Потвърдена за 19.11.18! Обиколка на Индокитай - самолет от София (АРХИВИРАНА)


Цени от: 5249 BGN
Продължителност: 10 дни
Транспорт: Самолет
Местоположение: Виетнам, Камбоджа, Камбоджа, Тайланд

Описание

Екскурзии

Обиколка на Индокитай: Виетнам, Камбоджа и Тайланд - българска група с водач - самолетна екскурзия от София - ПОТВЪРДЕНА!

10 дни / 7 нощувки

Транспорт: самолет

Дати: 19.11.2018

Цена: 5249 BGN

 

 

София - Доха - Ханой - Халонг - Кат Ба - Хой Ан - Хюе - Сайгон - Пном Пен - Сием Рийп - Банкок - Доха - София

Програма:

 • 1 ДЕН
 • СОФИЯ-ДОХА
 • Отпътуване от София в 12:15 с АК Qatar Airways с полет QR228. Пристигане в Доха в 18:05. Излитане за Ханой в 20.45.
 • 2 ДЕН
 • ДОХА-ХАНОЙ
 • Пристигане в Ханой в 07:25. Посрещане от фирмата партньор за трансфер до хотел - ''Than Long Opera Hotel'' 4* или подобен. Когато през есента на 1010 г. Ли Конг Уан, основател на династията Ли, решил да пренесе столицата на кралството си в крепостта Дай Ла и заповядал на флотата да приближи до мястото по устието на Червената река, небесата внезапно го дарили с омагьосващата гледка на приземяващ се златен дракон. Ли Конг Уан видял в това добро предзнаменование и тутакси прекръстил крепостта на Txанг Лонг, което означава Летящия дракон. Оттам тръгнало и името на разрасналия се на мястото град, което днес се произнася като Ханой. Разходка във френският квартал на Ханой,с колониална атмосфера, напомняща за Индокитай, с великолепни сгради и елегантни булеварди - европейското наследство на страната, хармонично сляло се с китайската и виетнамската архитектура.Повечето правителствени учреждения са разположени в изящни колониални резиденции и са боядисани в жълто. В оформлението на пространството няма нищо случайно - езерцата с цъфнали лотоси, дворчетата с бонзай, скулптурите, градинките и павилионите отразяват хармонията на петте природни елемента (огън, земя, метал, вода и дърво). Вечерта сме на куклен театър на... вода.Това зрелище не може да се види никъде другаде по света. Дървените и покрити с лак марионетки, изобразяващи хора, животни, дракони, разиграват занимателни сценки от виетнамския живот, движейки се по вода на фона на плътна завеса. Зад нея са скрити кукловодите, потопени до кръста във вода, и изкусно разиграват куклите прикрепени на дълги бамбукови пръчки. Действието се акомпанира от музика на живо, изпълнявана от народни ансамбли. Неизличими спомени оставят отблясъците от пламъка на фенерите, дима и сенките предизвикващи удивителни ефекти. Вечеря и нощувка в Ханой.
 • 3 ДЕН
 • ХАНОЙ-ГРАДЪТ НА ИЗЛИТАЩИЯ ДРАКОН
 • Закуска. Денят започва с посещение на Храма на литературата, построен в чест на великия китайски мислител и философ Конфуций. Продължаваме с мавзолея на Хо Ши Мин;елегантния ренесансов Президентски Дворец;къщата,в която скромно живее легендарният “чичо Хо”-бащата на независимостта.Ще видим също пагодата на Лотуса, свързана с красива легенда. На мястото, където стои сега, бездетният император Ли Тай Тонг често идвал да се моли за наследник. И веднъж насън му се явила богинята на милосърдието Куан Тхе Ем Бо Тат. Седейки върху цвят от лотос, който се издигал над квадратно езеро, тя му подала малко момченце. Скоро императорът се оженил за красива девойка, която го дарила с наследник. В знак на благодарност той построил пагода, символизираща лотос - върху една колона, надигаща се от квадратно езеро. Лотосът олицетворява чистотата, езерото - морето от печал, от което богинята избавила императора.Следва романтична разходка край езерото Хоан Кием – Езерото на върнатия меч. Според легендата през ХV век китайската династия Мин подложила на жестока тирания виетнамския народ,който накрая победил, подпомогнат от краля на драконите, който дарил с вълшебен меч бедния селянин Ле Лоя. Години след победата, докато обикалял с лодка из езерото , гигантска костенурка изплувала от дълбините и помолила селянина да върне меча на дракона,той сторил това и оттогава езерото се нарича Езерото на върнатия меч и насред водата, се издига пагода, посветена на костенурката... Вечеря и нощувка в Ханой.
 • 4 ДЕН
 • ХАНОЙ-ЗАЛИВА ХАЛОНГ-КАТ БА
 • Закуска.Отпътуване за Хай Фонг ,а оттам,с корабче,към Кат Ба ,най-големия остров в загадъчния залив Халонг /ЮНЕСКО / - митичният залив на драконите. Според легендата, която местените хора разказват, преди много, много време, когато техните прадеди се отбранявали от нахлулите китайски войни, боговете им изпратили на помощ семейство дракони, които да им помогнат да защитят земите си. Семейството дракони се спуснали от небето точно там, където сега се намира Халонг и започнали да го засипват със скъпоценни камъни. Когато паднали в морето тези камъни се превърнали в множество острови и по-малки островчета, които се събрали заедно и изградили защитна крепост, която спряла нашествениците. Така хората успели да запазят своята територия и основали Виетнам. Драконовото семейство се влюбило в красивия морски пейзаж и било трогнато от почитта на местните хора, така че решили да останат да живеят на Земята. Днес това мистериозно водно образувание и географско произведение на изкуството, с неговите скулптурирани от природата варовикови острови,белопясъчни плажове,романтични заливчета и оголени отвесни скали притежава сюрреалността на класическите виетнамски платна, особено когато на хоризонта се виждат сампани и джонки, разперили платна като гигантски пеперуди. Наричат остров Кат Ба перлата на Виетнам.Вдъхновяващ, прекрасен, забележителен, уникален- думите просто не стигат, за да се опише истинската му прелест.Насладете се на това изумително красиво кътче,сред митични легенди за небесни дракони,опитайте цялата палитра от морски дарове,която предлага виетнамската кухня,сред истински тропически рай с аромат на мангрово дърво.Обградени от идилия,ще изпитате неимоверно щастие, че това райско кътче в сърцето на Виетнам съществува на планетата.Ще се наслаждавам на нашето плаване сред вълшебната красота на идиличния залив Халонг и ще обядвяме на корабчето,преди пристигането ни на приказно красивия остров Кат Ба.Настаняване в хотел "Cat Ba Sunrise Resort" 4*.Вечеря и нощувка.
 • 5 ДЕН
 • КАТ БА-УДИВИТЕЛЕН И УНИКАЛЕН
 • Закуска. Свободно време за плаж или вълнуващо пътешествие до мангровите гори и пещерата Тиен Лонг,срещу допълнително заплащане.Отпътуване към селцето Фу Лонг , като по пътя ще имате възможност да се разходите из околността и да поплувате в тюркоазените води на залива Халонг.Следва преход с лодка от кея Чай Виенг до пещерата Тиен Лонг,наречена още Пещерата на дракона.Предстои ви изживяване, което никога няма да забравите. Ще се потопите в едно от най-великолепните природни чудеса на далечния изток–обградени от мангрови гори, сред красиви сталактити и сталагмити и варовикови формирования с чудати, фантастични форми, които будят искрена възхита. В програмата е включен традиционен обяд,също с допълнително заплащане. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.
 • 6 ДЕН
 • КАТ БА - ХАЙ ФОНГ-ДАНАНГ-ХОЙ АН-ХЮЕ
 • Закуска. Отплаване с корабче до Хай Фонг за полет до Дананг в 10.55. VJ 725 HAI PHONG 10.55 – DA NANG 12.10. Пристигане в Дананг, четвъртият по големина град във Виетнам.Отпътуване за древния пристанищен град Хой Ан/ ЮНЕСКО /, който векове наред е бил главен център за японските, португалските, холандските, арабските, китайските и френските търговци и моряци.Някакво чудо е оставило града и неговите над 800 исторически сгради незасегнати от виетнамската война, така че днес неговите жители са разбираемо горди от своето архитектурно наследство. В сърцето на малкото крайбрежно градче Хой Ан се намира едно архитектурно съкровище, което е илюстрация за комбинираното японско, китайско, европейско и виетнамско влияние и за славните дни, които селището преживява през XVI век.Ще видим изумителния Китайски храм със статуята на Богинята на Морето,типични градски виетнамски къщи,Японския покрит мост – символ на Хой Ан,елегантните дървени къщи на преуспяващите китайски търговци.Продължаваме към град Хюе през прохода Хай Ван с великолепна гледка към Мраморните планини - пет хълма, които носят имената на петте елемента: вода, огън, дърво, метал и земя.Настаняване в хотел.Вечеря и нощувка в Хюе - старинната столица на императорите от династията Нгуен.
 • 7 ДЕН
 • ИМПЕРАТОРСКИЯТ ГРАД ХЮЕ-САЙГОН/ХО ШИ МИН/
 • Закуска. Разходка с корабче по Ароматната река, за да разгледаме пагодата Тиен Му, в превод „Пагодата на Небесната Майка”- едно очарователно чудо на човешката ръка.Пагодата „Тиен Му” е издигната през XVIIвек, със своите 7 етажа тя е най-високата пагода във Виетнам – 21 метра. „Небесната Майка” е със статут на символ на град Хюе. Построена е по нареждане на владетелят Нгуен Хоанг, в памет на видение, което му посочило тъкмо това място като заредено с природна свърхсила. Стара легенда разказва, че жителите в района често имали видение как възрастна дама се появява на хълма, където днес е пагодата. Когато срещнела хората, тя винаги казвала, че един ден велик водач ще изгради на това място пагода, за да донесе мир на цялата страна.Следва посещение на защитената от водни ровове и високи каменни стени Цитадела на древната виетнамска столица Хюе. Зад стените й ще попаднем в Императорския град с красивите кралски палати, които ще ви омагьосат с хармоничните си пропорции. Впечатляващо почти колкото Забранения град в Пекин! И ето започва първата поредица от елегантни портали, многобройни врати и изключителната рамка на мавзолейния комплекс на великия император Мин Манг Му, заобиколен от каменните басейни на езерата с лотусови листа, край които вековно са се настанили бонзаите.Керамичните дракони в пастелни нюанси добавят разнообразие в цялостната каменна картина ,а от стените китайският йероглиф за „дълголетие“ наднича в синьо, червено и златисто ... Цялото управление на династията Нгуен преминава в императорския град. Ще разгледаме и изградения от император Ту Дук Втори Императорски град , разположен около красиво езеро, с дървени павилиони, гробници и храмове, посветени на 104 –те жени и любовниците на Ту Дук,от които нито една не го дарява с наследник.Най-дълго управлявалият император от династията Нгуен е на престола 35 години,написва 4000 стихотворения в изградения по негово желание Павилион на Поезията,обича романтичните разходки с лодка из езерото и 16 години преди смъртта си живее в разкошния Дворец сред спокойствие и одухотвореност... Трансфер до летището. В 18.25 ч. – вътрешен полет Хюе – Сайгон (Хо Ши Мин) .Пристигане в Сайгон в 19.45 ч. VJ309 18.03 HUE 18.25 – HO CHI MINH 19.45 . Трансфер до хотела и настаняване. Вечеря и нощувка в Сайгон.
 • 8 ДЕН
 • САЙГОН-ПЕРЛАТА НА ДАЛЕЧНИЯ ИЗТОК
 • Закуска.Туристическа обиколка на Сайгон,който след обединението на Виетнам 1975 година носи името на вожда Хо Ши Мин.Градът е пъстър и интригуващ,силно впечатлява с европейската си архитектура,широки булеварди и елегантни френски колониални сгради.Ще видим Дворецът-символ на обединението,прелестната сграда на Кметството,елегантния хотел „Мажестик“,датиращ от времето на френската колониална епоха. На централния площад се намира красивата сграда на Пощата, проектирана от автора на прочутата парижка Айфелова кула.На стените й са изрисувани карти на Индокитай, а в дъното е разположен портрет на президента Хо Ши Мин. Тук се продават пощенски картички, каквито някои туристи все още купуват, за да изпратят на свои близки и приятели в родината си поздрав от Виетнам. Не по-малко красива е сградата на сайгонската опера по проект на френския архитект Йожен Фере. Разполага с 800 места и е умалено копие на операта в Ханой и на парижката Opera Garnier. В съседство с Пощата се издига базиликата Нотр Дам дьо Сайгон, реплика на прочутата Парижка Света Богородица,построена от червени тухли,доставени специално от Марсилия.По проект е трябвало да бъде копие на парижкия оригинал, но не се е получила приликата и сайгонският храм си има свой собствен облик. Фасадата е оформена в неоромански стил, двете странични кули са високи 40 метра, а пред катедралата се издига статуя на Дева Мария . Вечеря и нощувка в Сайгон .
 • 9 ДЕН
 • ЕКСКУРЗИЯ ДО ДЕЛТАТА НА РЕКА МЕКОНГ
 • Закуска. Наричана „делвата с ориз на Виетнам“,това е една от най-плодородните области на Южна Азия, снабдяваща страната с по-голямата част от нейния ориз, плодове и морски дарове и даваща чудесна възможност на чуждестранните посетители да видят Виетнам такъв, какъвто той всъщност е. Куу Лонг, деветте дракона, наричат виетнамците Меконг заради броя на ръкавите, на които се разделя. Но също и Дат Ноук, земя-вода, което на техния език означава „родина”... Посещение на екстравагантно декорирания Върховен храм на Као Дай,който доближава християнската катедрала със своята архитектура и отразява символи, абстрактни рисунки и изображения на светци. Као Дай насърчава подчинение на трите дълга (тези между царя и гражданина, бащата и детето, съпруга и съпругата) и петте добродетели (хуманност, задължение, учтивост, знания, надеждност) на конфуцианството.
 • Следва разходка с покрита с навес моторна лодка по великата река-хапвайки рабутан,малки бананчета и личи,ще посетим работилница за оризови пуканки и сладки,кокосови изкушения и бананови бонбони,за да наблюдаваме процеса на направата им и да ги вкусим с чаша ароматен чай. Брегът край реката е обрасъл с мангрови дървета, гъсти палмови и бамбукови клони. Стотици лодки, натоварени с кафяв ориз, купища плодове и зеленчуци, отгледани в плодородната наносна почва, кокошки, патици и риби плават по каналите, преминават през галериите от бамбукови, палмови и бананови клони, под дървените мостчета, по които притичват красиви момичета, облечени в ао дай ,а на главата с каи нон- широкополата конусовидна сламена шапка . Животът е същият като преди стотици години. Тукашните мъже и жени все едно са излезли като от старинен гоблен:едни перат платно,други чистят риба, трети просто се люлеят в хамак. Плаващи барове сервират превъзходно виетнамско кафе с фин аромат на шоколад. Ще се насладим на традиционен обяд и ще плаваме и с гребни бамбукови лодки в тесните канали на делтата на река,управлявани с гребло от местен лодкар, достоен за четката на художник- изправен на кърмата, нахлупил традиционната конусовидна сламена шапка. Връщане в Сайгон.Вечеря и нощувка.
 • 10 ДЕН
 • САЙГОН-ПНОМ ПЕН
 • Предстои ни едно очарователно приключение в Камбоджа с много вълнения,невероятна кухня,интересна история и страхотни изживявания. Всеки, който посети Камбоджа ще си тръгне променен, след като се е запознал по-отблизо с невероятните усмихнати и гостоприемни кхмери , защото тяхната скромна, приятелска и щедра природа е харизматична и искрена!
 • Закуска. Трансфер до летището и полет Сайгон – Пном Пен. Полет K6 819 08.30 SAIGON – 09.25 PHNOM PENH. Пристигане в Пном Пен - перлата на Азия,град на повече от 500 години, разположен на мястото, където се събират 3 реки: Басак, Саб и Меконг. Нашето запознанство с пненителния Пном Пен ще започне с посещение на Ват Пном Дон Пен,или Храмът при хълма на старата г-жа Пен- възрастна и богата вдовица ,намерила в реката голямо дърво, а в дънера му четири бронзови статуи на Буда. Госпожа Дон Пен, защото това било нейното име, построила малък параклис на възвишение, направено от живеещите тук хора, за да приюти свещените статуи. Мястото се превърнало в светилище, където хората се молят и получават благословия. Пном означава хълм, а Пен идва от името на богатата вдовица, така се ражда името на столицата на Камбоджа. Следва разглеждане на Кралския дворец,дом на кралската фамилия и Сребърната пагода - съкровища в един преоткрил се сам град... В двореца има: зала за коронации, сцена на кралската танцова трупа, балкон за публични изяви на краля, открит павилион, често използван за забавления и филми, лични покои на краля, в които се съхранява колекцията от камбоджански произведения на изкуството. Тук се намира и канцеларията на краля, където той изпълнява функциите си на монарх. Разположена в рамките на Кралския дворец, Сребърната пагода е наречена така заради направения от 5000 сребърни плочки под. Истинското й име е Ват Преа Кео Морокат, което означава „Храм на изумрудения Буда“. В наши дни играе ролята на музей на 1600 реликви, подаръци за кралското семейство през годините.Между съкровищата е и 90-килограмова статуя на Буда, направена от масивно злато и инкрустирана с 9584 диаманта, най-големият от които е 25 карата. Зад нея е популярната статуя на Изумрудения Буда от XVII век. Толкова красота и съвършенство на едно място рядко може да се срещнат. Продължаваме с разглеждане на Националния музей на Камбоджа, който съчетава експонати от историята, археологията и културата на кралството и притежава една от най-големите колекции в света на изкуството на Кхмерите, включително и скулптури, керамика, бронзови фигури и етнографски предмети, както и 5000 екскпонати, запазени от древното селище Ангкор. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка в Пном Пен.
 • 11 ДЕН
 • ПНОМ ПЕН-СИЕМ РИЙП-АНГКОР ВАТ
 • Закуска.Полет от Пном Пен за Сием Рийп - отправната точка за разглеждане на приказните храмове на Ангкор, древната столица на Кхмерската империя. 22.03 – W21605 PHNOM PENH 08.10 – SIEM REAP 08.50 .Пригответе се за неземните гледки на архитектурен спектакъл,вечен и вълнуващ.
 • Най-големият запазен храмов комплекс, построен по време на управлението на цар Суряварман II в началото на XII-ти век е древен масив история, приютил в себе си най-интимната част от духовността, той е най-големият религиозен паметник в света, първоначално индуистки, а след това будистки. Съвършенството между състав, баланс, пропорции, релеф и скулптура го нареждат сред 7-те чудеса на света. Разхождайки се из Ангкор Ват-Дом, достоен за Богове, ни завладява чувство на необятност. Сложността и красотата на храма привличат вниманието и ни оставят без дъх. Щастливците, докоснали се до мистерията на перлата Ангкор Ват в Камбоджа, са категорични, че това е една удивителна архитектура с уникален ефект върху сетивата на посетителите. Ангкор Ват е поразяваща картина на отминалото величие на един народ и се състои от две думи. Ангкор значи град, а Ват – храм. Храмовият комплекс е посветен на бог Вишну, изпълващ света със своята енергия, а също символизира свещената петвърха планина Меру, където се придобива Върховната личност на божеството. Стотици каменни статуи, релефи и фрески се нижат една след друга по дългите фасади и галерии,стени, покрити с каменни резби и барелефи, изобразяващи хиндуистката митология и войните, които Суряварман II е водил по време на своето царуване. Храмът е истински дом на човешкото и божественото, и затова в него има и повече от 2000 статуи на Апсара танцьорки,изваяни до съвършенство... Днес Ангкор Ват е изобразен на националното знаме на Камбоджа, тъй като храмът символизира душата на кхмерите. След тази неземна красота ще се настаним в хотел в Сием Рийп. Вечеря- спектакъл с апсара танцьорки. Нощувка.
 • 12 ДЕН / АНГКОР ВАТ - БАНКОК
 • Този ден в 05.30 ч. ще посрещнем изгрева на слънцето в Анкор. Връщане в хотела. Закуска. Срещата с духовността и красотата на Ангкор продължава и днес.Отиваме в съкровищницата Ангкор Том – бившата столица на Великата Кхмерска Империя. Градът е създаден в края на XII век и е дело на най-ярката фигура в историята на Ангкор - блестящият държавник, пълководец, религиозен реформатор и строител Джаяварман VII. Той е предпочел да заложи на силното въздействие на една по-мистична обстановка, защото след страховитите изражения на нагите, пазещи входа, посетителят попада в още по-смущаващото обкръжение на 216 огромни каменни лица, застинали в безмълвен покой по кулите на централния храм Байон. Този шедьовър е като учебник по великолепие и е известен с 54-те си кули с енигматични фасади, представляващи 54-те провинции на Великата Кхмерска Империя. Няма дума, с която да се опише първото впечатление от него. 52 четирилики каменни кули са се вплели в странен ансамбъл, който променя силуета си с всяко преместване. Броят им е колкото са седмиците в годината, а лицата на монументалното божество сякаш ту изчезват и се превръщат в обикновена купчина камъни, ту внезапно се открояват.Ще видим също слонската тераса и терасата на прокажения крал, будистките тераси, другите порти и много антични останки от архитектурата на тази величествена империя.Очаква ни следващото приключение – отново храм, този път Та Пром! Една разходка до там, запознава с този скрит в джунглата духовен дом. Построен в средата на XII-ти век, Та Пром е уникален и приказен архитектурен спектакъл, оставен до голяма степен така, както е бил открит – полуразрушен, обрасъл с дървета от джунглата. Та Пром е един от най-живописните и запомнящи се храмове на Ангкор. Отпътуване за Банкок в 22.05. FD 619 SIEM REAP 22.05 – BANGKOK -DMK 22.50. Трансфер до хотела. Казвам се Банкок- Велик град на ангелите, съкровищница на божествени скъпоценни камъни, славна земя непокорима, велико и знаменито царство, кралска възхитителна столица, надарена с девет благородни скъпоценни камъка, обиталище и разкошен дворец на най-високопоставения крал, божествен подслон и жилище на преродени души.. Добре Дошли - наслаждавайте се на Банкок! Настаняване и нощувка.
 • 13 ДЕН
 • БАНГКОК
 • Закуска.Музика и цветове, местен колорит, необикновени вкусотии, денонощно забавление –открийте ги в Банкок. Екскурзия с лодка и с велорикша, танцова феерия и ритуали в бокса, улични пазари и огромни магазини, Индия и Китай – всичко това ви очаква в необикновената столица на Тайланд. Слейте се с милионите местни жители, отдайте се на вълшебството, изживейте забавата...
 • Туристическа обиколка на Банкок и среща с Храма на Златния Буда в китайския квартал,украсен с многобройни червени фенери. Статуи на Буда в Банкок много, но тази е по-специална – направена е от масивно злато и тежи 5 тона! Заради което и фигурира в “Книгата на Гинес”-гордост за тайландците. Следващата спирка е Храмът на Лежащия Буда - висок 15 и дълъг 46 метра! Този артефакт е не само голям, но и красив. Лицето му излъчва непроницаемост и блаженство от изпадането в нирвана.Трети в поредицата, но по-скоро пръв, е Изумрудения Буда. Достойнството му не е в размера - висок е само 75 см - а в одеждите му от скъпоценни камъни и в това, че обличането му е част от важна кралска церемония. Негов дом е храмовият комплекс, разположен непосредствено до Кралския дворец,който ще разгледаме – синоним на грандиозност и разкош. И в този храмов комплекс има толкова много постройки, коя от коя по-пищни, позлатени и украсени без мяра с милиони цветни стъкълца и плочки. Всичко блести от злато и скъпоценни камъни, а всички сгради в комплекса, предназначени за коронации, аудиенции и тържествени церемонии са украсени по върховете си с фигури, подобни на драконови опашки. Продължаваме с разходка по река Чао Прая,за да се насладим на колоритния и впечатляващ Банкок от водата,да се забавляваме със създаващия настроение плаващ пазар-изобилие от цветове и аромати,да минем покрай много тайландски храмове,да видим интересните дървени къщи над водата,да храним екзотичните риби и да посетим Храма на Зората-Ват Арун,носещ името на индийския Бог на зората,Аруна.
 • Вечерта,по желание,срещу допълнително заплащане,нощен круиз с романтична вечеря на свещи,бар с вкусна храна и оркестър. Докато пътуваме,ще наблюдаваме ярко осветения град, разперил елегантна снага от двете страни на тайнствената река, небостъргачите,приличащи на издължени шахматни дъски, храмовете,построени в характерния източен пищен стил-една цветна феерия, създаваща усещане за разкош и великолепие... По време на нашето нощно плаване ще се радваме на приказна атмосфера с традиционна тайска музика,много танци и забавления. Връщане в хотела.Нощувка в Банкок.
 • 14 ДЕН
 • БАНКОК-ДОХА-СОФИЯ
 • Излитане от Банкок за Доха в 09.00.Кацате в Доха в 12.10. Излитане от Доха в 15.50. Пристигане на летище София в 21.00. QR 831 BANGKOK 09.00 – DOHA 12.10. QR 225 DOHA 15.50 – SOFIA 21.00

  ЦЕНИ:

 • - на човек в двойна стая - 5249 лв.

  Цената включва:

 • - самолетен билет София – Доха - Ханой; Сием Рийп - Банкок - Доха – София с Катарски авиолинии.
 • - вътрешни полети:които са с продължителност около 1 час:
 • - Ханой - Хай Фонг
 • - Хай фонг - Дананг
 • - Хюе - Сейгон
 • - Сейгон - Пном Пен
 • - Пном Пен - Сием Рийп
 • - летищни такси (към 15.11.2017)
 • - 12 нощувки по програмата със закуски на блок маса в хотелите:
 • - 2 нощувки Ханой в хотел 4*
 • - 2 нощувки Кат Ба в хотел 4*
 • - 1 нощувка Хюе в хотел 4 *
 • - 3 нощувки Сейгон в хотел 3 + *
 • - 1 нощувка ПномПен в хотел 4*
 • - 1 нощувка Сием Рийп в хотел 5*
 • - 2 нощувки Банкок в хотел 4*
 • - 10 вечери: 2 в Ханой, 2 в Кат Ба , 1 в Хюе, 3 в Сейгон, 1 в Пном Пен, 1 в Сием Рийп
 • - 3 обяда:
 • - 1 по време на круиза Song Bien Cruise в залива Халонг към Кат Ба
 • - 1 на кораба на връщане от Кат Ба
 • - 1 в Сейгон на брега на река Меконг
 • - Транспорт с туристически автобус с климатик
 • - всички трансфери летище - хотел – летище
 • - всички входни такси по програмата
 • - Целодневна обиколка на Ханой
 • - Едночасова разходка с рикша във Френския квартал
 • - Куклено шоу над водата
 • - Круиз в залива „Халонг“ с включен обяд
 • - Посещение на пещерата „Тиен Кунг“
 • - Панорамна обиколка на градовете Хой Ан и Хю
 • - Разходка с корабче до пагодата „Тиен Му“
 • - Целодневен тур на Сайгон
 • - Круиз по река Меконг с включен обяд
 • - Целодневна обиколка на Пном Пен
 • - Целодневна обиколка на Сием Рийп, Ангкор Ват, Ангкор Том
 • - Целодневна обиколка на Банкок
 • - по 1 минерална вода на ден по време на полудневните екскурзии/ 2 бутилки минерална вода на ден по време на целодневните екскурзии
 • - всички такси за корабчета
 • - Опитен Водач-преводач на български език

  Цената не включва:

 • - Екскурзия с обяд до пещерите Тиен Лонг, Тъмната пещера и пещерата на прилепите - 57 долара;
 • - Вечерен круиз с вечеря в Банкок - 47 щ.долара
 • - Доплащане за единична стая - 662 лева
 • - виза за Виетнам – 25 щ.долара;
 • - виза за Камбоджа – 30 щ.долара (издава се на място на летището) - плаща се на място;
 • - виза за Тайланд - 60 лева
 • - такса за обработка и подаване на документите за визи - 70 лв;
 • - бакшиши по време на цялата екскурзия - 50 щ.долара
 • - медицинска застраховка с покритие 25000 евро - 27 лв /за лица до 65 г./,за лица от 65г до 80г.-70 лв.
 • - Допълнителна застраховка "Отказ от пътуване"
 • - Допълнителна информация:
 • * ПРИ ГРУПА ПОД 10 ЧОВЕКА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ

  Допълнителна информация:

 • - Минимален брой участници– 10
 • - Необходими документи: международен паспорт валиден минимум 6 месеца след датата на завръщане;
 • - Ваксини - Няма изискване за задължително ваксиниране
 • - Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение, преведено и легализирано на английски език

  Полетно разписание:

 • Катар еъруейз
 • София - Доха - 19.11.2018: 12.25 - 18.15
 • Доха – Ханой - 19.11.2018: 20.50 - 07.25 + 1
 • Сием Рийп - Банкок - 30.11.2018 - 22.05 - 22.50
 • Банкок - Доха - 02.12.2018 - 08.35 - 12.10
 • Доха - София - 02.12.2018 - 16.45 - 21.15
 • 0002

   

   

   

 •  

ГЛОБЪЛ ТУРС ООД

Адрес: гр. Варна, бул. Княз Борис 86
Телефон: 052/601085; 0899818457
Сайт: http://www.globaltours-bg.com

Още оферти