остров АМУЛИАНИ екскурзия Майски Празници 2018 Гърция оферта на Промоция Топ 289 лева!

остров АМУЛИАНИ екскурзия Майски Празници 2018 Гърция оферта на Промоция Топ 289 лева! (АРХИВИРАНА)


Цени от: 289.00 лв.
Продължителност: 15+ дни
Транспорт: Автобус
Местоположение: Гърция

Описание

Гърция през МАЙ 2018 на остров АМУЛИАНИ екскурзия МАЙСКИ празници 2018 автобус
 
LAST MINUTE оферта до изчерпване на местата – ТОП цена 289 лв.!
 
Пътуване до о-в АМУЛИАНИ пакет 4 дни: 3 нощувки, 3 закуски и 2 ВЕЧЕРИ с включена 1 напитка!
 
 
БОНУС! Трансфер до приказния плаж АЛИКИ на остров Амулиани!
 
 
ГРЪЦКИ острови през МАЙ круиз АТОНСКИ манастири; плаж на острови ДРЕНЯ в залива на АТОН
 
 
Дати на пътуване: 24.05. – 27.05.2018
 
 
Хотели на остров Амулиани: Hotel SUNRISE – 3*, вижте тук: http://www.ammouliani-sunrise.gr
 
                                       Ammouliani Hotel – 3*, вижте тук: http://www.hotelammouliani.gr/bg/
 
 
1 ден: София – остров Амулиани
Сутринта в 06:30 часа отпътуване от София, храм – паметник „Александър Невски” по маршрут: София – Дупница – Благоевград – Ставрос – остров Амулиани. В ранния след обяд пристигане в Трипити на Халкидики и отплаване с ферибот за остров Амулиани (15 мин.). Пристигане на острова и настаняване в избрания хотел. Свободно време за почивка и първи впечатления от острова. Амулиани е малък остров, разположен между Ситония и Атон - двата ръкава на Халкидически полуостров. Площта му е  не повече от 4,5 кв. км, заета от ниски хълмове, а от тази и така малка територия местните са застроили по-малко от половината. В която и точка от острова да се намирате пред очите Ви безпрепятствено се открива панорама към морето и отсрещната основна суша заради задължително ниското строителство тук. Сам  по себе си острова е един малък свят, предлагащ уединение сред прекрасни плажове, в които плиска море с кристално чисти, тюркоазени води.
В късния след обяд ще се разходим в главния град по живописните и тесни улички с красиви двукатни къщи и също толкова високи семейни хотели, тънещи в бугенвилии и различни пъстроцветни цветя. Ще се изкачим до площада, където се намират църквата „Свети Никола” построена през 1860 год. и старото училище строено през 1907 год. и двете - впечатляващи каменни сгради. В училището, типичен пример за малоазиатска архитектура, днес се помещава местният етнографски музей. За любителите на романтиката и „ловците” на уникални гледки, разходката може да продължи до порт „Μικρο Gialο”, откъдето панорамата към залива е неописуема.  Вечеря. Нощувка.
 
2 ден: остров Амулиани – круиз Атонски манастири
Закуска. Свободно време или по желание и срещу доп. заплащане: круиз Атонски манастири. Круиза е с начало в 08:30 часа от пристанището в Амулиани и се завръща обратно около 14:00 часа. Круизният кораб плава покрай Западното крайбрежие на Света Гора и на разстояние 500 метра (допустимото разстояние) от брега на независимата монашеска република. По време на вълнуващото пътуване пред погледа ни е Света Гора с цялото величие на красивата си природа. Пейзажа варира с малки долини и клисури в гористи планини, разнообразени от голи стръмни скали и редки изгледи към малки, закътани плажове. Планинската природа от една страна и морето от друга страна утвърждават впечатлението за един изолиран, различен и странен свят, избран от отшелниците за тяхна монашеска държава. По програма ще видим 8 големи манастира, както и няколко пристанища, между които и пристанището на българския Зографски манастир. През цялото време на круиза се предоставя информация на български език, както за манастирите, край които минаваме, така и за историята на Света Гора. Свободно време. БОНУС – трансфер с автобуса до най-популярния плаж на острова – плаж Алики. Вечеря. Нощувка.
 
3 ден: остров Амулиани – плажен круиз до острови Дреня (Магарешки острови)
Закуска. Свободно време или по желание и срещу доп. заплащане: круиз до безлюдните островчета Дреня или както местните ги наричат още – Магарешки острови. Островите са общо шест на брой и това, което ги характеризира са пясъчните плажове и кристално чистите води, които между островите са с цвят тюркоаз, достоен съперник на Карибите…Круиза започва от североизточната част на острова и следва в посока Запад. По време на круиза ще спрем за 45 минути на островчето, разположено точно срещу Уранополи (Небесен град) – град на ръкава Атон. Ще продължим към най-големия остров, наречен някога на богинята Артемида заради изградения храм тук. Днес острова се нарича Ελιά ( Маслина) заради изобилието от маслинови дървета. Плажът на острова е организиран и разполага с шезлонги и чадъри, има таверна и бар на плажа. Време за къпане, плаж или чаша фрапе. Завръщане в Амулиани и хотела след обяд. Свободно време. Нощувка.
 
4 ден: остров Амулиани – София
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за България с попътно посещение в парка на Аристотелис (НЕ вкл. входна такса – 5 евро) и разходка в самобитното селце Арнеа, грабващо туриста със старинни къщи и тесни павирани улички. В последните години Арнеа привлича туристи и с добилата особена известност възрожденска църква посветена на „Св.Стефан”. При реставрация в църквата след пожара през 2005 г. са намерени останки на три църкви. Първата - ранно християнска от IV в. Другите две са византийски от X и XIV век. Изгорялата църква е възстановена с доброволния труд на жителите на градчето и е осветена от Вселенския патриарх Вартоломей. Пристигане в София вечерта.  
 
 
Пакетна цена на турист в хотел „Амулиани” 3*:
 
 
Hotel AMMOULIANI – 3*
http://www.hotelammouliani.gr/bg/
 
3 нощувки, 3 закуски и 2 вечери
 
Ласт минит цени до
изчерпване на местата!
 
Редовни цени
 
На турист в двойна/ тройна стая
 
 
289 лева
 
310 лева
 
Единична стая
 
На запитване
 
 
Дете 0 – 11.99 г. с 2-ма възрастни в стая
 
220 лева
 
240 лева
 
 
 
 
Пакетна цена на турист в хотел „SUNRISE ” - 3* настаняване в стаи тип СУПЕРИОР:
 
 
 
Hotel SUNRISE – 3*
http://www.ammouliani-sunrise.gr
 
3 нощувки, 3 закуски и 2 вечери
 
Ласт минит цени до
изчерпване на местата!
 
Редовни цени от 12 АПРИЛ
 
На турист в стая тип СТАНДАРТНА
 
310 лева
 
329 лева
 
На турист в стая тип СУПЕРИОР
 
320 лева
 
339 лева
 
Трети възрастен в стая тип стандартна
 
 
265 лева
 
285 лева
 
Дете 0-11.99 г. с 2-ма възрастни в стая
 
 
235 лева
 
255 лева
 
Единична стая
 
 
399 лева
 
419 лева
 
 
Необходими документи: валидна лична карта или задграничен паспорт. За непълнолетни – нотариално заверена декларация от непътуващия родител/ите в 2 екземпляра оригинал и ксеро копие.
Няма визови, санитарни или други специфични изисквания за посещаваните по маршрута страни.  
Начин и срок на заплащане: При записване 1-ва вноска 30 %; остатъкът – 14 дни преди отпътуване.  
Пътуването се осъществява при минимум 35 плащащи.
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване.  
Агенцията си запазва правото на промени в последователността на програмата!
 
Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка Отмяна на пътуване, покриваща  загубите в случай,  че са възпрепятствани да пътуват.
Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
 
АЛБАТРОС – 59 ООД, притежава Удостоверение за туроператорска дейност № 6896 /21.02.2012г. и е сключил застраховка Отговорност на Туроператора по чл. 97, ал.1 от Закона за туризма на 04.01.2018,  застрахователна застрахователна полица № 03700100001348  в  ”ЗД ЕВРОИНС” АД, валидна за периода: от 11.03.2018 до 10.03.2019 год.
 
 
 
ОБЩИ УСЛОВИЯ КЪМ ОФЕРТАТА
 
 
Полезна информация за остров Амулиани и забележителностите му:
 
Остров Амулиани – малко парче суша сякаш „залепено” за АТОН – източният ръкав на Халкидики. Островът е с площ не повече от 4,5 кв. км, заета от ниски хълмове – един малък и уединен свят, в който където и да се намирате - безпрепятствено се наслаждавате на панорама към монашеската обител Света гора и морето пред вас! Защо ли?! Отговорът е лесен - спретнатите къщи и семейни хотели тук не надвишават два – три етажа.
Островът до 1925 е бил притежание на Ватопедския манастир в Атон, а жителите му били 2-3 монаси и около 20 техни цивилни помощници от околността, ангажирани в полска работа, събиране на маслини и отглеждане на животни. В началото на 1925 г. островът е подарен от монасите на бежанци от Мала Азия и по-конкретно от островите на Пропонтида (Γαλλιμή - Πασαλιμάνι – Σκουπιά). Бежанците, идващи от околностите на Константинопол, пренесли тук своята култура, традиции и обичаи. Познаването на морето, им помогнало да оцелеят занимавайки се с риболов. И днес острова се слави с умелите си риболовци и повсеместно в Гърция е известно, че на остров Амулиани можете да ядете най-прясната риба, защото тук вчерашният улов се смята за „престояла” риба!
В днешни дни населението на острова наброява около шестстотин души. Има детска градина и начално училище, а гимназиално образование децата получават в училище на материка в Йерисос, до който пътуват безплатно.
 
Плажовете на Амулиани – този идиличен остров е благословен с приказни плажове, някои от които достъпни само с лодка. Ето и описание на малка част от тях.
 
АЛИКИ - най – близкият до главния град и най – фотографираният плаж, наречен така заради соленото езеро тук, използвано някога за добив на сол. До плажа можете да се доберете пеш, с такси или по начин, който ще Ви върне в детството, а може би ще ползвате и за първи път? Става дума за едно специално „такси” – таксито на Димитри наречено „Еротас” (любов) с мощност една конска сила – любимата му кобилка Моника. Плажът е пясъчен и организиран. Разполага с чадъри и шезлонги (безплатни), предоставяни от наличните бар и кантини, на разположение е и таверна. Тук можете да наемете и водно колело за разходка в морето. Алики е особено романтично място заради великолепния залез, който можете да наблюдавате тук, и когато слънцето залезе може и да не бързате, а да изчакате и появата на първите звезди в нощното небе..
 
Agios Georgios & Megalos Ammos – разположени са на източният бряг на острова, пясъчни ивици, предлагат се чадъри и шезлонги. Разполагат с бар и таверна, предлагат се и водни колела. От тези плажове се открива прекрасна панорама към Магарешките острови и Атон.
 
Καrαgatsi – разположен в Западната част на острова в закътан малък залив, заобиколен от скали. Плажът е пясъчен, но на някои места дъното е скалисто. И тук водата е кристално чиста, а морето става дълбоко постепенно. Разполага с шезлонги и чадъри, предлагани от кантината разположена тук.
 
Острови Дреня или още Магарешките острови – разположени в Югоизточната част на острова откриваме шест на брой малки и необитаеми острови. Най-големият остров се нарича Артемида (днес Елиас (маслина), защото има много маслини) – най-вероятно защото в древността там е имало храм посветен на богинята. По-малките острови са Фрини, Пена, Паламари, Островът на нощта и Диапорти. На никои от тях няма удобства, с изключение на един, който предлага чадъри, шезлонги и заведения за хапване. Общото което ги обединява е кристално чистото море и пясъчни плажове.
   
 
 
 
 

Информация за дати и цени

Дати на пътуване: 24.05. – 27.05.2018

Пакетна цена на турист в хотел „Амулиани” 3*:
 
 
Hotel AMMOULIANI – 3*
http://www.hotelammouliani.gr/bg/
 
3 нощувки, 3 закуски и 2 вечери
 
Ласт минит цени до
изчерпване на местата!
 
Редовни цени
 
На турист в двойна/ тройна стая
 
 
289 лева
 
310 лева
 
Единична стая
 
На запитване
 
 
Дете 0 – 11.99 г. с 2-ма възрастни в стая
 
220 лева
 
240 лева
 
 
 
 
Пакетна цена на турист в хотел „SUNRISE ” - 3* настаняване в стаи тип СУПЕРИОР:
 
 
 
Hotel SUNRISE – 3*
http://www.ammouliani-sunrise.gr
 
3 нощувки, 3 закуски и 2 вечери
 
Ласт минит цени до
изчерпване на местата!
 
Редовни цени от 12 АПРИЛ
 
На турист в стая тип СТАНДАРТНА
 
310 лева
 
329 лева
 
На турист в стая тип СУПЕРИОР
 
320 лева
 
339 лева
 
Трети възрастен в стая тип стандартна
 
 
265 лева
 
285 лева
 
Дете 0-11.99 г. с 2-ма възрастни в стая
 
 
235 лева
 
255 лева
 
Единична стая
 
 
399 лева
 
419 лева
 
 
 

Какво е включено в цената

Пакетната цена и в двата хотела включва:
Транспорт с лицензиран автобус 3*
3 нощувки със закуски
2 стандартни вечери в таверна с включена напитка по избор (местно производство)
Фериботни билети и такси
трансфер до плаж Алики
екскурзия до Арнеа
Мед. Застраховка с асистанс в ЗК „Левинс” с лимит на отговорност – 2000 евро
Водач от агенцията организатор
 

Какво не е включено в цената

Пакетната цена и в двата хотела НЕ включва:
Туристическа такса - заплаща се лично в хотела
Входни такси за музеи и обекти посещавани по желание
Круиз до Атонските манастири – 20 евро възрастен / дете до 11.99 г. – 15 евро
Плажен круиз острови Дреня – 15 евро възрастен / дете до 11.99 г. – 10 евро
Гръцка вечер с жива музика – 25 евро възрастен / 15 евро дете до 11.99 г.
 
Доплащане:  медицинска застраховка помощ при пътуване в Чужбина в ЗК „Левинс” се доплаща от туристи на възраст над 65 год. и до 70 год. – 4 лева; туристи над 70 год. доплащат – 7 лева!
 
 
Важна информация:
От 01.01.18 г. във всички хотели в Гърция се въвежда задължителна общинска такса, която се заплаща от туристите на място в хотела.
за 5* хотели - 4 евро на стая, на вечер
за 4* хотели - 3 евро на стая, на вечер
за 3* хотели - 1.50 евро на стая, на вечер
за 2*, 1* хотели - 0.50 евро на стая, на вечер
 
Албатрос Турс

Адрес: 1202 София, ул."Братя Миладинови" № 53
Телефон: 0887 509 710
Сайт: http://www.albatrostours.net

Още оферти