Русе - Резерват Сребърна, крепост Меджиди табия в Силистра. Тутракан – Русе (АРХИВИРАНА)


Цени от: 28.00
Продължителност: 1 ден
Транспорт: Автобус
Местоположение: България

Описание

Маршрут: В.Търново - резерват Сребърна - гр.Силистра – Тутракан - В.Търново.
 
Програма:
 
Отпътуване с автобус   07:00 ч от  Русе-Дом на културата. Отпътуване посока  Резерват Сребърна. Посещение на  биосферния резерват Сребърна и Природонаучния музей към него.Биосферният резерват край с. Сребърна е разположен на 2 км южно от река Дунав и на 16 км западно от Силистра, на площ от 600 ха. Обхваща езерото Сребърна и териториите край него.   Намира се точно на пътя на прелетните птици от Европа към Африка – Via Pontica, а, от друга страна, с уникалните и разнообразни видове водоплаващи птици в него.През 1942 година езерото е обявено за развъдник на водоплаващи птици, а през 1948 година е получило статут на птичи резерват.Заради редките и изчезващи видове птици през 1983 година езерото Сребърна е включено в списъка на обектите от световното природно и културно наследство на ЮНЕСКО. Фотосесия.Отпътуване за гр. Силистра. Свободно време в центъра на града.Обяд.
Посещение на крепостта Меджиди табия.Турският форт „Абдул Меджиди”, или така наречената крепост Меджиди табия, се намира южно от Силистра и е най- запазеният от шестте укрепителни пункта на фортификационната турска система, изиграла важна роля в Кримската (1853-1856 г.)която започва през 1853г, с битка за Силистра. В сраженията за крепостта участва и руския писател Лев Николаевич Толстой.
Крепостта е строена през периода 1841-1853 г.  Главните майстори са от Дряново, а каменоделците от региона на град Силистра. Строежът на крепостта е привлякъл вниманието на султан Абдул Меджид, който през 1847 г. пристига, за да огледа строителните работи. Оттам идва и името на крепостта – Меджиди.
Крепостната стена има формата на шестоъгълник и достига на височина до 8 м. Непосредствено до нея има ров, служил едновременно за препятствие и маскировка.
Меджиди табия е единствената напълно съхранена в интериор и екстериор крепост от османската епоха в България.Отпътуване за Тутракан на брега на река Дунав.  Разходка по крайбрежната алея, обновена по Европроекти. Посещение на Етнографския  музей “Дунавски риболов и лодкостроене”.
Тутракан . Отпътуване за Русе. Пристигане -19 ч.
 
Минимален брой за осъществяване на пътуването : 40 туристи.
Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи : седем дни преди датата на отпътуване.
 
Забележка: Агенцията си запазва правото за промяна в последователността на посещаваните обекти и мероприятия, както и за  промяна на цената до пет дни датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.Уважаеми клиенти, информацията публикувана тук е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на „ Днтур“ ЕООД!
 

Информация за дати и цени

Дата: 15 октомври 2018                 
Цена: 28 лв.

Отстъпки: За деца до 12 г. – 2 лв. намаление от обявената цена.
 

Какво е включено в цената

Цената включва: транспорт, застраховка и екскурзовод.

Какво не е включено в цената

Цената не включва: входни такси и беседи за туристическите обекти.
" Днтур" ЕООД

Адрес: Воден № 12
Телефон: 888372855
Сайт: http://dntur.com/

Още оферти