Природа и култура на Швейцария - самолетна екскурзия от София - ПОТВЪРДЕНА за 02.09.18! (АРХИВИРАНА)


Цени от: 1389 BGN
Продължителност: 7 дни
Транспорт: Самолет
Местоположение: Швейцария

Описание

Екскурзии

Природа и култура на Швейцария - самолетна екскурзия от София - ПОТВЪРДЕНА!

 

7 дни / 6 нощувки

Транспорт: самолет

Дати: 05.08; 02.09.18

Цена: 1389 BGN

 

 

Лаго Маджоре, Милано, Лугано, Люцерн, Интерлакен, Цюрих, Берн, Лозана, Женева, Веве, Монтрьо, Шийонския замък

 • Приказната страна на шоколада, на кристалните езера, на Алпите - живописното изкачване със зъбчата железница до Юнгфрау…

  Туристическа програма:

 • 1 Ден
 • София – Милано – Лаго Маджоре
 • Полет София – Милано. Посрещане на летището. Трансфер до хотела в района на Лаго Маджоре. Нощувка.
 • 2 Ден
 • Лаго Маджоре – Лугано - Люцерн
 • Закуска. Преди близо два века именитият френски писател Стендал възкликва: „Какво може да каже човек за Лаго Маджоре и Боромеовите острови… освен да съжали хората, които не са изгубили ума си по тях”, а друг път споделя: „Ако имаш сърце и една риза, продай ризата и посети Лаго Маджоре”. В зaпaднaтa чacт нa eзepoтo Лaгo Мaджope, зaoбикoлeни oт чиcти cини вoди, ce нaмиpaт живописните Бopoмeoви ocтpoви, кpъcтeни нa зaмoжнaтa аристократична фaмилия Бopoмeo, кoятo ги e кyпилa пpeз XVI в. и вce oщe пpитeжaвa двa oт тях – Изoлa Бeлa и Изoлa Мaдpe. Изола Бела - Красивият остров,перлата на архипелага, ,наричан "Острова на камелиите" е сбор от спокойствие, очарование и атмосфера с ненатрапчив цветен разкош, място където свършва времето,пропито с дъх на жасмин и евкалипт. Рaзхoдкaтa из пpиpoдния paй Изола Мадре, изпълнeн c eкзoтични птици и кpacиви цвeтя, aзaлии, кaмeлии и poдoдeндpoн, e нaиcтинa yникaлнo пpeживявaнe. А живописното рибарско селище Изола дей Пескатори впечатлява с неповторима романтика и очарование- елегантни къщи и тecни кaлдapъмeни yлички, вoдeщи дo мaлкo пpиcтaнищe. Много чар и благодат в едно необикновенно селце. Придвижването до островите се осъщестява с помощта на моторни лодки срещу допълнително заплащане (около 30 евро в двете посоки). Следва разходка в магнетичната Стреза, където Фредерик Хенри, героят на Ърнест Хемингуей от „Сбогом на оръжията”, среща своята любима Катрин Баркли във впечатляващия Grand Hotel Des Iles Borromees, разположен на брега на езерото. Сред най-известните гости на града са Джордж Бърнард Шоу, Рокфелер, Хемунгуей, Кларк Гейбъл, Чарли Чаплин и принцеса Маргарита. Продължаваме към Лугано - прекрасен град на божествена прегръдка на планинските върхове с езерото. Разположен на брега на едноименното езеро и сгушен в подножието на обаятелни зелени планини, Лугано съвместява чара на италианската екзотика и изисканата елегантност на западноевропейската култура.Изникващите от дълбините на лазурносиньото езеро планински върхове карат мнозина да го наричат „Рио на Стария свят”. Гледката е поразителна – езерото се е ширнало, докъдето поглед стига, оградено от скалисти хълмове-планини, сякаш стражи, пазещи вълшебното езеро от външния свят. Застъпвайки се една друга, те създават усещането, че се намирате в приказен свят – на онова закътано място – през девет планини в десета, където само най-смелите и упоритите успяват да отидат. Въздухът е свеж и просторът необятен. Казват, че именно това място в Швейцария е събудило въображението на Р.Р. Толкин, за да напише шедьовъра си „Властелинът на пръстените”. Дали това е така? Елате и се уверете сами! Лугано ви очаква.Нощувка в района на Люцерн .
 • 3 Ден
 • Люцерн – Лаутербрунен и Юнгфрауйох
 • Закуска. Възможност за изкачване с най-високата железница в Европа (изисква се предварителна резервация). Изкачването започва от Лаутербрунен през Трюмелбах, където ще имате възможност да видите най-недостъпните и скрити ледникови водопади в Европа, до Юнгфрауйох –покривът на Европа и най-високата железопътна станция в Европа на 3454 метра надморска височина. Без да се колебаем, се качваме на най-бързия асансьор в Швейцария, който за 27 секунди при скорост 6,3 м/сек ни качва на 108 метра височина до панорамната площадка. От едната страна, сякаш на една ръка разстояние, е връх Мьонк, от другата – Юнгфрау, а между тях се разгръщат глетчери, сред които и самият Алетч. Както казва английският писател и журналист Дикън Бюс: „С всички тези снежни върхове и ледената река под тях, на Юнгфрауйох човек се чувства като в Ледената епоха“.
 • Следобед посещение на Люцерн – езерния град. Често Люцерн е наричан “Градът на светлината”, защото ангел посочил със светлина на първите заселници къде да построят параклис в чест на Св.Никола - закрилник на моряците и рибарите. Обиколката започва от Монумента на Лъва – „най-тъжния паметник на войнската слава“. След кратка фото-пауза продължаваме към „Площада на лебедите“ и дървения мост „Капелбрюке“, с площад „Хиршенплац“. Тук наистина разбираш, че времето е спряло. А приказката продължава...
 • Нощувка в района на Люцерн.
 • 4 Ден
 • Цюрих – Берн – Женевско езеро
 • Закуска. Отпътуване за Цюрих- сърцето на финансова Швейцария. Туристическа програма с фото-пауза на брега на езерото Леман и вълнуващи мигове в стария град- приказен декор, навсякъде развети швейцарски знамена, къщите изрисувани, витрините блестят като малка сцена за вълшебен спектакъл, примамливи потайни кътчета, фонтанчета, магнетични местенца... ах, Швейцария ! Всичко, което е пипнато от човешка ръка, е достойно да се нареди до красивата природа. Ще преминем край колекция модни бутици на известни дизайнери,чиито витрини блестят със скъпите си бижута и часовници на"Банхофщрасе" -най-скъпата улица в Европа, а през ХІХ век е била най-скъпата в света.Ще видим църквата "Св. Петър", една от трите най-стари църкви, които придават облика на Цюрих;църквата "Фраумюнстер" с витражи на Марк Шагал; Мюнстербрюке с паметникът на Ханс Валдман - кмет на Цюрих и швейцарски военачалник; "Гросмюнстер" (Голямата катедрала), която се откроява с двете си величествени кули-близнаци, с камбанарии на предната фасада и е символ на реформирания Цюрих.Туристическа обиколка на Цюрих: Банхофщрасе – улицата на банките, една от най-скъпите в светa; Старата част на Цюрих – Хълма на липите, църквата Св.Петър с най-големия циферблат в Европа и кейовете. Свободно време.
 • Отпътуване за столицата на Швейцария – Берн, градът на мечката. Туристическа програма в Стария град: Моста над река Аар, Централната улица „Крамгасе“ с красивите средновековни фонтани, къщата на Айнщайн, Кметството, Катедралата „Свети Винсент“ с най-високата кула в страната с най-голямата камбана, сградата на Парламента. Неповторима е Часовниковата кула , строена да защити града откъм запад, притежаваща астрономически часовник с един от най-забележителните механизми на Средновековието.Часовникът е известен със своята въртележка от приказни фигурки, които оживяват на всеки час. Златния петел,който кукурига три пъти, цар Кронос с неговия пясъчен часовник,дефилиращите мечета,облечени в цветовете на Берн,рицарската фигура на Hans von Thann,който удря камбаната. Подобен безплатен спектакъл те кара да осъзнаеш защо Швейцария е наричана страната на часовниците .Нощувка в района на Женевското езеро.
 • 5 Ден
 • Женева – гарата в Монтрьо – екскурзия с Шоколадовия влак
 • Закуска. Посещение на Женева (или по желание екскурзия с „Шоколадовия влак“) – най-космополитният швейцарски град, символ на мира.
 • Туристическа обиколка на "столицата на човешкото знание". Тук се намира най-високият фонтан в Европа, голямото Женевско езеро, най-красивият цветен часовник, най-вкусният шоколад.Ще ни посрещне внушителния спектакъл на 140-метровият гейзер, най-високият в Европа. Следва нашето неустоимо предложение за разходка с корабче/17 CHF/. В Женева ще видим уникалното часовникарско творение с диаметър от 5 метра и циферблат от 6000 стръка живи цветя,ще се изкачим на върха на стария град до катедралата „Свети Петър” с нейния медно-зелен връх на кулата ,вдъхновявала родения в Женева философ и писател Жан-Жак Русо подготвил почвата за френската революция,ще спрем пред родната му къща в стария град,ще снимаме къщата,в която е основан Червения кръст... В свободното време всеки гост на Женева трябва да опита поне един бълбукащ казан с нещо направено от сирене-фондю.
 • Заповядайте на борда на възхитителния Шоколадов влак в неговите елегантни вагони!Насладете се на пътуване през гори и тунели,наблюдавайки през прозореца красивия документален филм на природата и невероятните гледки към Женевското езеро,с цвят на водата-съперник на цвета на небето... Докато следите сменящите се пейзажи през прозореца, ще ви сервират кафе и кроасан.
 • Първата ни спирка е дегустация в средновековното село Грюер, родното място на сиренето, което носи неговото име. Дотук шоколадовият тур не е толкова непоносимо захарен, колкото вероятно сте си представяли, но най-сладкото тепърва предстои, връхната точка на пътуването е запазена за края. Последната спирка е в Брок – там, където ще се потопим в света на любимото изкушение в известната шоколадовата фабрика на Nestlé, където ще опитаме най-добрия шоколадов вкус в света подсладен с дивия аромат на сърцето на планината.
 • Присъединяване към останалата част от групата и отпътуване за района на Женевското езеро. Нощувка.
 • 6 Ден
 • Лозана – Веве – Монтрьо – Шийонския замък – Милано
 • Закуска. Изключително живописното местоположение на Лозана, разположена на три хълма,заобиколена от лозя,на брега на езерото Леман е вероятната причина Международния Олимпийски комитет да избере още в далечната 1914 година града за свое седалище. Тук са родени френският писател Жан Ануи, френския хореограф Морис Бежар, руският писател Владимир Набоков, руския писател Жорж Сименон, кралицата на Испания Виктория Евгения Батенберг и небезизвестния руски бижутер Петер Карл Фаберже.
 • Малки улички изобилстват в стария град,чийто символ е Катедралата,смятана за впечатляващ шедьовър на ранната готика. Сърцето на стария град е очарователния площад Палуд,където ще видим Кметството с атрактивния часовник и фонтана на правосъдието.Ще продължим да се наслаждаваме на Олимпийската столица край брега на езерото,където ще видим разкошния хотел Beau-Rivage Palace в двореца Ouchy и Hotel de l'Angleterre,където е нощувал Лорд Байрон. Ще посетим и Олимпийския музей,чийто гости минават под “арка” от несчупения все още рекорд на Стефка Костадинова от прочутите й 209 см. Пътуване покрай очарователното езеро Леман, разходка във Веве и аристократичния курорт Монтрьо. По желание и ако времето позволява - посещение на средновековния Шийонски замък (12.50 CHF). Фото-пауза на върха на прохода Симплон.Отпътуване за Италия. Нощувка в Милано.
 • 7 Ден
 • Милано - София
 • Закуска. Свободно време в зависимост от полетното разписание. Трансфер до летището в Милано. Полет Милано – София.

  Цена: 710 евро / 1389 лева

  Дати: 08.07; 05.08; 02.09.18

  Цената включва:

 • - 6 нощувки в хотели 3* : 2 в района на Женевското езеро, 2 в района на Люцерн, 1 в Милано и 1 в района на Лаго Маджоре;
 • - 6 закуски в ресторантите към съответните хотели;
 • - Самолетен билет София-Милано-София с включени летищни такси;
 • - Трансфери летище – хотел – летище;
 • - Туристическа програма в Стреза, Лугано, Люцерн, Цюрих, Берн, Женева, Лозана;
 • - Екскурзовод на български език;
 • - Транспорт с комфортен автобус.

  Цената не включва:

 • - Настаняване в единична стая – 155 евро;
 • - Медицинска застраховка към ЗЗД „Армеец“ за 7 дни с покритие 5000 евро за лица на възраст до 70 г - 7 лв, за лица на възраст от 70 г до 85 г - 16 лв;
 • - Еднодневна екскурзия с „Шоколадовия влак” (в цената не е включено екскурзoводско обслужване) – възрастен 86 CHF, деца 60 CHF, при група от 10 души 60 СНF, цената включва: пътуване първа класа вагони Бел епок и или панорамни Мотрьо-Грюер-Брок; закуска кафе и кроасан във влака, вход за фабриката за сирене в Грюер и вход в замъка на Грюер, вход за шоколадовата фабрика „Cailler-Nestle”; изисква се предварителна резервация при подписването на договора;
 • - Входни такси за посещаваните туристически обекти;
 • - По желание застраховка „Отмяна на пътуване“.

  Допълнителна информация за туристическите обекти:

 • - Изкачване с железница до Юнгфрау - 147 CHF (необходима е предварителна заявка за резервация, но може да се заплаща на място);
 • - Посещение на двореца „Шато Шийон“ – 12.50 CHF;
 • - Корабче по Женевското езеро – 17 CHF (заплаща се на място);
 • - Придвижването от Стреза до Боромеовите острови и обратно с помощта на моторни лодки срещу допълнително заплащане – около 30 евро в двете посоки;
 • - Музея в операта „Ла Скала“ в Милано – 7 евро;
 • *Цените на входните такси и обектите са ориентировъчни!
 • **Летищните и горивните такси подлежат на препотвърждение от авиокомпанията. В този случай цената на пътуването може да бъде променена съгласно начислените такси.

  Полетно разписание:

 • WIZZ AIR София- Милано 07:40 - 08:45
 • WIZZ AIR Милано - София 09:20 - 12:20
 • *** Полетното разписание подлежи на препотвърждение!

  Необходими документи:

 • Български граждани, пътуващи по програмата е необходимо да притежават валидна лична карта или паспорт.
 • За лица до 18 години, пътуващи без родител/родители – нотариално заверена декларация - оригинал и ксерокопие и копие от акта за раждане.
 • 0002

   

   

   

 •  

ГЛОБЪЛ ТУРС ООД

Адрес: гр. Варна, бул. Княз Борис 86
Телефон: 052/601085; 0899818457
Сайт: http://www.globaltours-bg.com

Още оферти