Речен Круиз Германия, Франция и Холандия ПОТВЪРДЕН! (АРХИВИРАНА)


Цени от: 1705 лв.
Продължителност: 8 дни
Транспорт: Круиз
Местоположение: Белгия, Германия, Холандия

Описание

Преоткрий Германия, Франция и Холандия с речен круиз по Рейн! 
Потвърден круиз с водач от България! Последни места!

Маршрут: Майнц - Манхайм - Страсбург - Колмар - Вормс - Рюдесхайм - Кобленц - Кьолн - Амстердам 

Програма 
1 ден 25.09.2019 Майнц 
Настаняване на круизния кораб в Майнц след 16.00 ч. Отплаване в 23.00 ч. 

2 ден 26.09.2019 Манхайм 
Закуска. Престой в Манхайм между 07.00 и 14.00 ч. Може да се разходите из града или да изберете екскурзия до университетският град Хайделберг, който се намира само на 20 км. от Манхайм. Наричан столицата на романтизма, през 19 век в него са творили Гьоте и Шуман. Ще посетите замъка над Хайделберг, един от най-старите в Германия. Дострояван през различни епохи, той е носител и на различни архитектурни стилове - немски барок, готика и ренесанс. В миналото в него се е намирала и първата аптека в света, на чието място днес има малък музей, където могат да се видят средновековни хирургически инструменти, аптекарски везни и други интересни предмети. Ще видите огромната винена бъчва в мазето, слънчевия часовник със зодиакални знаци и различни скулптури от епохата на възраждането. След това ще може да се разходите из старата част на Хайделберг, която впечатлява с красиви исторически сгради, църкви, площади, както и с най-стария университет в Германия от 14 век. Връщане на борда за обяд и отплаване към Страсбург. 

3 ден 27.09.2019 Страсбург - Колмар 
Престой в Страсбург между 05.00 и 22.00 ч. В днешния ден може да разгледате два от най-колоритните френски градове. Преди обяд ви очаква екскурзия из Страсбург. Този град ще ви завладее напълно. Особено впечатляващ е старинният район с канали и покрити мостове, наречен „Малката Франция“. Тук се е запазила традиционната архитектура, характерна за Елзас. Ще видите и перлата на европейската готика, катедралата Нотр Дам, най-високата сграда в Средновековна Европа. Старият град е включен в листата на ЮНЕСКО, а в новата част ще видите Съвета на Европа, Европейския парламент, Съда за правата на човека. След обяд на борда е време за Колмар, романтичен, малък град, считан за столица на винения район Елзас във Франция. Старият град е пресечен от канали и затова често е наричан и Малката Венеция. Пешеходната обиколка ще ви покаже сгради, църкви и площади, които носят 8 вековна история и са в различни архитектурни стилове - немска готика, ренесанс и барок, френски класицизъм и нео-барок. Връщане на кораба за вечеря. 

4 ден 28.09.2019 Вормс - Рюдесхайм 
Днес ще бъдете във Вормс, един от най-старите немски градове между 08.00 и 14.00 ч. Ще може да разгледате катедралата Свети Петър, една от трите романски имперски църкви в страната. В историята Вормс е известен с процеса, при който Мартин Лутър е призован от император Карл V да се откаже от вярата си. След като отстоява твърденията си, той е изгонен извън границите на империята. Северно от стария град се намира реставрирания еврейски квартал с работещата синагога от 11 век. До втората световна война тук е била най-старата еврейска общност в Германия. Ще се върнете на борда за обяд и приятен следобеден круиз до Рюдесхайм, където ще бъдете в 18.30 ч. Градчето се намира в един от известните винени райони на страната, като винената традиция тук е поставена още от римляните. Центърът е запазил къщи от средновековието, а главната улица Дроселгасе е магнит за посетителите с множеството барове и таверни. Пъстрото немско градче посреща над 3 милиона гости всяка година. А след разходката ще имате възможност да дегустирате част от известните вина, които се произвеждат тук. 

5 ден 29.09.2019 Кобленц 
Свободно време сутринта. Отпътуване от Рюдесхайм в 11.00 ч. След обяд на борда ще спрем в Кобленц, където ще имаме престой между 15.00 и 22.00 ч. Кобленц е един от най-старите градове в Германия с 2000-годишна история, разположен при сливането на реките Рейн и Мозел. Пешеходната разходка из старинните романтични улички ще ви срещне с едни от най-старите църкви в Германия, старинните търговски къщи, кметството от 17 век, монумента на кайзер Вилхелм I. 

6 ден 30.09.2019 Кьолн 
Пристигане в Кьолн в 03.30 ч. сутринта и престой до 22.00 ч. Днес може да се разходите сами из града или да се включите в екскурзия из историческия център, където се намират 
средновековна сграда на Кметството, останки от римския период, красиви романски църкви, известната Кьолнска катедрала, строена повече от 600 г. Ще научите и историята на дома, в който се създава прочутата Кьолнска вода или О’де колон. 

7 ден 01.10.2019 Амстердам 
Тази сутрин слез закуска ще се насладете на красивата панорама, преди да пристигнете в 15.00 ч. в последната точка на нашия маршрут - столицата на Холандия. Амстердам е градът с най-големия исторически център в Европа. При прокопаването на каналите, през времето на Златния му век през 17 век, са се създали над 90 малки острова, свързани с мостове. По време на разходката ще видите красиво декорираните къщи, превърнали се в символ на Холандия, главния площад Дам, Кралския дворец, Националния музей и цветния пазар. 

8 ден 02.10.2019 Амстердам 
Освобождаване на кораба след закуска. 

Информация за дати и цени

25.09. - 2.10.2019 г. 
8 дни / 7 нощувки
Цени 
Палуба и каюта Основна прозорец Средна с френски балкон Горна с френски балкон Средна прозорец
Човек в двойна каюта 870 евро/1705 лв. няма места няма места 980 евро/1920 лв.
Единична каюта 1170 евро/2293 лв. няма места няма места 1745 евро/3420 лв.
Дете 2-11,99 г. 755 евро/1480 лв. няма места няма места 820 евро/1607 лв.
Детето ползва отстъпка като 2-ри човек в стая с 1 възрастен. 
Единичните каюти са само на запитване 
Корабът разполога само с 1 кабина за тройно настаняване. Цена за такъв тип настаняване, след запитване. 


Резервации: 
Резервации се приемат с авансово плащане от 30%. 
Пълно плащане 60 дни преди датата на отпътуване.

Какво е включено в цената

7 нощувки в двойна каюта; 
7 закуски, 6 обяда, 7 вечери; 
Следобедно кафе със сладки или вечерен снакс; 
Чай и кафе на самообслужване от 07.00 ч. до 19.00 ч.; 
Коктейл за добре дошли; 
Капитанска вечеря със специално меню; 
Пристанищни такси; 
Жива музика в бара; 
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро със ЗАД Мондиал; 
Тур мениджър по време на круиза на български език. 

Какво не е включено в цената

Самолетен билет и двупосочен трансфер. / оферират се минимум 30 дни преди пътуването /. 
Допълнителни екскурзии, заявяват се и се заплащат от България, 
Напитки по време на хранене; 
Бакшиши към персонала - 35 евро, заплащат се на място. 
АПОЛО 2000 ООД - офис Дондуков

Адрес: София, ул. Тракия 17 - до парк Заимов
Телефон: 0899298441
Сайт: http://www.facebook.com/tourismtravelandjourney/

Още оферти