Русе - РИЛСКИ МАНАСТИР-РУПИТЕ-МЕЛНИК-БАНСКО, с екскурзия до Гърция-Езерото на лебедите, пеликаните и фламингото в Керкини - Русе (АРХИВИРАНА)


Цени от: 146.00лв
Продължителност: 3 дни
Транспорт: Автобус
Местоположение: България

Описание

Маршрут: Русе - В.Търново – Севлиево - /за Габрово качване в Севлиево/ - София - Рилски манастир – Банско – Гърция - Езерото на лебедите, пеликаните и фламингото в Керкини -  Мелник  - Банско – Севлиево - В.Търново - Русе.
Първи ден: Отпътуване с автобус 05:00ч. от Русе Дом на културата /Вазата/, 07:00 от В.Търново- паркинг до Летен театър,  07:30 в Севлиево от автобусната спирка пред хотел “Плаза”, 08:30 Абланица. Отпътуване посока София. Почивка на Български извор.Отпътуване за Рилски манастир -Х век. Посещение на светата обител.Забележителности- Хрельовата кула, църквата с мощите на Св. Иван Рилски,музея в манастира с беседа и др. Свободно време в манастира.Посещение на гроба на Св. Иван Рилски, пещерата служила за дом на светеца, църквата, аязмото, скалата на молитвите.
Отпътуване за гр. Банско.Настаняване в хотел *** , стаи 2 и 3 легла. Свободно време . Предложение за организирано посещение на групата в битова механа с жива музика в града. Нощувка.
Втори ден: 05:00 – Отпътуване за Гъция. Екскурзия до езерото на лебедите, пеликаните и фламингото -Керкини.Разположено между планините Беласица и Круша. С намесата на човек е  създадена  изкуствена водна бариера даваща възможност водите на езерото да напояват околните площи.Езерото е важен биосферен резерват, включен в Рамсарската конвенция от 1974 г. голямо е разнообразието на флората и фауната. Над 300 вида птици, риби, бозайници, влечуги. В езерото гнездят голям брой блатни птици- корморани, чапли, щъркели, гмурци и др., някои от тях записани в червената книга и застрашени от изчезване. В района могат да се видят и блатни биволи. Най значимите представители на птиците са фламингото и пеликаните. На туристите се предлага разходка с лодка по езерото и наблюдение на птиците.Около обяд отпътуване за България – Мелник.Посещение на забележителностите на града-Римския мост, Кордопуловата къща с винарната, винените складове, беседа с дегустация на мелнишко вино и др. Свободно време и за обяд.                                                                                                                      15:00   Отпътуване за Рупите. Посещение на храма на баба Ванга, поклонение пред гроба на пророчицата.Разглеждане на манастирския комплекс до Кожух планина. Свободно време.
Отпътуване за хотела в гр. Банско-/втора нощувка/. Свободно време и за вечеря. Нощувка.
Трети ден: 07:30ч. освобождаване на хотела. Посещение /по желание/ в  църквата “Света Троица” /осветена през 1835 г./;  запознаване с забележителностите на града- музея на Неофит Рилски,Музея на Никола Вапцаров, паметника монумент на Паисий Хилендарски, музея на Паисий Хилендарски с точното копие на килията в Хилендарския манастир, в която е написал История славянобългарская, и др.Свободно време за обяд. В 12:00 отпътуване за Севлиево, В.Търново и Русе. Пристигане около 21:00 във В.Търново.
Минимален брой за осъществяване на пътуването : 40 туристи.
Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи : седем дни преди датата на отпътуване.
 
Забележка: Агенцията си запазва правото за промяна в последователността на посещаваните обекти и мероприятия, както и за  промяна на цената до пет дни датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.Уважаеми клиенти, информацията публикувана тук е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на „ Днтур“ ЕООД!
 

Информация за дати и цени

Дата: 22,23,24 септември 2018 г.    
Цена: 146 лв.
За деца до 12 г. -10% намаление от цената

Какво е включено в цената

Цената включва: транспорт; две нощувки- хотел  в гр. Банско; застраховки, екскурзовод, гранични такси.

Какво не е включено в цената

Цената не включва: храна, входните такси и беседите в туристическите обекти; разходка с лодка по езерото Керкини за наблюдение на птиците - 19 лв.
" Днтур" ЕООД

Адрес: Воден № 12
Телефон: 888372855
Сайт: http://dntur.com/

Още оферти