Русе - Кръстова гора на Кръстовден - Русе (АРХИВИРАНА)


Цени от: 52.00
Продължителност: 2 дни
Транспорт: Автобус
Местоположение: България

Описание

Маршрут: Русе - В.Търново – Габрово - /за Севлиево качване в Габрово/ - Кръстова гора -Бачковски манастир – Асеновград - Габрово - В.Търново - Русе.
 
Програма:
 
Първи ден: Тръгване в 05:00ч.  Русе Дом на културата /Вазата/ -07:00 от В.Търново от паркинг до Летен театър, 07:50 от Габрово от спирката до Общината /срещу Априловската гимназия/. На връх Шипка  почивка, Отпътуване.При с. Граф Игнатиево почивка на плодовия и зеленчуков пазар.Отпътуване за връх Кръстова гора /намиращ се в Централни Родопи, 1545 м.н.в. / към манастирски комплекс “Кръстова гора-Света Троица”.Пристигане около 16:00 ч.Посещение и запознаване с местата за поклонение и  лечение на Святото място с екскурзовод, старата църква “Света Троица”, църквата ”Покров на Пресвета Богородица”, 14 броя параклиси, аязмото в манастира,Скалата на здравето и др. Свободно време за вечеря, разходки и почивка.В 00:00 ч започва тържествената празнична  литургия  за Кръстовден -празника на манастира, която продължава до 03:00 ч.След 03:00 ч. свободно време за почивка и сън сред природата /в района на манастира/ или в автобуса.
Втори ден: В 7:00 ч тръгване от Кръстова гора за Бачковси манастир. Пристигане, посещение на манастира с чудотворната икона на Св. Богородица.Отпътуване за Асеновград. Туристическа програма в Асеновград. Свободно време за разглеждане централната част на града и обяд.
Около 13:30 тръгване за Габрово, В.Търново и Русе.Пристигане  В.Търново около 19:00 ч., Русе 21 ч.
Внимание:
На Кръстова гора няма заведения за хранене и хотели, не се продават цигари. Предлагат се дребни сладки и занимавки, лакомства, кафе.
Да се носят подходящи обувки и топли дрехи за планина, дъждобран, лекарства, да се носи храна.
Да се носят по желание празни съдове  от 3; 5 или повече литра за вода от аязмото за дома.
Минимален брой за осъществяване на пътуването : 40 туристи.
Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи : седем дни преди датата на отпътуване.
 
Забележка: Агенцията си запазва правото за промяна в последователността на посещаваните обекти и мероприятия, както и за  промяна на цената до пет дни датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.Уважаеми клиенти, информацията публикувана тук е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на „ Днтур“ ЕООД!
 

Информация за дати и цени

Дата: 13,14 септември 2018 г.  
Цена: 52.00 лв.
За деца до 12 години: 50 лв.

Какво е включено в цената

Цената включва: транспорт, застраховка и екскурзионно обслужване.

Какво не е включено в цената

Цената не включва: входни такси на туристическите обекти
" Днтур" ЕООД

Адрес: Воден № 12
Телефон: 888372855
Сайт: http://dntur.com/

Още оферти