале е известен не само със своите подправки, но и с оглавяването на бунта през далечната 1848 г. между британски гарнизон и местни бунтовници. Ще спрем настрана до една от градините, в която се отглеждат прочутите подправки, за да се запознаем с терапевтичните свойства и процеси, докато опитваме от местния свеж билков чай.

Трансфер от Матале до Канди.

Канди е част от Световното наследство и последната столица на кралете на Шри Ланка. Като столица, Канди бил за последно управляван от Крав Викрама Раджасинг преди да премине под владението на Великобритания през 1815 г. Днес градът оставя отпечатък на своите посетители като място на наследство на културни и исторически паметници. Опознайте древното наследство на Кендиян гравирано в най-голямото богатство на града – храмът на свещеният зъб на Буда.

Разходаката из този малък град край езерото, сгушен между мистични хълмове ще ви отведе до центъра на града, изпълнен с най-новите и скъпи марки магазини, базара, центъра на изкуствата и занаятите, музея на скъпоценните камъни и пазара на Канди пълен с пресни плодове и зеленчуци.

Вечерта ще приключи с традиционна музика и барабани от Чудесата на Азия.

Вечеря и нощувка в хотел Amaya Hills 4* или подобен.

ДЕН 5: КАНДИ – ПИНАВАЛА – ПЕРАДЕНИЯ – НУВАРА ЕЛИЯ

Закуска в хотела.

Трансфер от Канди до Пинавала.

Ще посетим приютът за слонове, разпростиращ се на 25 декара земя с кокос. Не се изненадвайте, ако станете свидетел на хранене на малко слонче от бутилка или на свободно движещите се наоколо и големи слонове, без да навредят никого. Истинско удоволствие е да наблюдаваш тези нежни гиганти – осиротяли или наранени, как се грижат за тях местните още от откриването на приюта.

Към днешна дата в при юта са родени повече от 20 слончета, като за изненада на всички, някои от тях дори са успяли да видят собствените си правнуци. Възможност за наблюдаване на хранене от 09:15, 13:15 и 17:00 ч. или да си вземете баня заедно с тях 2 пъти дневно от 10:00 и 14:00 ч.

Трансфер от Пинавала до Перадения.

Първоначално изградени като градини за отдих на кралското семейство, а по-късно аранжирани от британците, Кралските ботанически градини в Перадения се намират само на около 6 км от Канди. Градините се разпростират на 147 декара от зелени ливади, павилиони и осмоъгълна оранжерия. Към северния вход има разположено кафене, където туристите ще могат да останат за кратка почивка преди да видят някои от основните акценти тук – Къщата на орхидеите и гигантското смокиново дърво Джаван.

Трансфер от Перадения до Нувара Елия

Вечеря и нощувка в хотел Araliya Green Hills 4* или подобен.

ДЕН 6: НУВАРА ЕЛИЯ – ЧАЕНА ПЛАНТАЦИЯ – ВАДУВА

Закуска в хотела.

Панорамна обиколка на Нувара Елия. Мъгливите пътища, усукващи се между зеленината от чая и студения климат ще напомнят на посетителите, че пътят ни отвежда към някогашната Британска колония – Нувара Елия. Веднъж населен с Английски и Шотландски плантатори, Нувара Елия е увлечен от Английската провинциална атмосфера, която и до днес може да се види в архитектурата на колониалните бунгала, живият плет и едно от най-добрите голф игрища с 18 дупки. Разходка из зелената трева, покрай червените тухлени стени на сградите ще открие спираща дъха гледка към провинциалното селце. Наемете кола и карайте покрай зелените долини на хълма и пътят ще ви отведе до безкрайни водопад или наемете велосипед за приятна разходка до езерото Грегори.

Трансфер от Нувара Елия до Чаена Плантация.

В Шри Ланка чаят и туризмът са думи, които вървят ръка за ръка. Екскурзия до студените и мъгливи хълмове, покрити със зелените одеяла на чаената плантация или наблюдавай богатите традиции, запазени в чаената фабрика на престижната марка за Цейлонски чай. Не забравяйте да си вземете чаша с перфектно чист Цейлонски чай, докато наблюдавате процеса и вдишвате небесния аромат.

Трансфер от Чаената Плантация до хотел The Blue Water Hotel & SPA 5* или подобен във Вадува. Вечеря и нощувка.

ДЕН 7: НУВАРА ЕЛИЯ – КАЛУТАРА

Закуска в хотела.

Трансфер от Нувара Елия до Калутара.

Нощувка в хотел The Blue Water Hotel & SPA 5* или подобен във Вадува.

ДЕН 8:

Закуска в хотела.

Свободно време. Нощувка в хотел The Blue Water Hotel & SPA 5* или подобен във Вадува.

Опция за допълнителни екскурзии.

ДЕН 9: ХОТЕЛ – ЛЕТИЩЕ

Закуска в хотела.

Трансфер до летището за полет до София през Истанбул.

Шри Ланка- Истанбул 21:30 ч. Истанбул- София 08:35ч

Опция за допълнителни екскурзии.

ДЕН 10: Пристигане в България.

 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

 

Ден на Галле и круиз по река Маду

135 лева

Сутринта се отправяме към Балпития, за да се насладим на круиз с моторна лодка по река Маду и да усетим селския живот. Ще посетим и гробница на 200 години. Ще наблюдаваме процеса по отглеждане на канела, след което продължаваме към Гале и фабриката за маски в Амбалангода. При пристигането в Гале правим обзорна обиколка, включваща посещение на крепостта. Обядаме в ресторант. Свободно време за кратка разходка. По пътя обратно към хотела ще посетим кариерата в Meetiyagoda (ако групата проявява интерес) и Turtle Hatchery в Kosgoda.

Цената включваКлиматизиран транспорт за групи до 6 човека, при групи над 7 човека с екскурзовод на български език. Входни такси за Turtle Hatchery, разхоката с лодката и обяд.

Цената не включва: Рзходи от личен характер.

Екскурзия тур през горският резерват Синхараджа

195 лева

Рано сутринта се отправяме към тропическите гори Синхараджа. Това е идеална екскурзия за любителите на природата. Горския резерват Синхараджа е национален парк с най-голямо биоразнообразие в Шри Ланка.

С международно значение проектиран като биосферен резерват и обект на световно наследство от ЮНЕСКО. Девствените тропически гори, част от еко район на Шри Ланка са спасени от най-лошата търговска сеч. Резервата е само 21 км. (13мили) от изток на запад и максимум 7 км. от север на юг, но е съкровище на ендемични видове, включващи дървета, насекоми, земноводни, влечуги, птици и бозайници.

Цената включва: Климатизиран транспорт за групи до 6 човека, при група над 7 човека с екскурзовод на български език. Асистенция от екскурзовод от националният парк.

Цената не включва: Рзходи от личен характер.

В Света на китовете

245 лева

Рано сутрин напускаме хотела и се отправяме към курортното градче Мириса.

Качваме се на голяма лодка, за да се насладим на завладяващата гледка на тези големи водни бозайници, които се спускат и се гмуркат по южние брегове на Мириса.

По време на прибирането към хотела ще посетим кариерата в Meetiyagoda (ако групата проявява интерес) и Turtle Hatchery.

Цената включваКлиматизиран транспорт за групи до 6 човека, при група над 7 човека с екскурзовод на български език. Билет за лодката и обяд.

Цената не включва: Рзходи от личен характер.


Информация за дати и цени

10 дни/ 7 нощувки

Цените в таблицата по-долу са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая, на закуска и вечеря по време на тура и на закуска по време на почивката, с включени летищни такси и са валидни за резервации направени до 30.12.2018 г.

ЛЕВА

Човек в двойна стая

Единична стая

3-ти възрастен

Дете 2 – 11,99 г.

ПРОЛЕТ

 

 

 

 

26.02 – 07.03

2714

3451

2504

 2025

09.03 – 18.03

2583

3225

2417

 2011

*Lucky Weekend – валидна за резервации направени в периода 06.12 – 10.12 включително. Валидна само за Нови резервации


Какво е включено в цената

Цената е на човек в ЛЕВА и включва:

 • Самолетен билет София – Истанбул- Шри Ланка / Шри Ланка- Истанбул- София с Turkish Airlines
 • Летищни такси;
 • Регистриран багаж до 30 кг
 • Трансфер летище – хотел – летище с лицензиран автобус;
 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел Sigiriya Jungles 5* или подобен в Кандалама;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел Amaya Hills 4* или подобен в Канди;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел Araliya Green Hills 4* или подобен в Нувара Елия;
 • 3 нощувки със закуски в хотел The Blue Water 5* или подобен във Вадува;

 • Екскурзия до крепостта Сигирия- някогашен кралски дворец на Крал Касияпа;

 • Обиколка на Полонарува- средновековната столица и бижу в короната на Крал Паракрамабаху I.;

 • Обиколка на град Дамбула- икона в сърцето на Шри Ланка;

 • Екскурзия до градините на Матале- града на подправките;

 • Обиколка на Канди- последната столица на кралете на Шри Ланка;

 • Посещение на приютът за слонове в Пинавала;

 • Кралските ботанически градини в Перадения;

 • Панорамна обиколка на Нувара Елия- със спиращи дъха гледки;

 • Посещение на Чаена Плантация – за производсто на прочутия Цейлонски чай;

 • Медицинска застраховка “Асистънс“ с покритие 10 000 евро в ДЗИ;
 • Представител на туроператора с български език за целия престой.

Цената не включва:

 • Допълнителните екскурзии на място, услуги упоменати срещу доплащане и разходите от личен характер;

 • Екскурзия Ден на Гале и круиз по река Маду- 135 лева;

 • Екскурзия В света на Китовете“ – 245 лева;

 • Екскурзия- тур през Горският резерват Синхараджа – 195 лева;

 • Входна виза за Шри Ланка на стойност 40 USD към дата 12.11.2018

 • В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.;

 • Храна, напитки и услуги, неупоменати в програмата;

 • Визи при наличие на такива;

 • Застраховка Отмяна на пътуване при ЗАД Алианц – България, бул. Княз Дондуков №59, 1504 гр. София, представителство 307 София ООД.;


Какво не е включено в цената

Полетно разписание (подлежи на препотвърждение)

София- Истанбул- 21:20 – 23:40 ч.

Истанбул- Шри Ланка 04:25 -18:00 ч.

Шри Ланка- Истанбул 21:30 – 06:25 ч.

Истанбул – София- 08:35 – 08:55 ч.

Трансфер – летище – хотел – летище:

Продължителност: град Кандалама – около 4 часа;

Резервации:

Първоначална вноска: 350 лв. при подписване на договор.

Краен срок за пълно плащане: 31 дни преди датата на пътуване.

ВАЖНО:

 1. Минимален брой туристи: 15 души. При неосъществен минимален брой туристи туроператорът е длъжен да уведоми 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет.
 2. Необходима е виза за пътуващите
 3. Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 4. Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
 5. Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
 6. Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.
Айтравел 2 ООД

Адрес: Варна, ул. Петър Парчевич 3
Телефон: 052/97 41 42; 0888/52 94 52; 0884/77 20 01
Сайт: http://www.i-travel.bg

Още оферти