Почивка в Италия, Римини - хотел Michelangelo 4* с полет от София

Почивка в Италия, Римини - хотел Michelangelo 4* с полет от София (АРХИВИРАНА)


Цени от: 970 лева
Продължителност: 8 дни
Транспорт: Самолет
Местоположение: Италия

Описание

Незабравима почивка в Римини, Италия с директен полет от София и обслужване на български език! Настаняването по програмата е в хотел Michelangelo 4*, Милано Маритима, Италия!
 
Специален бонус - 3 допълнителни екскурзии (Римини, Болоня, Равена), включени в цената!
 
Промоция за дати на отпътуване 21.09.; 28.09. и 05.10.2018 - важи за резервации, направени до 12.07.2018 г.!

ДЕН 1 
Отпътуване за Италия с директен полет на авиокомпания Wizz Air . Кацане на летището в Болоня. Трансфер към избрания хотел на Адриатическият бряг. Вечеря на студен бюфет. Нощувка.

ДЕН 2
Закуска. Информационна среща. Свободно време или допълнителна екскурзия: Целодневна екскурзия “Замъкът Градaра“ 
Връщане в хотела. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 3
Закуска. Посещение на Римини и Равена. Пешеходна обиколка из историческия център на Римини - Арката на Октавиан Август,старата часовникова кула, катедралата ‚Малатеста“,площад „Тре Мартири“,стария рибен пазар,Мостът на Тиберий и уличката на Фелини. Отпътуване за Равена. Обзорна обиколка. Връщане в хотела. 
Вечеря. Нощувка.

ДЕН 4 
Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия по предварителна заявка: Целодневна екскурзия “Сирената на Адриатика- Венеция“ 
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 5
Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия по предварителна заявка: Целодневна екскурзия “гр.Ферара и музеят на Енцо Ферари в Модена“ Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 6
Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия по предварителна заявка: Целодневна екскурзия “Града на Медичите- Флоренция“ 
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 7 
Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия по предварителна заявка: Целодневна екскурзия “Сан Марино и Урбино“ 
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН-8 
Закуска. Напускане на хотела. Потегляне към Болония. Обзорна обиколка на перлата на Емилия - Романия и трансфер към летището за директен полет Болоня - София.

За Вашето удобство по време на почивката Ви в Римини, Италия, препоръчваме следните хотели:
 • Michelangelo 4*+; Милано Маритима, Италия Хотел Michelangelo 4* e за туристи, които не правят компромис с почивката си. Отлично разположение, любезен персонал, приятен интериор и кухня в стила на италианските традиции.
 • Римини - Включена в цената
   
  Пешеходна разходка в историческия център на Римини.Разглеждане на Арката на Октавиан Август,Старата часовникова кула, катедралната църква „Малатеста”, изграденa в средата на 15 в. като погребална църква на управляващата фамилия Малатеста,площад „Тре Мартири” – място за романтични срещи,стария рибен пазар,Мостът на Тиберий и уличката на Фелини.

  Болоня - Включена в цената
   
  Пешеходна разходка - разглеждане на забележителностите: Виа Индепенденца, Фонтанът на Нептун - най-често наричана от местните Il Gigante или Гиганта, Дворецът на крал Енцо Савойски, площад Маджоре – мястото, където ще видим едни от най-красивите наредени сгради: смятаната за шедьовър катедрала „Сан Петронио“ и двете кули символ на града. Тя е най-голямата и значима базилика в Болоня и е посветена на Св. Петроний, епископ от V век и светец покровител на града.

  Равена - Вклчена в цената
   
  Пешеходна разходка в центъра на града и разглеждане на: Базиликата Св. Аполинар – украсена с едни от най-късните равенски мозайки от средата на VІ в; Баптистерията на Арий, базиликата “Св. Дух”, базиликата “Сан Витале”, прочута с уникалните си византийски музайки.

  Сан Марино и Урбино - 38 евро / 19 евро за дете(2 - 11,99г.)
   
  Посещение на Република Сан Марино, която претендира да бъде една от най-старите в света и според легендите е основана от Сан Марино. Пешеходна разходка и разглеждане на: площад „Либерта“ , където се издига и статуята на свободата; Правителственият дворец, който се намира в центъра на площад Либерта. Дворецът е реставриран от архитекта Гае Ауленти и е смятан за една от най-красивите сгради в света; Крепостните стени с трите кули – символ на Републиката. Най-старата Гайта от ХІ в., най-високата Честа от ХІІІ в. и третата Монтале от ХІV в., която е частна кула и е затворена за посещения. 
  Продължаваме с Урбино и пешеходна разходка с екскурзоводска беседа на български език: Херцогският дворец; катедралата „Възнесение Богородично”; родната къща на Рафаело. 
  Цената включва: екскурзоводско обслужване, транспорт с лицензиран автобус. 
  В цената не е включена: входна такса за Двореца на дожите в Урбино (5 EUR, за деца под 18г. - безплатно) и билет за градски транспорт в Урбино (2 EUR).

  Замъкът “Градара“ - 25 евро / 15 евро за дете(2 - 11,99г.)
   
  Един от най красивите градчета- крепости на Италия, пазещ вечната любов на Франческа и Паоло. Пламенната любов на двамата млади е вдъхновение занаписването на “Ад“ на Данте и дълго отеквала във времето, стигайки до творбите на Чайковски и Рахманинов. 
  Градчето е пропито с история, романтика и мистерии. Всичко това ни очаква. 
  Цената включва: екскурзоводско обслужване, транспорт с лицензиран автобус. 
  В цената не е включена: входна такса 6 евро.(заплаща се на място)

  Ферара и музея “Енцо Ферари“ в Модена - 42 евро / 21 евро за дете (2 - 11,99 г.)
   
  Ферара е градът - крепост на влиятелната френска фамилия д‘Eсте, близка на папството и е играла роля в европейската политика от края на XII век до периода на управление на Императрица Мария- Тереза. Най- позната личност от средновековната история на града е Лукреция Борджия, известна с безбройните си любовни афери завършвали трагично, с безкруполните си машинации, порочност и корумпираност с цел власт и пари. 
  Потискана от Медичите във Флоренция и Венецианските доджи, Ферара оставя славата и мощта си заключени между XIII- XIV век, но успява да запази частица от онези времена и до наши дни. 
  Площадите и улиците, пазени от дебелите ренесансови стени са достатъчно основание градът да се гордее с това, че е част от световното историческо наследство под защитата на ЮНЕСКО. 
  Обзорната обиколка включва: “Castelo Estense”(отвън), обграден от водите на река По ди Волано, Palazzo Munizipale и съборната романска катедрала от бял мрамор “San Giorgio“. Разходка по главната пешеходна улица“ Via Giuseppe Mazzini“ с безбройните си кафенета и магазини за сувенири. Свободно време. 
  Продължаваме към “Музея на Ферари“ в Модена. В музея се пазят модели на марката състезателни коли от далечната 1953г.- GT/E 250, до последните модели, излезли през 2014г.- FF(Four Ferrari), F12berlineta и лимитираната хибридна серия спортни автомобили “LaFerrari F150“. Ще научим значението на емблемата “Cavalino Rampante“- черният жребец и ще се запознаем с историята на създаването на “Scuderia Ferrari“ и състезанята във “Формула 1“. 
  Не на последно място- свободно време във Ferrari Store. От магазина където могат да се закупят оригинални подаръци или предмети за лично ползване с емблемата на световно-известната марка. 
  Връщане в хотела. 
  Цената включва: транспорт с лицензиран автобус , екскурзоводско обслужване, входен билет за музея“Ferrari“.

  Венеция - 64 евро / 32 евро за дете (2 - 11,99 г.)
   
  Разглеждане на един от най-красивите градове „ Кралицата на Адриатика“ – Венеция. Пешеходна разходка с местен екскурзовод и разглеждане на: площад „Сан Марко“ наричан от Наполеон „ най-елегантният салон на Европа“ и едноименната базилика „Сан Марко“; Камбанарията; Двореца на дожите, построен в готически стил с неестествено червено оцветените си колони; Мостът на въздишките, свързващ старите затвори със стаите за разпити в Двореца на дожите, откъде се смята, че идва и името на самия мост. Разходка до моста „Риалто“ , който бил единственият начин да се прекоси Канале Гранде пеша преди 1854г и построяването на моста „Академия“. 
  Цената включва: двупосочен билет за корабче от Тронкето, екскурзоводско обслужване, транспорт с лицензиран автобус.

  Флоренция - 60 евро / 30 евро за дете (2 - 11,99 г.)
   
  Разглеждане на поразително красивата Флоренция, един пищен град с многовековна история. Възможност за разглеждане на църквата “Санта Кроче” – наричана още националния “пантеон”, където са погребани Микеланджело, Галилей, Макиавели, Росини, Гиберти; квартала на Данте Алегиери с къщата му; четвъртата по големина катедрала в света “Санта Мария дел Фиоре” с Куполът на Брунелески и Кулата на Джото; баптистерията “Йоан Кръстител” с “вратите на рая”; площад “Синьория” с “Палацо Векио” и лоджа деи Ланци - музей на скулптурите под открито небе. 
  Цената включва: екскурзоводско обслужване, транспорт с лицензиран автобус.

  Резервации:
 • Депозит 350 лв при резервация
 • Доплащане 31 дни преди датата на пътуване
Условия за анулации:
до 60 дни преди датата на полета: 100 лв
от 60 до 31 дни: 350 лв
от 30 до 1 ден преди датата на пътуване: цялата дължима сумa.
Забележки:
 • ​Минимален брой за провеждането на пътуването са 50 пълноплащащи. При недостатъчен брой записани, Туроператорът ще предложи алтернативна програмата или оферта.
 • Възможна е промяна на полетното разписание, като клиентите ще бъдат уведомени своевременно.
 • Минимален брой за реализация на допълнителните екскурзии: 15 записани, а за Флоренция и Венеция 20 записани.
 • Туроператорът си запазва правото да прави промени в програмата.

Полетно разписание: 
Петък София 20:35 Болоня 21:20 (местно време)
Петък Болоня 21:55 София 00:40 (местно време)
 

Информация за дати и цени

Дата на отпътуване Цена на турист в двойна стая Единична стая 3-ти възрастен 1-во/2-ро дете 2-9,99 г.
31.08.2018 1050 лева 1310 лева 1020 лева 950 лева
07.09.2018 1050 лева 1310 лева 1020 лева 950 лева
14.09.2018 1050 лева 1310 лева 1020 лева 950 лева
21.09.2018 - Promo 990 лева 1290 лева 1000 лева 950 лева
28.09.2018 - Promo 980 лева 1280 лева 990 лева 940 лева
05.10.2018 - Promo 970 лева 1270 лева 980 лева 930 лева

Какво е включено в цената

 • Самолетен билет за директен полет с авиокомпания Wizz Air;
 • Летищни такси;
 • Чекиран багаж до 20 кг и 10 кг ръчен багаж с размери 42х32х25см;
 • 7 нощувки в със закуски на бюфет и вечери на тристепенно меню с включени ¼ л вино и ½ л вода по време на вечерята;
 • Допълнителна екскурзия до Римини
 • Допълнителна екскурзия до Болоня
 • Допълнителна екскурзия до Равена
 • Трансфер летище – хотел – летище;
 • Представител от България по време на целия престой;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро

Какво не е включено в цената

 • Входни такси за музеи, обекти и прояви по време на екскурзията;
 • Допълнителни екскурзии;
 • Чадъри и шезлонги на плажа;
 • Лични разходи;
 • Общинска такса – заплаща се на рецепцията на хотела от всеки клиент, при налична такава.
 • Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета.
 • Цените са калкулирани с параметри 450$/ тон и 1 евро = 1.17 долара
Айтравел 2 ООД

Адрес: Варна, ул. Петър Парчевич 3
Телефон: 052/97 41 42; 0888/52 94 52; 0884/77 20 01
Сайт: http://www.i-travel.bg

Още оферти