Перу - всички съкровища на инките


Цени от: 5495 лв.
Продължителност: 8 дни
Транспорт: Самолет
Местоположение: Перу

Описание

Екскурзия до Перу и едни от най-интересните забележителности в света - Мачу Пикчу, езерото Титикака, градовете Куско, Пуно, Лима! Вижте съкровищата на инките през най-доброто време на годината! 

1 ден  / Лима
Полет София – Лима /с прекачване/. Посрещане и трансфер до хотела. Настаняване. Нощуване.
2 ден  / Свещената долина
Закуска. Трансфер до летището за полет Лима – Куско. Отпътуване към Свещената долина на инките. По път посещение на традиционния индиански пазар в град Писак. Той се организира от занаятчии от Писак и Куско, които излагат и продават голямо разнообразие от ръчно правени стоки: черги, гоблени, скулптури, бижутерия и тъкани. Обяд в местен ресторант. Разглеждане на руините на един от последните обитаеми градове на инките - Олантайтамбо. В археологическия комплекс са запазени част от древните укрепления, стени и кули. Той е чудесен пример за градското планиране на инките. Настаняване в хотел. Нощуване.
3 ден  / Мачу Пикчу
Закуска. Трансфер с автобус до жп гара Оланта, за пътуване с влака Vistadome до Агуас Калиенте. Самото пътуване в този атрактивен влак е цяла екскурзия. Ще имате възможност  да се наслаждавате на околната панорама, преди да пристигнете в подножието на Мачу Пикчу, откъдето е организирано придвижване с автобус до руините на „Изгубеният град на инките“. Открит преди около век от Хайрам Бингам, този величествен каменен комплекс е построен с техника, невероятна за неговата ера, а дори и за нашето време. Градът впечатлява не само с мащабното строителство, но и с невероятното място, на което е изграден. Има много теории за строежа на Мачу Пикчу, но едно нещо е сигурно – той е единственият по рода си в света. Обяд. Отпътуване с влак за Куско. Настаняване в хотел. Нощуване. /Багажът ще бъде пренесен отделно от групата до хотела/.
4 ден  / Куско
Закуска. Полудневна екскурзия до няколко археологически обекти, разположени в близост до Куско. Ще посетите крепостта Саксайуаман, величествена структура, изградена от огромни камъни, които са изрязани и свързани с невероятна прецизност, без ползване на хоросан или друг материал. До днес са запазени колосалните основи, върху които вероятно се е издигал великолепен дворец. После ще посетите древния религиозен център Кенко. Следва спирка за панорамни снимки към червената крепост Пука Пукара и Томбамачай. Връщане в Куско и посещение на главния площад – Плаза де Армас с Катедралата, която впечатлява с картини от школата Куско от периода 17 и 18 век. Ще видите и най-впечатляващата сграда, останала от инките, Златния храм Кориканча. Той е посветен на преклонението пред бога Слънце и за него се говори, че някога стените му били покрити със злато. След екскурзията ще имате достатъчно време, за да се разходите из старата част на града, където се намират красиви колониални сгради, някои от които днес се използват за хотели или ресторанти.
5 ден  / Пуно
Закуска. Отпътуване с автобус за Пуно през перуанските планини, покрай върхове със снежни шапки, разположени на 4300 м височина. По път разглеждане на колониалната църква Сан Педро в Андаихуайлилас. В това градче е открит и известният удължен череп от Перу, за който се смята че е на извънземно същество. Спирка при руините на Рачи, древен храм от периода Виракоча. Обяд в местен ресторант. Пристигане в град Пуно, разположен до езерото Титикака. Нощуване.
6 ден  / Езерото Титикака
Закуска. Екскурзия с лодка из най-високото плавателно езеро в света Титикака и посещение на плаващите острови Урос. Днес ще се пренесете в свят, който сякаш е замрял във времето. Местното индианското племе Аймара все още строи къщите си върху плаващи изкуствени острови, които изработва само. Това е странна група от около 40 острова, направени изцяло от тръстиката тотора, която расте около езерото. Усмихнатите индианци ще ви поканят на малките си острови, за да видите техните традиции, дрехи и странен начин на живот.  Трансфер до летището в Хулиака за полет до Лима. Трансфер и настаняване в хотел. Нощуване.
7 ден  / Пуно – Лима
Закуска. Днес ще разгледате красивата столицата на Перу, започвайки с Хуака Пуклана, предколумбов обект от 4 век, който днес се намира в шикозния квартал Мирафлорес. Обектът е бил използван за административни и церемониални нужди по време на културата Лима, която разцъфтява преди 15 века. През модерните райони ще се отправите към крайбрежната ивица, от където се открива гледка към плажовете на Лима и Тихия океан. После ще се пренесете в колониалната част на града при главния  площад Плаза де Армас, където са разположени сградата на кметството и Парламентът. Ще разгледате Катедралата на Лима, построена в различни архитектурни стилове, от ренесанса до нео-класиката. Турът ще продължи към манастира Сан Франциско, построен през 17 век и неговите катакомби.  Свободно време за разходки и шопинг. Нощуване.
8 ден  / Лима
Закуска. Трансфер до летището за полет към България.

Примерни хотели:
Свещената долина – Casa Andina Premium Valle Sagrado
Куско – Casa Andina Premium Cusco
Пуно – Casa Andina Premium Puno
Лима – Casa Andina Select

Информация за дати и цени

Дата: 10.06.2019 
8 дни / 7 нощувки

Цени:
На човек в двойна стая Единична стая
5495 лв. 6215 лв.

Резервации:
При резервация се плаща 30% от стойността на екскурзията.
Пълно плащане 60 дни преди датата на отпътуване.

Важна информация:
Цената на екскурзията е валидна при 20 пълно платили.
Цената на екскурзията е калкулирана в лева по курс 1 щатски долар = 1.68 лв. валиден към 12.10.2018 г. При промяна на обменния курс долар – лева с повече от 3% ще има промяна в крайната цена на екскурзията. Цената се уточнява при окончателното плащане.
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи – 30 дни преди датата на отпътуване.
Възможно е да има промяна в стойността на летищните такси, включени в цената. Ще бъдете уведомени не по-късно от 20 дни преди началото на екскурзията.
За пътуване до Перу е необходим международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България.
Не са необходими ваксинации.
Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител.
Агенцията предлага застраховка Анулиране и прекратяване на пътуването на ЗК Алианц.
Агенцията има сключена застраховка Отговорност на Туроператора със ЗК Евроинс, полица №  03700100001324
Период на пътуване: 10.06-17.06.2019

Какво е включено в цената

 • Самолетни билети София – Лима, Лима – Куско, Хулиака – Лима, Лима – София с летищни такси и чекиран багаж;
 • 7 нощувки със закуски в хотели 4*;
 • 3 обяда;
 • Всички трансфери по програмата;
 • Екскурзия до Свещената долина – пазара в Писак и Олантайтамбо;
 • Екскурзия до Мачу Пикчу;
 • Билети за влака Vistadome;
 • Екскурзия в Куско и Саксайуаман;
 • Разглеждане на колониалната църква Сан Педро в Андаихуайлилас;
 • Посещение на руините на Рачи;
 • Екскурзия с лодка по езерото Титикака и посещение на островите Урос;
 • Панорама на Лима;
 • Описаната туристическа програма с местни екскурзоводи и превод на български език;
 • Входни такси за обектите по програмата;
 • Медицинска застраховка с асистанс и покритие 25 000 евро;
 • Тур мениджър при 20 пътуващи.

Какво не е включено в цената

 • Напитки и бакшиши
 • Слушалки по време на екскурзиите - 10 лв. на човек
АПОЛО 2000 ООД - офис Дондуков

Адрес: София, ул. Тракия 17 - до парк Заимов
Телефон: 0899298441
Сайт: http://www.facebook.com/tourismtravelandjourney/

Запитване


Още оферти