Русе - Пещерата Утроба с.Ненково, Каменната сватба Кърджали - Русе (АРХИВИРАНА)


Цени от: 85.00
Продължителност: 2 дни
Транспорт: Автобус
Местоположение: България

Описание

Маршрут:  Русе - В.Търново – Габрово - Хасково – Каменната сватба - Кърджали - с.Ненково -Хасково – Габрово - В.Търново - Русе.
 
Програма:
 
Първи ден:  Пътуване с автобус.  Тръгване 05:00ч от Русе- Дом на културата;  В.Търново 07:00 от  паркинга до Летен театър.   от Габрово -7:45 ч. от спирката пред общината срещу Априловската гимназия, /за Севлиево качване от Габрово/. Отпътуване посока Кърджали. Посещение на природния феномен Вкаменената сватба край града.Кърджалийските пирамиди са скални образувания  с височина до 10 метра, наподобяващи хора, животни и други.  Интересна е легендата, която разказва за обичаите в древността – Когато тръгнела сватбата, всеки, който зърнел лицето на булката, се вкаменявал. Така при една сватба духнал вятър, отвял воала, скриващ лицето на булката, и всички сватбари били вкаменени на мига! Интерес представлява и това, че самите фигури не са едноцветни.Посещение на регионалния исторически музей в Кърджали.Той се помещава в красива сграда, строена в началото на 20-те години на ХХ век. Заобиколен е от красив парк, приютяващ над 30 растителни видове, които могат да бъдат видени единствено в България. Сградата е била предназначена за мюсюлманско духовно училище (медресе), но никога не е изпълнявала такава роля.   Сградата е обявена за архитектурен паметник с национално значение. Експозиционните зали са разположени на три етажа. На първия етаж в девет зали хронологично е проследен животът в периода от VI хилядолетие пр.Хр. до Средновековието. На втория етаж в четири зали е представена природата на Източните Родопи.  На третия етаж е разположена експозицията на отдел „Етнография”. Отпътуване за язовир Кърджали. Настаняване в къщи за гости на брега на язовира в туристическо селище Главатарци.
Втори ден: 07:30 Закуска.  Отпътуване за с.Ненково.Пещера Утробата – към тайните на Богинята майка. Дървена стълба е опряна на скалата. Стъпало след стъпало се изкачваш нагоре към тракийското светилище. Още по нависоко в скалите са изсечени трапецовидни ниши. Според една версия са били място, където са поставяли урните с праха на починалите, според друга са имали изцяло култово значение.Вървим по екопътека към пещерата Утробата. През горички и открити части в Родопите за час и половина стигаме до пещерата.Пътеката е много добре маркирана. По пътя има беседки и пейки за отмора.  Разглеждане на пещерата. Чувството е особено. Сякаш си се смалил и си се отзовал при Богинята- майка, или по точно в нея….. Фотосесия.
Отпътуване за Габрово,В.Търново и Русе. Пристигане в Русе 21 ч.
 ЗАБЕЛЕЖКА: За пешеходната разходка по екопътеката са необходими удобни обувки /маратонки/ дъждобран и раница. Преход отиване и връщане 3 часа.
 
Минимален брой за осъществяване на пътуването : 40 туристи.
Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи : седем дни преди датата на отпътуване.
 
Забележка: Агенцията си запазва правото за промяна в последователността на посещаваните обекти и мероприятия, както и за  промяна на цената до пет дни датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.Уважаеми клиенти, информацията публикувана тук е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на „ Днтур“ ЕООД!

Информация за дати и цени

Дата: 06, 07 октомври 2018 г.  
Цена: 85 лв.
Отстъпки: За деца до 12 г.  -10 % намаление от обявената цена.

Какво е включено в цената

Цената включва: транспорт,  нощувка, закуска, планинска застраховка и екскурзовод, планински водач.

Какво не е включено в цената

Цената не включва: входни такси и беседи за туристическите обекти.
" Днтур" ЕООД

Адрес: Воден № 12
Телефон: 888372855
Сайт: http://dntur.com/

Още оферти