Рио де Жанейро, водопадите Игуасу, Буенос Айрес, Патагония, Амазония (АРХИВИРАНА)


Цени от: 8970 BGN
Продължителност: 15+ дни
Транспорт: Самолет
Местоположение: Бразилия

Описание

Екскурзии

Рио де Жанейро, водопадите Игуасу, Буенос Айрес, Патагония, Амазония - самолетна екскурзия от София

 

21 дни / 18 нощувки

Транспорт: самолет

Дати: 19.11.2018

Цена: 8970 BGN

 

 

Ел Калафате, Буенос Айрес, водопадите Игуасу, Рио де Жанейро, Манаус

26.02.2018; 16.04.2018; 19.11.2018

 • 1 ДЕН
 • Среща в 17.00ч. на летище София, Терминал 2. В 19.05 ч. - самолетен полет София – Рим с “All Italia”. Пристигане в Рим в 20.00 ч. В 23.20 ч. - полет – Рим - Буенос Айрес.
 • 2 ДЕН
 • Пристигане в Буенос Айрес в 07.55 ч. местно време Трансфер до летище, откъдето в 16.00 ч. - самолетен полет Буенос Айрес - Ел Калафате с “Aerolineas Argentinas”. Пристигане в Ел Калафате в 19.15 ч. Трансфер до хотела и настаняване. Ел Калафате е чаровен туристически град, разположен на езерото Аржентино. Свободно време с възможност да вкусите превъзходно агне на барбекю или типичен аржентински стек с най-известните аржентински вина. Нощувка в Ел Калафате.
 • 3 ДЕН
 • Закуска. През този незабравим ден Ви се предлага целодневна екскурзия до величествения глетчер Перито Морено в Националния парк “Лос Гласиарес”- единственият глетчер в света, който бавно се пидвижва, докато не стигне брега. За тези от Вас, които искат да направят „мини-трекинг” из ледника Перито Морено (по желание срещу допълнително заплащане и само за туристи до 65 год. възраст), предлагаме следното: Едно от най – интересните изживявания, които ледникът предлага на своите туристи, е есктремната разходка, започваща от залива Бахо лас Сомбрас, намиращ се на 8 км от самия ледник. От там пътувате с лодка около 20 мин. и слизате на отсрещния бряг, където след 30-минутна разходка през гората достигате ледника. Преди да започне разходката по него, ще ви бъдат раздадени специални шипове, които да сложите под обувките си. Самият тур продължава час и половина и е екстремен, тъй като имате възможността да се разхождате директно върху леда, по върховете и долините на ледника Перито Морено, както и да се насладите на невероятните гледки, разкриващи се пред Вас. На връщане, след 30-минутна разходка из тучната гора Магалик, в 16:00 ч. ще отплавате обратно за залива Бахо де лас Сомбрас. Нощувка в Ел Калафате.
 • 4 ДЕН
 • Закуска. Екскурзия до езерото Лаго Аржентино в Националния парк“ Лос Гласиарес” с посещение на глетчерите Онели, Спе¬га¬зи¬ни и Упсала и плаване сред множество свободно носещи се айсберги. Връщане в Ел Калафате. Нощувка в Ел Калафате.
 • 5 ДЕН
 • Закуска. Свободно време. Трансфер до летището. В 16.20 ч. - самолетен полет Ел Калафате – Буенос Айрес. Пристигане в Буенос Айрес в 19.16 ч. Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка в Буенос Айрес.
 • 6 ДЕН
 • Закуска Свободно време до обяд. След обяд от 14.00 ч. - панорамна и туристическа обиколка на Буенос Айрес – разглеждане на чаровния квартал „Ла Бока”, родното място на тангото,„Пласа де майо” с Каса Росада, Катедралата, Кметството, сградата на Националната банка, театър Колон (само отвън), Гробницата на Евита Перон в елегантния квартал Реколета, Палермо с фото-стоп на площада на Обединените нации и др. Вечерта – свободно време. Нощувка в Буенос Айрес.
 • 7 ДЕН
 • Закуска. Свободен ден в Буенос Айрес или по желание - екскурзия до ранчо и среща с гаучоси в пампата (тръгване в 09.00 ч. сутринта), където ще имате възможност да участвате или наблюдавате обяздване на коне, да наблюдавате шоу на гаучосите с танци и да опитате от чая мате. Очаква ви вкусен обяд със специалитети на гаучосите и напитки. Връщане в хотела около 17.00-18.00 ч. Нощувка в Буенос Айрес.
 • 8 ДЕН
 • Този ден Ви се предлагат по желание: 1. Еднодневна екскурзия с ферибот до Монтевидео с включена туристическа обиколка. Ранна закуска. Тръгване от хотела в 06.15 ч. В 08.00 ч. – отплаване с кораб от пристанището на Буенос Айрес. В 11.00 ч. - пристигане в Монтевидео. Следва туристическа обиколка: Площада на свободата (Независимостта), Сградата на Парламента. Обиколката продължава с посещение на аристократичния квартал на Монтевидео, Крайбрежния булевард с хубавите плажове. Имате възможност да се наслаждавате на панорамата на града. В 17.00 ч.- посещение на шопинг центъра “Пунта Каретас”. В 18.00 ч.- трансфер до пристанището. В 19.00 ч. – заминаване за Буенос Айрес. Пристигане в Буенос Айрес около 23.00 ч. или 2. Еднодневна екскурзия с ферибот до Колония дел Сакраменто (Colonia del Sakramento) - бившата португалска да Сакраменто Colonia е град в югозападната част на Уругвай, от Рио де ла Плата, с лице към Буенос Айрес, Аржентина. Това е най-старият град в Уругвай и столица на областта Колония. Тя има население от 21 714 (при преброяване през 2004 г.). Той е известен със своите исторически места, част от световното културно наследство. Модерната Колония дел Сакраменто произвежда текстилни изделия и има зона за свободна търговия, в допълнение към политехнически център и различни правителствени сгради. Нощувка в Буенос Айрес.
 • 9 ДЕН
 • Закуска Този ден Ви се предлага, по желание - екскурзия с корабче по река Тигре до мястото, наречено “Тигре и Делта”. Пътува се с автобус до гр.Тигре, откъдето се прави разходка с корабче по р.Тигре и делтата на р.Парана. Очаква ви едно изключително приятно пътуване между острови с хубави вили и къщи. Корабчето минава през екзотични заливи и пампа, като дава възможност за евентуална среща с представителите на местната фауна. В ранния следобед се връщаме в хотела. Възможност за разходка в централната част на града с пешеходната улица „Флорида”, където ще имате възможност да се насладите на танцуващи по площадите майстори на аржентинското танго, на редица красиви сгради и множество магазини. Вечерта, по желание – посещение на танго шоу. Нощувка в Буенос Айрес.
 • 10 ДЕН
 • Закуска. Свободно време. В 13.00 ч. - трансфер до летището и в 15.10 ч. - полет Буенос Айрес - Игуасу с “Aerolineas Argentinas’’ Кацане в Игуасу в 17.00 ч. Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка в Игуасу.
 • 11 ДЕН
 • Закуска. Този преди обяд Ви се предлага, по желание - екскурзия до индианско селище или свободно време с възможност за плаж край басейна на хотела, разположен в тропически парк с екзотични птици. Следва посещение на най-впечатляващите водопади в Южна Америка от бразилска страна. Възможност за участие в макуку сафари - разходка с моторница под водопадите (по желание). Имате уникалната възможност за полет с хеликоптер над водопадите Игуасу (по желание). Нощувка в Игуасу.
 • 12 ДЕН
 • Закуска. Посещение на Птичия парк, където ще видите на живо най-интересните птичи представители на фауната на Южна Америка. След обяд -разглеждане на водопадите от аржентинска страна. Вечерта, по желание - посещение на шоу програма с типичните танци на Бразилия, Парагвай и Аржентина (с включена вечеря). Нощувка в Игуасу.
 • 13 ДЕН
 • Закуска. Трансфер до летището. В 06.23 ч. - полет Игуасу – Рио де Жанейро. Кацане на летището в Рио в 08.19 ч. Посещение на Ботаническата градина (входът се плаща допълнително), една приятна разходка във флората на Южна Америка. Възможност за снимки. По желание - посещение на най-известния стадион в света Маракана, където имате възможност да влезете в съблекалните и вътре в стадиона (входът се плаща допълнително). Трансфер до хотела и настаняване. Вечерта - възможност за разходка по Копакабана, един от най-известните плажове в света, посещение и разглеждане на хотел „Копакабана палас”. Нощувка в Рио де Жанейро.
 • 14 ДЕН
 • Закуска. Туристическа обиколка “един ден в Рио” с местен екскурзовод и превод на български език - забележителностите в центъра на града Сградата на „Театро мунисипал” (”Teatro Municipal”), Сградата на Кметството, Сградата на „Банко ду Бразил” (”Banco du Brasil”) и др., кварталите Копакабана, Ипанема, Леблон, планината Сера де Кариока, която е част от Националния парк Тиджука, където на хълма Корковадо е разположена статуята на Исус Христос - символът на града. Обяд в ресторант в квартала Копакабана, по време на който ще имате възможност да опитате типичните ястия за Бразилия. Изкачване с два кабинкови лифта до хълма „Захарната глава”, откъдето се открива най-красивата гледка към залива Гуанабара, в който живописно е разположен града. Вечерта, по желание – посещение на изключително интересното шоу „Платаформа”, където ще се насладите на ритмите и пищните костюми на самбата, ще се пренесете във времето на Карнавала в Рио. Нощувка в Рио де Жанейро.
 • 15 ДЕН
 • Закуска. Този ден Ви се предлага, по желание – еднодневна екскурзия до Петрополис, където се намира бившата лятна Резиденция на двамата бразилски императори Педро І и Педро ІІ. Следва разглеждане на Двореца и китното градче Петрополис. Връщане в хотела в Рио де Жанейро към 16.00 ч. Свободно време с възможност за посещение на световно известната фабрика за скъпоценни камъни „Щерн”. Ще Ви бъде показана обработката на скъпоценните камъни и ще посетите шоу-рума, където може да си купите произведения на фабриката. Нощувка в Рио де Жанейро.
 • 16 ДЕН
 • Закуска. Свободен ден с възможност за плаж или по желание – екскурзия до лагуните на Ангра дос Рейс – зеленото крайбрежие и разходка с корабче до един от тропическите острови (с включен обяд). Привечер - връщане в Рио де Жанейро. Вечерта - разходка по най-известния плаж в света Копакабана, където може да пийнете типична бразилска напитка или да вечерятe. Нощувка в Рио де Жанейро.
 • 17 ДЕН
 • Закуска. Трансфер до летището. В 07.06 ч. - полет Рио де Жанейро – Манаус. Пристигане в Манаус в 12.00 ч. (Манаус е град в Бразилия, столица на щата Амазонка. Разположен е на устието на река Рио Негро в река Амазонка. Той е един от най-големите усамотени и недостъпни градове в света.) Трансфер до лоджия в Амазонската джунгла. Настаняване и обяд. Вечерта, по програма на лоджията – екскурзия с наблюдаване на алигатори. Вечеря и нощувка в лоджия в джунглата на Амазония.
 • 18 ДЕН
 • Закуска. Активности в джунглата, предлагани по програма на лоджията. Обяд. Вечеря и нощувка в лоджия в джунглата на Амазония.
 • 19 ДЕН
 • Закуска. Активности в джунглата, предлагани по програма на лоджията – разходка в джунглата, посещение на Гората на маймуните, посещение на селище на местни племена, риболов, вечерна разходка с кану; екскурзия до феномена „Срещата на реките” – сливането между реките Рио Негро – река с тъмен (почти черен) цвят и пясъчната мътно-жълтеникава река Амазонка. Обяд. Вечеря и нощувка в лоджия в джунглата на Амазония.
 • 20 ДЕН
 • Закуска. Трансфер до летището в Манаус. Полет Манаус – Рио де Жанейро. Пристигане в Рио де Жанейро. В 18.20 ч. – самолетен полет Рио де Жанейро – Париж.
 • 21 ДЕН
 • Пристигане в Париж в 08.00 ч. В 10.20 ч. – самолетен полет Париж – София. Пристигане на летище София в 14.05 ч.

  ЦЕНА:

  - 8 970 лв е за човек в двойна стая.

  - за единична стая се доплаща

 • ЦЕНАТА Е ВАЛИДНА ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 14 ЧОВЕКА ЗА ИГУАСУ И БРАЗИЛИЯ И МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА ЗА АМАЗОНИЯ
 • ПРИ ПО-МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ
 • При записване се внася депозит от 2 400 лв

  В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:

 • - всички самолетни билети за международните и вътрешните полети;
 • - летищни такси за международните полети – 1 232 лв/ 630 евро (21.03.2017 г.) - подлежат на потвърждение;
 • - летищни такси за вътрешните полети – 323 лв/ 165 евро (21.03.2017 г.) - подлежат на потвърждение;
 • - всички трансфери летище - хотел - летище;
 • - трансфер от летището в Манаус до лоджия в Амазонската джунгла и обратно;
 • - 3 нощувки със закуски в Ел Калафате в хотел 3*;
 • - 5 нощувки със 4 закуски в Буенос Айрес в хотел 4*;
 • - 3 нощувки със закуски в Игуасу в хотел 4*;
 • - 4 нощувки със закуски и 1 обяд в Рио де Жанейро в хотел 4*;
 • - 3 нощувки с 3 закуски, 3 обяда и 3 вечери в лоджия в джунглата на Амазония;
 • - целодневна екскурзия до глетчера Перито Морено в Националния Парк “Лос Гласиарес” (3-ти ден);
 • - екскурзия до ез. Лаго Аржентино и глетчерите Онели, Спегазини и Упсала в Националния парк “Лос Гласиарес” (4-ти ден);
 • - панорамна и туристическа обиколка на Буенос Айрес (6-ти ден);
 • - туристическа обиколка „един ден в Рио” (14-ти ден);
 • - изкачване на хълма Корковадо /със статуята на Исус (със зъбчата железница, като се пътува през тропическа гора (14-ти ден);
 • - качване с лифт до хълма „Захарната Глава” (14-ти ден);
 • - посещение на Ботаническата градина в Рио (без входа и без билетите за градския транспорт - те се плащат допълнително (13-ти ден);
 • - посещение на фабриката за скъпоценни камъни „Щерн” (15-ти ден);
 • - посещение на водопадите Игуасу от бразилска (11-ти ден) и от аржентинска страна (12-ти ден) - без входа за Националния парк с водопадите Игуасу, плаща се допълнително;
 • - 1 обяд в ресторант в квартала Копакабана (с типичните ястия за Бразилия) – 14-ти ден;
 • - наземен транспорт с туристически автобус;
 • - екскурзоводско обслужване, водач от ТА и местен екскурзовод с превод на български език;
 • - активности в Амазонската джунгла като например наблюдаване на алигатори, разходка в джунглата, Гората на маймуните, селище на местни племена, риболов, вечерна разходка с кану; екскурзия до феномена „Срещата на реките” (19-ти ден);
 • - наземен транспорт с туристически автобус;
 • - екскурзоводско обслужване, водач от страна на ТА и местен екскурзовод (с превод на български език);
 • - такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - ­138 лв.

  ДОПЪЛНИТЕЛНО СЕ ЗАПЛАЩАТ:

 • - медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро – 48 лв (за лица до 65 год.), за лица от 65 год. до 80 год. - 96 лв;
 • - допълнителна застраховка „Отказ от пътуване”;
 • - билети за градски транспорт: - метро (5-ти ден) – около 5-6 щ.долара; билет - около 2 щ.долара) - за автобус (5-ти ден) – около 12 щ.долара;
 • - вход за Националния Парк “Лос Гласиарес” - 60 щ.долара (2 х 30 щ.долара - 3-ти и 4-ти ден);
 • - „мини-трекинг” из ледника Перито Морено в Националния парк “Лос Гласиарес” -
 • - 190 щ.долара (плащат се в офиса на ТА) - 3-ти ден (разрешен е само за туристи до 60 год.възраст);
 • - вход за Птичия парк в Игуасу – 15 щ.долара;
 • - вход за Ботаническата градина – 10 реала (около 5 щ.долара) - 13-ти ден;
 • - посещение на стадион Маракана (вход + транспорт) – 18 щ. долара (13-ти ден);
 • - посещение на ранчо в пампата (с включен обяд) – 130 щ.долара (7-ми ден);
 • - екскурзия до Монтевидео (с ферибот) – 335 щ.долара (с включена обиколка на Монтевидео и трансфер до ферибота) - 8-ми ден
 • или
 • - екскурзия до Колония дел Сакраменто (с ферибот) - 170 щ.долара (8-ми ден);
 • - екскурзия с корабче до „Тигре и Делта” – 70 щ. долара (9-ти ден);
 • - танго шоу в Буенос Айрес – 145 щ.долара (с вечеря) /9-ти ден/ – 95 щ.долара (без вечеря)
 • - екскурзия до индианско селище в джунглата – 45 щ.долара (11-ти ден);
 • - макуку сафари - от бразилска страна – 105 щ.долара; (11-ти ден);
 • - полет с хеликоптер над водопадите Игуасу – 120 щ.долара (за 1 турист) - 11-ти ден (плаща се на място);
 • - вход за Националния парк с водопадите Игуасу (плаща се в местна валута) - от бразилска страна – 24 щ.долара (в реали) (11 – ти ден); от аржентинска страна – 30 щ.долара (в аржентинско песо)(13- ти ден)
 • - шоу програма в Игуасу (с вечеря) – 75 щ.долара (12-ти ден);
 • - самба шоу „Платаформа” в нощен клуб в Рио - 115 щ.долара (без вечеря), 130 щ.долара (с вечеря) - 14-ти ден;
 • - екскурзия до Петрополис – 70 щ. долара (15-ти ден);
 • - екскурзия до лагуните на Ангра дос Рейс и разходка с корабче до тропически остров (с включен обяд) – 90 щ.долара (16-ти ден).

  Забележки:

 • Входовете на посещаваните обекти и полета с хеликоптер се плащат на място;
 • За полетите между отделните държави лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен багаж.
 • Всички екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на ТА .
 • Категоризацията на хотелите в Бразилия, Аржентина, Патагония и Амазония не съответства на критериите за категоризация на хотелите в Европа.
 • За екскурзията до Монтевидео местата се заявяват предварително още при записване, защото са ограничени.

  НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

 • - Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;
 • - За лица под 18 год. - нотариално заверена декларация от родителите за разрешение детето им да пътува в чужбина.

  Информация за хотелите (или подобни):

 • EL CALAFATE - Unique Luxury Patagonia 4* - https://www.hotels-unique.com/es/hoteles/uniqueluxurypatagonia/
 • BUENOS AIRES - Vista Sol 4* - http://vistasolbuenosaires.com/
 • FOZ DE IGUASU - Viale Tower Hotel 4* - http://www.vialehoteis.com.br/
 • RIO DE JANEIRO - Augustos Rio Copa Hotel 4* - http://www.riocopa.com/site/pt/index.asp
 • AMAZONIA – Amazon Ecopark Jungle Lodge - www.amazonecopark.com.br
 • 0052

   

   

   

 •  

ГЛОБЪЛ ТУРС ООД

Адрес: гр. Варна, бул. Княз Борис 86
Телефон: 052/601085; 0899818457
Сайт: http://www.globaltours-bg.com

Още оферти