Русе - Почивка в Родопите- Момчиловци – Русе (АРХИВИРАНА)


Цени от: 185.00лв
Продължителност: 5 дни
Транспорт: Автобус
Местоположение: България

Описание

Маршрут: Русе -В.Търново-Чудните мостове - КК ПАМПОРОВО - гр.Смолян -В.Търново -Русе.
 
ПРОГРАМА:
Първи ден: Тръгване:  05:00ч от Русе -Дом на културата /Вазата/. В.Търново 07:00 от паркинга до Летния театър; /за Севлиево -качване от Габрово/, Габрово- 07:45 от автобусната спирка на площада пред общината /срещу Априловска гимназия/.
Отпътуване за природната забележителност Чудните мостове в Родопите.
Чудните мостове са скален феномен, известен също с името Скалните мостове. Разположен е в карстовата долина на река Еркюприя в Западните Родопи, на 1450 м н. в., в подножието на връх Голям Персенк (2091 м).   Мостовете са обявени за природна забележителност   от 18.07.1949. Двата големи моста са обезопасени и пригодени за туристически цели. Преминаването е позволено и върху, и под тях. Свободно време. Фотосесия.
Отпътуване за Пампорово.Панорамна обиколка на курорта. Посещение на църквата “Успение Богородично”. Отпътуване за Смолян.
Настаняване в хотел **-стаи предимно с две; и 3 легла-собствен санитарен възел, кабелна TV. Условия за вечеря по избрано меню и ползване на собствена храна. Вечеря. Нощувка.
Втори ден: Закуска.  Посещение на Историческия музей, втория по големина храм в България “Св. Висарион Смолянски”. разходка в центъра на града.  Свободно време. Вечеря. Нощувка.
Трети ден: Закуска.Отпътуване за с.Момчиловци. Разходка и запознаване със забележителностите на селото. Околностите на селото са живописни и от тук тръгват много турове из Родопите. Района изобилства от природни феномени и културно – исторически местности.
В селото има етнографски Музей, където е събрана богатата история на момчиловеца.
Уникална е Църквата “Св. Константин и Елена”, разположена в центъра на селото, както и   множеството Параклиси, накацали като бели лястовици по зелените хълмове.
Лековитото Аязмо, ежедневно събира хора от близо и далеч за мълчалива, и дълбока молитва.
Красиви и загадъчни са Дупчов и Кържалийския камък – брекчи, останали от древността, напомнящи за битката на природните стихии, както и пясъчните възвишения – “Св. Атанас”, “Св. Илия”, “Св. Димитър”.  Фотосесия. Свободно време и за обяд.Отпътуване за Смолян. Вечеря. Нощувка.
Четвърти ден: Закуска. С автобус -до параклис Св.Пантелеймон и разходка по екопътека Невястата. Екопътеката е с дължина около 900 метра. Води до едноименната скала Невястата, която е един от символите на Смолян. Пътеката е лесна за преминаване и започва от разклона за манастира “Св. Пантелеймон”.Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
Пети ден: Закуска. Наблюдение на звездното небе в ПЛАНЕТАРИУМА.
В 11:00 ч. отпътуване за Бачковски манастир, посещение и поклонение пред чудотворната икона на Св.Богородица.  Отпътуване за  В.Търново и Русе. Пристигане около 20:30 ч.
Минимален брой за осъществяване на пътуването : 40 туристи.
Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи : седем дни преди датата на отпътуване.
 
Забележка: Агенцията си запазва правото за промяна в последователността на посещаваните обекти и мероприятия, както и за  промяна на цената до пет дни датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.Уважаеми клиенти, информацията публикувана тук е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на „ Днтур“ ЕООД!
 

Информация за дати и цени

Дата: 15,16,17,18,19 август 2018 г.
Цена:185 лв.
 
Отстъпки: За деца до 12 г.  -10% намаление от обявената цена.

Какво е включено в цената

Цената включва: транспорт, 4 нощувки в гр.Смолян, 4 закуски, 4 вечери, застраховка, екскурзовод.

Какво не е включено в цената

Цената не включва: входни такси за туристическите обекти, входни такси за басейн.
" Днтур" ЕООД

Адрес: Воден № 12
Телефон: 888372855
Сайт: http://dntur.com/

Още оферти