Нова година 2019 в Израел и Йордания - полет от София (АРХИВИРАНА)


Цени от: 2068 лева
Продължителност: 8 дни
Транспорт: Самолет
Местоположение: Израел, Йордания

Описание

Незабравимо посрещане на Новата 2019 година в Израел и Йордания. Самолетна програма от София 
 
Възползвайте се от отстъпките за ранни записвания, включени в посочените цени!
 
Програма на пътуването:

1 ден / 27.12.2018 – София – Тел Авив – района на Хайфа
 
Отпътуване от летище София 16.00 ч с АК Bulgaria Air. Пристигане на летище Бен Гурион в 18.30ч. Трансфер и настаняване в хотел в района на Хайфа. Вечеря. Нощувка /1/.

2 ден / 28.12.2018 – Хайфа – Назарет – Кана – Капернаум – Табха – Голан – Тиберия
 
Закуска. Туристическа програма в Хайфа - разглеждане на красивия пристанищен град, разположен на брега на Средиземно море. Бахайските градини (отвън) и залива на Хайфа. Следва град Назарет, където Архангел Гавраил съобщава на Дева Мария, че ще роди Син Господен, и където е преминала голяма част от живота на Светото семейство. Разглеждане на църквата при извора на Благовещението; храмът на Благовещението (изграден върху руините на стара византийска църква и дома на Светото семейство. Посещение на Кана Галилейска – мястото на първото Христово чудо, превръщане на водата във винo. Отпътуване за района на Галилейското езеро. Туристическа програма: Капернаум - този древен град се споменава в Новия Завет като център на Христовата дейност в Галилея, разглеждане на останките от древната синагога и руините на къщата на Св. ап. Петър; Табха – мястото на "Чудото с умножаването на рибите и хляба"; изглед към Голанските възвищения. Настаняване в хотел в Тиберия. Вечеря. Нощувка /2/ в Тиберия.

3 ден / 29.12.2018 – Тиберия – Небо – Мадаба – Петра
 
Закуска. Преминаване от Израел в Йордания през граничния пункт Шейх Хюсеин. Заминаване за планината Небо, откъдето се открива прекрасна гледка към Израел и част от долината на река Йордан. В ясен ден могат да се видят очертанията на Йерусалим и Йерихон. Според Библията това е мястото, на което Мойсей се изкачва, за да види за първи път с очите си Обетованата земя. Пак според Светото Писание, Мойсей е погребан там. На върха са открити останки от църква и манастир. Църквата е от средата на IV век и е изградена в памет на мястото, където умира Мойсей. В нея са запазени красиви мозайки. Посещение на град Мадаба - известен с многото християнски църкви. Емблематична обаче е гръцката православна църква “Свети Георги”, известна със своята уникална подова мозайка, представяща подробна цветна карта на Светите земи от византийската епоха. Днес в Мадаба има Институт за мозаечно изкуство и десетки работилници, занимаващи се с този занаят. Отпътуване за Петра. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка /3/ в Петра.

4 ден / 30.12.2018 - Петра – Шобак – Аман
 
Закуска. Организирана обиколка на Петра, столицата на Набатейците. През 2007 година е избран като едно от Седемте нови чудеса на света. Разположен е в естествено укрепената планинска долина Вади Муса ("Долината на Мойсей"). Първите известни обитатели са едомците, които са живеели тук около 1000 г.пр.н.е. Според Библията те били потомци на Исав, а препратките в Сещеното Писание за място наречено Села („скалиста местност“ на еврейски) почти сигурно се отнасят за Петра ("камък" на гръцки). Розово-червеникавият град Петра някога процъфтявал като важен пункт от древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му, изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати. Време за разглеждане на Каснех ал-Фарун (Съкровищницата), многобройните скални гробници, амфитеатърът, триумфалната арка, кардото с колонадите. Отпътуване за Аман. По пътя кратка спирка за панорамни снимки към замъка на кръстоносците Монреал (лат. mont regalis, „Кралски хълм“, познат още като Шобак) – построен от тамплиерите през 1116 г. по заповед на Йерусалимския крал Балдуин I за охрана на поклонническите маршрути и кервани. Пристигане в столицата на Хашемитското кралство Йордания. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка /4/ в Аман.

5 ден / 31.12.2018 Аман – Джераш – Бетания(река Йордан) – Аман
 
Закуска. Отпътуване за най-добре запазеният римски град в Близкия Изток и архитектурен шедьовър Джераш (древният Гераса), основан от войниците на Александър Македонски през ІV в. пр.н.е., по-късно част от процъфтяващите и космополитни градове на Гръко-римския Декаполис. Разглеждане на триумфалната арка на император Адриан, Форумът с овална форма, Хиподрумът, кардото, агората, нимфеумът, храмът на Артемида (покровителка на Джераш), други антични храмове, Южният театър, и много църкви от ранното Средновековие. Посещение на Бетания – мястото, където Йоан Кръстител кръщава Иисус Христос в река Йордан. Завръщане в Аман. Свободно време. Вечеря. Новогодишно парти в хотела. Нощувка /5/ в Аман.

6 ден / 01.01.2019 Аман – Йерихон – Мъртво море – Витлеем
 
Закуска. Преминаване от Йордания в Израел през граничния пункт Аленби. Посещение на Йерихон – най-ниско разположеният град под морското равнище и едно от най-древните селища в света. Панорамна гледка към - Манастира на изкушенията, разположен в скалите, където Иисус Христос е постил и се е молил четиридесет дена и четиридесет нощи. Заминаване за Мъртво море. Време за плаж. Отпътуване за Витлеем. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка /6/ във Витлеем.

7 ден / 02.01.2019 Витлеем – Йерусалим – Витлеем
 
Закуска. Посещение на рожденото място на Господ Иисус Христос във Витлеем, и построената в чест на това събитие базилика „Рождество Христово“ – най-голямата забележителност на града. Във Витлеем е роден Давид – Вторият цар на Израел, поради което в Библията градът е наричан често „Градът на Давид“. Според библейско пророчество Месията е трябвало да бъде потомък на Давид и да се роди в неговия град. Туристическа програма в Йерусалим: пешеходна обиколка на Стария град: Гетсиманската градина – традиционно почитана като мястото, където Иисус Христос се моли в нощта на залавянето му. Днес за това събитие напомнят базилика, посветена на страданията Христови, и осем стари маслинови дървета, чиято възраст е над 2000 години. Продължаване към Виа Долороса (от лат. „Пътят на болката“) – това e улицата, по която в древен Йерусалим е минал с кръста Иисус Христос към мястото на разпятието – Голгота. Следва храмовият комплекс Божи гроб – най-святото място за Християнския свят, където е разпнат, погребан и възкръснал Христос. Посещение на Стената на плача – единствената структура, останала от Йерусалимския (Соломоновия) храм. Название идва от това, че евреите често отиват там, за да тъжат за гибелта на храма. След поклонението програмата продължава с хълмът Сион (Давидовият град), където се намират гробът на цар Давид и стаята на Тайната вечеря. Вечеря. Нощувка /7/ във Витлеем.

8 ден / 03.01.2019 Витлеем – Новия Йерусалим – Лод – Тел Авив/Яфо – София
 
Закуска. Панорамна обиколка на Новия град на Йерусалим (панорамна обиколка с автобус): Парламента на държавата Израел (Кнесет), Министерствата на Израел, Музея на Израел. Посещение на църквата с гроба на Свети Георги в Лод (древният град Лида Палестинска). Панорамна обиколка на Тел Авив. Туристическа програма в Яфо, един от най-старите градове в Близкия изток, намиращ се на възвишени, от където се открива неоценима гледка към брега на Тел Авив и неговите плажове. Разходка в района старото пристанище. Трансфер до летище „Бен Гурион“. Полет за България в 19:30 ч. Пристигане на летище София около 22:20 ч.

Информация за дати и цени

Дати на пътуване и цени:
 
Дати на пътуване Възрастен в двойна стая Единична стая Трети възрастен на доп. легло Дете 2-10.99 год. с двама възрастни в двойна стая
27.12.18 - 03.01.19 2068 лв. 2500 лв. 2500 лв. 1988 лв.

Какво е включено в цената

Пакетната цена включва:
 
 • самолетен билет София – Тел Авив – София с редовен полет на авиокомпания България Ер с включен багаж;

 • летищни такси (253 лв. към 01.04.2017 г.);

 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Нетания, хотел 3*;

 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Тиберия, хотел 3*;

 • 3 нощувки със закуска и вечеря в Аман, хотел 3*;

 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Петра, хотел 3*;

 • 1 нощувка със закуска и вечеря във Витлеем, хотел 3*;

 • екскурзовод на български език в Израел и на български/руски език в Йордания

 • луксозен автобус с безплатен WI-FI в Израел;

 • всички трансфери по програмата;

 • гранични такси

 • всички екскурзии по програмата;

 • входни такси за обектите по програмата;

 • Сертфикат за хаджийство;

 • водач, придружаващ групата по време на целия престой;

 • медицинска застраховка асистънс ЗАД "АРМЕЕЦ" АД, с покритие 10 000 евро.

Какво не е включено в цената

Цената не включва:
 
 • Новогодишна Гала вечеря – очаквайте!

 • бакшиши – 5 щатски долара на турист на ден (заплащат се на място, съответно Израел и Йордания);

 • лични разходи.

 • нощен Йерусалим – 25 евро

 • разходка с лодка по Галилейското езеро – 10 евро

 • обяд в рибен ресторант на Галилейско езеро – 20 евро •  
 • Хотели по програмата:
   
  Местонахождение Хотел Брой нощувки
  Район на Хайфа Eden Inn 3* https://tooly.co.il/?lang=en или подобен 1
  Тиберия Astoria 3* https://www.astoria.co.il/en/ или подобен 1
  Петра Alanbat 3* https://www.alanbat.com/ или подобен 1
  Аман Al Fanar Palace 3* https://www.alfanarpalacehotel.com/ или подобен 2
  Витлеем Paradise 3* https://www.paradisebethlehem.com/ или подобен 2

  Полетно разписание:
   
  FB 571 София 16:30 Тел Авив 18:30
  FB 572 Тел Авив 19:30 София 22:20

  Акценти на програмата: •  
 • Хайфа (Бахайските градини)

 • Назарет (домът на Христос)

 • Кана Галилейска (първото Христово чудо)

 • Джераш (перлата на гръко-римския Декаполис)

 • Бетания (място на Кръщението Христово)

 • Небо (Моисей и неговият поглед към Обетованата земя)

 • Мадаба (приказният град на мозайките)

 • Шобак (прочутата крепост на тамплиерите)

 • Петра (едно от Седемте нови чудеса на света)

 • Вади Муса (Долината на Моисей)

 • Мъртво море (време за плаж и релакс)

 • Витлеем (църквата Рождество Христово)

 • Йерусалим (Божи гроб, Сион, Гетсимания, Стената на плача)

 • Лод (църквата с гроба на св. Георги)

 • Условия за резервация:

 • Начин на плащане: депозит – 650 лв., копие от валиден международен паспорт, доплащане – до 30 дни преди датата на отпътуване.

 • Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 25 туристи.

 • Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.

 • Необходими документи: задграничен паспорт;

 • Транспорт: самолет и автобус 

  Срокове за анулации и неустойки:

 • До 60 работни дни от датата на заминаване – без неустойка

 • От 59 работни дни до 30 дни – размера на депозита ( 650лв )

 • От 29 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването

 • Пакетната цена е калкулирана по курс 1,80 лв. за щатски долар. При промяна на обменния валутен курс с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, фирмата си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс. 

  Забележка: 

  Цената е валидна при група от минимум 25 плащащи туристи 
  Пътуването е безвизово и без медицински изисквания за имунизации 
  Посочените хотели са примерни, настаняването в тях става при наличието на свободни места към момента на заявяване на пътуването 
  Туроператора си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата. 
  Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператора предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата. 
Айтравел 2 ООД

Адрес: Варна, ул. Петър Парчевич 3
Телефон: 052/97 41 42; 0888/52 94 52; 0884/77 20 01
Сайт: http://www.i-travel.bg

Още оферти