Русе - Остров Корфу - Рая на Земята – Русе (АРХИВИРАНА)


Цени от: 255.00
Продължителност: 5 дни
Транспорт: Автобус
Местоположение: Гърция

Описание

1 ден. Отпътуване от Варна в 16.30 ч. от ОМВ –Автогара, от Шумен в 18.15 ч. от отбивката на 5- ти км, от Русе в 20.00 ч. от паркинга на Централна ЖП гара Русе, от Велико Търново в 21.15 ч. от Хотел „Етър“, от Габрово в 22.30 ч. от бензиностанция "ЛУКОЙЛ " до „Дома на Хумора и Сатирата“,
2 ден от Стара Загора в 00.30 ч. от бензиностанция ОМV до Автогарата, от Пловдив в 0 1.30 ч. – от ОМВ до хотел „Санкт Петербург“, от София в 3.30 ч. от Автогара „Сердика“ /бивш Трафик маркет/ по маршрут Кулата – Игуменица. Тръгването от различните пунктове се осъществява ако има записани туристи от съответния пункт.
Следобед - трансфер с ферибот от Игуменица до остров Корфу – най-посещаваният гръцки остров в Йонийско море, известен с пясъчните си плажове, византийски храмове и екзотична растителност. Пътува се с ферибот около 1 ч 45 мин.  Пристигане следобед. Настаняване. Нощувка.
3 ден -остров Корфу
Закуска. Панорамна обиколка на Корфу / срещу доплащане / и Двореца Ахилион /XIX в./ - място на разкоша и легендата, построен от Императрица Елизабет, известна като Сиси. Продължаваме за град Корфу /Керкира/- столицата на острова. Обиколката на града започва от най - големия площад Еспланада - сърцето на града. Тук се намира и галерията от арки Листон с многобройните кафенета и ресторанти, копие на Парижката улица „Риволи“, Старата Крепост, портата Свети Георги, църквата „Свети Спиридон“, закрилник на острова. Свободно време за разходка из най - стария квартал Кампиело. Възможност за разходка с корабче – срещу допълнително заплащане.
 “Калипсо стар” ви предлага екзотично едночасово пътуване със специално конструирано корабче, чието прозрачно дъно ви позволява да изследвате и да се насладите на вълнуващия и завладяващ свят на морското дъно. С голямото си разнообразие и красота, подводния свят ще ви удиви. Като допълнение, двата морски тюлена – Симба и Анна ще ви изпълнят уникално подводно шоу, по време на кратката ви почивка на остров Видо. Нощувка.
4 ден -остров Корфу - Палеокастрица и Сидари
Закуска. Екскурзия до Палеокастрица/ срещу доплащане /, един от най - известните курорти на острова, разположен на северозападното крайбрежие. Посещение на манастира Палеокастрица, посветен на Богородица, която според легендата с чудо спасила светата обител, вкаменявайки нападателите - пирати и техните кораби. Свободно време за разходка из околността или разходка с лодка до пещерите в Палеокастрица, най-известната от които е Синьото око. Продължаваме за Сидари – считано за едно от най - пленителните места на острова, известно със своите пясъчни плажове и уникално със своя пясъчен канал образуван от морските води " Канала на любовта". Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.
5 ден-–Закуска. Около 8.30 ч. трансфер от остров Корфу до Игуменица. Пътуването трае около 1 час и 45 минути. Връщане обратно по обратния маршрут през София – Пловдив – Стара Загора – Габрово – Велико Търново – Русе /ако има записани туристи от съответните пунктове/ - Шумен - Варна.

Информация за дати и цени

Автобусна програма 5 дни / 3 нощувки
Дати 20.09 - 24.09.2018
Варна,Шумен, Разград 265 лв (минимум 15 туриста)
Русе, Велико Търново, Габрово 255 лв
Пловдив, Стара Загора 245 лв
София 230 лв

Какво е включено в цената

Цената включва:
 • транспорт с лицензиран автобус 2/3*
 • 3 нощувки със закуски в хотел - http://www.popistar.com/en
 • Водач по време на пътуването

Какво не е включено в цената

Цената не включва:
 • Пътни, фериботни такси и билети-20.00€ на турист.
 • медицинска застраховка – 8 лв./турист. Застраховката е „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 69,99 год., валидна за чужбина, За лица от 70 г. до 85 г. – 12 лв. на човек.
 • Застраховка допълнително покритие: отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета според условията на Застрахователя;
 • Застраховка допълнително покритие: за разходите при смърт и трайно намалена работоспособност вследствие злополука– според тарифите на лицензиран застраховател;
 • Обзорна Екскурзия на Корфу с включена входна такса за двореца Ахилио – 40лв/20€ дете до 12 г. – 20лв/10€
 • Доплащане за вечеря – 12€/на ден
 • Eкскурзия до Сидари – 20лв/ 10€ –минимум 25, дете до 12 г. – 10лв/5€ туриста
 • Разходка с лодка в Палеокастрица -20лв/ 10€
 • Корабчето “Калипсо стар” - възрастен -30лв/ 15€; дете до 12 г. – 20лв/10€
 • “Калипсо стар” ви предлага екзотично едночасово пътуване със специално конструирано корабче, чието прозрачно дъно ви позволява да изследвате и да се насладите на вълнуващия и завладяващ свят на морското дъно. С голямото си разнообразие и красота, подводния свят ще ви удиви. Като допълнение, двата морски тюлена – Симба и Анна ще ви изпълнят уникално подводно шоу, по време на кратката ви почивка на остров Видо.
 • Дете 0 – 7 г. –  настанено в двойна стая с двама възрастни заплаща -120 лв.;
 • Доплащане за единична стая: 90 лв.
 • ВАЖНО!!!Обръщаме внимание на всички, които ще изберат дестинация в Гърция за своята почивка през 2018 г.
От 01.01 се въвежда т.нар. такса "Престой" от Гръцкото министерство на Туризма. Тя се заплаща на място в хотела, а размерът ѝ се определя от неговата категория.
Сумата е следната:
 • за 5* хотели - 4€ /на стая/ нощувка
 • за 4* хотели - 3€ / на стая/ нощувка
 • за 3* хотели - 1.50€ / на стая/ нощувка
 • 2*, 1* хотели - 0.50€ / на стая/ нощувка
 • В случай че откажете да заплатите таксата, хотелът има право да ви откаже настаняване.
 •  
Минимален брой туристи за провеждане на екскурзията - 45 !!
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване
Необходими документи: лична карта / задграничен паспорт със шест месечна валидност от датата на отпътуване: няма санитарни и медицински изисквания за страните по маршрута.
Начини на плащане: 50 % при сключване на договор за организирано пътуване и доплащане до 3 седмици преди отпътуване.
Настаняването в автобуса е по ред на записване или при желание за предни места срещу допълнително заплащане:
От 5-то място до 8-мо място - 30.00лв. на седалка се заплаща допълнително.
От 9-то място до 16 – то място - 20.00 лв. на седалка се заплаща допълнително.
 
Туроператора и Превозвача не носят отговорност за загубен багаж или откраднат и забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.
ВАЖНО: Относно медицинската помощ –Туроператора и Фирмата партньор, могат да укажат съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не са страна и не носят отговорност при неспазване на Общите застрахователни условия от Застрахователя или негов Представител.
 
Информация за острова: Изживейте магията на остров Корфу 
Остров Корфу (Керкира) не е поредното място, което случайно избирате за почивка ще се убедите в това, в момента, в който го видите. Като откъснато късче от рая, островът ще ви омагьоса с кристално синята морска вода, в която вечер се оглеждат стотици звезди, с историята, криеща се зад всеки ъгъл. Красиви паметници, храмове и легенди - следи останали от венецианци, англичани, византийци и гърци. 
Легендата за острова започва хиляди години назад... Във времена на богове, принцеси и нимфи. Историята разказва как Посейдон се влюбва в нимфата Керкира, 
дъщеря на речния бог Азопос и речната фея Менопе. С помоща на Зевс той я отвлича и отвежда на красив далечен остров, който впоследствие кръщава на нея, в знак на любовта му. Години след като любовта им разцъфтява там, се ражда синът им Феак, оттам идва и названието на коренните жители на острова -"феаки", споменати в "Одисея" на Омир. 
Като с машина на времето разхождайки се в Старият град, най-големият средновековен комплекс в цяла Гърция, ще усетите величието на това място сред венецианските стълби и сгради, византийските църкви и красиви фонтани. Столицата не отстъпва по нищо на божествената природа наоколо и дори я допълва с архитектурните си забележителности. Безспорно задължителните за посещение места не са малко, но сред най-интересните от тях са Музеят на азиатското изкуство, известен още като дворецът на "Св. Михаил и Георги" (изграден с камъни, донесени от остров Малта), Английската църква, Археологическия Музей, църквата "Св. Спиридон" - покровителят на острова. Ще имате удоволствието да се разходите по улица "Листон", абсолютно копие на парижката "Риволи", построена от същия инженер Лесер. Ще можете да изпиете едно истинско еспресо или да опитате сицилиански сладолед в една от многобройните сладкарници, докато морският бриз ви разхлажда, а мирисът на десетките цветя ви омагьосва. 
Вечерите ви пък ще минат в танци на сиртаки, пиене на узо и традиционни танцови програми. Възможностите ви не свършват дотук, в зависимост от предпочитанията ви ще можете да опитате разнообразни ястия от азиатската, италианската и гръцката кухня в различните ресторанти из града. Тукашните специалитети също не са за пренебрегване, рибните деликатеси са стихията на местните готвачи.
Веднъж стъпили на Корфу ще бъдете завладени от нежният пясък на 34-те плажа, от кристалното море и красивите заливи, палмите и отрупаните с лимони дръвчета, спиращите дъха пейзажи, архитектурните паметници и автентичния дух на един друг свят... 
Забележителности: Ахилион е луксозна и красива вила и е била построена за Елизабет фон Вилтелсбах императрица на Австрия или широко известна като "Принцеса Сиси“. Дворецът показва любовта на императрицата към гръцката митология и тя се нарича Ахилион в чест на гръцкия герой Ахил. 
Вилата е построена през самата 1892 от италианския архитект Рафаел Карито. Принцеса Сиси използвала вилата всяко лято за да може да избяга от претовареното си ежедневие до нейното убийство през 1898г. в Женева.
Палеокастрица и Сидари са две вълшебни кътчета намиращи се на живописния остров Корфу.
Палеокастрица - археолозите смятат, че това е омировият град Феакия. ПАЛЕО, както го наричат островитяните е една великолепна смесица от живи и ярки цветове и девствена природа. Тук ще ви впечатлят няколко невероятни плажа с кристално чиста вода, сгушени по бреговата линия на Йонийско море. Пейзажът комбинира синьо-зелени води и живописни заливи с маслинови, лимонови и кипарисови градини. Това е само малка част от панорамите, които ще ви завладеят.
Китното градче СИДАРИ се намира в северозападната част на остров Корфу и влиза в класацията на Топ десет за най - красивите места в света. Тук се намират уникално набраздени скали, в които постоянната ерозия е издълбала тунели и пещери. Този шедьовър е творение на морето и вятъра, които с течение на времето са създали пейзаж с ефирна красота, уникална за Средиземноморието. 
 
Общи данни за паспортен и визов режим: лична карта /задграничен паспорт с 6 месечна валидност към датата на отпътуване/. Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител, трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация - съгласие за пътуване от родителите, паспорт или лична карта и акт за раждане.
Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и не зависещи от агенцията обстоятелства !При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!
 
Отпътуването от Шумен, Варна, Разград, Пловдив, Стара Загора, Габрово и Велико Търново, се осъществява при минимум 15 туриста от съответния пункт. Забележка: Преминава се през различните градове само ако има записани туристи от там.
Места за отпътуване и връщане:
Варна – Бензиностанция ОМВ до Автогара –ВАРНА
Шумен – отбивка 5-ти километър
Разград –Автогара Разград
Русе – паркинг на Централна ЖП гара
Велико Търново – пред хотел „Етър“
Габрово – Бензиностанция „Лукойл“ до Дома на „Хумора и Сатирата“
Стара Загора – бензиностанция ОМВ до Автогара
Пловдив – Паркинг ОМВ, хотел “Санкт Петербург“
София – Трафик маркет –Автогара „Сердика“
 
Туроператора има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ със застраховател “Групама Застраховане „ЕАД със седалище и адрес на управление: София, бул.“Цариградско шосе“47А,бл.Вет3 и с полица 7500170000763/13.12.2017 валидна от 00.00ч на 05.01.2018 до 24.00ч на 04.01.2019 г
" Днтур" ЕООД

Адрес: Воден № 12
Телефон: 888372855
Сайт: http://dntur.com/

Още оферти