Нова година 2019 в СЪРБИЯ, Крагуевац, автобус от София, 3 нощувки + 3 закуски + 2 обяда + 1 вечеря + Гала вечеря с напитки в х-л SUMARICE 3*, Потвърдена! (АРХИВИРАНА)


Цени от: 415 лв.
Продължителност: 4 дни
Транспорт: Автобус
Местоположение: Сърбия

Описание

Нова година 2019 в СЪРБИЯ, Крагуевац -  - Топола - Манастирът Дивостин, автобусна екскурзия от София, ПОТВЪРДЕНА!
4 дни / 3 нощувки + 3 закуски + 2 обяда + 1 вечеря + Гала вечеря с напитки в хотел SUMARICE ***,

Дата: 30.12.2018 г. 
Цена: от 415 лв.
 
ПРОГРАМА
Сърбия и Крагуевац за Нова година! Защо да изберем това място, наричано „Великолепната роза на Шумадия”? 
Защото е само на 290 км от София, стига се бързо само по магистрален път и предлага добри условия за настаняване, фантастична кухня и отлично обслужване! 
Не случайно великият чешки историк и пътешественик Константин Иричек е възкликнал: „...Ако искате да видите истински сръбски град, то трябва да посетите Крагуевац”. 

1 ден София - Ниш - Крагуевац 
Отпътуване в 09.00 ч. от София, пл. Св.Ал. Невски в посока Калотина – Ниш – Алексинац - Крагуевац. Пристигане, разходка из центъра на Крагуевац – „Великолепната роза на Шумадия” и първи впечатления от града. Днешният Крагуевац е четвъртият по големина град в Сърбия, главeн и административен център на област Шумадия. Разположен на брега на река Лепеница, той се отличава с приятна атмосфера и компактен пешеходен център, в който остават повечето основни туристически атракции, с изключение на мемориален парк Шумарице. Също така градът е първата столица на съвременна Сърбия (1818-1839 г.). Църквата Света Троица и сградата на стария Парламент се намират на десния бряг на реката. Този градът е един от най- бързо развиващите се в Сърбия и изненадва именно с това. В този град новото със старото върви ръка за ръка, което се доказва от многобройните паметници запазени до дeн днешен и изобилстване на нови съвременни сгради и заведения, който привличат многобройни посeтители. Настаняване в хотел SUMARICE – 3*** (www.sumaricedoo.com). Вечеря. Нощувка. 

2 ден Крагуевац - Топола 
Закуска. Полудневна екскурзия по желание и срещу допълнително заплащане, която ще ви отведе до Топола – едно от съкровищата на старите владетели, град в сърцето на район Шумадия, неизменно свързан с династията Караджорджевич. Бившата лятна резиденция на Караджорджевич е превърната в музей, в която са изложени негови лични вещи и оръжия. За славното минало на града напомнят църквата Св. Богородица, скромна отвън, но отвътре с пищен иконостас и внушителна статуя на Караджорджевич. Разположен високо над Топола на връх Oпленач, се намира семейният мавзолей на Караджорджевич и църквата Св. Георги, като комплексът е една от най - историческите забележителности в тази част на Шумадия. Църквата е с пет впечатлителни купола и е облицована отвън с бял мрамор. Богатият интериор зашеметява със стенописи и мозайки от 6-те сръбски манастира. Притежава 725 композиции и 1500 фигури от 40 милионен мозаечен фаянс в 15 000 нюанса. Тук ще намерите гробниците на Караджорджевич и Петър Първи I (1903-1921 г.) в централната част на църквата, като Крал Петър I проектира църквата, което отнема години докато се построи. В криптата на църквата се намират гробове на 22 члена на кралското семейство. Княз Александър и крал Александър I, са също погребани тук. Този регион е синоним на добро грозде и хубаво вино. Според историческите данни, лозята тук произвеждат такава изобилна реколта по времето на принц Милош, че не е имало достатъчно място за съхранение на гроздето. Днес, гроздето и виното са символи на всяко село в региона. Най – известната изба е Кралската, на чиито два подземни етажа са разположени 99 бъчви при постоянна температура от 8°C, като всяка съдържа по 4 000 л вино. Предстои дегустация, която не е включена в цената на екскурзията. Връщане в хотела. Обяд в ресторанта на хотела. Свободно време и подготовка за празничната вечер. Новогодишна вечеря с богато меню, неограничено количество местни безалкохолни и алкохолни напитки, жива музика до сутринта. ЧЕСТИТА НОВА 2019 ГОДИНА! Srećna Nova godina! 

3 ден Манастирът Дивостин 
Късна закуска. Отпътуване за манастира Дивостин, разположен на 6 км от Крагуевац. Най – вероятно е основан по време на Византийското царство или от сръбския деспот Стефан Лазарович, но от самото си начало е женски манастир. Именно затова е наречен Дивостин (Девически стан). Връщане в хотела. Обяд в ресторанта на хотела. Свободно време. Вечеря на 01.01.2019 г. с неограничено количество местни безалкохолни и алкохолни напитки и музика. 

4 ден Крагуевац - София 
Закуска. В 11.00 ч. отпътуване за България. Пристигане в София вечерта. 

ЦЕНИ:
Цени: На турист в двойна или в тройна стандартна стая На турист в двойна или в тройна супериор стая – ограничени места Доплащане за единична стандартна стая Отстъпка за 3-ти възрастен Отстъпка за дете от 2 до 6.99 г. с 2-ма възр. /не се ползва легло/ Отстъпка за дете от 07 до 11.99 г. с 2-ма възр. на допълн. легло
ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ до 12.10.2018 г.   415 лв.  465 лв.  76 лв. 25 лв. 100 лв.  55 лв.
ЗА ЗАПИСВАНИЯ от 12.10.2018 г.  435 лв.  475 лв.  76 лв.  25 лв.  100 лв.   55 лв.

Описание на хотела: Хотел SUMARICE е 3*** хотел (www.sumaricedoo.com) 
разположен сред великолепния парк и зеленина на хълма Шумарице сред вековна борова гора, мемориален комплекс и езеро. Стаите са изцяло реновирани с ново обзавеждане, телевизор, безплатен интернет, нова модерна баня с душ кабина, сешоар. Гостите на хотела могат да ползват безплатно фитнес центъра и WI FI. Нов плувен комплекс с олимпийски размери се намира на ~1.5 км от хотела (има вход за басейна, който се заплаща на място). 

Цената включва: 
 • транспорт с автобус,
 • 3 нощувки със закуски в хотел SUMARICE ***,
 • 2 обяда,
 • 1 обикновена вечеря на 30.12.,
 • 1 Новогодишна вечеря с неограничено количество алкохолни, безалкохолни напитки местно производство и жива музика, вечеря на 01.01. с неограничено количество алкохолни, безалкохолни напитки местно производство и жива музика,
 • водач от агенцията,
 • туристическа програма в Крагуевац,
 • екскурзия до манастира Дивостин,
 • мед. застраховка на ЗД „Евроинс“ с покритие 5000 EUR.

Цената не включва: 
 • полудневна екскурзия до Топола - 10 EUR или 20 лв. при мин. 25 туристи (входна такса от 300 DIN в историческия комплекс в Топола се заплаща отделно и на място, дегустация - 7 EUR), вход за плувния комплекс в Крагуевац.

Намаление за: 
 • дете от 2 до 6.99 г. с 2-ма възр. /не се ползва легло/
 • с 2-ма възр. - 100 лв.
 • 2-ро дете от 7 до 11.99 г. с 2-ма възр. на доп. легло - 55 лв.
 • туристи със собствен транспорт - 40 лв.

Доплащане за: 
 • единична стая - 76 лв.
 • супериор стая - /ограничени места/ - 40 лв.

Начин на плащане: 
 • депозит - 30% от пакетната цена,
 • доплащане - до 20 дни преди отпътуване

Допълнителна информация: 
 • Мин. брой туристи: 40 туристи
 • Срок за уведомление при недостигнат мин. брой: 7 дни преди началната дата
 • Парична единица на Сърбия: DIN – Сръбски динар (1 EUR ~ 120 DIN)
 • Необходими документи: лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания. Екскурзията е подходяща за лица с намалена или ограничена подвижност!
 • Използвани транспортни средства по програмата: автобус
 • 0011

ГЛОБЪЛ ТУРС ООД

Адрес: гр. Варна, бул. Княз Борис 86
Телефон: 052/601085; 0899818457
Сайт: http://www.globaltours-bg.com

Още оферти