Празник на Еленския бут от Русе (АРХИВИРАНА)


Цени от: 30.00
Продължителност: 1 ден
Транспорт: Автобус
Местоположение: България

Описание

Програма:
 
Тръгване в 07:00ч. Русе -Дом на културата /Вазата/.  В.Търново 9:00 от паркинга до Летен театър.Не се помни кога назад във времето еленските балканджии са открили рецептата за тази вкусотия, но със сигурност се знае, че е уникален, вкусен и търсен в цялата страна. Събитието се провежда на  градският пазар, който на този ден се превръща в място за възстановки, атракции, дегустации, състезания, изложби, дегустация на избрани мезета.Пресъздаването на стара еленска традиция връща спомена за пърлене на прасе над трап – ритуал, в който участват само мъже. Тънко и майсторски нарязан бут, добре аранжирано мезе дразнят апетити и приканват всеки да опита. Майсторите на най-големите и най-вкусните бутове пък се надпреварват за награди. Еленчанките не остават по-назад от мъжете и приготвят вкусни гозби, за да покажат, че от уникалния специалитет стават и вкусни ястия.
Богата фолклорна програма съпътства мероприятието. На пазара има място за демонстрации на старите еленски занаяти, кът за игри и развлечения за децата.
 
Еленчани гостоприемно посрещат своите гости.
Заповядайте и Вие!
 
Отпътуване за В.Търново и Русе.  Пристигане 19:00 ч.
Минимален брой за осъществяване на пътуването : 40 туристи.
Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи : седем дни преди датата на отпътуване.
 
Забележка: Агенцията си запазва правото за промяна в последователността на посещаваните обекти и мероприятия, както и за  промяна на цената до пет дни датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.Уважаеми клиенти, информацията публикувана тук е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на „ Днтур“ ЕООД!
 
 

Информация за дати и цени

Дата:13 октомври 2018 г.  
Цена: 30 лв.

Какво е включено в цената

Цената включва:  транспорт и застраховка.

Какво не е включено в цената

Цената не включва:  входни такси за музеите /по желание/и разходи от личен характер.
" Днтур" ЕООД

Адрес: Воден № 12
Телефон: 888372855
Сайт: http://dntur.com/

Още оферти