Русе - Перперикон и Татул. Гробницата в Александрово и Музея на тракийското изкуство – Русе (АРХИВИРАНА)


Цени от: 88.00
Продължителност: 2 дни
Транспорт: Автобус
Местоположение: България

Описание

Маршрут: Русе - В.Търново -  Габрово – Перперикон -  Кърджали – Александрово –Габрово - В.Търново - Русе.
 
Програма:
 
Първи ден: Тръгване с автобус   05:00 Русе Дом на културата /Вазата/, В.Търново 07:00 ч. от паркинга  до летен театър, от Габрово -7:40 от от спирката пред общината срещу Априловската гимназия, на връх Шипка 30 мин. почивка. Отпътуване посока Хасково. Посещение Монументът „Света Богородица“ в Хасково, представлява издигаща се над града от височината на Младежкия хълм статуя на Богородица с Младенеца, считана за покровителка на града.  Скулптурата, висока 14 метра и тежаща 80 тона, стои върху 17-метров постамент, който отвътре представлява параклис. С тази статуя през 2004 г. градът влиза в раздел “Религия” на Книгата на Гинес като най-високата статуя на Св.Богородица с младенеца. Свободно време за обяд. Отпътуване за скалните  образувания Каменните гъби. Каменните гъби са  обявени за природна забележителност  от 13.05 1974 г.                                                                                                                                                  13:30 Пристигане в  тракийското мегалитно селище Перперикон.
“…Когато Октавиан, бащата на Август, водил войската си някъде из отдалечените части и в Свещената планина на Дионис, се допитал до оракула на бога за сина си, било му потвърдено от жреците, че синът му ще стане господар на целия свят, понеже, след като виното се разляло върху олтара, димът се издигнал нагоре над върха на светилището чак до небето – знамение като това, което получил и самият Александър Велики, когато принасял жертва на същия този олтар”.
Гай Светоний Транквил. Светилището на Дионис в Свещената планина-Родопите
Вече столетие археолозите търсят прочутото в древността светилище с прорицалище на бог Дионис. Смята се, че неговото намиране по стойност ще е равно на откриването на Троя и Микена.Сведенията за него изключително оскъдни и със сигурност се знае единствено, че храмът е бил в Свещената планина – Родопите. Разглеждане на култовия комплекс с беседа и екскурзовод.Отпътуване за тракийското светилище при с.Татул.Един от най-величествените мегалитни паметници открити по нашите земи, е Тракийското светилище край с. Татул. Датиран е от края на 5 век и началото на 5 хилядолетие преди Хр. Разглеждане с беседа и екскурзовод.  Разглеждане Водното огледало на река Арда в града.                                                 Отпътуване за туристическото селище Главатарци. Настаняване. Свободно време и за вечеря. Нощувка.
 
 Втори ден: 08:00 Закуска. Отпътуване за с. Александрово.Посещение на тракийската гробница и Музея на Тракийското изкуство, построени със средства на правителството на Япония край хасковското село Александрово.
Отпътуване за Габрово, В.Търново и Русе. Пристигане около 20,30 в Русе.
Екскурзията се провежда при минимум 40 туристи.
Срок за уведомяване за не провеждане на екскурзията седем дни преди датата на отпътуване.
 
Минимален брой за осъществяване на пътуването : 40 туристи.
Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи : седем дни преди датата на отпътуване.
 
Забележка: Агенцията си запазва правото за промяна в последователността на посещаваните обекти и мероприятия, както и за  промяна на цената до пет дни датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.Уважаеми клиенти, информацията публикувана тук е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на „ Днтур“ ЕООД!
 
 
 
 

Информация за дати и цени

Дата: 14,15 октомври 2018 г.    
Цена: 88.00 лв. 
Отстъпки: За деца до 12 г.  -10 % намаление от обявената цена.
 

Какво е включено в цената

Цената включва: транспорт, нощувка, закуска, застраховка и екскурзовод.

Какво не е включено в цената

Цената не включва: входни такси и беседи за туристическите обекти.
" Днтур" ЕООД

Адрес: Воден № 12
Телефон: 888372855
Сайт: http://dntur.com/

Още оферти