Промоция! Рим, Тоскана и Чинкуе тере през есента с полет от София и Варна (АРХИВИРАНА)


Цени от: 1132 лева
Продължителност: 8 дни
Транспорт: Самолет
Местоположение: Италия

Описание

Самолетна екскурзия из Италия - Рим, Тоскана и Чинкуе тере с полет от Варна и София
 
Пакетна ЦЕНА за РАННО ЗАПИСВАНЕ при отпътуване от СОФИЯ: 579 евро/1132 лв. при записване до 30.06.2018.
 
Пакетна ЦЕНА за РАННО ЗАПИСВАНЕ при отпътуване от ВАРНА: 629 евро/1230 лв. при записване до 30.06.2018.
 
Стандартна цена за отпътуване от София: 729 евро/1426 лв.
 
Стандартна цена за отпътуване от Варна: 779 евро/1524 лв.
 
Програма на пътуването:

Ден 1 Варна/ София – Рим
За клиенти от Варна: полет на авиокомпания България еър в 05:00 от Варна и в 05:50 кацане в София. 
Полет от София в 07:35 и кацане в Рим в 08:30. Туристическа обиколка с екскурзовод на български език на РИМ-Великият! Когато си в Рим означава да вдъхнеш от историята, да видиш постиженията на античното изкуство, което прави града толкова уникален! Вижте само какво ви очаква на срещата ви с Вечния град: Колизеума (едно от чудесата на античната архитектура, символ на Рим, побирал над 60 000 зрители!), Капитолийския хълм с площад „Кампидольо”, Римския форум – главната археологическа зона на града, площад Венеция – георафския център на града с паметника на крал Виктор Емануил ІІ, обединителят на Италия, площад Навона, фонтана Треви- благославящ водата като символ на живота и благополучието, и т.н. (продължителност - около 3,5 - 4 часа, придвижване с метро). Свободно време. 
Нощувка.

Ден 2: Ватикана
Закуска. Туристическа програма по желание: посещение на Ватиканските музеи и катедралата „Св.Петър” с екскурзовод на български език, около 3-3,5 часа с включен входен билет и слушалки (организира се при предварителна заявка от България и наличие на група от минимум 15 туристи - цена 90 лв.). 
ВАТИКАНА - Да дойдеш в Рим и да не видиш папата....Може и да го видим, може и не, но Ватикана – във всички случаи! Най-малката държава в света, седалище на главата на Римокатолическата църква, не престава да храни интереса на милиони туристи и поклонници от цял свят. Нека се присъединим към тях и да се възхитим на шедьоври като базиликата Св.Петър и Сикстинската капела, Ватиканските музеи, заради които и ЮНЕСКО е дала своята благословия Ватикана да бъде включена в Списъка за световно културно наследство. 
Свободно време или по желание, срещу доплащане – пешеходна обиколка с екскурзовод на български език на църквите „Сан Джовани ин Латерано”, „Сан Клементе”(цената не включва посещение на криптата, където се намира гробът на Св. Кирил – 10 евро), „Сан Пиетро ин Винколи”.

Ден 3: Сан Джимининяно и Сиена
Закуска. Отпътуване за един от най-живописните градове на област Тоскана – Сан Джиминяно. Пешеходна разходка по живописните малки улички в сърцето на града. Разглеждане на средновековните каменни кули, Катедралния площад, църквата „Св. Франциск”. 
САН ДЖИМИНЯНО е малко градче сред хълмовете на Tоскана. Наричат го Средновековният...Манхатън заради многобройните кули, изградени през Средновековието от богати местни фамилии. Разходката из централния площад Пиаца дей Пополо ще ни потопи в атмосферата на отминали епохи. 
Отпътуване за Сиена. 
СИЕНА е град, основан от римляните. През Средновековието се издига до богато и важно търговско и финансово средище в областта Тоскана. Историческият му център от епохата на Средните векове е под закрилата на ЮНЕСКО. Една от големите забележителности на Сиена е площадът Пиаца дел Кампо с вид на обърната раковина. Катедралата е истински шедьовър на италианската готика от периода ХІІ- ХІV век. А Торе де Манджа със своите 102 метра е втората по височина кула в Италия след тази в Кремона. Градът е известен и с традиционните конни надбягвания на централния площад, наречени палио, които водят началото си още в древността и поставят на изпитание състезаващите се квартали на града, носещи името контради, всеки със свой символ: охлюв, вълчица, и пр. 
Отпътуване за Монтекатини Терме. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка.

Ден 4: Флоренция
Закуска. По желания, срещу доплащане отпътуване за Флоренция. 
ФЛОРЕНЦИЯ е своеобразната столица на Тоскана. Събирателна точка на голямото изкуство, прославило великите италиански архитекти, строители, художници, поети в целия свят. По време на обиколката ни в града като на кинолента пробягват неговите топ забележителности: площадът Дуомо с катедралата Санта Мария дел Фиоре и кулата на Джото, площадът на сеньорията Палацо Векио – дворецът на Медичите, могъщата флорентинска фамилия, управлявала града в продължение на три столетия и станала известна с своето меценатство, църквата Санта Кроче, галерията Уфици, където са изложени шедьоври на Джото, Микеланджело, Леонардо да Винчи, Рафаел, Ботичели, Тициан... И разбира се покритият мост Понте Векио на река Арно, където ще направим фотопауза. 
Свободно време във Флоренция или по желание посещение на галерия „Уфици“ с екскурзовод на български език. 
Вечеря и нощувка.

Ден 5: Пиза и Лука
Закуска. Целодневна туристическа програма в западната част на Тоскана (срещу допълнително заплащане). Отпътуване за Пиза – един от най-популярните италиански градове. Посещение на площада на чудесата с Наклонената кула – символът на града, Катедралата и Баптистерия. Свободно време за изкачване на кулата и разходка в Стария град. Заминаване за Лука и разглеждане на историческия център: площад „Сан Микеле”, катедралите „Св. Михаил” и „Св. Мартин”, родната къща на Джакомо Пучини. Свободно време за разходка сред атрактивните средновековни улички на града. Вечеря. Нощувка.

Ден 6: Чинкуе Тере
Закуска. Отпътуване към Ла Специя. Свободно време или по желание, срещу доплащане посещение на 3 от селцана на Чинкуе Тере. 
НАЦИОНАЛНИЯТ ПАРК „ЧИНКУЕ ТЕРРЕ” – наниз от пет селца, останали в безвремието. До ХІХ век били достъпни само с лодка откъм морето или с магаре по стръмните склонове. Сега това е резерват, без достъп на автомобили, радващ окото и...стомаха – красивите разноцветни фасади на къщите и с местните специалитети с морски дарове, прясна паста, традиционното сладко вино „шакетра” и сладоледа. 
Завръщане в хотела. Вечеря и нощувка.

Ден 7: Милано
Закуска. Отпътуване към Милано. Обзорна екскурзия. 
МИЛАНО – столицата на областта Ломбардия. Градът, който диктува световната мода – разходете се по известната улица „Монтенаполеоне” и ще се убедите в това. Ще ви предаставим възможност и за шопинг на поносими цени, но Милано не е само мода: площадът с катедралата Дуомо, галерията Виктор Емануил ІІ, прочутата Миланска скала и др. забележителности ще обогатят впечатленията ви от гостуването в града на двата футболни гранда – Интер и Милан.

Ден 8: Бергамо – София/Варна
За клиенти от София: Полет на Уиз еър в 09:20 от Бергамо и кацане в София в 12:20. 
За клиенти от Варна: Обиколка из Бергамо. Трансфер до летището за полет на Уиз еър в 15:25 от Бергамо и кацане във Варна в 18:50

Условия за записване и начин на плащане:
 • Депозит 30% от стойността на пакета при резервация
 • Доплащане 30 дни преди датата на отпътуване
Допълнителни екскурзии
 • Допълнителни екскурзия Ватикана – цена 90 лева на човек – включва екскурзовод на български език, входен билет и слушалки
 • Посещение на Уфици – 70 лева на човек – включва екскурзовод на български език, входен билет и слушалки
 • Чинкуе Тере - 80 лева на човек - включва билети за влак и екскурзовод на български език, с когото се посещават 3 от селцата
 • Пиза и Лука - цена 80 лева Включва транспорт и екскурзоводско обслужване на български език
 • Пешеходна обиколка на църквите „Сан Джовани ин Латерано”, „Сан Клементе”(цената не включва посещение на криптата, където се намира гробът на Св. Кирил – 10 евро), „Сан Пиетро ин Винколи” - цена 40 лева
 • Фирмата-огранизатор предлага на своите клиенти и застраховка «Отказ от пътуване» - от 2%, за повече информация попитайте в офисите ни.
 • Курортни такси: 
  Рим: Ла Специя: Монтекатини: Милано: 
  Допълнителни условия: 
  • За хотели 3*** - 4 евро на човек на ден
  • За хотели 4****- 6 евро на човек на ден
  • За хотели 3*** - 1,5 евро на човек на ден
  • За хотели 3***- 1 евро на човек на ден
  • За хотели 4 **** - 1,40 евро на човек на ден
  • За хотели 3***- 4 евро на човек на ден
  • За хотели 4 **** - 4 евро на човек на ден
 • Доплащане за настаняване в единична стая: 160 евро (313 лева)
 • Доплащане за 1-ви ред в автобуса – 30 евро/59 лв на човек – 2 броя седалки
 • Доплащане за 2-ри ред в автобуса – 20 евро/39 лв на човек – 4 броя седалки

Информация за дати и цени

 
ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ: 15.09.2018

Пакетна ЦЕНА за РАННО ЗАПИСВАНЕ при отпътуване от СОФИЯ: 579 евро/1132 лв. при записване до 30.06.2018.
 
Пакетна ЦЕНА за РАННО ЗАПИСВАНЕ при отпътуване от ВАРНА: 629 евро/1230 лв. при записване до 30.06.2018.
 
Стандартна цена за отпътуване от София: 729 евро/1426 лв.
 
Стандартна цена за отпътуване от Варна: 779 евро/1524 лв.

Какво е включено в цената

 • Самолетен билет Варна/София – Рим с авикомпания България еър 
  Самолетен билет Бергамо – София или Бергамо – Варна (директен полет) с авикомпания Уиз еър
 • Летищни такси 54 евро/106 лв. от София и 86 евро/168 лева от Варна (към 22.11.2017) – точният размер се фиксира в момента на издаване на билетите. При промяна на стойността на летищните такси разликата се доплаща
 • багаж до 20 кг + 10 кг ръчен
 • 2 нощувки със закуски в Рим
 • 3 нощувки със закуски и вечери по фиксирано меню в Монтекатини Терме
 • 1 нощувка със закуска и вечеря по фиксирано меню в района на Ла Специя
 • 1 нощувка със закуска и вечеря по фиксирано меню в района на Бергамо
 • Трансфер летище – хотел – летище
 • Транспорт с климатизиран автобус из Италия
 • Обзорна екскурзия в Милано (2 часа)
 • Обзорна екскурзия в Сан Джиминяно (1,30 часа)
 • Обзорна екскурзия в Сиена (1,30 часа)
 • Обзорна екскурзия в Рим (2 часа)
 • За клиенти с полет от и до Варна – туристическа програма в Бергамо
 • Екскурзоводско обслужване на български език
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
 • Представител на фирмата - организатор

Какво не е включено в цената

 • Градски такси
 • Входни билети за посещаваните обекти
 • Горивна такса - поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпанията има право да начисли горивна такса. В този случай цената на пътуването ще се промени съгласно горивната такса.
 • Горивната такса се дължи за всички резервации за съответния полет, без значение кога са били направени.
Айтравел 2 ООД

Адрес: Варна, ул. Петър Парчевич 3
Телефон: 052/97 41 42; 0888/52 94 52; 0884/77 20 01
Сайт: http://www.i-travel.bg

Още оферти