Септемврийски празници в Русия - Речен круиз от Санкт Петербург до Москва (АРХИВИРАНА)


Цени от: 3195 лева
Продължителност: 12 дни
Транспорт: Круиз, Самолет и автобус
Местоположение: Русия - Москва, Русия - Санкт Петербург

Описание

Прекрасно ново предложение - Речен круиз от Санкт Петербург до Москва
 
Плаването по големите езера и реки е запознаване с една различна Русия, по-традиционна, в съответствие със стария бит на народа. От борда на круизния кораб се виждат малки дървени къщи и църкви, изписани в цялата цветова гама. Плаването по река Волга между Москва и Санкт Петербург е рядко удоволствие и привилегия! 
Корабът плава по река Нева, Ладожко езеро, река Свир (с. Мандроги) и Онежко езеро (о-в Кижи). Преминава през система от канали свързващи Онежко езеро, Белое езеро, река Шексна (с. Горици) с язовирите Шекснински и Рибински. След това плава по река Волга (гр. Ярославъл и с. Углич) и при гр. Дубна по канал Москва. 
Екскурзията е дванадесетдневна и включва 11 нощувки със закуски на борда на круизeн кораб KRASSINE или подобен, богата екскурзоводска програма на български език (таксите за вход на посещаваните музеи са включени в пакетната цена на екскурзията), 1 обяд в ресторант в град Москва, 2 обяда в ресторант в град Санкт Петербург, 1 обяд пикник в Мандроги, 6 обяда на борда на кораба,11 нощувки със закуски и вечери на борда на круизния кораб и самолетен билет София - Москва – Санкт Петербург - София с авиокомпания „Аерофлот”.
 
Период на пътуване: 13.09.2018 - 24.09.2018
 
Пакетна цена на турист в двойна каюта - 3195 лева
 
Програма на пътуването:
 
13.09.2018 - Четвъртък - 12:30 ч. - отпътуване от летище София с авиокомпания „Аерофлот”. 15:35 ч. - пристигане в Москва на летище Шереметиево. 17:15 ч. – отпътуване от Москва. 18:35 ч. - пристигане в Санкт Петербург на летище Пулково. Трансфер до борда на круизния кораб. Настаняване по каютите на кораба. Вечеря и нощувка на борда на кораба.
 
14.09.2018 - Петък - Закуска. Панорамна обиколка на Санкт Петербург: стрелката на Василевски остров, площад Св.Исак, площада на Декабристите с известната статуя на Петър Велики, Дворцовия площад, Невски проспект, Казански събор, крайбрежната улица на река Нева, Грибоедов канал, Храм „Възкресение христово“ /Спас на крови/, площада на изкуствата, паметникът на Екатерина Втора. Посещение на крепостта „Петър и Павел” построена през 1703 г., годината на основаването на града. Посещение на катедралата "Св. Петър и Павел", известна с красивия си иконостас и гробовете на фамилия Романов. Обяд в местен ресторант. Отпътуване за град Пушкин, бивша лятна царска резиденция (на 25 километра от Санкт Петербург). Посещение на Eкатерининския дворец и парка в Царско село. Паркът на Летния дворец е един от най-красивите паркове на бившите резиденции на руските императори. Тук можете да усетите атмосферата на царския начин на живот в целия му блясък. Трудно можете да си представите, че дворецът е възстановен напълно само преди няколко години. Реставрацията приключва с легендарната „Кехлибарена стая“, изчезнала мистериозно по време на Втората световна война. Връщане на кораба. Вечеря и нощувка на борда на кораба.
 
15.09.2018 - Събота - Закуска. Посещение на „Ермитажа“. Безценната колекция на музея обхваща пет исторически сгради, най-забележителна от които е Зимният дворец – бившата резиденция на руската царска фамилия. Стаите му, декорирани с мрамор и злато, са изящен декор за съкровищата на „Ермитажа“. Колекцията на музея съдържа над 3 милиона експоната, сред които картини на Леонардо да Винчи, Рафаел и други известни творци. Обяд в местен ресторант. Свободно време. Вечеря и нощувка на борда на кораба
 
16.09.2018 - Неделя - Закуска. Посещение на парка на Петродворец /Петерхоф/. Разположен на южния бряг на Финския залив, на 34 км от Санкт Петербург, грандиозният Петерхоф привлича хиляди туристи със своите паркове, дворци и с фонтаните си. Често е сравняван с Версай заради красивите си градини и фонтани. Символът на Петерхоф е фонтанът „Самсон” с Голямата каскада. Като бивша резиденция на руските императори Петерхоф представлява ансамбъл от дворци, най-известен от които е Големият дворец. Разрушен от нацистите, дворецът е издигнат отново в пълния си блясък. Залите му са богато декорирани с мрамор, злато и многобройни огледала. Никой не е останал безразличен към красотата на Петерхоф, няма как да останете и вие. Връщане на кораба и обяд. Отплаване към 17.00 ч. Коктейл „Добре дошли” от капитана на кораба. Вечеря и нощувка на борда на кораба. Отплаване по река Нева, Ладожко езеро и река Свир.
 
17.09.2018 - Понеделник - Закуска. Посещение на Мандроги – малко село с дървени сгради, запазило типичната руска архитектурата и бит от миналото. В отделните къщи се правят демонстрации на различни занаяти. В Мандроги има и музей на водката. Обяд – пикник с барбекю. Вечеря и нощувка на борда на кораба. Отплаване по река Свир за Онежко езеро.
 
18.09.2018 - Вторник - Закуска и обяд на борда на кораба. Пристигане на остров Кижи, перлата на Република Карелия, включен в списъка за световно културно наследство на ЮНЕСКО. Островът е разположен в северната част на Онежкото езеро (трето по големина в Европа). Разглеждане на острова – посещение на музея на дървената архитектура под открито небе. Посещение на църквата „Преображение Господне”, впечатляваща със своите 22 купола. Църквата е изградена през XVIII век изцяло от дърво, без да бъде използван нито един гвоздей. Впечатлява със своите 22 купола. Вечеря и нощувка на борда. Отплаване по Онежко езеро, Белое езеро и река Шексна.
 
19.09.2018 - Сряда - Закуска и обяд на борда на кораба. Пристигане в Горици и разглеждане на Кирило – Белозерски Манастир (или манастира „Св. Кирил“), разположен на брега на Сиверското езеро, един от най-старите руски манастири, построен през 1397г. Той е важен духовен център, който служи като място за изгнание от XV век. Посещение на съкровищницата на манастира, приютяваща дарове от Иван Грозни. Вечеря и нощувка на борда. Отплаване през язовирите Шекснински, Рибински и по река Волга.
 
20.09.2018 - Четвъртък - Закуска и обяд на борда на кораба. Пристигане в град Ярославъл. През 1010 г. принцът на Ростов Ярослав Мъдрий, основава град, който носи неговото име. Това е най-старият град в района на река Волга. Панорамна обиколка на града с посещение на Спасо-преображенски манастир и църквата „Иля пророк“. Вечеря и нощувка на борда. Плаване по река Волга.
 
21.09.2018 - Петък - Закуска и обяд на борда на кораба. Пътуване към Углич по канали, които се свързват с река Волга чрез система от специални шлюзове, построени по времето на Сталин. Пристигане в град Углич. Пешеходна обиколка на града с посещение на историко-архитектурен комплекс Углички Кремъл, Спасо-преображенски събор и църквата "Свети Димитър върху кръвта", построена на мястото, където според легендата е убит Дмитрий Иванович, един от синовете на Иван Грозни. Връщане на кораба и отплаване. Прощална вечеря. Нощувка на борда на кораба. Плаване по река Волга и канал Москва.
 
22.09.2018 - Събота - Закуска. Свободно време и обяд на борда. Пристигане в Москва към 13.00 ч. Столицата на Руската Федерация Москва, представлява уникална смесица от архитектурни шедьоври от миналото и модерни сгради. Това е мястото, където можете да се запознаете най-добре с руските традиции. Историческият център на Москва - Кремъл със своите катедрали,манастири, впечатляващи крепости и невероятни дворци е демонстрация на автентичната култура и изкуството на Средновековна Русия. Независимо от историческите събития през годините, Москва си остава един от редките примери на добре съхранен стар град. Панорамна обиколка с автобус на основните забележителности на Москва: Червения площад, Храм “Василий Блажени“,ГУМ, Университета, Манежния площад, улица „Тверская” Кремъл, Мавзолея на Ленин, Казанската катедрала, Большой театър.Вечеря и нощувка на борда на кораба.
 
23.09.2018 - Неделя - Закуска. Посещение на Кремъл, седалище на руското правителство и уникален исторически, архитектурен и артистичен обект. Кремъл е бил построен по заповед на Принц Юри Долгоруки през 1156 г. като дървена крепост. От тогава е дострояван многократно. Сегашният си вид получава през 15 век под ръководството на италиански архитекти, след като седалището на Православната църква е преместено в Москва. Посещение на Катедралният площад, ограден от катедралите Успенски събор, Камбанарията „Иван Велики“,Благовещенски събор, Катедралата Архангел Михаил и Катедралата на Дванадесетте апостоли. Това са най-известните отворени за посетители храмове. Кремъл представлява един от най-добрите примери за съчетание между типични руски храмове и средновековна архитектура. Известни са също така и най-голямото оръдие „Цар топ“ и най-голямата камбана „Цар камбана“, направени за удоволствие на руските царе. Посещение на една от Кремълските катедрали. Обяд в местен ресторант. Обиколка по най-красивите станции на московското метро - истински подземен музей. Разходка по пешеходната улица „Арбат” в сърцето на стария квартал на Москва с много магазини, кафенета, ресторанти и място за срещи на артисти и художници. Свободно време за самостоятелно разглеждане и покупки. Завръщане на кораба. Вечеря и нощувка на борда.
 
24.09.2018 - Събота - Закуска. Приключване на круиза. Ранен трансфер до летище Шереметиево за полет от Москва в 08:20 ч. 11:30 ч. - пристигане в на летище София.

Допълнителна информация: 

Полетно разписание:
 • София– Москва – 13:30 ч. – 15:35 ч.
 • Москва - Санкт Петербург - 17:15 ч. - 18:35 ч
 • Москва – София – 08:20 ч. – 11:30 ч.

 • Продължителност на полетите:

 • София – Москва – Санкт Петербург - около 4 ч. и 55 мин.
 • Москва – София – около 2 ч. и 55 мин.

 • Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание! 
  Цените на организираните екскурзии са пакетни и са изчислени при валутен курс: едно евро = 1.95583 лева; 
   
  • Условия за плащане: Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на туристическия пакет и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 65 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

  Такса прекратяване: 
   
  • ако прекратяването е до 85 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
  • ако прекратяването е от 84 до 65 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
  • ако прекратяването е от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 70% от цената на организираното пътуване в лева;
  • ако прекратяването е под 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.
  • Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Екскурзията се осъществява при минимум 15 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.
   
  • Местна Валута: Руска рубла
   
  • Информация и необходими документи за издаване на туристическа виза за Русия:

  Задграничен паспорт, в който има не по–малко от 2 чисти (празни) страници за визи, който е валиден в продължение на 6 месеца от датата на свършване на срока на действие на визата; 

  Визова анкета, попълнена на сайта www.visa.kdmid.ru , разпечатана и подписана лично от заявителя; 

  Цветна снимка 3,5 x 4,5 см на светъл фон, с ясно изображение на лицето в анфас, без очила със затъмнени стъкла и без шапки, забрадки и т.н. 

  Такса за издаване на туристическа виза в размер на – 120 лв.; 

  Приблизителен срок за издаване на туристическа виза: 10 дни. 

  Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания. 

  Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност. 

  Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден.Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране. 

  Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия. 

Информация за дати и цени

Период на пътуване: 13.09.2018 - 24.09.2018
 
Пакетна цена на турист в двойна каюта - 3195 лева

Какво е включено в цената

 • Самолетен билет София – Москва – Санкт Петербург - София на Авиокомпания „Аерофлот”;
 • Включен чекиран багаж до 23 кг;
 • Ръчен багаж до 8 кг.;
 • Летищни и пристанищни такси;
 • Трансфери летище – кораб – летище;
 • Носене на багаж (кей-каюта-кей);
 • 11 нощувки със закуски и вечери (с включени минерална вода, чай и кафе) на борда на круизния кораб;
 • Настаняване в каюти с две легла;
 • Коктейл „Добре дошли” с чаша руско шампанско и представяне на екипажа;
 • Вечеря на Капитана за приключване на круиза с чаша руско шампанско или водка;
 • 3 обяда в типични руски ресторанти – Москва и Санкт Петербург (с включени минерална вода, чай и кафе);
 • 1 пикник обяд (барбекю) в Мандроги (минерална вода, чай и кафе, включени при хранене);
 • 6 обяда на борда на кораба (минерална вода, чай и кафе, включени при хранене);
 • Богата развлекателна програма на борда на кораба (игри, състезания, филми и др.);
 • Музикална програма в бара всяка вечер (включително фолклорни спектакли на борда);
 • Уроци по руски език, руски песни и лекция за историята на Русия;
 • Екскурзии и посещения с климатизиран автобус с екскурзоводско обслужване на български език по програмата;
 • Входни такси за посещаваните туристически обекти;
 • Водач от туроператора по време на цялото пътуване.

Какво не е включено в цената

 • Такса за издаване на руска виза в размер на 120 лева;
 • Медицинска застраховка – 24 лв. на човек за целия престой;
 • Застраховка за анулиране, не упоменати услуги, напитки, различни от посочените по-горе в програмата;
 • Бакшиши (5 евро на човек на ден, които трябва да бъдат платени на място в края на круиза);
 • Допълнителни услуги според интересите на туристите.
Айтравел 2 ООД

Адрес: Варна, ул. Петър Парчевич 3
Телефон: 052/97 41 42; 0888/52 94 52; 0884/77 20 01
Сайт: http://www.i-travel.bg

Още оферти