Русе - Будва - Дубровник - Котор - Русе (АРХИВИРАНА)


Цени от: 309.00лв
Продължителност: 5 дни
Транспорт: Автобус
Местоположение: Хърватска

Описание

1 ден Отпътуване от Русе в 21:00 часа от Централна ЖП Гара –Паркинг Митница, от Велико Търново в 22.30 ч. от х-л „Етър“, от Габрово - 23.30 ч. от бензиностанция „Лукойл“ до „Дома на Хумора и сатирата“
2 ден от Стара Загора в 00,30 ч. от ОМВ – Автогара, от Пловдив в 01.45 ч. от ОМВ, х-л „Санкт Петербург“, от София в 03.45 ч. от Автогара “ Сердика“ /бивш Трафик Маркет/. Транзитно преминаване през Сърбия и Черна гора. Пристигане в Будва. Настаняване в хотел 3*Нощувка. 
3 ден Закуска. Посещение на Котор /срещу допълнително заплащане /. Градът е един от обектите на световното наследство на ЮНЕСКО, заради старото средиземноморско пристанище и впечатляващата градска стена ограждаща града. Которския Залив (Бока Которска) е една от най-врязаните части на Адриатическо море и затова понякога е наричан „най-южният фиорд“. Пешеходна обиколка на старата част на града: Крепосните стени, църкви и катедрали, старинни родови къщи. Свободно време за разходки, снимки, почивка и чаша ароматно капучино. Отпътуване за Будва /срещу допълнително заплащане /. Следобедна пешеходна обиколка на старата част на Будва: крепостните стени, живописните и запазени средновековни улици и площади, цитаделата, католически и православни църкви. Нощувка.
4 ден Закуска. Отпътуване за Дубровник /срещу допълнително заплащане /– перлата на Адриатика. Пешеходна обиколка на Стария град с местен екскурзовод на български език: главната порта – Пиле, улицата „Страдун“, фонтаните на Онуфрий, колоната на Орландо, дворецът Спонца, Францисканския и Доминиканския манастир, църквата „Св. Влахо” (покровителят на Дубровник), пристанището и др. 
Свободно време, през които бихте могли да се запознаете отблизо с някои от множеството музеи на Дубровник, да обиколите Крепостните стени на града или да се насладите на морски специалитети и бяло вино в някое от многобройните малки ресторантчета, разположени в безкрайния лабиринт от кокетни улички от двете страни на Страдун. Възможност за разходка с лодка около о-в Локрум /срещу доплащане/. Отпътуване за Будва. Нощувка.
5 ден Закуска. Отпътуване за България. Спирка на панорамната площадка на – остров “Св. Стефан“ изключително популярен сред световноизвестните личности като Мерилин Монро, Боби Фишър, София Лорен, Клаудия Шифър и др. Днес островът е частна собственост. Фотопауза. По пътя - кратка почивка край бреговете на Шкодренско езеро. Пристигане късно през нощта в София, преди обяд в Русе...

 

Информация за дати и цени

Дати 05.09 - 09.09.2018
20.09 - 24.09.2018
Варна,Шумен, Разград 324 лв (минимум 15 туриста)
Русе, Велико Търново, Габрово 309 лв
Стара Загора, Пловдив,София 299 лв

Какво е включено в цената

Цената включва: 
 • Транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания
 • 3 нощувки в хотел 3*.
 • 3 закуски и 3 вечери
 • фотопауза на Шкодренско езеро фотопауза на остров “Св. Стефан“,
 • пътни, гранични и по маршрута, екскурзоводско обслужване

Какво не е включено в цената

Цената не включва: 
 • Посещение и пешеходна обиколка на Стария Дубровник с местен екскурзовод-20,00€/40.00лв/
 • Разходка с корабче  на о-в Локрум/отпътуване от пристанища  гр.Дубровник  до остров Локрум /разглеждане на острова :соленото езеро ,ботаническа градина ,манастира ,останки от двореца на Максимилиян и др,/– около 22€ - при минимален брой – 30 души;
 • посещение на Будва и туристическа програма -10.00€ /20,00лв/
 • посещение на Котор и туристическа програма -10.00€ /20,00лв/,
 • разходи от личен характер;
 • Медицинска застраховка „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 69,99 год., с покритие 5000€, валидна за чужбина, на ЗАД “Армеец“ с адрес на управление: гр.София ул.“Стефан Караджа“2 ЕИК:121076907 - 10лв/ турист.
 • Застраховка допълнително покритие: отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета според условията на Застрахователя
 • Туристи над 69 год. до 85 год. доплащат за застраховка „Медицински разходи при болест и злополука на туриста“ – 15 лв./турист. Лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие
 • Доплащане при настаняване в единична стая: 100 лв
 • Входни такси: 
 • Цитаделата на Будва – 2€;
 • Стария Град на Котор – 1€;
 • Посещение на Крепостните стени – 150 куни за възрастни, деца до 18 години и студенти с карата за намаление -100 куни;
 • Лифта до хълма Св. Сърдж – 170куни ,деца от 04.00 до 11.99 години -100.00куни
 • Входните такси в Хърватия се заплащат само в куни !!!
 • Входните такси са с ориентировъчни и агенцията не носи отговорност за техните промени.
 
Начин на плащане: В брой или по банков път  Депозит – 50%, доплащане до 20 дни преди отпътуване - по стандартните цени. При Промо оферта – може да има различни условия за плащане.
Минимален брой на туристите за осъществяване на екскурзията - 40 човека.
Срок за уведомяване на туриста в случай, че екскурзията няма да се осъществи - 7 дни преди датата на отпътуване.
Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването. 


Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата;
Туроператорът не носи отговорност, в случай че обектите не работят, поради климатични или други независещи от него обстоятелства.
Валутни курсове: 1 лв. = 3,85 хърватски куни (HRK), 1€ = 7,4 HRK     В Черна гора валутата е€
1 лв. ~ 56 сръбски динара (RSD), 1€ ~ 112 RSD


Необходими документи: 
Задграничен паспорт или лична карта с 6-месечна валидност към датата на заминаване;
За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител, освен паспорт или лична карта, е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и 2 копия/ и акт за раждане/+ копия/.
 
Настаняването в автобуса е по ред на записване или при желание за предни места срещу допълнително заплащане:
От 5-то място до 8- мо място - 30.00 лв. на седалка се заплаща допълнително.
От 9-то място до 20-то място - 20.00 лв. на седалка се заплаща допълнително.
Туроператора и Превозвача не носят отговорност за загубен багаж или откраднат и забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.
ВАЖНО: Относно медицинската помощ – Туроператора и Фирмата- партньор, могат да окажат съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не са страна и не носят отговорност при неспазване на Общите застрахователни условия от Застрахователя или негов Представител.
 
Отпътуването от Шумен, Варна, Разград, Пловдив, Стара Загора, Габрово и Велико Търново, се осъществява при минимум 15 туриста от съответния пункт. Забележка: Преминава се през различните градове само ако има записани туристи от там.
Места за отпътуване и връщане:
Варна – Бензиностанция ОМВ до Автогара –ВАРНА
Шумен – отбивка 5-ти километър
Разград –Автогара Разград
Русе – паркинг на Централна ЖП гара
Велико Търново – пред хотел „Етър“
Габрово – Бензиностанция „Лукойл“ до Дома на „Хумора и Сатирата“
Стара Загора – бензиностанция ОМВ до Автогара
Пловдив – Паркинг ОМВ, хотел “Санкт Петербург“
София – Трафик маркет –Автогара „Сердика“
 
Туроператора има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ със застраховател “Групама Застраховане „ЕАД със седалище и адрес на управление: София, бул.“Цариградско шосе“47А,бл.Вет3 и с полица 7500170000763/13.12.2017 валидна от 00.00ч на 05.01.2018 до 24.00ч на 04.01.2019 г
" Днтур" ЕООД

Адрес: Воден № 12
Телефон: 888372855
Сайт: http://dntur.com/

Още оферти