Потвърдена за 12.09.2018! ПОРТУГАЛИЯ и ИСПАНИЯ - самолетна екскурзия от София, Пловдив и Хасково - ПОТВЪРДЕНА! (АРХИВИРАНА)


Цени от: от 1295 BGN
Продължителност: 9 дни
Транспорт: Самолет
Местоположение: Испания

Описание

Екскурзии

ПОРТУГАЛИЯ и ИСПАНИЯ - Мадрид, Толедо, Лисабон, Синтра, Ещорил, Кашкайш, Кабо ди Рока, Фатима, Назаре, Коимбра, Порто, Сантяго де Компостела, Саламанка, Сеговия, Ел Ескориал - 12.09.2018 - самолетна екскурзия от София, Пловдив и Хасково - ПОТВЪРДЕНА!

 

9 дни / 7 нощувки

Транспорт: самолет

Дати: 12.09.2018

Цена: от 1295 BGN

 

 

МАДРИД – ТОЛЕДО – ЛИСАБОН – СИНТРА – ЕЩОРИЛ – КАШКАЙШ – КАБО ДИ РОКА – ФАТИМА – НАЗАРЕ – КОИМБРА – ПОРТО – САНТЯГО ДЕ КОМПОСТЕЛА – САЛАМАНКА – СЕГОВИЯ – ЕЛ ЕСКОРИАЛ

 • ПЪРВИ ДЕН – 12.09.2018
 • 06.30ч. Отпътуване от летище София за Мадрид /по желание трансфер до летище София за туристите от Пловдив и Хасково/. 09.05 ч.- Пристигане в Мадрид. Панорамна туристическа обиколка на Мадрид, която ще ни разкрие богатата и разнообразна архитектура на испанската столица. Модерния булевард „Кастелияна“ започва с небостъргачите на Мадридското Сити, с наклонените кули Кио, преминава покрай стадиона на Атлетико Мадрид, през площад „Колумб“ достига до елегантния площад „Сибелес“ със знаменития фонтан и впечатляващия Дворец на съобщенията и емблематичното здание на Банка Испания. Ще преминем покрай световно известния музей Прадо, покрай великолепните градини на „Парке дел Буен Ретиро“ и Арката Пуерта де Алкала, покрай модернистичната сграда на гара Аточа.През шикозния булевард „Гран Вия“ ще достигнем до площад „Испания“ с паметника на Сервантес с Дон Кихот и Санчо Панса. Пешеходната обиколка ще ни запознае с богатото минало, но и ще ни потопи в атмосферата на града. Сърцето на града е централният площад“Пуерта дел Сол“ със сградата на Кметството и Часовника, нулевия километър, статуята на мечето-символ на града, а по-назад във времето ще ни върне историческия площад „Пласа Майор“.Обиколката ще завърши пред красивия площад.“Ориенте“, където е Кралският театър, катедралата „ Алмудена“, градините на Сабатини и внушителният Кралски дворец. По желание по предварителна резервация посещение на Кралския дворец. Нощувка.
 • ВТОРИ ДЕН – 13.09.2018
 • Закуска. Отпътуване за разглеждане на „имперския град“ Толедо. Старата столица е съхранила зад стените си най-светлите и най-кървави страници от испанската история. Добре запазените сгради говорят не само за величието на испанската империя, но и умело съчетават три различни религии и култури-мавърска, юдейска и христианска. Навсякъде се усеща не само духа на няколко епохи, но и виртуозно съчетание на архитектурни стилове- от традиционен римски градеж, през арабски стени, готически детайли, през характерния за Толедо мудехар до жизнерадостните форми на Испанския ренесанс. Това е видно от църквите „Санта Мария ла Бланка“,“Санто Томе“, крепостта Алказар. Катедралата е най-забележителното хранилище на изкуството в Толедо. Любителите на емоционалното творчество на Ел Греко могат да посетят неговия дом, превърнат в музей. Отпътуване за Португалия. Нощувка.
 • ТРЕТИ ДЕН – 14.09.2018
 • Закуска. Разглеждане на Лисабон. Красив и интересен, гостоприемен и романтичен , градът ще ви очарова не само с историческото си наследство, но и с топлата си южняшка атмосфера. Разходка до живописната река Тежу в квартала Белем, където се отличава бялата готическа кула Белем- един от символите на Лисабон. Тук е и Паметника на откритията, бившата президентска резиденция Белем Палас, Музея на каляските, Морския музей. Ще имаме възможност за посещение на величествения манастир „Свети Жером“. От обширния площад Largo do Comersio ще се отправим към Алфама –най-старата част на града. Тук е Катедралата от 12 век с богата дарохранителница украсена с 4100 скъпоценни камъни. Но именно тук, между тесните криволичещи по хълма улички, най-добре се усеща атмосферата и чара на Лисабон. Свободно време. По желание посещение на типичен ресторант с фадо музика. Нощувка.
 • ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 15.09.2018
 • Закуска. Отпътуване за Синтра наричана „райската градина на Португалия“, бивша лятна резиденция на португалските владетели. Множество дворци и замъци, пищни градини между скали, езера, пещери и водопади. Посещение на най-западната точка на континентална Европа- Кабо да Рока. Ще продължим към Кашкайш, превърнат от малко рибарско селище в курорт през 1870 година когато крал Луиш 1 издига двореца Palasio da Citadela, около който много благородници построяват свои вили и дворци. По красивия крайбрежен път ще достигнем Ещорил. Основната забележителност тук е най-голямото казино в Европа, разположено в прекрасна градина, стигаща до брега на океана. Отпътуване очарователното местенце Назаре, където се смесват библейските сказания от Назарет и съвременните сърфистки легенди. Нощувка.
 • ПЕТИ ДЕН – 16.09.2018
 • Закуска. Отпътуване за разглеждане на Фатима- място обгърнато в легенди,тайни и мистерии. Днес това е световноизвестен поклоннически град, който много болни хора посещават с надежда за изцеление. Продължаваме за Коимбра-първата столица на Португалия и резиденция на португалските монарси.Той се слави и с Университета си, основан още през 13 век , богатата библиотека“Жуанина“ и Старата катедрала. Отпътуване за Порто. Нощувка.
 • ШЕСТИ ДЕН – 17.09.2018
 • Закуска. Туристическа програма в Порто- един от най- колоритни градове на Португалия, живописно разположен около река Дору и Атлантически океан. Разходка в стария квартал Рибейра ще започне от централния „Площад на свободата“ с красивата сграда на Кметството, ще продължи покрай високата 76 м Кула на духовниците, църквата „Игрежа ду Карму“и Църквата на кармилитките отделени от най-тясната къща в света, към хълма до приличащата на крепост Катедрала „Се“. В интериора й се вплитат умело готически елементи и типичните керамични плочки азулежу. Няма да пропуснем и посещение на винарска изба, за да дегустираме прочутото вино Портвайн. Отпътуване за Испания. Ще се отправим към крайната точка на най-стария туристически път в света - Сантяго де Кампостела. Това е поклоннически маршрут,кръстен Ел Камино, който пилигрините изминават за да стигнат до Катедралата, където се съхраняват мощите на Св.Яков. От векове насам Божи гроб, Рим и Сантяго де Кампостела са главни места за поклонение в христианския свят. Нощувка.
 • СЕДМИ ДЕН – 18.09.2018
 • Закуска. Отпътуване за историческия град Саламанка. Тук още в началото на 13 век е създаден един от най-старите университети в Испания. От добре запазения Римски мост се открива гледка съм Стария град,където са издигнати Старата и Новата Катедрали, където може да се проследи развитието на различни архитектурни стилове. Изключително впечатлява красивия бароков площад Плаца Майор. Нощувка.
 • ОСМИ ДЕН – 19.09.2018
 • Закуска. Отпътуване за Сеговия. Разходката в този древен град, наситен с много история ще започне от замъка Алказар, разположен при вливането на реките Ересма и Кламорес, откъдето се открива панорамна гледка към голяма част от Кастилия.Той е бил любима резиденция на кастилските владетели,тъй като тук се срещат за първи път католическите монарси и тук 1474г Изабела Кастилска е провъзгласена за Кралица. Ще продължим до внушителното творение на римската инженерна мисъл- Акведукта- построен 1 век по заповед на император Домициан, който със своите 127 арки с дължина от 728 м и две нива е най-добре запазения римски акведукт. Ще се изкачим до главния площад Пласа Майор, където гордо се издига елегантната готическа сграда на Катедралата с цветни фламански стъклописи и изящен олтар на Сабатини. Отпътуване за Ел Ескориал. Величественият манастир „Сан Лоренсо“ е основан от себелюбивият, фанатичен владетел Филип II с изричното нареждане „сгарадата да няма равна на себе си в света“. Дворецът има 1860 зали, салони и стаи, 90 стълбища, 96 водоскока, 65 камбани, над 4000 старинни ръкописа, картини на Веласкес, Ел Греко, Ван Дайк, Рубенс, Рафаело. В Ескориал са погребани испанските владетели и преминаването край величествените гробници в двата пантеона на кралете и на инфантите, е едно вълнуващо прелистване на изпълнените с много кръв , страдания и величие страници от историята на испанския народ. Трансфер до летището в Мадрид. 21.55ч. Отпътуване от Мадрид за София.
 • ДЕВЕТИ ДЕН – 20.09.2018
 • 02.25ч. Пристигане в София /по желание трансфер до летище София за туристите от Пловдив и Хасково/.

  ЦЕНИ:

 • - на човек в двойна / тройна стая - 1395 лв
 • - единична стая - 1795 лв
 • - дете до 12 с двама възрастни - 1345 лв

  Отстъпка от цената при записване до 28.02.2018: 100 лв. или до изчерпване на промоционалните места

  Цената включва:

 • - 7 нощувки със закуски в хотели;
 • - Самолетен билет София-Мадрид-София с включени летищни такси и багаж до 10кг с максимални размери 55×40×20cm;
 • - Автобусен транспорт по програмата;
 • - Туристическо обслужване на български език по време на екскурзията.
 • - Медицинска застраховка.

  Цената не включва:

 • - Посещение на Кралския дворец в Мадрид /Входна такса, автобусен транспорт и екскурзовод/- 35 евро*;
 • - Трансфер до летище София от Пловдив и Хасково и обратно – 50лв. *;
 • - Слушалки по програмата около 12 евро;
 • - регистриран багаж до 20 кг. – 140 лева.
 • - Задължително се заплаща: Посещение на двореца Ел Ескориал/Входна такса, автобусен транспорт и екскурзовод/- 25 евро;
 • ** Посещението на Кралския дворец в Мадрид и трансфера до летище София и обратно се заявява и заплаща предварително, при записване за екскурзията и се провеждат при минимум 20 туристи.
 • 0063

   

   

   

 •  

ГЛОБЪЛ ТУРС ООД

Адрес: гр. Варна, бул. Княз Борис 86
Телефон: 052/601085; 0899818457
Сайт: http://www.globaltours-bg.com

Още оферти