Резервиране на местни екскурзии, атракции и активности

публикувано на 28.04.2015 18:16

Когато посетим чужда държава, независимо дали организирано или индивидуално, почти задължително искаме да видим местните забележителности, събития и атракции. Те могат да бъдат най-разнообразни според дестинацията  - панорамни обиколки на града, посещения на музеи, театри, сафари в пустинята, гмуркане, разходка с лодка, изкачване на най-висока точка, концерти, тур до съседни забележителности, полет с хеликоптер или балон, мини круиз.

Има дестинации които предлагат цяло изобилие от атракции, а през активния сезон резервирането им на място може да отнеме много време. В някои случаи дори запазването на атракция може да бъде и невъзможно поради големия наплив от туристи. Чакането за влизане в колизеума в Рим през лятото например може да отнеме над 2 часа. 

Много добра идея е, като част от планирането на дадено пътуване, всеки турист внимателно да проучи какви активности се предлагат в дадената дестинация, в кои дни, каква е натовареността и цената. Например, може да научите, че ако резервирате билети за колизеума в Рим предварително, може да получите достъп през експресния вход и така да си спестите чакане с часове на място. Може да научите, че резервирането предварително струва по-евтино отколкото закупуване на място. 

Предварителното планиране на активностите може да направи почивката Ви и по-ползотворна, особено ако разполагате с ограничено време в дадената дестинация. 

Днес почти всяка туристическа агенция може да Ви предложи предварителна резервация на местни екскурзии и атракции. За целта просто изпратете запитване през travelmix.bg. Разбира се, можете да си ги резервирате и сами използвайки някои от най-големите сайтове за местни екскурзии в света - www.isango.com и www.viator.com. Ще бъдете изненадани колко много неща може да правите в следващия град който предстои да посетите!