ПАРИЖ, Замъците по Лоара, Версай, Женева, Милано - 19.10.2018 - самолет от София, Пловдив и Хасково - ПОТВЪРДЕНА! (АРХИВИРАНА)


Цени от: от 845 BGN
Продължителност: 6 дни
Транспорт: Самолет
Местоположение: Франция

Описание

Екскурзии

Топ оферта: ПАРИЖ, Замъците по Лоара, Версай, Женева, Милано - 19.10.2018 - самолетна екскурзия от София, Пловдив и Хасково - ПОТВЪРДЕНА!

6 дни / 5 нощувки

Транспорт: самолет

Дати: 19.10.2018

Цена: от 845 BGN

 

 

„ИЗОЛА БЕЛА“– МИЛАНО– ЖЕНЕВА– ПАРИЖ– ЗАМЪКА “ШАМБОР“– ЗАМЪКА“ШЕВЕРНИ“– ДВОРЕЦА “ВЕРСАЙ”

 • ПЪРВИ ДЕН– 19.10.2018
 • 07.35ч.- Отпътуване от София за Милано. 08.45ч.-Пристигане в Милано. По желание трансфер до летище София за туристите от Хасково и Пловдив. Отпътуване за Лаго Маджоре. Разходка с кораб до Бормеевите Изола Бела – Лаго Маджоре – един много малък остров, великолепен, и частен, принадлежащ до ден днешен на фамилията Боромео. Изола Бела –„красивият остров“ – подарен и построен в стил барок за Изабела – съпругата на Карло Боромео през 1632г. Пред погледа ви изникват десет терасовидни барокови градини, в тях се разхождат бели пауни, с най-редки цветя и плодови насаждения, сувенирни магазини. Тук са идвали на почивка Чарлз Дикенс, Наполеон с Жозефина – били са гости в залата за танци, тук са танцували принц Чарлз и принцеса Даяна. Отпътуване и разглеждане на Милано- финансовата,икономическа и модна столица на Италия. Визитната картичка на втория по големина град е Катедралата, строена повече от пет столетия. Едва ли има в цялата световна църковна архитектура по просторен паметник на готическата архитектура превърната в символ на необятните възможности на човешкото умение. Тя въздейства със своите размери от 11 700 кв.м и височина от 108,50м. На самия връх на купола е издигната статуята на Богородица, позлатена от местния златар Бини, видима от всички части на града. Преминавайки през пасажа “Виктор Емануил II”, осеян с луксозни бутици се стига до световноизвестната опера “Ла Скала”. Няма да пропуснем по време на нашата обиколка и Замъка Сфорцеско.Нощувка.
 • ВТОРИ ДЕН– 20.10.2018
 • Закуска. Отпътуване за Женева- европейското седалище на ООН, космополитен град, място за срещи на идеи и хора, родното място на Жан-Жак Русо и на известните швейцарски часовници. Ще направим снимки пред Двореца на нациите ище се разходим в историческия център на левия бряг на река Рона с Катедралата и Кметството, до площада Бур-де-Фур. От Английския парк ще се полюбуваме на Цветния часовник,моста Мон Блан ,остров Русо, на езерото със знаменития фонтан, който е визитна картичка на Женева. Отпътуване за Париж. Нощувка.
 • ТРЕТИ ДЕН– 21.10.2018
 • Закуска. Разглеждане на Париж- градът на мечтите, градът на любовта, но и градът на самотните души. Всеки има място в този град на светлината и на безкрайния празник. Панорамна и туристическа програма, която ще премине автобусно и пешеходно по следните забележителности – остров Ла Сите, люлката на града, в средата на който се издига една от най-великолепните френски готически катедрали – парижката „Света Богородица“, продължаваме към Двореца на правосъдието, където са били дворците на първите френски крале, зад нея се открива една истинска перла на готическата архитектура – „Светият параклис“, увенчан с устремено към небето острие, високо 75 метра, следваща стъпка – един от най-големите дворци в света – Лувъра, всеизвестен и будещ любопитство у всекиго, най-вече заради шедьовъра, намиращ се в него – Джокондата на Леонардо. Отправяме се към градините на Тюйлери, в която се намира и „Оранжерията“ с картини на Реноар, Сезан, Моне, Матис, Пикасо, излизаме на площад Конкорд -„Площадът на съгласието“, от който започва главният булевард на града – „Шанз-Елизе“ – мечта на всеки турист. Следва Триумфалната арка, откъдето тръгват 12 големи булеварда, един от които води към Айфеловата кула/„най-красивата парижанка“/, от която гледката е незабравима и неповторима. Тръгваме към Марсово поле, Военното училище, Трокадеро, величествената сграда на Инвалидите, построена през 18ти век. Следват Военният музей, който разполага с 57 600 експоната, също и музеят на Роден, Латинския квартал, сградата “Орсе“- Музеят на импресионистите, Сорбоната и църквата към него, в която е погребан кардинал Ришельо. Част от разходката е Пантеона, в който почиват останките на Волтер, Жан-Жак Русо, Виктор Юго, Емил Зола и други велики французи, ще се спрем пред „Мадлената“ – единствена църква без кръст, построена през 1842г в древногръцки стил, площад“Вандом“- с Вандомската колона, Операта – велико творение на архитекта Шарл Гарние, Националната библиотека , която притежава над 8 500 000 тома, ще се разходим по „Риволи“ – една от най-оживените улици на Париж с магазини, бутици, градините на „Тюйлери“, частни картинни галерии за модерно изкуство, бутикови хотели и заведения. По желание имате възможност за посещение на Айфеловата кула и разходка с корабче по Сена. Вечерта разглеждане на квартала “Монмартър” (базиликата “Сакре Кьор”, Площада на художниците) – различната част на Париж, която всички туристи нетърпеливо очакват да посетят – интересния нощен живот, част от който е кабаре“Мулен Руж“, плас“Пигал“ . Из тесните улички, изпълнени с тревоги, надежди и радост, с музика и багри, с десетки стативи на художници, с малки кафенета и стари кръчми, човек попада в различни измерения и не може да се насити на тази атмосфера. По желание посещение на кабаре “Мулен Руж”. Нощувка.
 • ЧЕТВЪРТИ ДЕН– 22.10.2018
 • Закуска. Свободно ден в Париж или по желание посещение на музея Лувър - най-големият национален музей на Франция и е най-посещаваният музей в света.Сградата, която в миналото е била първо военно укрепление, а после кралска резиденция, е разположена в центъра на Париж, между река Сена и улица „Риволи“. Нощувка.
 • ПЕТИ ДЕН– 23.10.2018
 • Закуска. Свободно време или по желание eкскурзия до два от замъците по Лоара- “Шамбор” /един от най-красивите ренесансови замъци, най-красиво дворцово укрепление в ренесансов стил и уникална архитектура, с 440 стаи, построени в традиционни форми на френските средновековни крепости от неизвестни ренесансови майстори/ . “Шеверни”/ замъкът, покоряващ със своята симетрия, с подредбата , с красотата и хармонията си. Един от първите замъци отворен за посещения- 1914година. Богати колекции на картини, гоблени, пищни кралски подредби, зелени паркове в английски стил със дървета, засадени още през 19 век /. Нощувка.
 • ШЕСТИ ДЕН– 24.10.2018
 • Закуска. По желание посещение на двореца “Версай”: пищен, прекрасен и бляскав. Преминаването през десетките зали, сред великолепие, блясък и злато може да се проследи драматичната съдба на френската държава през последните петнадесет столетия. А самият парк, построен върху площ от 1000 декара е образец на френската дворцова градина и няма повторение никъде по света. Из алеите му има десетки статуи оригинали и копия от творби на велики антични ваятели.. Трансфер до летище Бове/Париж. 16.25ч.- Отпътуване от Париж за София. 20.05ч. Пристигане в София. По желание трансфер до Пловдив и Хасково.

  ЦЕНА:

 • - на човек в двойна стая - 895 лв.
 • - единична стая - 1095 лв.
 • - дете до 12 с двама възрастни - 845 лв.

  Отстъпка от цената при записване до 31.03.2018: 50 лв.

  Цената включва:

 • - 5 нощувки със закуски в хотели
 • - Самолетен билет София-Милано с включени летищни такси и ръчен багаж до 10кг. с максимални р-ри 55см Х 40см Х 20см;
 • - Самолетен билет Париж-София с включени летищни такси и ръчен багаж до 10кг. с максимални р-ри 55см Х 40см Х 20см;
 • - Автобусен транспорт по програмата;
 • - Туристическо обслужване на български език по време на екскурзията;
 • - Медицинска застраховка.

  Цената не включва:

 • - Входните такси на посещаваните туристически обекти;
 • - Билет за корабче от Стреза до Изола Бела и обратно и входна такса за двореца - 28 евро;
 • - Айфелова кула до 2 ет./входна такса и резервация/ - 23 евро , при възможност, доплащане на място до 3-ти етаж – 6 евро;
 • - Кабаре “Мулен Руж”/вариететна програма, ½ бутилка шампанско и автобусен транспорт/– 135 евро*;
 • - Двореца “Версай”/автобусен транспорт, входна такса и резервация/– 35 евро*, до 26г. – 15 евро;**
 • - Музей “Лувър” /входна такса и резервация/ – 22 евро*, за лица до 26 години- безплатно; **
 • - Екскурзия до два от замъците по Лоара – “Шамбор” и “Шеверни” /автобусен транспорт, входна такса и резервация/– 65 евро;*
 • - Трансфер до летище София и обратно за туристите от Пловдив и Хасково– 50лв.
 • - Регистриран багаж до 20кг. + 1бр ръчен багаж– 120лева;
 • *Посещението на Айфеловата кула, кабаре»Мулен Руж», музей “Лувър”, двореца “Версай”, екскурзията до два от замъците по Лоара – “Шамбор” и “Шеверни” и трансфера до летище София и обратно се заявяват и заплащат предварително, при записване за екскурзията и се провеждат при минимум 20 туриста*
 • **Цените за Лувъра и Версай не включват екскуровод.
 • 0063

   

   

   

 •  

ГЛОБЪЛ ТУРС ООД

Адрес: гр. Варна, бул. Княз Борис 86
Телефон: 052/601085; 0899818457
Сайт: http://www.globaltours-bg.com

Още оферти