Русе - Ягодинска пещера, пещера Дяволското гърло,Триградско ждрело, Широка лъка, Смолян и Пампорово - Русе (АРХИВИРАНА)


Цени от: 139.00лв
Продължителност: 3 дни
Транспорт: Автобус
Местоположение: България

Описание

Маршрут: Русе - В.Търново – Габрово - Пампорово – Смолян - Широка лъка - Ягодинска пещера -  пещерата Дяволско гърло - Смолян – Габрово - В.Търново –Р усе.
 
Програма:
 
Първи ден: Тръгване 05:00 Русе от Дом на културата /Вазата/,07:00 от В.Търново-паркинга до Летен театър, 07:50 от Габрово- автоспирка пред общината срещу Априловската гимназия. /за Севлиево качване от Габрово/.Отпътуване за Пампорово. Панорамна обиколка на курорта. Посещение на църквата “Успение Богородично”.Панорамна обиколка на курорта. Посещение на храма “Успение на пресвета Богородица”. Изкачване с лифт на връх Снежанка.  Върхът е висок 1926 м и е най-високият връх в района на курорта Пампорово и рида Букова планина. На върха е изградена телевизионна кула с височина 156 метра, която се намира на височина 2082 м. Нейното кафе-панорама на 2019 м има чудесен изглед. Слизане с лифт до Смолянските езера. Туристите, които не желаят да използват лифта ще пътуват с автобуса до смолянските езера.Отпътуване за Смолян.Настаняване в хотел **-стаи предимно с две; и 3 легла-собствен санитарен възел, кабелна TV. Условия за вечеря по избрано меню и ползване на собствена храна. Нощувка.
Втори ден: 08:00ч. Отпътуване за пещерите Дяволско гърло и Ягодинска пещера.Пътуване  през красивите Буйновско и Триградско ждрело.Обяд на Ягодинска пещера. Отпътуване за родопското село Широка лъка.Широка лъка   е  обявено  за архитектурен и фолклорен резерват.Широка лъка е известна със своите автентични родопски къщи, като Згуровската, Учиковската и Григоровската къщи.Една от местните забележителности е построената (според преданието издигната само за 38 дена) през 1834 г. църква „Успение на Пресвета Богородица“.Широка Лъка е от селата, в които се е родила и се развива родопската песен. Много от най-известните певци и гайдари на родопския фолклор са родени тук. Доказателство за това е създаденото през 1972 г. Средно музикално училище за народни песни и инструменти.Връщане в хотела в гр.Смолян. Свободно време.Вечеря. Втора нощувка.
Трети ден: От 07:30 закуска до 08:00ч.  Разглеждане забележителностите на града: втория по големина в България храм “Св.Висарион Смолянски”,регионалния исторически музей, планетариума.В 11:00 ч. отпътуване за Бачковски манастир, посещение и поклонение пред чудотворната икона на Св.Богородица. Пристигане във В.Търново около 19:00 ч. Русе 21 ч.
 
Минимален брой за осъществяване на пътуването : 40 туристи.
Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи : седем дни преди датата на отпътуване.
 
Забележка: Агенцията си запазва правото за промяна в последователността на посещаваните обекти и мероприятия, както и за  промяна на цената до пет дни датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.Уважаеми клиенти, информацията публикувана тук е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на „ Днтур“ ЕООД!
 
 

Информация за дати и цени

Дата: 22,23,24.09.2018г.
Цена: 139.00 лв.
За деца до 12 г. отстъпка 10% от основната цена.

Какво е включено в цената

Цената включва: транспорт, две нощувки в хотел** гр. Смолян, две закуски, застраховка, екскурзовод,

Какво не е включено в цената

Цената не включва: входни такси за туристическите обекти и храна, транспорт с бус до пещерите Дяволското гърло и Ягодинската пещера -8 лв.
" Днтур" ЕООД

Адрес: Воден № 12
Телефон: 888372855
Сайт: http://dntur.com/

Още оферти