Потвърдена за 13.11.18! Буенос Айрес, глетчерите на Патагония, водопадите Игуасу, Рио де Жанейро (АРХИВИРАНА)


Цени от: 7252 BGN
Продължителност: 13 дни
Транспорт: Самолет
Местоположение: Аржентина, Бразилия, Патагония

Описание

Екскурзии

Буенос Айрес, глетчерите на Патагония, водопадите Игуасу, Рио де Жанейро - българска група - самолетна екскурзия от София - ПОТВЪРДЕНА!

 

13 дни / 10 нощувки

Транспорт: самолет

Дати: 13.11.2018

Цена: 7252 BGN

 

 

София, Париж, Буенос Айрес, Патагония, Ел Калафате, глетчера Перито Морено, водопадите Игуасу, Рио де Жанейро, Париж, София

 • Това пътешествие от ледените земи на Патагония към субтропичните гори на река Игуасу предоставя възможност да посетите величествените природни феномени, обекти на културното и природно наследство но ЮНЕСКО – глетчера Перито Морено и Водопадите Игуасу, както и елегантния Буенос Айрес и омагьосващия Рио де Жанейро.
 • Обхождането на Перито Морено – леденият мост на Патагония, и водопадите Игуасу е истински празник за сетивата и едно от най-силните преживявания, дадени на човека да изпита в общението си с природата. Красотата на природната картина, възприятието от спукването на леда и срутването на ледените блокове в езерото Аржентино, грохотът на водата и обгръщащият облак воден прах на водопадите многократно надхвърлят всичко, което човек може да наблюдава и създават неповторимо усещане за могъщество, свежест и спокойствие.
 • Буенос Айрес – елегантен и спокоен, но също и пъстър, и изпълнен със страст. Футболът и тангото са истинска религия и страст на аржентинците, а бохемският дух и атмосферата на града се усещат най – вече в уютните и чаровни кафенета, ресторантчета и барове, разхвърляни из целия град.
 • Рио де Жанейро – град, който е толкова обикновен от близко разстояние и толкова великолепен като композиция – океан, заливи, езеро, хълмове. Уникален мащабен релеф и хармония между природа и мегаполис. Истинската магия на Рио може да се усети само ако човек го погледне от наблюдателните точки на различните хълмове – гледките са напълно различни, въпреки че елементите им са частите на все същия град...

  ПРОГРАМА:

 • 13.11.2018 - 1 ден
 • София - Париж
 • В 07:00 ч. полет AF 5031 от София (3ч10м). Кацане в Париж в 09:10 ч.
 • В 23:35 ч. полет AF 228 от Париж (13ч55м).
 • 14.11.2018 - 2 ден
 • Буенос Айрес
 • В 09:43 ч. кацане в Буенос Айрес – най-елегантният и красив град на Южна Америка. Трансфер до хотела. При наличието на свободни стаи, настаняване. Кратка почивка и освежаване. Панорамна обиколка, която ще ни отведе през миналото и настоящето на Буенос Айрес. Ще посетим северната част на града, минавайки през кварталите Ретиро, луксозния район Палермо с огромния парк Палермо, много музеи, посолства, резиденции и дипломатически мисии, и Реколета - най-елегантният квартал, известен като "Малкият Париж" с широки зелени площи и красиви имения във френски стил, отразяващи годините на великолепието на висшето общество в Буенос Айрес от началото на 20-ти век с неговите музеи и паметници. Продължаваме към центъра на града и булевард „Девети юли“ - най-широкият булевард в света. Ще видим театър Колон – културната гордост на града, един от най-големите театри в света с великолпна сграда и перфектна акустика и Обелиска – символът на столицата. Отправяме се към мястото, където градът е основан през 1580 г – Майският площад с Каса Росада (Парламентът), Катедрала Метрополитана, където настоящият папа Франциск е служил литоргии в течение на 20 години, гробницата на генерал Сан Мартин с почетния караул, Националната банка, много министерства, Майската пирамида, Майският булевард с Националната академия по танго и легендарното кафе Тортони. Продължаваме на юг към предградията Сан Телмо – родната на тангото и Ла Бока – мястото, където първо са стъпили испанските завоеватели. Тук ще открием известния футболен отбор "Бомбонера": стадион "Бока Хуниорс" , В съчетание с колоритните жилища (конвентило, дом на италианските имигранти в края на 19-ти век) ще стигнем до живописната улица Caminito. Накрая ще стигнем до модерния квартал Пуерто Мадеро, напълно реставриран от 1990 г. насам, който е най-богатата и разнообразна гастрономическа област в Буенос Айрес.
 • 15.11.2018 - 3 ден
 • Буенос Айрес (закуска)
 • Закуска. Полудневна екскурзия Тигре и Делта – живописно пътуване до делтата на река Парана и градчето Тигре, което ви предоставя прекрасна панорамна гледка към делтата на река Рио де ла Плата, най-широката река в света ! Пътува се с автобус през северната част на града с много зеленина и живописна архитектура към градчето Тигре в делтата на река Парана. После с катамаран през лабиринт от живописни реки, канали и хиляди зелени островчета с огромна субтропическа гора, върху които са разположени крайбрежни вили, китни жилища и градини. На борда на корабчето може да поръчате чай, кафе или малка закуска. В ранния следобед връщане в хотела. Свободно време. *По желание, с доплащане – посещение на “Ла Вентата Танго Барио” с вечеря и напитки. В сърцето на Сан Телмо, този напълно възстановен исторически комплекс представя културата на Буенос Айрес през вековете. Автентичният интериор, двата танго оркестъра, танцьорите, певците, колекцията от народна музика и шоуто на гаучоси карат душата Ви да се докосне до неостаряващия дух и изгаряща страст на аржентинското танго и фолклор. Преди представлението се предлага вечеря с типични ястия от аржентинската и международната кухня (по избор от меню), бутилка вино за 2 човека и безалкохолни напитки. Нощувка.
 • 16.11.2018 - 4 ден
 • Буенос Айрес → Ел Калафате (закуска)
 • Закуска. Свободно време до обяд. Трансфер до летището. В 16:00 ч. полет AR 1820 за Ел Калафате, пристигане в 19:15 ч. Патагония е различна и не се поддава на описание, но очарова с безбрежните пъстри плата и равнини на пампата, прорязани от червеникави скали, ледникови долини, фиорди със стръмни склонове, речни бързеи и изумрудени реки и езера. Разположена е в аржентинските и чилийските Анди. Националният парк „Торес дел Пайне“ е от чилийска страна, а националният парк „Ледниците“, който е от аржентинска страна е обявен през 1981 год. за обект на културното и природно наследство на ЮНЕСКО. В територията на парка влизат 355 ледника, които се вливат в океана. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела в живописното градче на езерото Аржентино. За вечеря може да пробвате превъзходно агне на барбекю или типичен стек с прекрасни аржентински вина. Нощувка.
 • 17.11.2018 - 5 ден
 • Ел Калафате – ледникът Перито Морено (закуска)
 • Закуска. Целодневна екскурзия до гледчера Перито Морено. Отпътуваме за националния парк „Ледниците“ и още от началото ни очакват приятни изненади. Напускайки града, ще видим езерото Аржентино и залива Редонда, а в него – голямо разнообразие от птици: бели лебеди с черни шии, фламинго, галарети, сини и черни патици и други, а полето поразява с жълтия цвят на пасищата, наречени койрон. След 40 км пътуване през патагонската степ гледката се сменя и навлизайки в националния парк ще наблюдаваме характерната за Патагонските Анди дървестна растителност. Веднъж на ледника, отиваме на главния балкон, а след това ще имаме свободно време до срещата с екскурзовода. Платформите предлагат различни гледки към величествения ледник и позволяват да се наслаждаваме на този невероятен природен спектакъл. Ледникът Перито Морено е кръстен на великия аржентински учен и изследовател Франсиско Паскасио Морено (1852-1919) и представ-лява третият по големина запас от сладка вода на планетата ни. Заема площ 256 кв. км, дълъг е около 30 км, извисява се 70 м над водата, а дебелината на леда стига до 170 м. За разлика от останалите ледници, които се топят, той ежегодно нараства и се предвижва из ледените води на езерото като е създал естествена язовирна стена в Г-образното езеро Аржентино и така го разделя на две части. Заради липсата на отичане, нивото на водата в южната чест на езерото може да се покачи с 30 м над основното ниво. В резултат на голямото налягане, подводната част на Перито Морено се пропуква и се откъртват ледени блокове, които потъват във водите на езерото, но надводната част остава непокътната и така образува леден мост. Сам по себе си гледчерът е уникална гледка, но ако имате късмета да сте наоколо докато огромни ледени маси се срутват във водата, то тогава ще сте свидетел на едно от най-впечатляващите природни зрелища.. *По желание, с доплащане – Нотикал сафари с лодка. Пътува се около 30 - 40 мин. с лодка по езерото Бразо Рико (южната част на езерото Аржентино), което разкрива величествената южна стена на ледника Перито Морено – висока 60 м над леда, а под водата - 100 м. Лодката се доближава на около 200 м до мястото, където ледникът докосва полуостров Магалан и може да наблюдавате магическата красота на счупванията и наситения син цвят на ледника. В късния следобед връщане в хотела. Нощувка
 • 18.11.2018 - 6 ден
 • Ел Калафате - Игуасу (закуска)
 • Закуска. Трансфер до летището. В 12:00 ч. полет AR 1875 за Буенос Айрес, пристигане в 14:55 ч; в 16:40 ч. полет AR 1740 за Игуасу, пристигане в 18:30 ч. Националния парк Игуасу е най-големият субтропичен резерват в света, на чиято територия са водопадите Игуасу (в превод „Голяма вода”). Те са разположени на границата между Аржентина и Бразилия и представляват съвкупност от много водопади, създадени там, където река Игуасу се влива в река Парана непосредствено до устието ѝ. В зависимост от състоянието на водната маса в реката, броят на водопадите варира от 150 до 300, а височината им е между 40 и 82 метра. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела от бразилска страна на водопадите. Нощувка.
 • 19.11.2018 - 7 ден
 • Игуасу (закуска)
 • Закуска. Екскурзия до водопадите от аржентинска страна. По-голямата част (80%) от водопадите се намират на територията на Аржентина и са разположени под формата на подкова с дължина 2700 метра. Тук са 19-те най-големи водопади, сред които и „Дяволското гърло”. *По желание, с доплащане – Гран Авентура. Включва разходка с моторница, като се минава под самите водопади, пътуване през джунглата в едната посока със специален туристически камион, в другата посока - пеша. След обяд връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.
 • 20.11.2018 - 8 ден
 • Игуасу (закуска)
 • Закуска. Разглеждане на водопадите от бразилска страна и посещение на птичия парк, където могат да се видят над 900 птици от 150 вида, 1/3 от които са в списъка на застрашените видове. Има редки видове папагали, фламинго, каймани, анаконди и др. *По желание, с доплащане – полет с хеликоптер над водопадите. Свободно време. Нощувка.
 • 21.11.2018 - 9 ден
 • Игуасу - Рио де Жанейро (закуска)
 • Закуска. Трансфер до летището. В 10:05 ч. полет G32075 за Рио де Жанейро, пристигане в 12:00 ч. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел до плажа Копакабана. Свободно време за плаж и почивка. Нощувка.
 • 22.11.2018 - 10 ден
 • Рио де Жанейро (закуска, обяд)
 • Закуска. Целодневна обиколка на Рио де Жанейро с обяд: Самбодрома – улицата, където се провежда прочутия карнавал, стадиона Маракана – храмът на бразилския футбол, най-големият стадион в света (отвън, входа 24 BR се заплаща допълнително), главната катедрала Канделария, стария площад, историческите сгради, театъра, библиотеката, музея на изящните изкуства. Посещение на хълма Корковадо – символът на Рио със статуята на Христос Спасителят. Специално туристическо влакче изкачва склоновете на стръмната тропическа гора Теджука до хълма Корковадо 710 м. След това с асансьор се изкачваме до панорамната площадка, където се извисява статуята на Христос Спасителят, а гледката към града с плажовете Копакабана, Ипанема и Леблон, лагуната и Захарната глава е изумителна. Следва обяд – чураскария (типичната бразилска скара от различни видове месо на дълги шишове). Продължаване към квартал Урка, където е другият символ на Рио – Захарната глава. Изкачваме се с 2 кабинкови лифта – до 215 м и оттам до 395 м, а отгоре се открива красива панорама към залива Гуанабара, вкойто е разположен града, островите и хълма Корковадо. Връщане в хотела. Нощувка.
 • 23.11.2018 - 11 ден
 • Рио де Жанейро (закуска)
 • Закуска. Свободно време за плаж, почивка или самостоятелно разглеждане на Рио. *По желание, с доплащане – екскурзия до Петрополиш, императорският град, наречен на император Педро II. Разположен сред тропическите планини на 60 км. от Рио, градът е съхранил атмосферата и историята на Бразилия от миналия век. Посещава се лятната резиденция на последния бразилски император Дон Педро, превърната в музей, катедралата Сао Педро де Алкантара, строена 55 г. във френски готически стил и дома-музей на пионера на бразилската авиация Сантос Дюмонт. Следобед връщане в Рио. Свободно време. Нощувка.
 • 24.11.2018 - 12 ден
 • Рио де Жанейро (закуска)
 • Закуска. Свободно време за плаж и почивка.*По желание посещение на световноизвестната фабрика за скъпоценни камъни „Щерн”, където ще Ви бъде показана обработката на скъпоценни камъни и може да си закупите бижу, изработено във фабриката. Трансфер до летището. Полет AF 443 от Рио де Жанейро в 17:35 ч (11ч5м).
 • 25.11.2018 - 13 ден
 • Париж - София
 • В 07:40 кацане в Париж. Полет AF 5030 от Париж в 10:10 ч (2ч50м). Кацане в София в 14:00.

  ЦЕНА:

 • - на човек в двойна стая - 3708 € / 7252 лв.
 • - единична стая - 4225 € / 8263 лв.
 • - трети възрастен - 3626 € / 7092 лв.

  Хотели:

 • Буенос Айрес – Bristol 4*
 • Ел Калафате – Calafate Parque Hotel 4*
 • Игуасу – Wyndham Golden Foz Suites 4*
 • Рио де Жанейро – Americas Copacabana 4*

  Цените включват:

 • - Самолетни билети с включени такси София – Париж – Буенос Айрес / Рио де Жанейро – Париж – София с полет на Air France, с включен чекиран багаж до 23 кг (115 см) и ръчен - до 12 кг.
 • - Самолетен билет с включени такси Буенос Айрес – Ел Калафате
 • - Самолетни билети с включени такси Ел Калафате – Буенос Айрес – Игуасу;
 • - Самолетен билет с включени такси Игуасу – Рио де Жанейро
 • - 10 нощувки: 2 в Буенос Айрес, 2 в Калафате, 3 в Игуасу и 3 в Рио де Жанейро;
 • - 10 закуски и 1 обяд в Рио де Жанейро;
 • - Всички трансфери;
 • - Местни екскурзоводи и включени входни такси за обектите по програмата:
 • * Панорамна обиколка на Буенос Айрес;
 • * Екскурзия до делтата на река Парана и градчето Тигре;
 • * Екскурзия до ледника Перито Морено с включен вход за националния парк „Ледниците“;
 • * Екскурзия до водопадите Игуасу от аржентинска страна с включен вход за националния парк;
 • * Екскурзия до водопадите Игуасу от бразилска страна с включен вход за националния парк ;
 • * Посещение на Птичия парк с включен вход;
 • * Панорамна обиколка на Рио де Жанейро с обяд, вход и качване с лифт до Захарната глава;
 • * Изкачване на хълма Корковадо със зъбчата железница през тропическата гора;
 • - Медицинска застраховка с покритие 15,000 щ.д.
 • - Водач-преводач от фирмата

  Допълнително се заплащат:

 • Екскурзии по желание, които се заплащат с доплащането.
 • - в Буенос Айрес: Танго шоу с вечеря - 248 лв;
 • - в Ел Калафате: Нотикал сафари с лодка до ледника – 130 лв.
 • - в Игуасу: Гран Авентура – разходка с моторница под водопадите – 155 лв,
 • - в Рио де Жанейро: Петрополиш – императорският град – 175 лв (мин. 10 туристи);
 • Лица над 70 г. доплащат за медицинска застраховка 23 лв.
 • Бакшиши за екскурзоводи, шофьори и др.: 55 щ.д. (заплащат се отделно от туристическия пакет);
 • По желание - застраховка „Отмяна на пътуването“ – от 2,7% до 1,5% от крайната цена по договора.

  Записване и плащане:

 • - При записване – аванс 2500 лв., цветно сканирано копие (jpg) на личната карта и паспорта с мин. 6 месеца валидност след датата на връщане (26.05.2019) и 2 свободни страници.
 • - До 13.08.2018 – доплащане 2500 лв.
 • - До 12.09.2018 – пълно плащане.

  Информация:

 • Минимален брой участници: 20
 • Срок за уведомяване при недостигнат мин. брой туристи – 25 дни преди началната дата: 19.10.2018 г.
 • При недостигнат минимален брой от 20 туристи, но не по-малко от 15 – доплащане 308 лв.
 • Визов режим: за български граждани - безвизов режим при престой до 90 календарни дни.
 • Ваксинации не са необходими.
 • Полетите се актуализират от авиокомпаниите.
 • В зависимост от местните условияса възможни размествания в програмата и реда на екскурзиите.
 • Хотелите могат да бъдат заменени с подобни от същата категория.
 • Непълнолетни, пътуващи само с единия родител представят акт за раждане на детето и нотариално заверено родителско разрешение.
 • За туристи, които пътуват сами, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице за комбинация, ако такова няма. Туристът се записва за настаняване в самостоятелна стая, и ако има друг турист от същия пол, който желае да се комбинира, двете лица се настаняват в двойна стая, като сумата за разликата се приспада на клиентите. Ако туристът желае да се комбинира при възможност, това условие се вписва при сключване на договора.
 • Допълнителната застраховка “Отмяна или прекъсване на пътуването по неотложни и независещи от клиента причини“, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покрива разходите за анулиране, съкращаване или прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови роднини, явяване на дело, прекъсване на отпуската, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайната дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. Стойността ѝ е между 2,7% и 1,5% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване и се заплаща при записване заедно с авансовото плащане.

  Анулации и неустойки по програмата:

 • В случай на отказ от туристическо пътуване заплатената сума се възстановява при следните удръжки:
 • до 128 дни преди отпътуване се удържат 5% от общата цена (до 06.07.2018 )
 • от 127 до 91 дни преди тръгване се удържат 10% от общата цена (до 13.08.2018)
 • от 90 до 61 дни преди тръгване се удържат 50% от общата цена (12.09.2018)
 • от 60 до 31 дни се удържат 80% от общата цена (12.10.2018)
 • под 30 дни до деня на отпътуване, или при неявяване се удържат 100% (13.10.2018)
 • 0049

   

   

   

 •  

ГЛОБЪЛ ТУРС ООД

Адрес: гр. Варна, бул. Княз Борис 86
Телефон: 052/601085; 0899818457
Сайт: http://www.globaltours-bg.com

Още оферти