Нова Година в Шри Ланка (АРХИВИРАНА)


Цени от: 3087,00
Продължителност: 9 дни
Транспорт: Самолет
Местоположение: Шри Ланка

Описание

Нова Година в Шри Ланка
/САМОЛЕТНА ПРОГРАМА/


 
Период : 26.12.2018 - 03.01.2019
9 дни/ 6 нощувки
Цена: 3087,00 лв.

 

ПРОГРАМА:

     1-ви ден (26.12.2018) София – Доха
Отпътуване от София в 22.45 ч. с редовен полет на QATAR AIRWAYS за Доха. Кацане в Доха в 04.35 ч.

     2-ри ден (27.12.2018) Коломбо - Сигирия (около 150 км - трансфер около 3 ½ ч)
Излитане за Коломбо в 09.10 ч. и кацане в 16.35 ч. на летището в Коломбо. Посрещане от местния партньор и трансфер до хотела в района на Сигирия. Настаняване в хотел. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

     3-ти ден (28.12.18 г.) Сигирия - Полонаруа
Закуска. Свободно време или еднодневна екскурзия (срещу допълнително заплащане) до Сигирия – посещение на внушителната Лъвска скала, разположена сред равнина на 370 м надморска височина – един от символите на Шри Ланка. Името идва от издълбаната в скалата фигура на лъв. Наоколо са останките от древен град от 5 век от н.е, известен със своите градини и фонтани. Продължаване за Полунаруа – своеобразен град-музей, някогашна средновековна столица на Шри Ланка. Градът е бил главно религиозно средище. За това свидетелстват многобройните будистки и хиндуистки храмове и символи. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

     4-ти ден (29.12.18 г.) Дамбула – Канди
Закуска. Посещение на скалния храм в Дамбула (UNESCO). Пещерният комплекс е обитаван повече от 2000 год. и включва над 80 пещери. Украсени са с множество статуи на Буда. Най-голямата е с височина близо 30 метра. Забележителен е т.нар. Златен храм. Отпътуване за гр. Канди. Предвижда се попътно посещение на градина за екзотични подправки, в която се отглеждат канела, кардамон, черен пипер, индийско орехче и други тропически растения, както и на фабрика за батик - традиционен местен занаят. Следва разходка из Кралската Ботаническа Градина в Пераденя, основана още през 1821 год. В нея на площ от 147 акра се отглеждат над 5000 вида растения, сред които и доста редки видове. Тук през годините редица държавни глави и известни личности, посещавали Шри Ланка, са посадили дървета. Пристигане в Канди (UNESCO) – втория по значение град на страната след столицата Коломбо. Канди е разположен на най-дългата река в Шри Ланка – Махавели. Посещение на Дворецът, в който се намира храмът със свещения зъб на Буда. Денят приключва с шоу-представление с традиционни танци. Настаняване в хотел в Канди. Вечеря. Нощувка.

     5-ти ден (30.12.18 г.) Канди – Пинавала – Панадура/Бентота
Закуска. Отпътуване за Панадура/Бентота с попътна спирка в приюта за слонове в Пинавала. Създаден е през 1975 г и в него живеят няколко десетки слонове. Една от атракциите е къпането на животните в близката река, което се прави два пъти дневно. Пристигане в района на Панадура в провинция Бентота и настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

     6-ти ден (31.12.18 г.) Панадура /Бентота – Балапития - Гол (екскурзия по желание)
Закуска. Свободно време за релакс в хотела или възможност за еднодневна екскурзия и опознаване на югозападното крайбрежие. Отпътуване за Балапития – крайбрежен град, намиращ се в южната част на острова, където с лодка ще можете да се насладите на красивата река Маду Ганга и ще минете през приказни селца, както и през някои от 23-те острова в реката, преди да се върнете обратно, за да продължите към Гол. По пътя ще имате възможност да посетите фабрика за дървени маски, носени по време на ритуалните фолклорни танци в миналото, а днес използвани за декорация. Пристигане в Гол и туристическа обиколка на града, включваща Холандското пристанище, старата Холандска къща, Морския музей и др. Връщане в хотела. ПРАЗНИЧНА НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕРЯ с включени напитки. Нощувка.
•Old Arrack - дестилирана алкохолна напитка, традиционна за азиатския континент и особено Шри Ланка, произведена от ферментиралия сок на кокосови цветя, плодове, захарна тръстика нили червен ориз. 
•Rockland Gin - висококачествен джин, местно производство
•Rockland Rum - висококачествен ром, местно производство
•Celebration vodka - празнична водка, местно производство
•V&A whisky - висококачествено уиски, местно производство
•Ritz Brandy - вискококачествено бренди, местно производство
•Local Beer - местна бира
Забележка: Напитките се сервират под формата на празнични шотове, а не в бутилки и само между 20.00-23.00 ч.

     7-ми ден (01.01.19 г.) Панадура /Бентота
Закуска. Свободно време за плаж, почивка и водни занимания. Вечеря. Нощувка.

     8-ми (02.01.19 г.) Панадура /Бентота - Коломбо
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Освобождаване на хотела до 12.00 ч. /можете да оставите куфарите си в багажното отделение на хотела/. В късните следобедни часове отпътуване за Коломбо. Пристигане и начало на вечерна панорамна и обзорна обиколка – Холандската църква, престижния квартал Cinnamon Gardens, Площада на Независимостта, Международния конгресен център, носещ името на Бандаранайке – бивш министър-председател на Шри Ланка. Продължаване за летището в Коломбо за полет за Доха след полунощ в 03.00 ч.

     9-ти ден (03.01.19 г.) Доха - София
Кацане в Доха в 06.10 ч. Полет за София в 06.55 ч. Кацане на аерогара София в 11.15 ч.


     ТУРОПЕРАТОРЪТ има сключен застрахователен договор по чл. 99 от ЗТ с № 03700100001113/12.12.2016 „ЗД Евроинс” АД
     Туристическа агенция "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 3,50% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването и възрастта на туриста. Застраховката се сключва в деня на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).

44

 

Информация за дати и цени

Дати
26.12 - 03.01.2019 - 3087 лв.

Какво е включено в цената

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА :
v самолетен билет София – Доха - Коломбо – Доха - София
v летищни такси
v 6 нощувки в хотели 4****, от които
v 2 – в района на Сигирия
v 1 – в Канди
v 3 - Панадура /Бентота
v 6 закуски
v 5 обикновени вечери в хотели/местни ресторанти
v 1 празнична Новогодишна вечеря с включени напитки
v всички трансфери по програмата
v местни екскурзоводи с превод на български от водача на групата
v всички входни такси за посочените обекти
v туристическа програма на български език
v посещение на Скалния храм в Дамбула (UNESCO)
v посещение на Кралската Ботаническа градина и на традиционно представление в Канди
v посещение на резервата за слонове в Пинавала
v вечерна туристическа обиколка на Коломбо
v водач - преводач от агенцията

Какво не е включено в цената

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА :

v Лични разходи;
v Бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори – 30 EUR /заплащат се с основния пакет/;
v Допълнителни екскурзии;
v Хранения, които не са упоменати в програмата;
виза за Шри Ланка – 35 USD (полага се на място при влизане в страната);
v медицинска застраховка с покритие 25 000 EUR – 20 лв., за лица над 65 г. – 30 лв., над 70 г. – 40 лв.
v при недостигнат мин. брой от 20 туристи и при записани не по – малко от 15 туриста – 79 лв.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ :
v Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително от България.
еднодневна екскурзия до Сигирия и Полонаруа - 85 EUR при мин. 10 туриста с включени входни такси за посещаваните обекти /групата се придружава от българския водач/
eднодневна екскурзия до Балапития и Гол – 65 EUR при мин. 10 туриста с включени входни такси за посещаваните обекти /групата се придружава от българския водач/
v Предложения за свободното време по време на престоя в хотела в Панадура /изисква се предварителна заявка, плащането е в брой на място/:
v Разходка с кану – 1 час (цена: 25 USD на турист). Релаксираща разходка с кану със собствено темпо в спокойните води река Бентота, из невероятната тропическа растителност на мангровите гори/
v Риболов в лагуната – 2-3 часа (цена: 90 USD на турист при мин. 4 туриста). Риболов в лагуната – мястото, където реката се среща със солената вода на океана, привлича със зашеметяващото разнообразие от риби. Лагуната е изключително красива и предлага риболов в спокойни води, край брегове с тропически дървета, обитавани от пъстри представители на птичия свят. За да имате най-голям шанс за богат улов, предлагаме ранни сутрешни или късни следобедни часове за риболов.
v Речен круиз по река Бентота – 2-3 часа (цена: 45 USD на турист при мин. 5 туриста). v Круиз надолу по третата по големина река в страната, където ще се запознаете с типично селския начин на живот и може би, ако имате късмет, бихте могли дори да станете свидетели на традиционна сватбена церемония. Плавайки през мангровите гори, ще се насладите на богатата растителност и разнообразие от типични за района видове птици. Круизът продължава 2-3 часа с възможност за сутрешни или следобедни часове на отплаване.
v Забележка:
v Минимален брой участници: 20 човека
v Срок за набиране на групата: 10 дни преди датата на отпътуване
v Условия за записване и начин на плащане:
v Депозит при резервация - 1000 лв.
v Доплащане до 30 дни преди датата на пътуване
v Необходими документи:
v Международен паспорт с валидност 6 месеца след датата на завръщане.
v Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.
v В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
при наличие на повече от 75 дни преди датата на отпътуване - неустойка не се удържа;
v между 75-ия и 60-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
v между 59-ия и 40-ия ден преди датата на заминаване се удържа 50% от стойността на екскурзията;
v между 39-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;
при по-малко от 30 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.
v Пакетната цена е калкулирана при курс 1 USD = 1.70 лв. При увеличение на обменния курс, пакетната цена ще бъде преизчислена.
v Полетните часове подлежат на препотвърждение от авиокомпаниите!
v Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.
СТИЛ ТРАВЕЛ ЕООД

Адрес: гр. София, 1142, бул. “Васил Левски” № 8, партер
Телефон: 02/ 483-36-07
Сайт: http://styletravelbg.com/

Още оферти