Потвърдена за 19.07.2018! Екскурзия до Истанбул с отпътуване от Варна, без нощни преходи (АРХИВИРАНА)


Цени от: 225 лева
Продължителност: 4 дни
Транспорт: Автобус
Местоположение: Турция - Истанбул

Описание

Незабравима екскурзия до Истанбул - Столица на три империи. Автобусна екскурзия 4 дни/3 нощувки без нощни преходи
 
Потвърдено отпътуване за дата 19.07.2018!
 
Програма на екскурзията

Ден 1: 1 ден: 1 ден: Варна – Истанбул + Аквариума + Вечеря в рибен ресторант
 
05.00 – Тръгване от Добрич; 06.00 – Тръгване от Варна; 08.30 – Тръгване от Бургас. Редовни почивки по пътя. 
Около 15.00 – Пристигане в Истанбул 
15.30-17.00 - Посещение на Istanbul Aquarium - най-новият и най-големият в света тематичен аквариум. 
Отворен е през лятото на 2011 г. Той представлява съоръжение от нова генерация, което представя чрез уникална концепция 16 различни региона в света. В различни части на аквариума можете да видите морската флора и фауна от Черно море до Тихия океан, включително да изпитате дивата природа на Амазонка с контролирана температура и изкуствен дъжд и влажност. Аквариумът допълва темите с декоративни елементи, интерактивни игри, визуални ефекти и хиляди живи морски същества в 64 аквариума с най-различни размери. http://www.istanbulakvaryum.com/ 
Цена: за възрастен – 20 евро; за деца до 12 г. и лица над 65 г. – 15 евро (включва трансфер, входен билет със съответните отстъпки за възраст). 
Туристите, които не посещават Аквариума, разполагат със свободно време за посещение на съседния търговски комплекс Aqua Florya, разходка покрай Мраморно море. 
Продължаване към центъра на града. 
По пътя - Автобусна опознавателна обиколка на Истанбул (част 1) – големите крепостни стени, златната порта на Констанинопол, Мраморно море, изглед към Принцовите острови, азиатския бряг 
Около 18.00 - Настаняване в хотела. 
20.30 ч. Вечеря в Рибен ресторант под моста Галата. 
Цена: 22 евро на човек (5 вида мезета , лаврак или ципура по избор, десерт и прекрасен изглед към Босфора)

Ден 2 Хиподрума + Света София + Долмабахче + „Нова среща с Босфора” + Нощен Истанбул
 
07.00 – 08.30 – Закуска в хотела. 
08.30 Отпътуване на цялата група за площад Султанахмет. 
Автобусна опознавателна обиколка на Истанбул (част 2) – Мраморно море, изглед към Принцовите острови, азиатския бряг, новата европейска част, Босфора. - Цена: включена в екскурзията. 
09.00-10.00 – Пешеходна обиколка на aнтичния център на Истанбул с екскурзоводска беседа на български език – Хиподрума и най-старите паметници в Истанбул – Египетския обелиск, Змиевидната колона, Колоната на Константин, Фонтанът на Вилхем, Синята джамия „Султан Ахмет” (отвън). Цена: включена в екскурзията. 
10.00-11.30 Посещение на църквата „Света София”. 
Най-мащабният и най-внушителният исторически паметник, завещан от Византия. Наричана още Църквата на мъдростта тя представлява бивш православен храм, превърнат по-късно в джамия, а днес – в музей. - Цена: 25 евро на човек – входна такса, слушалки, екскурзоводска беседа. 
12.00-14.00 Посещение на султанския дворец „Долмабахче” 
Невероятно красив, впечатляващ и пищен, дворецът Долмабахче (Dolmabahce palace) е една от най-впечатляващите забележителности на града, строен през последните години на Османската империя. - Цена: 30 евро на човек – входна такса, трансфер и екскурзоводска беседа на български език. 
15.00-18.00 „Нова среща с Босфора” - прекрасна морска разходка по един от най-живописните проливи в света и слизане на най-романтичния символ на Истанбул - Кулата на девицата (Къз кулеси) 
Навлизане в Босфора, плаване покрай исторически квартали, Долмабахче, Бешикташ, Ортакьой, минаване под първия междуконтинентален мост, Арнавуткьой, Бебек. 
Отплаване назад по азиатския бряг покрай наниз от исторически вили, пристани на романтични квартали, джамии, църкви и синагоги, подчертаващи богата палитра от етноси и религии, живеещи в мир и задруга… 
„Епилог” на морската разходка е слизане на Кулата на девицата (Къз кулеси), един от най-романтичните и загaдъчни обекти на Истанбул. Части от нея датират от времето на Фатих Завоевателя, султан Махмут II придава днешния и облик. Тук върху мраморната плоча се намира неговия герб от 1832г.. В широката част на сградата има историческо водохранилище. Изпълнявала различни функции през времето, днес Кулата с морския си фар продължава да показва пътя на корабите. Свободно време за чай и кафе, поднесени с чудни легенди. Връщане на сушата. 
Цена: 25 евро на човек – транспорт с автобус и кораб с микрофонна уредба, входна такса за Кулата на Девицата, екскурзовод по време на цялата екскурзия. 
(При комбиниране на Долмабахче с Круиза цената за двете мероприятия е 50 евро) 
20.00 – Нощен Истанбул и Бейоглу (Таксим) 
Нощна автобусна обиколка на основните забележителности в града, комбинирана с пешеходна обиколка в Бейоглу, площад Таксим и улица Истиклал – сърцето на Латинския Истанбул. Разкази за историческите сгради по улицата. Пътуване с историческата железница Тунел от 1875г. – третата най-стара подземна жп линия в света. 
Цена: 15 евро на човек – нощна автобусна разходка, пешеходна разходка по Истиклал, билети за трамвай и историческия Тунел, екскурзоводски беседи 
Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 3 „Истанбул от птичи поглед - небостъргача „Сапфир” + „Истанбул на два континента с двореца Бейлярбей”
 
От 07.00 Закуска в хотела. Програма по желание: 
09.00-11.30 – „Истанбул от птичи поглед - небостъргача „Сапфир” 
Отправяне към квартал Левент 4, където се намира небостъргача „САПФИР” - една от най-високите жилищни сгради в Европа и първата екологична сграда на Турция. След завършването й е в края на 2009 г., сега тя се извисява на 64 етажа. Освен жилищни имоти, комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последния етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино. 
Изкачване до панорамната площадка, откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва от „SkyRIDE” – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. Скай барът предлага изключителна гледка с чаша ароматно турско кафе сред облаците. 
Цена: 25 евро на човек - транспорт по маршрута, посещение на небостъргача САПФИР – панорамната площадка с включен виртуален полет над Истанбул, пълно екскурзоводско обслужване. 
12.00-19.30 Истанбул на два континента: Екскурзия до Азиатския бряг, Принцовите острови и двореца Бейлярбей 
Отпътуване по моста над Босфора към Азиатския бряг. 
Следва посещение на летния султански дворец „Бейлярбей”. Изграден в същия стил като Долмабахче, той прилича на европейските дворци за почивка от 18в., използван най-често като резиденция на почетни чуждестранни лица. 
Продължаване през най-големия квартал Юскюдар (Златния град) с известни исторически забележителности. Спиране пред най-романтичния символ на Истанбул – Къз Кулеси (Момината кула) за панорамни снимки. Продължаване покрай брега на Мраморно море през квартала Кадъкьой (Халкедон) с историческите Военни казарми, Военното училище и Азиатската ЖП-гара. 
От пристанището Бостанджъ се качваме на корабче, което за половин час ще ни отведе до най-големия от Принцовите острови – остров Бююк Ада. Както на останалите острови, общо 9 на брой, и тук къщите са от дърво, боядисани в бяло няколкоетажни вили в типично средиземноморски стил. Основно превозно средство е велосипедът, а файтоните са и превозно средство и туристическа атракция. Те могат да се наемат за разходка и в рамките на час да се обиколи острова (Файтон за разходка из Принцовите острови – от 75 TL за 4 човека за 45 минути). Можете да похапнете и прясна риба в някой от многобройните крайбрежни ресторантчета. 
Отпътуване обратно с ферибот към европейския бряг и придвижване с транспорт до хотелите. 
Цена: 35 евро на човек - трансфер с автобус, двупосочен билет за ферибота до Принцовите острови, входен билет за двореца Бейлярбей, пълно екскурзоводско обслужване от местен екскурзовод. 
30 евро на човек – всички услуги, без влизане в двореца Бейлярбей

Ден 4 „Пиер Лоти и Златния рог” + Виаленд + Лозенград + България
 
07.00-08.30 - Закуска в хотела. Освобождаване на стаите. 
09.00-10.00 – Българската църква „Св. Стефан“ и музея в Метоха. 
Една от светините за всички българи – желязната църква отново грее в пълния си блясък на брега на Златния рог! Обявена за най-красивият немюсюлмански религиозен храм в цяла Турция, църквата ще ни посрещне така, както точно преди 120г. екзарх Йосиф I благославя и посреща първите поклонници. Разглеждане и на богатата музейна експозиция, посветена на българските възрожденци, тяхното дело и живот. Тя е устроена в реставрирания Метох срещу църквата. 

Възможност 1 
10.00-13.30 - Екскурзия „Пиер Лоти и залива Златния рог”. 
Акценти: Джамията „Сюлеймание”, кафенето „Пиер Лоти”, корабче по „Златния рог”. 
Екскурзията започва с посещение на Джамията на Сюлейман Великолепни - най-емблематичното произведение на архитект Синан в Истанбул. Тук се намират гробниците на султана, неговата любима жена Роксолана и на самия архитект. 
Продължава се с преминаване покрай кварталите Айвансарай, Фенер и Балат, разположени по брега на Златния рог, които крият огромно културно-историческо богатство. 
Поглед към Златния рог дава и Изкачването с кабинков лифт до историческото кафене „Пиер Лоти”. Кацнало на висок хълм, за да разкрие поетична гледка към Истанбул, вдъхновявала в миналото известен френски автор, а днес нас, то е едновременно модерно, но съхранило дъха на 19 век и предлага наргиле, игра на табла, ароматен чай, турско кафе ... и този запомнящ се изглед. 
Екскурзията завършва с вълнуваща разходка с кораб по Златния рог. 
Цена: 20 евро на човек – транспорт, посещение на джамията Сюлеймание, двупосочен билет за кабинков лифт до кафене „Пиер Лоти”, билет за кораб по Златния рог, екскурзовод на български език. 
14.00-15.45 Vialand - увеселителен парк и мол 
Възможност 2 – Търговски център: 
За желаещите да посетят Увеселителния парк Виаленд или пазаруват на воля: 
10.30 Трансфер до Увеселителния парк Виаленд. Свободно време до 15.45. 
Vialand - увеселителен парк и мол 
Първият международен увеселителен парк в Истанбул работи на обща площ от 600,000 m2 и е по проект в който до момента са инвестирани около два милиарда турски лири. 
Малките посетители могат да се забавляват в специално обособена зона, предлагаща множество атракциони - влакче с което обикалят умален вариант на целия свят, блъскащи се колички и въртележки, малчуганите дори могат да станат герои във филми в специалния симулатор. 
Търсачите на силни усещания имат на разположението си влакчета виещи се в облаците, рафтинг, приключение в мрачен сафари тунел, тунел на ужасите и други изненади! 
В парка има и историческа зона, която предлага разходка по улиците на стария Истанбул, както и пътешествие до 1453 г. в деня на покоряването на града! 
Шопинг маниаците също няма да останат разочаровани, множество магазини удовлетворяващи и най-капризните вкусове ви очакват в шопинг центъра. 
ВАЖНО: Желаещите да посетят само шопинг центъра, не е необходимо да заплащат вход за увеселителния парк. 
Цена: включена в екскурзията (входът за увеселителния парк се заплаща отделно: 89 т.л. за възрастен и 79 т.л. за дете) 
В случай, че няма желаещи за Увеселителния парк Виаленд, може да се избере друг, по-удобен за транспорт мол. 
15.45 - Oтпътуване за Къркларели (Лозенград). 
18.30-19.30 Спиране в търговски център КИПА. 
19.30-21.00 Спиране на градския център. Време за вечеря и покупка на сладки, ядки и др. на изгодна цена. Пристигане във Варна късно вечерта.
 
 • Дадените часове са ориентировъчни – поради натоварения трафик в Истанбул, не можем да гарантираме стриктното им спазване. Последователността на мероприятията по програмата може да бъде променяна по дни и часове, с оглед възможностите за осъществяването им, без това да ощетява участниците.
 • Отказ от участие в дадено мероприятие, което е по желание, може да става само предишния ден преди провеждането му. В деня на провеждане на мероприятието, ако има отказ, сумите, заплатени за него, не могат да бъдат възстановени на туриста.

Други екскурзии, които могат да се осъществат при мин. 8 записани:
 • Посещение на двореца „Топкапъ” 
  25 султана в продължение на 400 години са управлявали в този дворец. Тук се е утвърдила Османската империя, тук е изживяла апогея си и от тук е започнал залезът й. 
  Цена: 25 евро на човек – входна такса и екскурзоводска беседа. 
  (При комбиниране на „Света София” с „Топкапъ” общата цената е 45 евро)

Информация за дати и цени

Хотел Пакетна цена на човек в двойна стая Пакетна цена за единична стая Дете от 0-6г. с 2-ма възрастни дете 7-12 г. с 2-ма възр. в стая
Хотел Grand Asiyan Hotel 4* 255 лева 310 лева 80 лева 200 лева
Хотел River, Martinez или подобен 3 * 225 лева 295 лева 80 лева 150 лева

Дати на отпътуване: 19.07.2018 - Потвърдена; 09.08.2018; 06.09.2018; 21.09.2018; 11.10.2018; 08.11.2018 и 06.12.2018 

Какво е включено в цената

 • Транспорт Добрич-Варна-Бургас-Истанбул и обратно;
 • 3 нощувки със закуски в съответния хотел в старата част на Истанбул;
 • Автобусна опознавателна обиколка на историческата част на Истанбул – големите крепостни стени, златната порта на Констанинопол, Мраморно море, изглед към Принцовите оосстрови, азиатския бряг, новата европейска част, Босфора, Златния рог, Египетския пазар, джамията на Сюлейман Великолепни;
 • Пешеходна обиколка на aнтичния център на Истанбул с екскурзоводска беседа на български език - Хиподрума и най-старите паметници в Истанбул - Египетския обелиск, Змиевидната колона, Колоната на Константин, Фонтанът на Вилхем, Синята джамия „Султан Ахмет” (отвън);
 • Посещение на българската църква „Св. Стефан“ и музея в Метоха;
 • Посещение на мол Forum Istanbul до 01.04 и на мол Vialand след това;
 • Групова медицинска застраховка;
 • Лицензиран турски екскурзовод на български език;
 • Карта на Истанбул;
 • Изненади и подаръци по време на екскурзията – малки жестове към гостите ни, допринасящи за незабравимото преживяване с нас;
 • Водач-екскурзовод от агенцията. По време на пътуването гостите се запознават с историята на Турция, Истанбул и много любопитни подробности

Какво не е включено в цената

 • Istanbul Aquarium – за възрастен – 20 евро; за деца до 12 г. и лица над 65 г. – 15 евро
 • Посещение на църквата „Света София” (билет, слушалки и екскурзовод) – 25 евро;
 • Посещение на двореца „Топкапъ” (входен билет, екскурзовод) – 25 евро;
 • Двореца „Долмабахче сарай“– 30 евро (вкл. трансфер, входен билет и екскурзовод);
 • Круиз „Нова среща с Босфора” и слизане на Кулата на девицата (трансфер, наем самостоятелен двупалубен кораб, входна такса за посещение на Кулата на девицата, беседа на български език) - 25 евро;
 • Латинския Истанбул и Таксим: 15 евро;
 • Небостъргача „Сапфир” - 25 евро (транспорт, посещение на небостъргача САПФИР – панорамната площадка с включен виртуален полет над Истанбул, екскурзовод);
 • Екскурзия до Азиатския бряг, двореца Бейлярбей и Принцовите острови – 35 евро (транспорт по маршрута, входен билет за двореца Бейлярбей, двупосочен билет за ферибот до Принцовите острови, пълно екскурзоводско обслужване);
 • Вечеря в рибен ресторант – 22 евро;
 • Екскурзия ”Пиер Лоти и залива Златния рог” (транспорт, посещение на джамията Сюлеймание, двупосочен билет за кабинков лифт до кафене „Пиер Лоти”, билет за кораб по Златния рог, лицензиран екскурзовод на български език) - 20 евро.
Айтравел 2 ООД

Адрес: Варна, ул. Петър Парчевич 3
Телефон: 052/97 41 42; 0888/52 94 52; 0884/77 20 01
Сайт: http://www.i-travel.bg

Още оферти