Слънчева почивка или бурна заря в Черна гора

публикувано на 14.05.2016 06:12

Макар и с излаз на море, Черна гора не е популярна дестинация за българския турист. Какво не знаем ние за тази желана от сърбите дестинация?

    Черна гора / Montenegro / има уникална планинска природа и излаз на Адриатическо  море. На територията ѝ има над 40 езера като голяма част от морските плажовете са скалисти. В Бота Которски залив е най-южният фиорд в света.  

    Черна гора не е в Европейски съюз, а местната валута е евро.

Как черногорците възприемат българския турист?

    Всички  са добре дошли! Черногорците са гостоприемни и посрещат българските и чуждестранни туристи с интерес.

    Славата на местните „най-лежерни „ в бивша Югославия е увековечена и в прословутите „10 Божи заповеди за черногореца”, които се продават като картички и сувенири на няколко езика и са сред най-популярните сувенири.

Черна гора се посещава и зимата. Какво може да се прави по това време в страната?

    Средиземноморският  климат  е с кратка  зима, което дава възможност за  целогодишен културен туризъм . Във вътрешността, зимата е по – продължителна и по – студена, а лятото по – кратко и по – топло, в планинските райони е характерна студена и снежна зима и топло лято.

Ски сезонът е от декември до март.    

    Колашин е курортът, който разполага с най-голямата ски зона в Черна Гора. Намира се на 950 м надморска височина. Разполага с 10 км трасе за крос кънтри ски, а дължината на пистите му е 30 км.  Намира се на 500 км от София, а цените са приемливи.

Как се празнува Нова година в Черна гора?

    Черногорци имат традиция да посрещат Новата Година на открито, за целта се монтират сцени за новогодишното представление, на което и нашият екип имаше удоволствието да присъства.

    В градовете на главните площади се събират местни и гости, които празнуват заедно под звуците на черногорска  и друга музика. Участие взимат предварително поканени групи и изпълнители, които допринасят за празничното настроение на гостите. Атмосферата се допълва с пищна заря. Нашият екип горещо препоръчва незабравима посрещане на Нова година в Черна гора. Ето как сме празнували 2016 г в тази страна.

Кой са задължителните за посещение места в Черна гора?

    Климатът е средиземноморски, което я прави желана дестинация през цялата година.Най-посещавани са Будванската ривиера,  Котор и залива, Херцет нови, Будва, Колашин, както и столицата Подгорица. Градовете по крайбрежието имат запазени стари части, където си личи венецианското влияние. Най-живописен е Котор, който е под егидата на ЮНЕСКО.    

    Адриатическият  бряг на Черна гора е разположен в подножието на Динарските планини. Крепостни стени,  средновековни замъци, православни и католически църкви, както и културната смесица  от черногорци, сърби, босненци, албанци и хървати, правят атмосферата в Черна гора неповторима. 

    В района на Будва  има 35 пясъчни плажа, като 25 %  от тях са  син флаг. Стария град на Будва е ограден с крепостни стени от 15 век,а тясна пешеходна ивица свързва  града с острова Свети Стефан. Островът е включен в най-желаните световно известни дестинации.

    Подгорица е най-големия културен и административен център в страната. Тук се намира градският музей и Двореца Петрович, а в близост да града е крепостта Медун.

    Ски курорт Колашин също е предпочитана дестинация както говорихме по-горе.

Какъв бюджет е необходим и колко време е нужно за посещението?

    За посещение с културна цел, са необходими 3 дни, със собствен транспорт с бюджет b.

    Ако целта на посещението е морска почивка, със собствен транспорт,  в хотели 3 *, за 7 нощувки е необходим бюджет 380 евро/ човек. Възможно е да се намали бюджета, при настаняване в апарт хотели до 300 евро.

Какви екскурзии имате за Черна гора?

    Пуерто предлага в Черна гора: хотелско настаняване, самолетни билети, летни почивки, екскурзоводско обслужване, посещения на туристическите обекти, индивидуални и групови програми, посрещане на Новата 2017 г.

Разкажете малко повече за агенцията.

    Туристическа агенция  Пуерто   ООД е основана през 2014г. в София. Притежава лиценз за туроператорска дейност № РК-01-7325/14.10.2014г.

Работим под слоугъна Vacations to enjoy.

    Екипът ни е съставен от млади и амбициозни сътрудници и мениджъри, които познават стандарта на посрещане  на българските и чуждестранни гости.

    Стратегията на нашата компания е насоченост и лоялност към клиента и неговите индивидуални туристически изисквания. Предлагането на туристическия пазар е голямо, но липсва като цяло индивидуалния подход към туристите, това е нашата цел, да компенсираме липсата на удовлетвореност.

    Работим усърдно в посока входящ туризъм, за да популяризираме сред чуждестранните туристи красотите на България. Опознаване на нашата природа, посещение на туристически и архитектурни забележителност, запознаване със селски туризъм и обичаи на българите се посреща много радушно от чужденците.

За да следите интересните статии на travelmix.bg, последвайте ни във фейсбук