Потвърдена за 16.10.2018! ЯПОНИЯ - бг група, самолет от София (АРХИВИРАНА)


Цени от: 6100 BGN
Продължителност: 12 дни
Транспорт: Самолет
Местоположение: Япония

Описание

Екскурзии

Есен 2018 в ЯПОНИЯ - Токио, Нико, Фуджи, Хаконе, Киото, Осака, Нара, о. Мияджима, Йокохама - българска група - самолетна екскурзия от София - ПОТВЪРДЕНА!

12 дни / 9 нощувки

Транспорт: самолет

Дати: 16.10.2018

Цена: 6100 BGN

 

 

Токио - Нико - Фуджи - Хаконе - Киото - Осака - Нара - о. Мияджима - Йокохама - Токио

 • 1 ден / 16.10.2018
 • Среща на летище София, Терминал 2 в 20:30 ч. и отпътуване за Доха с Qatar Air в 22:30 ч. Кацане на летището в Доха 2 ден / 17.10.2018
 • Кацане на летището в Доха в 03:20 ч. Полет за Токио с Qatar Air в 06:45 ч. Кацане на летище Ханеда в 22:40 ч. в Токио – динамичен, модерен мегаполис с над 13 милионно население. Разположен на „края на Азия”, на брега на Тихия океан, Токио е град на контрастите. Оживен трафик по магистралите и булевардите, неонови светлинни реклами, забързани тълпи по улиците - японската столица притежава всички черти на модерния град от 21-ви век. Но отвъд шума и движението, Токио е запазил своето очарование от отминалите векове. Можете да се разходите по малките улички на един „различен” град, изпълнен с храмове, светилища и хармония. Посрещане oт фирмата партньор и трансфер до хотела. Настаняване в хотел 3*. Свободно време. Нощувка. 3 ден / 18.10.2018
 • Закуска. Целодневна панорамна обиколка на Токио с екскурзовод на руски език и включен обяд . Историческия район Асакуса, където се е съхранил аромата на древно Токио, посещение на един от най-старите будистки храмове Сенсоджи. Улицата със сувенирните магазини Нака Мисе – където са се съхранили и много национални занаяти. Разходка в парка Хамарикю – забележителност на този парк са водоемите с морска вода, нивото на които се мени в зависимост от приливите и отливите. Разходка по рибния пазар Цикуджи – най-големият в Япония. Посещение на изкуственият остров в Токийския залив Одайба. Панорамен вид на Токио и Токийския залив със статуята на свободата. Разходка по една от най-скъпите улици в света – Гиндза. Площада на Императорския дворец в историческия център на града. Посещение на величествения шинтоитски храм Мейджи Джингу – посветен на император Муцухито основателя на съвременна Япония. Свободно време. Нощувка. 4 ден / 19.10.2018
 • Закуска. Еднодневна екскурзия до националния парк Никко с екскурзовод на руски език и включен обяд. Този ден ви очаква едно незабравимо пътуване до националният парк Никко – наричат го «Диаманта на Япония» . Националния парк е богат на природни забележителности през цялата година. През есентта в парка ще се полюбувате на момиджи – хълмове осеяни с червени кленове. Парка е известен и с горещите си извори. Тук се намират и Бронзовата пагода Ходо и няколко храма, сред които най-голямият дървен храм. Свещеният мост Синке – ще ви посрещне още на входа и принадлежи на древния храм Футура. Мостът се смята за един от най-красивите в Япония. Императорската вила Тамозава – тук са живяли много членове на императорското семейство в течение на 3 века. Вилата впечатлява с размерите си, 30 000 кв. метра разкош в традиционния стил Едо от периода Меджи. Връщане в Хотела. Нощувка. 5 ден / 20.10.2018
 • Закуска. Свободен ден за шопинг индивидуална програма или По желание: еднодневна екскурзия Камакура –Йокохама с екскурзовод на руски език и включен обяд.
 • Камакура старата столица на Япония и град спътник на Токио. Храма Цуругаока – обграден от дърветата сакура. Много живописен по всяко време на годината. Храма Хасе Канон. Главната забележителност на Камакура е Котоку-ин будистки храм на сектата Джодо в Град. Камакура. Известен е с голямата си будистка статуя, която е открито изображение на Амида Буда – една от най-известните будистки фигури в Япония. Направена от бронз, статуята на Великият Буда е висока над 13 метра и тежи близо 93 тона. Разходка по брега на Тихия океан. Отпътуване за Йокохама, градът е първото пристанище, което започва да приема чужди кораби. Днес се явява вторият по големина град в Япония. Разходка в модерният район Минато Мирай пристанището на бъдещето – тук ще видите интересни дизайнерски идеи. На площада на Кралицата има множество разнообразни магазинчета. Посещение на една от най-живописните градини на Япония – Сенкей, тази градина е национален паметник на Япония. Връщане в Хотела. Нощувка.
 • 6 ден / 21.10.2018
 • Закуска. Пълен туристически ден в националния парк Фуджи – Хаконе с екскурзовод на руски език и включен обяд. Националният парк е известен с горещите си извори, живописната природа и прекрасната панорама към пламнината Фуджи. Екскурзията започва с изкачване към планината, която се явява символ на Япония ( изкачването ще е с автобус ). Планината е обградена от 5 живописни езера – затова този район още се нарича и Фуджигоко ( петте езера на Фуджи). Следващият пункт от нашата програма е отпътуване към езерото Кавагучико и изкачване с лифт по пътя Качи Качи към близката планина Тендзо на 1000 м над морско равнище. От панораманата площадка се открива прекрасна гледка към Фуджи и езерата. Отпътуване към националния парк Фуджи – Хаконе в района на горещите извори. От древни времена Хаконе е популярен сред местните жители не само заради красивата си природа, но и заради горещите извори. Посещение на храма «Духа на езерото» - един от най-древните храмове в Япония. Това светилище, което съхранява много реликви, един път на няколко години го посещава императорът с неговото семейство. След завършване на екскурзията трансфер до гарата Одавара и отпътуване за Киото със влака стрела Шинкансен. Посрещане на гарата в Киото от екскурзовода и трансфер до хотела. Настаняване в хотел 3* в Киото Нощувка.
 • 7 ден / 22.10.2018
 • Закуска. Туристическа програма в Киото с екскурзовод на руски език и включен обяд. По настоящем Киото е известен исторически и културен център, в който са запазени над 4000 шинтоитски и будистки храма. Въпреки че е модерен град с население от 1,5 млн. души, той до голяма степен е запазил стария си архитектурен стил. Ще посетите замъка Ниджо, построен през 1603 г. от един от най-могъщите шогуни - Токугава Йеясу, като символ на неговата военна и политическа мощ. Обиколката продължава с посещение на Императорския дворец. Храма Рьоанджи „Градината на Щастието“ Посещение на музея на Кимоното, замъка Нидзе с великолепната си японска градина. Посещение на Златния храм “Кинкакуджи”, построен в края на 14 век в три различни архитектурни стила – дворцов, стил на самурайския дом и стил на Дзен-будистки храм. Нощувка.
 • 8 ден / 23.10.2018
 • Закуска.Пълен туристически ден Нара – Осака с екскурзовод на руски език и включен обяд. Екскурзията ще започне с сити тур в Осака - третият по големина град в Япония, разположен на остров Хоншу на мястото, където река Осака се влива в залива Джодо. Посещение на Замъкът Осака - построен през 1576 година. Ще имате и време и да се разходите по оживената търговска улица Дотонбори сред пъстроцветни магазинчета и ресторанти. Отпътуване за Нара. Това е първата столица на Япония, като града е основан през 8-ми век. Парка на Нара се намира в центъра на града и в него за съсредотоени повечето забележителности. Парка е място където свободно се разхождат хиляди елени. В шинтоизмът елените се смятат за посланници на боговете, затова освен символ на града тук много ги почитат. Ще посетите древния храм Тодайджи /Великият източен храм/, построен по средата на 8 в. Тук се намира най-голямата дървена статуя на Буда и светилището Касуга Тайша, едно от трите най-почитани шинтоитски гробници в Япония. Настаняване в хотел в Осака. Свободно време. Нощувка.
 • 9 ден / 24.10.2018
 • Закуска Пълен туристически ден Осака – остров Мияджима – Осака с екскурзовод на руски език и включен обяд. 7:30 тръгване от хотела до влака, който направо ще ви отведе до Хирошима. Пристигане в Хирошима и отпътуване до остров Мияджима ( известен като острова на Храма ). До острова ще стигнем с корабче с което пътуването трае 45 мин. По време на круиза ще се насладите на прекрасни гледки към залива и острова. Забележителностите на острова включват светинята на Япония Шинтоитското светилище Ицукушима, което е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Острова се смята за свещен, тук не се секат дървета и свободно се разхождат елени и маймуни. Отпътуване с влака от Хирошима за Осака. Връщане в хотела. Нощувка.
 • 10 ден /25.10.2018
 • Закуска. Свободен ден в Осака. Един ден на Дотонбори, най- цветната и живописна търговска улица на Осака. Нощувка
 • 11 ден /26.10.2018
 • Закуска. Сутринта свободно време. 16:00 ч тръгване от хотела, към станцията на метрото. Отпътуване с влака стрела „Шинкасен“. 19:00 ч пристигане на гарата в Токио и трансфер до Летище Нарита. 22:20 ч полет на Qatar Air за Доха.
 • 12 ден /27.10.2018
 • Кацане на летището в Доха в 04:10 ч. В 07:05 ч полет от Доха с Qatar Air за България. В 12:05ч. кацане на летище София Терминал 2.

  Цена: 6350 лв

  - 250 лв отстъпка за ранно записване до 30.03.2018

  Пакетна цена включва:

 • - Самолетни билети по направлението:
 • - София –Доха- Токио – Доха – София с полет на Qatar Air
 • - Всички летищни такси по полетите на стойност 290 евро към 15.01.2018г. Летищните такси подлежат на препотвърждение 1 месец преди заминаването.
 • - Билети за влака стрела: Фуджи – Осака и Киото - Токио
 • - Всички трансфери летище – хотел – летище.
 • - 4 нощувки в хотел 3* APA Hotel Itabashi Ekimae или подобен в Токио.
 • - 4 закуски в хотела.
 • - 2 нощувки в хотел 3* Apa Hotel Kyoto Ekimae в Киото
 • - 3 нощувки в хотел 3* Hotel Mystays Shin Osaka Conference Center или подобен в Осака.
 • - 3 закуски в хотела.
 • - 6 обяда по време на екскурзиите включени в програмата
 • - Целодневна панорамна обиколка на Токио с включен обяд.
 • - Пълен туристически ден в националния парк Фуджи – Хаконе с включен обяд
 • - Пълен Туристически ден в старата столица Нара с вкключени такси за обектите и включен обяд.
 • - Екскурзия до остров Мияджима с корабче с включени такси за обектите и включен обяд.
 • - Туристическа програма в Киото с включени такси за обектите и включен обяд.
 • - Туристическа програма в Никко с включени такси за обектите и включен обяд.
 • - Туристическа програма в Осака с включени такси за обектите и включен обяд.
 • - Туристическа програма по цялото пътуване с включени всички входни такси.
 • - Местен екскурзовод на руски език по време на туровете в Япония. Осигурен превод.
 • - Водач – екскурзовод, от България от ТА
 • - медицинска застраховка с покритие 20 000 евро.

  Пакетната цена не включва:

 • - разходи от личен характер
 • - Екскурзията Камакура – Йокохама с екскурзовод на руски и включен обяд - 190 долара - 5 ден
 • - Доплащане за единична стая – 830 лв

  Забележка:

 • - Цената е валидна за група от минимум 14 туристи.
 • - Срок за уведомяване за ненабран брой туристи: 14 дни преди датата на отпътуване
 • - Цената на пътуването е калкулирана при курс 1 USD = 1.7 лв. При промяна на съотношението долар - лев с повече от 0.03 лв. туроператора си запазва правото да актуализира цената на пътуването.
 • - Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.

  Условия за записване и начин на плащане:

 • - Депозит 50% от стойността на пакета при резервация;
 • - Доплащане 60 дни преди датата на отпътуване.

  Необходими документи:

 • - Задграничен паспорт с 6-месечна валидност към крайната дата на отпътуване;
 • - Лична карта;
 • - За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!
 • - Пътуването е безвизово и без медицински изисквания за имунизации!
 • 0004

   

   

   

 •  

ГЛОБЪЛ ТУРС ООД

Адрес: гр. Варна, бул. Княз Борис 86
Телефон: 052/601085; 0899818457
Сайт: http://www.globaltours-bg.com

Още оферти