ПОТВЪРДЕНА! Коледа във Виена и Будапеща с автобус от Варна, Шумен, В.Търново и Плевен (АРХИВИРАНА)


Цени от: 543 лева
Продължителност: 6 дни
Транспорт: Автобус
Местоположение: Австрия, Унгария

Описание

Автобусна екскурзия Коледа във Виена и Будапеща с отпътуване от Варна, Шумен, В.Търново и Плевен
 
 • Екскурзията е шестдневна и включва 1 нощувка със закуска в Будапеща, 3 нощувки със закуски и вечери във Виена (вкл. вечеря на Бъдни вечер) и разглеждане с екскурзовод забележителностите на Виена, Баден, манастира „Свети Кръст” и на Будапеща. Настаняването е в хотели 3 или 2 звезди (периферно разположени). •  
 •  
Програма на екскурзията

Ден 1 21.12.2018
 
00.05 ч. – отпътуване от Варна – ул. „Антим I” (пред Археологическия музей). Спирка в Шумен (пред хотел “Шумен”) – 01.30 ч., във Велико Търново (пред хотел “Етър”) в 03.30 ч., в Плевен (пред хотел “Балкан”) в 05.30 ч. Отпътуване по маршрут Плевен – София – Белград - Будапеща. Късно вечерта - пристигане в Будапеща. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 2 22.12.2018
 
Закуска. Панорамна обиколка на града с eкскурзовод – Площада на героите с Паметника на Хилядолетието, бул. "Андраши", катедралата „Св. Стефан”, хълма с крепостта, Рибарските кули и църквата „Св. Матиаш”, хълма Гелерт с цитаделата, крайбрежните булеварди и Парламента. Възможност за разходка с корабче по Дунава (цената на билета за корабчето, която е около 15 евро, не е включена в цената на екскурзията). Около 15.00 ч. – отпътуване за Виена. Вечерта – пристигане. Настаняване в хотела. Вечеря (включена в цената). Нощувка.

Ден 3 23.12.2018
 
Закуска. Сутринта - панорамна обиколка с екскурзовод: двореца Белведере, Ринга – двореца Хофбург, паметника на Мария Терезия, Операта, Парламента, Кметството, Университета, новата част на Виена, къщите на Хундертвасер. Пешеходна разходка из старата част на града: паметника на Мария Терезия, Площада на героите, двореца Хофбург (отвън), ул. “Грабен“, Колоната на чумата, катедралата „Св. Стефан”, „Кертнерщрасе”, градския парк със статуята на Йохан Щраус. Свободно време за разходка из коледните базари на града. Коледна вечеря в ресторанта на хотела (включена в цената). Нощувка.

Ден 4 24.12.2018
 
Закуска. Полудневна екскурзия до манастира „Св. Кръст” и до Баден - курортно градче в околностите на Виена. Следобед: възможност за факултативно разглеждане с екскурзовод на Съкровищницата на Хабсбургите в двореца „Хофбург“ – доплащане 42 лв. за възрастни и 20 лв. за деца под 19 г. Цената включва входна такса за Съкровищницата и екскурзоводска беседа на български; посещението се осъществява при група от минимум 15 човека и се заявява и заплаща в България, а не на място. Съкровищницата на Хабсбургите съхранява бижута и регалии на властта на повече от 1000 години. Сред тях са бохемската, австрийската и унгарската корона, както и тази на Свещенната германска римска империя. Тук се намира и т.нар. „копие на съдбата”, за което се счита, че с него е бил прободен Христос на кръста. Вечеря (включена в цената). Нощувка.

Ден 5 25.12.2018
 
Закуска. Свободен ден за посещение за разходка из централната част на града, посещение Пратера, коледни базари и пр. По желание – посещение на двореца Шьонбрун с екскурзовод с доплащане 28 лв + такса за вход (при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата, таксата за вход в двореца, която е около 14 евро, се плаща на място, посещението се организира при минимум 20 участника). В този ден се налага ползване на метро. Около 19.00 ч. - отпътуване по маршрут Виена – Будапеща – Белград – София – Плевен – Велико Търново – Шумен – Варна. Нощен преход.

Ден 6 26.12.2018
 
Вечерта – пристигане във Варна с междинни спирки в Плевен, Велико Търново и Шумен.

Информация за дати и цени

Информация и цени по програмата с тръгване от Варна, Шумен, В.Търново и Плевен
 
 • Цена на възрастен в двойна / тройна стая - 543 лева

 • Цена за деца и младежи до 18 г. в стая с 2 ма възр. - 469 лв.

 • Цена за деца и младежи до 18 г. в стая с 1 възр. - 499 лв.

 • Единична стая - 659 лева

 • Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист – 209 лв.
 •  

Какво е включено в цената

 • Транспорт с луксозен автобус;

 • 1 нощувка със закуска в Будапеща;

 • 3 нощувки със закуски и вечери във Виена (вкл. вечеря на Бъдни вечер);

 • Водач-придружител;

 • Екскурзоводско обслужване.
 •  

Какво не е включено в цената

Цената НЕ включва:
 
 • Разглеждане на двореца Шьонбрун;

 • Разглеждане на съкровищницата на Хабсбургите в двореца "Хофбург";

 • Такси за вход в музеи;

 • Билети за корабчета, градски транспорт и пр.;

 • Медицинска застраховка (2 лв. на човек на ден);

 • Разходи от личен характер.

 • Допълнителни програми с доплащане:
   
  Дворецът Шьонбрун - Цена 28 лева на турист 
  Посещение на двореца Шьонбрун с екскурзовод при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата (таксата за вход в двореца, която е около 14 евро, се плаща на място). Възможност за самостоятелно посещение на зоологическата градина на Шьонбрун – една от най-старите в Европа.
   
  Съкровищницата на Хабсбургите - Цена 42 лева (за възрастен) / 20 лева (за деца и младежи до 19 г.) 
  Посещение на Съкровищницата на Хабсбургите в двореца „Хофбург“ – с доплащане. Цената включва входна такса за Съкровищницата и екскурзоводска беседа на български; посещението се осъществява при група от минимум 20 човека и се заявява и заплаща в България, а не на място. Съкровищницата на Хабсбургите съхранява бижута и регалии на властта на повече от 1000 години. Сред тях са бохемската, австрийската и унгарската корона, както и тази на Свещенната германска римска империя, редица ордени и лични вещи на императорите и техните роднини. Тук се намира и т.нар. „копие на съдбата”, за което се счита, че с него е бил прободен Христос на кръста.
Айтравел 2 ООД

Адрес: Варна, ул. Петър Парчевич 3
Телефон: 052/97 41 42; 0888/52 94 52; 0884/77 20 01
Сайт: http://www.i-travel.bg

Още оферти