Русе - Кападокия - Eскишехир - Коня - Бурса – Истанбул- Русе (АРХИВИРАНА)


Цени от: 424.00лв
Продължителност: 6 дни
Транспорт: Автобус
Местоположение: Турция

Описание

1/2ДЕН -860км Отпътуване от гр. Русе в 18.30ч от паркинга на ЦЖП Гара, от Велико Търново -19.30ч от хотел „Етър“,от Габрово –в 20.30ч от Лук Ойл, Стара Загора –ОМВ до Автогара -22.00ч,Свиленград -00.30ч посока Ескишехир/град в Северозападна Турция, център на едноименният вилает, разположен на река Порсук/.Панорамна обиколка на Ескишехир-парка Сазова със замъка на призките, пиратския кораб, зоопарка и аквариума, Старият квартал с къщи от времето на Османската империя Одунпазаръ и чаршията на стъклото. Свободно време. Настаняване в хотел 3*.След кратка почивка в хотела следва пешеходна разходка в центъра на града с екскурзовод и по желание - разходка с гондоли по река Порсук /30.00 лири на турист /.
3 ДЕН-480км Закуска. Отпътуване за Кападокия. По пътя се посещава гробницата на Фригийски цар Мидас и Фригийска столица Гордион /Комбиниран билет от 5 турски лири за двата обекта /.Отпътуване за Соленото езеро. Кратък престои и фотопауза на Соленото езеро. Отпътуване за Кападокия. Пристигане в Юргюп /Кападокия/,настаняване, вечеря. По желание - посещение на Дервишко преставление - Нощно фолклорно заведение „Яшар Баба”– 25 евро. Заведението е под земята и всяка група си има определени места, програмата се изпълнява в средата на ресторанта всички имат възможност да видят танците. Меню: не включва вечеря, само напитки – кока кола, фанта, сиропи, турска ракия, водка, бира и вино. Напитките са неограничени има включени и ядки и через.
4 ДЕН. около 150км Закуска. Възможност за летене с балон /в 05.00ч се прави трансфер от хотела до сборния пункт за летене -по желание -130 ЕВРО/254.00 лв./ заплаща се на място /. Панорамна обиколка с екскурзовод на български език със спирки за разглеждане на природните феномени в областта Кападокия: долината Соджанлъ, осена със скални църкви, най-значимата от които е "Църквата с черните глави", получила своето име от "почернелите" лица на светците от иконите вследствие окислението на съставките на боята; Аванос – очарователно градче на двата бряга на р. Казълърмак. Разглеждане на Червената долина на Дервент с причудливите вулканични образувания и скалните църкви в Гьореме от 8 век. По пътя посещение на подземния град Деринкою или Каймаклъ (един от общо 36-те), обитаван 5 в. пр. Хр., състоящ се от 9 етажа, свързани с каменни стълбища. В древността в града е имало кухни, мазета, винарни, столови, водоизточници, складове за маслини. За да се предпазят от враговете хората, живеещи в града, търкаляли големи каменни блокове, за да запушат изходите. Посещение на Грънчарски център. Вечеря. Нощувка.
5 ДЕН 750 км След закуска отпътуване в посока Бурса, по пътя преминаване през град Коня, който е разположен в централната част на Турция. Коня може да се похвали с дълга история, като е считан за един от най-старите градове в целия свят. Градът често е определян и като един от най-религиозно-консервативните метрополитни центрове в Турция. Някога е бил познат като „Убежището на Исляма“, като в днешни дни жителите му са все още отдадени на религията. Разглеждане на забележителностите – мавзолея на Мевляна, основател на Ордена на танцуващите дервиши – една от най-голямата забележителност на турския фолклор и музея на дервишите, „Двореца на Аладин“. Отпътуване за Бурса. Нощувка в хотел 3*.
6 ДЕН 600 км Закуска. Разглеждане на Бурса с екскурзовод: Стария Чинар, Топхане /гробниците на хановете Осман и Орхан/джамията Улу и Козахан и челшията на коприната. Свободно време.Отпътуване за Истанбул .Нощувка
7ДЕН .Закуска .Свободно време или разходка с корабче по Басфора и панорамна обиколка с местен екскурзовод в Истанбул . Отпътуване за България-слетобяд .  Пристигане в Русе  през  ноща .

Информация за дати и цени

Автобусна програма 6 дни / 4 нощувки
04.09-09.09.2018
Шумен, Варна 444 лв
Русе, Разград 424 лв
Стара Загора, Хасково, Харманли, Свиленград 399 лв

Какво е включено в цената

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • транспорт с лицензиран автобус 3*;
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3 *** в Ескишехир
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3 *** в Кападокия;
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3 *** в Бурса;
 • 1НОЩУВКА В Истанбул в хотел 3***в Истанбул
 • Бонус 2 вечери от агенцията  в хотела в Кападокия !!!
 • описаната туристическа програма с лицензиран екскурзовод на български език по целия маршрут;
 • С групата пътува представител от агенция;

Какво не е включено в цената

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • гранични и транспортни такси -20.00лв на турист.
 • Застраховка „Медицински разходи при болест и злополука на туриста”  2лв/ден на човек за лица до 65 год., с покритие 5000 евро, валидна за чужбина, на ЗАД “Армеец“ с адрес на управление: гр. София ул. “Стефан Караджа“2 ЕИК:121076907
 • Застраховка допълнително покритие: отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета според условията на Застрахователя
 • Застраховка допълнително покритие: за разходите при репатриране на тленни останки при случаите на злополука, болест или смърт – според тарифите на лицензиран застраховател;
 • лични разходи
Допълнителни мероприятия:
 • входни такси за скалните църкви в Гьореме и Ючхисар – 20 лири + 8лири
 • Нощно фолклорно заведение „Яшар Баба”– 25 евро. Заведението е под земята и всяка група си има определени места, програмата се изпълнява в средата на ресторанта всички имат възможност да видят танците. Меню: не включва вечеря, само напитки – кока кола, фанта, сиропи, турска ракия, водка, бира и вино. Напитките са неограничени има включени и ядки и через. Програмата започва в 20.30 ч. до 23.30 ч.
 • входна такса за крепостта „Уч Хисар” +Гьореме скалните църкви с фреските – 30 лири/за всички обекти /
 • входна такса за Подземния град – 25 лири
 • Летене с балон -130 евро /За полета с балон, записалите се туристи ги взимат 1 час преди изгрева на слънцето от хотела. Балоните ги вдигат по време на изгрева и полетът продължава 1 час. Балонът се издига до 800 м и се спуска до нивото на скалите. След полета туристите ги връщат в хотела /около 8 часа /.
 • Разходка с гондола по реката Порсук -30.00 турски лири
 • входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание.
 • Вечеря в ресторант /по пътя от Коня до Бурса /около 9 евро на турист и за тази цена менюто е следното: Чобан салата,1кюфте,1бр пилешки шиш,1бр пържола агнешка /пилешка /,десерт –домашно кисело мляко и 1 вода /500 мл/.
 
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ: За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
Валутен курс: 0,70 лв. = 1 TL
МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ за осъществяване на пътуването: 45 човека
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи: 5 дни преди датата на отпътуване.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Валиден задграничен паспорт. За лица под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + копия, валиден задграничен паспорт, акт за раждане.
За страната няма визови, санитарни и медицински изисквания.
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:В брой или по банков път. При записване по стандартни цени се изисква депозит – 30% от пакетната цена; доплащане –до 20 дни преди датата на отпътуване. При ранни записвания: 50% при записване и останалата сума - до 05.03.2017!
АГЕНЦИЯТА не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп в Турция поради: забрана за напускане на страната, невалидни / забравени / документи или други независещи от туроператора причини !
Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и независещи от агенцията обстоятелства ! При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!
Настаняването в автобуса е по ред на записване. При желание да си резервирате предни места можете да сторите това срещу допълнително заплащане:
От 5-то място до 8-мо място - 30.00 лв. на седалка се заплаща допълнително.
От 9-то място до 20-то място - 20.00 лв. на седалка се заплаща допълнително.
Туроператора и Превозвача не носят отговорност за загубен багаж или откраднат и забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.
 
Туроператора има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ със застраховател “Групама Застраховане „ЕАД със седалище и адрес на управление: София, бул.“Цариградско шосе“47А,бл.Вет3 и с полица 7500170000763/13.12.2017 валидна от 00.00ч на 05.01.2018 до 24.00ч на 04.01.2019 г
" Днтур" ЕООД

Адрес: Воден № 12
Телефон: 888372855
Сайт: http://dntur.com/

Още оферти