Русе - Калофер, Карлово, Сопот и Копривщица – Русе (АРХИВИРАНА)


Цени от: 80.00
Продължителност: 2 дни
Транспорт: Автобус
Местоположение: България

Описание

Маршрут: Русе - В.Търново – Габрово -  Калофер -  Карлово -  Сопот - -  Копривщица - В.Търново - Русе.
 
Програма:
 
Първи ден: Тръгване в  05:00ч. Русе Дом на културата /Вазата/, 07:00 от В.Търново-паркинг  до Летен театър, 07:45 от Габрово- автоспирка пред общината срещу Априловска гимназия, за Севлиево качване от Габрово.Отпътуване за гр.Калофер. Посещение  на мемориалната къща музей   и новата експозиционна зала на Национален музей „Христо Ботев”, открита през 1973 г .Тя е напълно обновена през 2008 г. в чест на 160-ата годишнина от рождението на Ботев. В  експозицията подробно, с фотоси и снимков материал, е представен жизненият път и делото на Ботев. Тук  могат да се видят единствените запазени лични вещи на Ботев – неговият джобен часовник и писалищните му принадлежности.Отпътуване за гр.Карлово.Посещение на Национален музей “Васил Левски” с беседа. Отворена като музей през 1937г, родната къща на Васил Левски се превръща в един от най-посещаваните мемориални музеи в България, неразделна част от представите на всеки българин за Апостола на свободата, място за съхранение на ценни вещи, документи и художествени произведения.Отпътуване за гр.Сопот. Посещение родната къща музей на патриарха на българската литература Иван Вазов с беседа. Паноптикума „Бръснарницата на Хаджи Ахил”  с  образите на Вазовите чичовци с много характер и портретна прилика. Скулптурната работа е дело на Йордан Кръчмаров. Награден със златен медал на Световното изложение в Париж през 1937 г.Посещение на Сопотския метох.   Тук с помощта на игуменката Христина се е укривал Васил Левски в периода 1869 – 1872 г.
В Сопотския метох е съществувал скрипторий за преписване на църковна книжнина и иконописна школа за монахини, действала до 30-те години на 20в. Тук е запазена и най-старата лоза в цяла Югоизточна Европа (а може би и в цяла Европа), която е на 350 години. Светата обител е описана от Иван Вазов в много негови известни произведения, като “Под игото”, “Нова земя”, “Чичовци”, “Хаджи Ахил” и др.Отпътуване за Копривщица. Град музей-сред Стоте национални исторически обекта на БТС. Настаняване за нощувка.
Втори ден: Закуска.Предложение за разглеждане на: Къща-музей на писателя Любен Каравелов, Къща-музей на поета Димчо Дебелянов, Къща-музей на революционера Тодор Каблешков,  Къща-музей на революционера Георги Бенковски,Къща-музей на абаджията Ненчо Ослеков, Къща-музей на търговеца Петко Лютов.Свободно време за обяд. Отпътуване за Габрово, В.Търново и Русе. Пристигане около 21 ч.
Минимален брой за осъществяване на пътуването : 40 туристи.
Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи : седем дни преди датата на отпътуване.
 
Забележка: Агенцията си запазва правото за промяна в последователността на посещаваните обекти и мероприятия, както и за  промяна на цената до пет дни датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.Уважаеми клиенти, информацията публикувана тук е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на „ Днтур“ ЕООД!
 

Информация за дати и цени

Дата: 08 и 09 септември 2018 г.           
Цена:  80.00 лв.

Какво е включено в цената

Цената включва: транспорт, вечеря, нощувка, закуска, застраховка, екскурзовод.

Какво не е включено в цената

Цената не включва: входни такси за туристическите обекти. За деца до 12 г – отстъпка 5 лв.
" Днтур" ЕООД

Адрес: Воден № 12
Телефон: 888372855
Сайт: http://dntur.com/

Още оферти