Русе - Рупите , Златолист на Преподобна Стойна, Сандански, Мелник, Роженски манастир , Петрич, Самуиловата крепост - Русе (АРХИВИРАНА)


Цени от: 142.00лв
Продължителност: 3 дни
Транспорт: Автобус
Местоположение: България

Описание

Маршрут: Русе - В.Търново - Севлиево /за Габрово качване в Севлиево/ - София -  Сандански - Рупите – Петрич - Самуиловата крепост - с.Златолист - Роженски манастир - Мелник – Сандански -   Севлиево - В.Търново - Русе.
 
Програма:
Първи ден: Отпътуване с автобус 05:00 от Русе Дом на културата /Вазата/, 07:00 от В.Търново- паркинга до Летен театър, 07:30 в Севлиево от автобусната спирка пред хотел “Плаза”, 08:30 Абланица. Отпътуване посока София. Почивка на Български извор. Отпътуване за Рупите.Разглеждане на манастирския комплексдо Кожух планина: Посещение на храм-паметника “Св.Петка”. Поклонение пред гроба на пророчицата, къщата на баба Ванга, минералните извори и басейни.Свободно време.Отпътуване за гр.Петрич. Посещение къщата-музей на баба Ванга. Обявена е за музей през 2008 година.   Разходка в центъра на града.Отпътуване за Самуиловата крепост.Национален парк-музей „Самуилова крепост“ тържествено е открит на 23.10.1982 г. Останките от средновековното укрепление и селище са консервирани, а районът около него е благоустроен.  Отдалеч се вижда величествената бронзовата фигура на цар Самуил в цял ръст и четирите бетонни пилона, изградени в най-високата част на хълма, върху руините от средновековната кула.  От 2003 г. тя е включена в списъка от 100 национални туристически обекта на БТС.Отпътуване за гр. Сандански -популярен балнео и СПА център. Наричат Сандански „най-топлия град в България”. Средната годишна температура е +14,7° С, а зимата е мека и топла. Уникалният микроклимат е подходящ за лечение на белодробни заболявания.
Настаняване в хотел, стаи 2 и 3 легла. Свободно време-разходка  в красивият градски парк „Свети Врач”- гордост за санданчани, един от най-големите в България и единствен с пясъчни алеи. По желание организирана вечеря в битова механа. Вечеря. Нощувка.
Втори ден: Отпътуване за с.Златолист, малко селце, сгушено в Санданско-Петричката котловина. Посещение на главната забележителност  църквата „Свети Георги”. Храмът е построен през 1857 година.В началото на ХХ век в черквата живяла пророчицата Преподобна Стойна.  Местните жители разказват, че пророчицата твърдяла, че сам Свети Георги я е довел тук.   Когато дошла в селото и разбрала за църквата „Свети Георги”, решила да се установи в нея и да живее като монахиня. Мястото не е много далеч от Рупите, което е енергийно поле. Тя започнала да помага на хората. Местни жители твърдят, че с очите си са видели как Преподобна Стойна изцелява и лекува хората. Техните разкази са записани в житие, което се намира в храма и всеки посетител може да прочете.Когато идвала да се моли в храма, Преподобна Стойна заставала на мраморната плоча в средата на църквата.Пророчицата е живеела в килийна стая на втория етаж на църквата. Днес стаичката е запазена във вида, в който тя я е оставила.Отпътуване за  Роженски манастир  „Свето Рождество Богородично“. Той е най-големият манастир в Пиринска Македония и е един от няколкото средновековни български манастира, сравнително добре запазени и до днес.Разглеждане на манастира.Отпътуване за Мелник. Посещение на забележителностите на града-Римския мост Кордопуловата къща с винарната, винените складове, беседа с дегустация на мелнишко вино и др.
Отпътуване за хотела в гр. Сандански-/втора нощувка/. Свободно време. Нощувка.
Трети ден: 07:30ч. освобождаване на хотела. Запознаване с забележителностите на града.През 1998 година екипът на проф. Александра Милчева и д-р Владимир Петков разкрили в центъра на Сандански и друг паметник от зората на християнството у нас – Епископски комплекс и раннохристиянска базилика с подови мозайки и богата украса – един от най-големите и най-интересните археологически обекти в Югоизточна България.Епископският комплекс, със своята грандиозна архитектура, включваща комплекс от помещения, и изключително богата художествена украса – каменно-декоративна пластика, стенна живопис и мозайки, е най-представителната сграда доминираща в града през късноантичната епоха. Тези негови особености го правят и един от най-големите и най-интересните археологически обекти в Югоизточна България.11:00 отпътуване за Севлиево, В.Търново и Русе. Пристигане около 21:00 ч.
 
Минимален брой за осъществяване на пътуването : 40 туристи.
Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи : седем дни преди датата на отпътуване.
 
Забележка: Агенцията си запазва правото за промяна в последователността на посещаваните обекти и мероприятия, както и за  промяна на цената до пет дни датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.Уважаеми клиенти, информацията публикувана тук е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на „ Днтур“ ЕООД!
 

Информация за дати и цени

Дата: 19,20,21.10. 2018г.
                                  
Цена: 142 лв.
 

За деца до 12 г. -10% намаление от цената.


Какво е включено в цената

Цената включва: транспорт; две нощувки- хотел  в гр. Сандански; застраховка, екскурзовод.

Какво не е включено в цената

Цената не включва: храна, входните такси и беседите в туристическите обекти;
" Днтур" ЕООД

Адрес: Воден № 12
Телефон: 888372855
Сайт: http://dntur.com/

Още оферти