Нов сайт за отзиви на полети с прекачване

публикувано на 04.05.2016 08:36

Connectionreview.com е Български проект, който цели да помогне на пътуващите да избират по-добре с коя авиокомпания да летят на полети с прекачване. Сайтът е особено полезен за пътуващите от летище София, защото то предлага директни полети до сравнително малко летища, и то основно в Европа. Напрактика пътуванията до по-малки градове в Европа, както и до Азия, Северна и Южна Америка, Австралия и Нова Зенландия се осъществят чрез трансфер.

Повечето авиокомпании в света предлагат полети с прекачване, но не всички се грижат за пътниците си по един и същи начин. Големите трансферни летища – хъбове също се различават едно от друго. Някои летища са изключително лесни за трансфер и позволят прекачване от един полет на друг за по-малко от 20 минути. Има други обаче, чийто терминали са отдалечени на километри един от друг. Там дори и 2 часа време за трансфер може да не стигнат.

Създателите на Connectionreview.com си поставят за цел да улеснят пътуващите, като им предложат информация и мнения от други пътуващи за различните трансферни летища и авиокомпании. Информацията цели да даде отговор как авиокомпанията се грижи за трансферните си пътници, закъсняват ли често самолетите, губят ли се багажи, лесно ли ориентират пътниците си в трансферните летища, осигуряват ли хотел и храна при нужда. Благодарение на отзивите, пътниците могат да извлекат полезна информация. Например, ако дадена авиокомпания често губи багажи при трансфер, то пътникът може придвидливо да постави по-ценните и необходими вещи в ръчния си багаж.  

От мненията на другите пътници може да се научат и някои полезни съвети. Например, ако летим с турските авиолинии през Истанбул и имаме престой по-дълъг от 8 часа, може да се възползваме от безплатната услуга – туристическо разглеждане на града.  

Всеки потребител може да остави мнение и за собственото си пътуване. Регистрация не се изисква, а писането на съкратен отзив отнема по-малко от минута. Connectionreview.com е създаден на Английски език с цел събиране на отзиви от повече пътници и международно популяризиране.